Zpravodaj č. 6/2013

SOBOTA 2.3.2013:


St. žáci "A": 3.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Karviná

V sobotu 2.3.2013 se v Karviné uskutečnilo 3.kolo Žákovské ligy - celostátní soutěže st. žáků.

Zůčastněná družstva :

  • HCB OKD Karviná
  • Sokol Ostrava
  • Sokol Vršovice
  • SK Velká Bystřice

Výsledky našeho družstva:

SK Velká Bystřice – Sokol Ostrava                                          11 : 10 (9 : 5)

První náš zápas turnaje proti velmi nepřijemnému a kvalitnímu soupeři, který má fyzicky vyspělé hráče. Našim vyšel vstup do zápasu, vedli jsme až 6:1, což se ukázalo pro další průběh zápasu rozhodující. Druhý poločas byl velmi bojovný, na branky velmi chudý, dominovali obrany obou týmů. Naši hráči velkým nasazením uhájili těsné a velmi cenné vítězství.
Sestava a branky : br.Vykoukal a Routner, Hňátek, Pazdera, Tesařík(1), Tkadleček(1), Sečka, Divila, Mader(1), Šiška, Majer, Padalík(3), Menšík(5).

SK Velká Bystřice -  Sokol Vršovice                                        19 : 13 (8 : 7)

Druhý náš zápas v pořadí, který nám moc nevyšel. V úvodu jsme měli několik po sobě jdoucích technických chyb, nepřesnou střelbu, což nám vydrželo celý poločas. V druhém poločase jsme hru zlepšili a po zásluze vyhráli. Byl to jeden ze zápasu, na který je dobré rychle zapomenout.
Sestava a branky : br.Vykoukal a Routner, Hňátek(3), Pazdera(2), Tesařík(2), Tkadleček(1), Sečka(1), Divila, Mader(3), Šiška(2), Padalík(2), Menšík(2).

SK Velká Bystřice – HCB OKD Karviná                                    19 : 22 (11 : 11)

V posledním našem zápase turnaje se rozhodovalo o celkovém vítězi turnaje. Zápas byl od počátku velmi kvalitní, obě družstva předváděla pěkné akce. Naši hráči odehráli nejlepší zápas turnaje, byli soupeři rovnocenným partnerem a drželi s ním krok až do závěru zápasu. Domácí Karviná nakonec zaslouženě zvítězila, předváděla ve všech zápasech vyrovnané, kvalitní výkony s prvky moderní házené.
Sestava a branky : br.Vykoukal a Routner, Hňátek, Pazdera, Tesařík(2), Tkadleček, Sečka, Divila, Mader(1), Šiška(2), Majer, Padalík(8), Menšík(6).

Našem hráčům patří za vystoupení v Karviné poděkování, určitě nezklamali a sami se přesvědčili, že i s velmi kvalitním soupeřem jako je Ostrava a Karviná se dá odehrát vyrovnaný zápas.

Celkové pořadí :    

  1. Karviná
  2. V.Bystřice
  3. Ostrava
  4. Vršovice

Do 4.kola žákovské ligy ze skupiny postupuje Karviná,V.Bystřice a Ostrava, což lze pro naše družstvo považovat ze pěkný úspěch, neboť se dostali mezi nejlepších 12 týmů České republiky.



Ml.žáci a žačky: Turnaj ve Velké Bystřici - Na Letné

Dne 2.3.2013 se uskutečnil  ve sportovní hale Na Letné ve Velké Bystřici turnaj mladších žáků a žaček v házené. Celkem se zúčastnilo 8 družstev  z regionu Olomouckého kraje. Na turnaji odehrála všechna družstva shodně 6 utkání s hrací dobou 2 x 10 minut. Hrálo se ve dvou čtyřčlenných skupinách a po ukončení základní částí vyřazovacím způsobem v části nadstavbové. Celkem se během jednoho dne odehrálo 24 utkání. Naše barvy hájil B tým chlapců doplněný z důvodu marodky dvěma hráči z týmu A, Filipem Buršíkem a Tonym Vodičkou, oběma hráči ročníku 2002. Mimo dvou hráčů narozených na podzim 2001 odehráli celý turnaj věkově mini-žáci.   Náš chlapecký tým porazil postupně všechny soupeře jak v základní tak v nástavbové části s těmito výsledky 

 

ZÁKLADNÍ ČÁST
Skupina A V. Bystřice kluci

Žeravavice kluci

Žeravavice holky   Hranice Skóre Body Pořadí
V. Bystřive kluci   16 : 6 9 : 7 17 : 6 42 : 19 6 1.
Žeravice kluci 6 : 16   7 : 10 11 : 6 24 : 32 2 3.
Žeravice holy 7 : 9 10 : 7   11 : 4 28 : 20 4 2.
Cement Hranice 6 : 17 6 : 11 4 : 11   16 : 39 0 4.

 

Skupina B V. Bystřicve holky

Zora Olomouc

Taran Litovel   Horka   Skóre Body Pořadí
V. Bystřive holky   3  : 12 6 : 13 2 : 6 11 : 31 0 4.
Zora Olomouc 12 : 3   8 : 8 9 : 7 29 : 18 5 2.
Tatran Litovel 13 : 6 8 : 8   12 : 2 33 : 16 5 1.
Horka n. M. 6 : 2 7 : 9 2 : 12   15 : 23 2 3.

 

VYŘAZOVACÍ ČÁST
Vítězové hrají o 1. - 4 místo, poražení o 5 - 8.místo
A1 - B4:   SK V. Bystřice kluci - SK V. Bystřice holky    12 :  6
A2 - B3:   SK Žeravice holky - Házená Horka n. M.    18 :  5
A3 - B2:   SK Žeravice kluci - Zora Olomouc     8 :  4
A4 - B1:   Cement Hranice - Tatran Litovel    11 : 10
Zápasy o 5- 8.místo (vítězové budou hrít o 5. místo, poražení o 7.místo)
proh. A1B4 - proh. A3B2: SK V. Bystřice holky - Zora Olomouc     4 :  8
proh. A2B3 - proh. A4B1: Házená Horka n.M. - Tatran Litovel    10 : 11
Zápasy o 1- 4.místo (vítězové budou hrít o 1. místo, poražení o 3.místo)
vítěz A1B4 - vítěz A3B2: SK V. Bystřice kluci - SK Žeravice kluci     8 :  3
vítěz A2B3 - vítěz A3B2: SK Žeravice holky - Cement Hranice    18 :  5
Zápasy o konečné pořadí
o 7.místo:   SK V. Bystřixce holky - Horka n.M.     6 :  8
o 5.místo:   Zora Olomouc - Tatran litovel    12 :  7
o 3.místo:   SK Žeravice kluci - Cement hranice-     6 :  1
Finále:        SK V. Bystřice kluci - Žeravice holky     9 :  8

 

Nejpohlednější utkání sehrál náš tým s týmy z Žeravic.  Vrcholem bylo finálové utkání s děvčaty. Nakonec naši chlapci i přes nepříznivý vývoj ze začátku utkání otočili a v napínavém závěru zvítězili rozdílem jedné branky 9:8. Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Kuba Preč, nejlepším hráčem   Bobo Možíš a nejlepším střelcem s 27 brankami Filip Buršík.  Kluci z A týmu byli  posilami a k vítězství v turnaji svým výkonem výrazně pomohli. Stejně tak Kuba Preč předváděl chvílemi v bráně neuvěřitelné kousky. Velmi dobře si v bráně vedl i Vilém Zedník.  Všechny naše hráče chválíme za bojovnost, kolektivní pojetí a vůli po vítězství.  Gólově se naši hráči prosadili takto: Filip Brušík 27 branek, Bobo Možíš 22 branek, Tony Vodička 15 branek, David Schaffner 3 branky, Kuba Sklenář 2 branky, po jedné brance vsítili Kuba Dziržava a Hynek Dvořák.  Platnými hráčem týmu byl i Matouš Pečenka, který náš tým doplnil příchodem z Horky nad Moravou. 

Konečné umístění  jednotlivých družstev bylo následující:

  1. SK Velká Bystřice kluci
  2. SK Žeravice dívky
  3. SK Žeravice kluci
  4. Cement Hranice
  5. Zora Olomouc
  6. Tatran Litovel
  7. Házená Horka nad Moravou
  8. SK Velká Bystřice holky

Organizačně byl turnaj za pomoci rodičů hráčů velmi dobře připraven, stejně tak chceme  poděkovat rozhodčím, kteří přes velký počet utkání vše zvládli s přehledem a nadhledem. 

 

NEDĚLE 3.3.2013:


St.dorost: Přerov - SK Velká Bystřice                                   36 : 27 (19 : 13)

V neděli dopoledne jsme se vypravili na zápas do Přerova, kde jsme očekávali tvrdé a nelehké utkání. Naše očekávání se potvrdilo, soupeř nám nedal nic zadarmo a velmi snadno využíval naší prostupné obrany. Přestože v brance našeho protivníka stál jeden z hráčů, naši hráči měli opět spoustu neproměněných šancí a zbytečných ztrát míče. Na celém neutěšeném výkonu se podepsala i velká nemocnost a v průběhu zápasu i zranění dalších hráčů, takže nám ke konci chyběla síla zabojovat o lepší výsledek.  Utkání skončilo 36: 25 ve prospěch soupeře.  
Sestava a střelci: Š. Vodička, F. Nábělek, J. Novák(4), P. Ochmann(2), M. Jureček(1), Atyafi E.(9), Šmíd J.(9), Svobodník J.(1), Sedláček J.(1)


Muži „A“: Uničov - SK Velká Bystřice                                    18 : 34 (8 : 14)

Do Uničova jsme jeli pro povinné dva body. Ale zároveň jsme věděli, že nás nečeká lehký zápas. Soupeř se už na podzim prezentoval důslednou zasunutou obranou a naši hráči měli na paměti, jak se s ní složitě vyrovnávali. 
A naše předpoklady se naplnily, soupeř zasunutý ke své obranné šestce nám dělal obrovské problémy. Naštěstí se ale často dopouštěn faulů a tentokrát všechny sedmičky naši hráči proměnili (akorát domácí zapisovatel se upsal a čtyři góly napsal Radku Balonovi jako dané ze hry a tím ho připravil čtyři góly do tabulky střelců sedmiček). Do šaten jsme šli se slibným náskokem. 
Domácí ve snaze korigovat výsledek v průběhu druhého poločasu obranu vysunuli a to byla voda na náš mlýn. Po sérii rychlých gólů se soupeř položil a konec zápasu se již dohrál v poklidu zcela v naší režii. 
Sestava a střelci: M. Vydra, P. Machalík, M.Wolf (1), P.Pörsök(2), O.Švébiš(4), O.Dostál(8), J.Skřídlo(1), R.Balon(11), J.Strádal, V.Schneider, M.Machynek(5), M.Vaverka, J. Loun, R.Mézl(2)


Ženy: HSK Bánov-Vlčnov - SK Velká Bystřice                     18 : 19 (12 : 6)

K dalšímu zápasu žen jsme jeli do Bánova. Počítali jsme v tomto zápase s jasnou výhrou, ale nebylo to tak jednoduché. V 1.poločase jsem si vytvořili spoustu brankových příležitostí, které jsme neproměnili. I v obraně jsme měli problémy, spousta útoků prošlo přes obranu v křídlech a po nejistých brankařských zákrocích jsme dostávali laciné goly. Ve 2. poločase jsme změnili taktiku obrany na křídlech a začali jsem proměnovat gólové situace. Podařilo se nám otočit vývoj utkání. Udělali jsme i změny na postech v útoku, které nám také přinesli další góly. Těsně před koncem utkání se nám podařilo (4s) dát vítězný gól. Celé družstvo bych za herní projev ve 2.poločase pochválil. Výhru jsme si zasloužili. Je jen škoda, že ten první poločas byl herně hodně slabý. Nemuselo to být takové hektické vítězství.                             Sestava a střelci: J. Stuchlíková, J. Steigerová, T. Ručilová, O. Kadlecová(2), P. Jiroušová(1), J. Macharáčková, M. Fabíková(5), E. Žahourová(2), K. Kolářová(2), S. Kumerová(7).                                                                                                                                                         Trenér Vladimír Jašíček 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook