Zpravodaj č. 9/2013

SOBOTA 23.3.2013:
 

St.dorost: Maloměřice - SK Velká Bystřice                                38 : 34 (21 : 7)

Zápas dvou rozdílných poločasů. Po katastrofálním výkonu v prvním poločase zlepšila naše družstvo ve druhém poločase pohyb a sehrálo vyrovnanou partii s domácím družstvem. Za předvedený výkon hlavně ve druhém poločase musíme pochválit Frantu Nábělka a Milana Jurečku.
Sestava a střelci: Vodička Š., Klobouček M., Nábělek F., Novák J., Jureček M., Atyafi E., Šmíd J., Mistera J., Svobodník J., Gardián A.

 

NEDĚLE 24.3.2013:


Mini: Jarní turnaj miniházené DHK Olomouc

Naše družstva miniházené mladší a mini starší B se zúčastnili turnaje v Olomouci v hale na DHK.

Mini starší:

Družstvo starších miniků přijelo na turnaj v sestavě: A. Kattinger(35), K. Kobliha(1), E. Krejzlíková(4), P. Markvart(2), H. Máron, M. Rella(8), brankař D. Soška, M. Kunc(11) a F.Mikisek(2). Ve starší kategorii se turnaje zúčastnilo 6 družstev: Tatran Litovel, Cement Hranice A a B, DHK Zora A a B.

První zápas jsme hráli s družstvem Litovle a po průměrném výkonu prohráli 9 : 16, v dalším zápase jsme si spravili chuť s Hranicemi B a porazili je 15 : 5. Následoval zápas opět se slabším soupeřem - Zora B s výhrou 15 : 8. Se Zorou A jsme hráli vyrovnaný zápas, který jsme špatnou koncovkou prohráli 12 : 16. No a poslední zápas jsme prohráli s jednoznačným vítězem turnaje Hranicemi A 11 : 19.

Konečné pořadí:

  1. Cement Hranice "A“
  2. Tatran Litovel
  3. DHK Zora Olomouc "A“
  4. SK Velká Bystřice "B“
  5. DHK Zora Olomouc "B“
  6. Cement Hranice "B“

Co říct k vlastní hře našich. Jednoznačně nejlepší hráč našeho družstva byl Adam Kattinger, bez kterého bychom nebyli na čtvrtém místě. Slušně zahráli Míša Rella, Many Kunc a v bráně David Soška. Křídla Kája Kobliha, Paťa Markvart a Filip Mikisek se trochu hledali, i když snaha se jim nedá upřít. Příjemně překvapil nováček Eliška Krejzlíková. Druhý nováček Honza Máron se snažil, ale zatím to ještě není ono, i když v obraně nehrál špatně.

Celkově musíme zapracovat na obraně, kde nám chybí pohyb na nohách. V útoku stále střílíme přes obránce, místo abychom se snažili proniknout mezi hráči. Chybí nám větší přehled, rychle se zbavujeme míče, místo toho, abychom udělali rychlou kličku. Ale to vše určitě hráči doženou. Celkově lze hodnotit turnaj a přístup hráčů k němu kladně. Některé zápasy hráli proti starším hráčům.

Mini mladší:

Turnaje se zúčastnila družstva (konečné pořadí):

  1. DHK Litovel
  2. Zora Olomouc "A"
  3. SK Velká Bystřice
  4. Tatran Litovel
  5. Zora Olomouc "B"

Za Velkou Bystřici hráli tito hráči: Horáček Adam, Juračka Tomáš, Pečínka Vojta, Slepica Štěpán, Vláčilová Vendulka, Dvořák Štěpán, Krempl Vojta a Schaffner Vojta.

V utkání s DHK Litovel jsme prohráli těsně o dvě branky 12 : 14, s týmem DHK Zora B jsme vyhráli 15 : 5 a to hlavně díky perfektní obraně. Zato s týmem DHK Zora A díky neproměněným šancím nás čekala prohra 6 : 10, a poslední zápas s Tatranem Litovel jsme vyhráli 17 : 9.

Branky Adam Horáček(21), Juračka Tomáš(13), Pečínka Vojta(8), Slepica Štěpán(3), Vláčilová Vendulka(3), Dvořák Štěpán(1).

V brance se střídaly Schaffner Vojta, který odchytal většinu zápasů a Krempl Vojta. Oba podali slušný výkon.

 

St. žáci "A": 4. kolo Žákovské ligy - Velká Bystřice

V neděli 24.března 2013 se uskutečnilo ve Velké Bystřici 4.kolo Žákovské ligy.

Zůčastněná družstva :

  • HBC Strakonice
  • Dukla Praha 6
  • HK Baník Most
  • HC Zubří
  • Handball Liberec
  • SK Velká Bystřice

Výsledky našich chlapců :

SK Velká Bystřice – Dukla Praha                                             9 : 10 (4 : 6)

První zápas našich v turnaji s favoritem skupiny. Odehráli jsme vyrovnaný zápas s fyzicky a herně dobře připraveným soupeřem. Škoda několika nevyužitých střeleckých příležitostí a technických chyb, neboť jsme byli velmi blízko bodovému zisku.

SK Velká Bystřice – Baník Most                                              12 : 18 (8 : 9) 

V dalším zápase turnaje jsme narazili pro nás na neznámého soupeře, který v dosavadních kolech žákovské ligy předváděl suveréni výkony a byl v zápase jasným favoritem. Soupeř nás jasně převyšoval výškově, hrál moderní, rychlou a pěknou házenou a po zásluze vyhrál. Naši hráči bojovali, odvedli kolektivní pěkný výkon a se soupeřem drželi herně krok. Zahráli si všichni hráči družstva.

SK Velká Bystřice – Handball Liberec                                  24 : 14 (12 : 6) 

Ve svém třetím vystoupení naše družstvo jim potřebovalo bodovat, pokud jsme chtěli pomýšlet na postup do dalšího kola. Od počátku zápasu jsme hráli velmi disciplinovaně, obětavě, předváděli naši typickou hru s pěknými akcemi a střelbou. Již v poločase jsme měli dostačující náskok, část druhého poločasu odehráli hráči ze střídačky a určitě nezklamali. Celkově tým předvedl velmi dobrý výkon a po zásluze jasně zvítězil nad soupeřem, se kterým jsme ve 3.kole ŽL velmi těžko remizovali.

SK Velká Bystřice – HBC Strakonice                                   21 : 11 (14 : 3) 

Ve 4 zápase turnaje se rozhodovalo, že pokud zvítězíme, postupujeme do dalšího kola. Naši hráči předvedli velmi dobrý, kolektivní a kvalitní výkon a po zásluze jasně zvítězili. Od počátku zápasu jsme  vedli, předváděli pěknou a rychlou házenou s některými velmi vydařenými akcemi. Druhý poločas odehráli hráči z lavičky a svým výkonem příjemně překvapili.

SK Velká Bystřice – HC Zubří                                                18 : 20 (12 : 9) 

Poslední zápas pro nás s již tradičním soupeřem, který nás ve 3.kole ŽL přehrál o 10 branek. Před zápasem byla na hráčích patrná již únava z předchozích zápasů, přesto jsme svou velmi kvalitní hrou soupeře přehráli o 3 branky. Celý druhý poločas odehráli hráči z lavičky, bojovali, nezklamali a nakonec jsme prohráli jen velmi těsným rozdílem

Sestava a branky : br.Vykoukal a Routner, Hnátek(7), Prošvic(2), Tesařík(6), Tkadleček(6), Sečka, Divila(2), Mader(5), Šiška(10), Majer(7), Padalík(21), Menšík(15), Pazdera(3).

 

4.kolo Žákovské ligy Dukla V.Bystř. Liberec Srtrakon. Zubří Most Body Skóre Poř.
 Dukla Praha 6   10 : 9 21 : 18 16 : 12 9 : 11 13 : 13 7 69 : 63 3.
 SK Velká Bystřice 9 : 10   24 : 14 21 : 11 18 . 20 12 : 18 4 84 : 73 4.
 Liberec Handball 18 : 21 14 : 24   15 : 14 13 : 14 11 : 18 5 71 : 91 5.
 ČZ HBC Strakonice 12 : 16 11 : 21 14 : 15   10 : 18 9 : 15 0 56 : 85 6.
 HC Zubří 11 : 9 20 : 18 14 : 13 18 : 10   7 : 12 8 70 : 62 2.
 HK Baník Most 13 : 13 18 : 12 18 : 11 15 : 9 12 : 7   9 76 : 52 1.


Do 5.kola ŽL z této skupiny nepostupuje družstvo HBC Strakonice, které skončilo na posledním místě. Naši chlapci obsadili velmi pěkné 4.místo a postoupili mezi posledních 10 týmů z celé České republiky, což je velmi pěkný výsledek.


Muži "A": Napajedla - SK Velká Bystřice                                32 : 26 (18 : 15)

Po povedeném vstupu do jarní části  kdy jsme zahájili stíhací jízdu vedoucí Karviné, přišla porážka na půdě Napajedel. „Byl to důležitý zápas. Začátek jarní části soutěže jsme výborně rozjeli, měli jsme tři těžké domácí zápasy s celky z první poloviny tabulky a ty zápasy jsme vyhráli vysokým skóre. Podařilo se nám i bez problému zvítězit v Uničově. Chtěli jsme navázat v Napajedlech, protože víme, že každá ztráta teď bude citelná," prohlásil trenér Velké Bystřice Libor Malínek. Na palubovce Fatry však pětizápasová vítězná série Velké Bystřice po porážce 26:32 skončila. „Nepodařilo se nám navázat na výkony z domácího prostředí a prohráli jsme zaslouženě. Soupeř byl lepší, přehrál nás v nasazení a bojovnosti," konstatoval Malínek. Po šestnácti odehraných kolech soutěže figuruje Velká Bystřice na druhém místě se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Karvinou. „Teď už nemůžeme spoléhat jen na sebe, ale i na soupeře, jestli body ztratí nebo ne. U nás je problém v tom, že domácí zápasy zvládáme, ale když vyjedeme ven, tak je mužstvo poloviční. Kluci se nedokážou tak vyhecovat jako v domácím prostředí. Ty zápasy doma a venku jsou hodně rozdílné a to nám krade důležité body v boji o první příčku," lituje trenér Libor Malínek

Sestava a střelci: Machalík P., Vydra M., Prepsl D.(2), Pörsök P.(3), Dostál O.(10), Skřídlo J.(3), Balon R.(5), Strádal J., Schneider V., Machynek M., Mézl R.(1), Vaverka M., Wolf M.(2), Švébiš O.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook