Zpravodaj č. 7/2013

SOBOTA 9.3.2013:


Ženy: SK Velká Bystřice - UP Olomouc                              17 : 25 (12 : 12)

Doma jsme přivítali zkušený tým Olomouckého prioru. Do zápasu jsme vstoupili s jednou hráčkou na střídání, čož mělo vliv na výsledek utkání. Do 45-té minuty jsme byli vyrovnaným soupeřem,  ale vzhledem k tomu, že naše střídačka byla skorem prázdná nemohli jsme střídat a tím umožnit našim hráčkám trochu odpočinku do dalších minut zápasu. Myslím
si že, jsme podali slušný výkon a hráčky si zaslouží pochvalu.
                                                                                                                                     Trenér  Vladimír Jašíček

Hráči (branky): Steigerová J., Ručilová T.(1), Kadlecová O.(1), Jiroušová P.(2), Stuchlíková J., Fabíková M.(5), Žahourová E.(1), Kumrová S.(7), Heinzová M.
 

St.dorost: SK Velká Bystřice - KP Brno                                23 : 36 (12 : 23)

V sobotu jsme odehráli další mistrovské utkání, kdy k nám přijelo družstvo z KP. Již začátek utkání nám jasně ukázal, že pokud chceme bránit jako „slečinky“ a nechávat soupeře snadno procházet naší obranou, můžeme očekávat velkou brankovou nálož. V útočné fázi se nám nedařilo proměňovat velmi pěkné střelecké šance, což soupeř trestal rychlým útokem. 
Ve druhém poločase jsme naštěstí přitvrdili v obraně, soupeř již nebyl tolik koncentrovaný jako v prvním poločase a v útoku se nám dařilo proměňovat vypracované šance, což upravilo výsledek na konečných 23:36. Kvalitní výkon domácím divákům předvedl  Ondra Švébiš se Štefanem Dunajem, v obraně vyčníval Jirka Novák.  
Hráči (branky): Vodička Š., Atyafi E.(6), Švébiš O.(4), Dunaj Š.(6), Ochmann P.(3), Jureček M.(3), Gardián A., Mistera J., Svobodník J., Nábělek F., Šmíd J.(1), Novák J. 
 

Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - MHK Karviná                27 : 19 (15 : 7)

Zápas ve kterém šlo o všechno – pokud by soupeř vyhrál získal by před námi nedostižný šestibodový náskok. A nám nezbývalo nic než soupeře porazit a v lepším případě o více jak šest branek, aby v případě rovnosti bodů hrálo skóre v náš prospěch. Věděli jsme, že nás čeká zkušený soupeř s tvrdou obranou a to, že přijel bez několika opor nám sice dávalo určitou naději na slušný výsledek, ale soupeř nám nedal nic zadarmo.
Naši hráči se pustili do soupeře hned od začátku a vypracovali si několika brankový náskok, který postupně navýšili na poločasové vedení o osm branek, nutno však podotknout, že náskok mohl být ještě vyšší, ale několik velkých šancí zůstalo nevyužito.
Ve druhém poločase se hosté rozhodli s výsledkem něco udělat a zvýšili úsilí a podařilo se jim snížit na rozdíl čtyř branek,  naštěstí se naši slabou desetiminutovku , (kdy nám zcela nic nevycházelo) podařilo zažehnat a naši hráči za podpory domácích fanoušků a hlavně našich bubeníků zvaných „Ultras“ dotáhli zápas do krásného konce v podobě vítězství o osm branek.
Pochvala za tento zápas patří všem hráčům bez výjimky, fanouškům spolu s bubeníky děkujeme za skvělou atmosféru, kterou ocenilo i hostující družstvo.

Před tímto důležitým zápasem jsme umístili u vchodu kasičku do které se vybírá příspěvek na další buben  a na pozápasových oslavách jsme se rozhodli přidat a vybrali jsme slušnou částku . Pokud vše klapne  tak se na příští zápas se Zubřím  řady bubeníků mohou rozrůst o další kousek.

Hráči (branky): Vydra M., Machalík P., Wolf M., Pörsök P.(3), Švébiš O.(2), Skřídlo J.(5), Balon R.(6), Strádal J.(1), Schneider V.(5), Loun J., Machynek M.(3), Vaverka M., Mézl R., Dostál O.(2).


St.žáci "A": Turnaj starších žáků v Olomouci  - 1.místo

V sobotu 9.března 2013 pořádal oddíl STM Olomouc turnaj starších žáků, kterého se zůčastnilo naše družstvo starších žáků „A“. Turnaj se hrál 1x25 minut.

Výsledky :

SK Velká Bystřice  -  STM Olomouc                                        10 : 10

První zápas turnaje s kvalitním soupeřem. V průběhu zápasu jsme vedli, v závěru jsme vyrobili několik chyb, takže zápas skončil spravedlivou remízou.

SK Velká Bystřice  -   Sokol ll Prostějov                                 15 : 4

V dalším zápase jsme začali předvádět svou hru, od počátku jsme vedli a v klidu dohráli.

SK Velká Bystřice  -  HC Zlín                                                    18 : 9

Zápas s dobrým soupeřem, obdobný průběh jako s Prostějovem.

SK Velká Bystřice  -  DTJ Polanka                                           27 : 6

V posledním zápase jsme potřebovali dát nejméně 11 branek abychom se stali celkovými vítězi turnaje. Toto se nám podařilo splnit v 10 minutě a poté jsme zápas s posledním týmem turnaje v klidu dohráli, přičemž polovinu zápasu jsme odehráli v 5 hráčích.

Sestava a branky: Vykoukal(br.), Tkadleček(9), Menšík(16), Tesařík(3), Prošvic(4), Hňátek(5), Majer(4), Mader(3), Divila(2), Padalík(13), Šiška(6), Pazdera(5).

Nejlepší střelec:   STM Olomouc
Nejlepší brankář : HC Zlín
Nejlepší hráč :      SK Velká Bystřice, Norbert MENŠÍK

V turnaji dostali příležitost si zahrát všichni hráči, jednalo se o vhodnou přípravu před dalším kolem Žákovské ligy, které se bude konat 24.3.2013 u nás ve Velké Bystřici.


St.žáci "B": Turnaj starších žáků v Brně-Juliánově  - 3.místo 

Turnaje se zúčastnilo naše "béčko", složené především z mladších žáků a dokonce i třech minižáků ročník "2002!" Přihlášena byla čtyři družstva a hrálo se systémem každý s každým 2 x 20 minut. Proti soupeřům s urostlými hráči ročník 98 jsme si nedávali cíle výsledkové, ale především herní. Vyzkoušet hráče na různých postech, sehrání družstva v signálech a hlavně jako přípravu na sezónu.
1. Zápas: KP Brno - 16 : 18
Polovinu zápasu jsme vedli a až do konce jsme byli vyrovnaným soupeřem. Tradičně dobře zachytal Jirka Routner, výborně zahrál Speedy, když přestal vymýšlet nesmysly! Pepíno dobře bránil a dostával se i do šancí, bohužel mu chyběla lepší střelecká muška. V obraně jsme si vyzkoušely systémy 5:1 a 4:2. Celé naše snažení nejvíce znehodnotila spousta technických chyb, po kterých jsme zbytečně inkasovali laciné branky a velké problémy nám dělala tvrdá obrana soupeře.
2. zápas
Juliánovem "A" - 18 : 32
V začátku utkání jsme šli do dvoubrankového vedení, ale pak přišly opět technické chyby a během chvilky jsme prohrávali 2:8. Po našem time-outu a důrazné domluvě jsme se dotáhli na tříbrankový rozdíl, ale poté se rozpadla naše obrana a zápas se proměnil v jednostrannou záležitost. Do branky se dostál i Štěpán Malinek a předvedl pár dobrých zákroků.
3. zápas
Juliánovem "B" - 22 : 11
V posledním zápase se proti nám postavilo družstvo, které věkově odpovídalo tomu našemu a naši hráči se konečně probudili. Začali jsme více běhat, útočit i bránit. Jirka Routner naházel několik výborných přihrávek do trháků, především Radisovi, Pepíno předvedl výbornou obranu, Štěpek odmakal zápas na středu místo zraněného Speedyho. Tony se dostával do šancí, Macek se konečně probudil a v brance se blýkl i Štěpán Malinek.
Turnaj nám ukázal, na čem potřebujeme ještě zapracovat a že hlavně starší hráči by na sebe měli vzít větší díl zodpovědnosti a nenechat se zahanbit výkony "mlaďochů", kteří jako vždy hráli beze strachu ze starších a urostlejších soupeřů. Jirka Routner si díky svým výkonům odvezl cenu pro nejlepšího brankaře turnaje. 


Konečné pořadí:     

  1. KP Brno
  2. Juliánov "A"
  3. SK Velká Bystřice "B"
  4. Juliánov "B"

Hráči (branky): J. Routner (br), Š. Malinek (br), T. Spurný (17), R. Dosoudil (12), Š. Souček (8), T. Buršík (7), F. Buršík (3), J. Jedenástík (3), T. Maceášik (3), A. Vodička (2), J. Běhálek (1), J. Vysloužil, J. Šudřich. 


Ml.žáci "B": Turnaj v Žeravicích  - 3.místo 

Turnaje v Žeravicích se zúčastnilo naše družstvo mladších žáků B doplněné pro neúčast některých našich hráčů děvčaty z družstva mladších žaček Markétou Konečnou a Alicí Rášovou a v poslední chvíli brankářem z áčka Tomášem Dittrichem. Turnaje se původně  mimo našich mladších žáků měly zúčastnit družstva domácích, Horky nad Moravou a Hranic. Hranice se nakonec z turnaje omluvily, proto se vytvořilo čtvrté družstvo z hráčů zbývajících tří týmů. Za nás byly do složeného družstva nominována děvčata, Markéta s Alicí, která podávala v jednotlivých utkáních skvělé výkony a velkou měrou se zasloužila o konečné 2.místo. Naši kluci se nejprve utkali s domácím týmem Žeravic, které po svém nejlepším výkonu  zaslouženě porazili  14:8. Ve druhém utkání nečekaně prohráli se složeným kombinovaným týmem 12:14 a v posledním třetím utkání podlehli družstvu Horky nad Moravou. V průběhu turnaje jsme zkoušeli vysunutou obranu a dali příležitost všem hráčům rovnoměrně. Gólově se prosadili David Schaffner s 12 brankami, Dan Sova s 11 brankami, Jirka Jagelka vsítil 7 branek, Matouš Pečinka 3 branky, Sam Samek 2 branky, Kuba Sklenář 1 branku. Gólově se neprosadil jen Pepa Matula, který částečně střídal v bráně a částečně hrál v poli. I přes velkou snahu bylo znát, že tréninky nenavštěvuje pravidelně a ostatní mu utíkají. Velmi dobře zachytal Tom Dittrich, zejména při prvním utkání s Žeravicemi. Všichni hráči a hráčky si zaslouží pochvalu za bojovnost, nasazení, přístup a herní projev. Nakonec naši kluci obsadili třetí místo.


NEDĚLE 10.3.2013:


Ml.žáci "B": Turnaj v Litovli  - 4.místo 

Následující den v neděli jsme odehráli turnaj v Litovli téměř ve stejné sestavě, jen místo Pepi Matuly nás doplnil z áčka Tony Vodička, později zaslouženě vyhlášený nejlepší hráč turnaje.  V průběhu všech utkání jsme pokračovali v nácviku vysunuté obrany a každým utkáním se zlepšovala.  Všichni hráči si během turnaje rovnoměrně zahráli, každý  odehrál minimálně polovinu hrací doby na různých postech. Ačkoliv nás čekalo 5 náročných utkání, díky střídání naši hráči vše fyzicky velmi dobře zvládali. Zápas od zápasu se výkony zlepšovaly, hráči si pomáhali v obraně, začali velmi dobře kombinovat v útoku a ti, kteří právě nehráli fandili spoluhráčům na hřišti, aby za chvíli mohli také ukázat, co se v tréninku naučili.

Jednotlivá utkání skončila těmito výsledky:

SK Velká Bystřice - Žeravice                                                    5 :   8
SK Velká Bystřice - Uničov                                                      4 : 14
SK Velká Bystřice - Litovel                                                      15 :   8
SK Velká Bystřice - Bystřice p. H.                                            8 :   8
SK Velká Bystřice - Rožnov p. R.                                             12 : 12


Konečné pořadí:        

  1. Uničov
  2. Rožnov p. R.
  3. Žeravice
  4. SK Velká Bystřice
  5. Bystřice p. H.
  6. Litovel        

Musíme pochválit všechny hráče za bojovnost, nasazení, přístup a celkovou hru. Jak jsem již zmiňoval, nejlepší výkon a nejvíce branek  předvedl Tony Vodička, který vsítil celkem 23 branek a byl po právu vyhlášen nejlepším hráčem celého turnaje.  4 branky vstřelili Jirka Jagelka a  Kuba Sklenář, po 3 brankách vstřelili  Dan Sova, David Schaffner, Alice Rášová,  Matouš Pečinka, jednu branku vstřelila Markéta Konečná, bez branky, avšak po bojovném a svědomitém výkonu, zůstal Sam Samek. Tom Ditrich chytal velmi dobře a mnohých chvílích tým podržel, přitom přidal několik perfektních dlouhých trhákových přihrávek, ze kterých jsem vstřelili důležité branky.  

Oba turnaje bez zbytku splnily přípravný cíl a vše,  co jme od nich očekávali. Byly velmi dobrou přípravou na nadcházející sezonu. Hráči a hráčky si za víkend před jarními prázdninami bezvadně zahráli a předvedli pěknou házenou.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook