Zpravodaj č. 4/2013

  BOBO-CUP 2013 -TURNAJ MINIHÁZENÉ

Ve dnech 16 a 17.2. se na hřišti Na Letné uskutečnil dlouho připravovaný mezinárodní turnaj miniházené 4+1.Na tento turnaj se nám přihlásilo celkem 21 družstev,které byly rozděleny do dvou kategorií: mini mladší(2004 a mladší) a mini starší(2002-2003).

V kategorii mini mladší bylo 10 družstev: VELKÁ BYSTŘICE 1, VELKÁ BYSTŘICE 2, IVANKA PRI DUNAJI, STM OLOMOUC, JISKRA OTROKOVICE, SOKOL SENICE, PICCARD SENEC, TATRAN LITOVEL, ZORA OLOMOUC A HORKA NAD MORAVOU.

V kategorii mini starší se přihlásilo 11 družstev: VELKÁ BYSTŘICE 1, VELKÁ BYSTŘICE 2, IVANKA PRI DUNAJI, STM OLOMOUC, JISKRA OTROKOVICE, PICCARD SENEC, TATRAN LITOVEL, FATRA NAPAJEDLA, ZORA OLOMOUC A DVĚ DRUŽSTVA Z HORKY NAD MORAVOU.

Turnaj byl pečlivě organizačně připravován. Bylo nutné zajistit ubytování, stravování, občerstvení v rámci turnaje i posezení s trenéry v průběhu turnaje, kde při prolukách mezi zápasy se navazovaly nové kontakty a probírala různá témata.

Ceny na turnaj byly díky sponzorům nadstandardní - takže hráči a hráčky měli o co bojovat.V obou kategoriích byla pro první tři místa nachystána sada medailí a pěkné poháry. Dále byli vyhlášení opět v obou kategoriích nejlepší střelec (podle počtu vstřelených branek) a způsobem ankety mezi trenery všech družstev nejlepší hráč a nejlepší brankář. Cena byla soška házenkáře. Dále všechna družstva dostala v tašce spoustu sladkostí.

Turnaj probíhal v sobotu - maratónem od 8 do 18hodin a v neděli od 9 do 15.30hodin s následným vyhlášením a předáním cen. Podle ohlasů bezprostředně po turnaji proběhla celá akce na vysoké pořadatelské úrovni a bez zásadních problémů.

Mladší kategorii hrálo 10 družstev. Za Velkou Bystřici 1 hráli Adam Horáček(20), Tomáš Juračka(41), Manfred Kunc(5), který se v bráně střídal s Vojtou Schaffnerem, Vojta Pečínka(4) a Adam Kattinger(52). Toto družstvo postupně porazilo Ivanku 9:8, Otrokovice 10:9, Telnici 21:17, Senec 23:11, Litovel 13:3, Zoru 8:7, Horku 14:3 a Velelká Bystřici 2 12:5. Klopýtli pouze jednou a to s STM Olomouc, kde ztratili bod za remízu 12:12. Družstvo podalo celkově výborný výkon, i když se v některých zápasech se slabšími soupeři trápilo. Ztráta pouze jednoho bodu rozhodla o tom, že celý turnaj vyhráli. Za Velkou Bystřici 2 hráli: Štěpán Dvořák(2), Kája Kobliha(18), Vojta Krempl, Patrik Markvart(16), Honza Máron(3), Kristýna Porsoková(1) a benjamínci Honza Kobliha a Johanka Součková. V bráně byl jistota David Soška, který stihl ke všemu dát 21 branek. Družstvo bylo složeno z méně zkušených a mladších hráčů, kteří se při hře vůbec neztratili. Prohráli sice s Vel. Bystřicií 1 5:12, Ivankou 3:10, STM Olomouc 2:6, J. Otrokovice 4:13, Telnicí 5:10 a Zorou Olomouc 6:11, ale porazili 12:6 Senec, 12:4 Litovel a 12:9 Horku, takže se umístili na pěkném 7.místě.

Konečné pořadí:  

  1. VELKÁ BYSTŘICE 1  
  2. JISKRA OTROKOVICE 
  3. SOKOL TELNICE 
  4. HK IVANKA PRI DUNAJI 
  5. STM OLOMOUC 
  6. DHK ZORA OLOMOUC 
  7. VELKÁ BYSTŘICE 2
  8. PICCARD SENEC 
  9. HORKA NAD MORAVOU 
  10. TATRAN LITOVEL  

Nejlepším střelcem se stal Adam Kattinger z družstva Velké Bystřice1, nejlepším hráčem Tereza Karlíková z Otrokovic a nejlepší brankař byl vyhlášen Honza Brát z Telnice

V kategorii mini-starší se během dvou dní utkalo celkem 11 týmů chlapců a děvčat z Moravy a Slovenska a to systémem každý s každým, celkem odehrál  každý  tým 10 utkání.  Všechny děti předvedly velkou chuť do hry a bylo vidět, že se na každé utkání těší a ještě raději v utkání hrají. Domácí  Velká Bystřice postavila dva týmy, přičemž v druhém týmu bojovali jen hráči narození v roce 2003. I přesto předvedli v obraně bojovnou a v útoku kombinační házenou. Z hráčů, kteří se doposud spoléhali na své starší kamarády, se najednou stávali lídři týmu a vše bylo jen na nich. V celkovém pořadí se umístili na 8. místě, kdy k umístění  na 4. místě jim stačil ve třech utkáních opravdu malý kousek. Postupně velice smolně prohráli rozdílem jedné branky s TJ Jiskrou Otrokovice, Sencem ze Slovenska a Tatranem Litovel. Naproti tomu tři utkání vyhráli, a to s týmem DHK Zora Olomouc 16:11, Tygry Horka nad Moravou 14:3 a Lvíčaty Horka nad Moravou  21:16. Bylo vidět, že si hráči začínali zápas od zápasu více věřit a také se prosazovali jak pěknými individuálními průniky tak i rychlou kombinační hrou. Všichni jsou talentovaní a velkým příslibem do budoucnosti.

 Náš první tým poskládaný ze zkušenějších hráčů předvedl v průběhu turnaje rychlou kombinační hru založenou na precizní obraně. Ačkoliv naši hráči hráli povětšinu některých utkání jen ve třech hráčích v útoku, nebylo to na hřišti znát a jejich modré dresy byli vidět všude. Počínaje brankářem až po všechny hráče v poli bylo vidět, že je hra velmi baví. Postupně náš první tým porazil všechny týmy s celkovým skórem 239:62.  Na závěr sehráli utkání o první místo s týmem Fatry Napajedla, kteří budili svými výkony v předcházejících zápasech respekt u všech soupeřů.  Hráče z Napajedel porazili 13:5 a zaslouženě slavili vítezství v celém turnaji. Nejdůležitější však bylo, že si všichni hráči mohli v jednotlivých utkáních vyzkoušet  dovednosti, které se doposud naučili a tyto každým utkáním zdokonalovaly.

Sestava: Velká Bystřice 1: Bohuš Možíš(73), Jirka Jagelka(27), Filip Buršík(72),Vilda Zedník, David Schaffner(21) a Dan Sova(44).

               Velká Bystřice 2: Matouš Pečínka(36), Hynek Dvořák(30), Michal Rella(1), Eliška Krejzlíková(2), Sam Samek(3) a Kuba Dzieržava(24)

Konečné pořadí:  

  1. VELKÁ BYSTŘICE 1
  2. FATRA NAPAJEDLA 
  3. STM OLOMOUC 
  4. IVANKA PRI DUNAJI
  5. PICCARD SENEC 
  6. JISKRA OTROKOVICE
  7. TATRAN LITOVEL 
  8. VELKÁ BYSTŘICE 2 
  9. DHK ZORA OLOMOUC 
  10. LVÍČATA HORKA N.M. 
  11. TYGŘI HORKA N.M.

Nejlepším střelcem se stal  Bohumil Možíš z družstva Velké Bystřice 1 nejlepším hráčem Jindra Skládal z STM Olomouc a nejlepší brankař byl vyhlášen Michal Chmela z Napajedel.

Sečteno a podtrženo - úspěšný turnaj nejen po organizační stránce, ale i po stránce herní!!

S mládežnickou házenou ve Velké Bystřici to vůbec nevypadá špatně.

Závěrem je potřeba poděkovat všem funkcionářům a rodičům, kteří kolem turnaje „běhali“-rozhodčí, zapisovatelé, trenéři a další. Dále školní jídelně - se kterou byla velmi dobrá spolupráce - vyšli nám vstříc snad ve všem a vedení Masarykovy základní školy, která pomohla s ubytováním družstev ve třídách.

Poděkování patří i sponzorům - PENZION ZÁMEČEK VARNA A PEKAŘSTVÍ HIRSCH, kteří vypomohli jak finančně, tak materiálně.

Pro příští ročník jsme nastavili vysokou laťku.

 

SOBOTA 16.2.2013:


Ženy: Bohunice - SK Velká Bystřice                                     30 : 10 (14 : 5)

Hned první zápas druhé ligy žen se nám nepovedl. Nastupovali jsme do zápasu v neúplné sestavě, zraněná Klára Paráková, nemocná Sylva Kumrová, po zranění hrála Míša Fabíková. Do sestavy jsme zapojili i nové hráčky Kamilu Bartákovou a Kaču Kolářovou. Výsledek hovoří za vše co bych dlohousáhle popisoval. Soupeřky nás přehrály ve všech herních činnostech a těžily z našich technických chyb. Navíc se v zápase zranila Janča Kobylíková a zápas nedohrála. Doufám , že v příštích zápasech se nám bude dařit lépe a možná se nám uzdraví další hráčky.
Sestava: Stuchlíková J., Steigerová J., Kobylíková J.(3), Ručilová T., Rokytová S., Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(1), Fabíková M.(3)., Žahourová E., Kolářová K.(1), Bártková K.(1)

                                                                                                                                           Trenér Vladimír Jašíček

NEDĚLE 17.2.2013: 

 

Muži "A":  Pohár ředitele ZDT - turnaj mužů v Novém Veselí

Na turnaj do Nového Veselí jsme si přijeli ověřit v jaké formě se nacházejí naši hráči před začátkem druhé poloviny soutěže. Hned v prvním zápase se jsme se střetli se silným týmem domácích a stejně jak na domácím turnaji jsme s ním remizovali 18 : 18 !! Všichni zúčastnění nám potvrdili ,že tento zápas byl předčasné finále a svou kvalitou předčil všechny ostatní zápasy.

Ve druhém zápase jsme měli jedinou možnost jak se dostat do finále a to porazit celek Maloměřic o 11 gólů. Bohužel se hráči snažili tuto porci gólů dát co nejdříve a to se promítlo ve zbytečných chybách při bránění a inkasovali jsme zbytečně příliš mnoho gólů ( i když jsme se v jednom okamžiku dostali do vedení o 7 gólů) a to na postup do finále nestačilo. 

V zápase o třetí místo jsme podali už  velmi dobrý výkon a přejeli jsme soupeře z Kuřimi rozdílem třídy.

Smutnou kaňkou bylo vážné poranění kotníku Petra Pörsöka a tento hráč nebude moci nastoupit v prvním mistráku proti Polance. Byli jsme rovněž zvědavi na výkon našeho klíčového hráče Radka Balona , který absolvoval vždy jen část zápasů a (po dlouhodobé nemoci a po absolvování jen jednoho tréninku) nám bylo jasné ,že ani ten proti Polance moc nepomůže. Navíc zraněná ruka našeho střelce Vladimíra Schneidera se dlouhodobě nelepší a  to je pro nás před prvním mistrákem citelné oslabení.

 

Skupina A
  N. Veselí "A" V. Bystřice Malaloměřice Skóre Body Poř.
Nové Veselí "A"

 

18 : 18 26 : 16 44 : 34 3 1.
Velká Bystřice 18 : 18

 

22 : 19 40 : 37 3 2.
Maloměřice 16 : 26 19 : 22

 

35 : 48 0 3.

Skupina B A
  N. Veselí "B" Kuřim Pardubice Skóre Body Poř.
Nové Veselí "B"

 

24 : 14 17 : 16 41 : 30 4 1.
Kuřimstřice 14 : 24

 

20 : 18 34 : 42 2 2.
Pardubice 16 : 17 18 : 20

 

34 : 37 0 3.

Zápasy o pořadí
Finále Nové Veselí "A" - Nové Veselí "B" 28 : 22
O 3.místo Velká Bystřice - Kuřim 31 : 18
o 5.místo Maloměřice - Pardubice 11 : 15

Konečné pořadí:
1.  Nové Veselí "A"
2.  Nové Veselí "B"
3.  Velká Bystřice
4.  Kuřim
5.  Pardubice
6.  Maloměřice

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 11/2024

Plakát na 13.4.2024

Facebook