Zpravodaj č. 10/2013

SOBOTA 6.4.2013:
 

Ml.žáci: SK Velká Bystřice "A" - SK Velká Bystřice "B"        31 : 9 (15 : 4)

V domácím derby bylo naše áčko úspěšnější díky větší fyzické i herní vyspělosti. Celý zápas jsme odehráli v obraně 5:1 se snahou získávat míče a hrát rychlé útoky, což se nám dařilo. V pivotu dobře zahrál Macek, hezké přihrávky přes celé hřiště rozděloval Fífa Buršík, který si dobře plnil i obranné úkoly. Střelecky se dařilo Tonymu, Pepínovi a Štětpkovi, který to párkrát pustil i z dálky. Ve druhém poločase už převyšovala snaha získat míč, nad snahou ubránit hráče, což bylo příčinou několika zbytečných branek. Přesto hráči zaslouží pochvalu za to, že zápas nevypustili a dohráli ve vysokém tempu do konce.
Hráči (branky): Routner J.(br), Souček Š.(13), Vodička A.(6), Jedenástík J.(5), Maceášik T.(2), Buršík F.(2), Hartl J.(1), Foukal T.(1), Dittrich T.(1).

 

St.žačky: SK Velká Bystřice  - Zlín "A"                                      10 : 32 (7 : 15)

Jasná porážka od zlínských hráček. Věkový, výškový, váhový a herní rozdíl byl pro naše hráčky nepřekonatelný a bez možnosti střídat byly bez šance. Přesto holky chválíme, každé se povedla nějaká pěkná akce. Někdy chybělo trochu štěstí, někdy trochu klidu a někdy trochu víc odvahy to vzít na sebe. Věříme, že se holky budou zlepšovat s každým dalším zápasem.
Hráčky (branky): Mikulášková L.(br), Zedníková E.(1), Hirnerová M.(1), Konečná S.(1), Vičarová M.(1), Koudeláková K., Mikulášková V.(6).
 

St.žáci "A": SK Velká Bystřice "A"  - Uničov                            37 : 23 (21 : 9)

V prvním jarním mistrovském zápase  jsme narazili na soupeře, se kterým jsme ještě nehráli. Tento zápas byl rovněž premiérou pro brankáře Pavla  Schneidera a určitě nezklamalZápas jsme měli od počátku pod kontrolou a v klidu dotáhli do vítězného konce. Příležitost zahrát si v zápase dostali všichni hráči.
Sestava a branky: Schnaider(br.), Hnátek(2), Prošvic(9), Pazdera, Kurek, Tesařík(1), Tkadleček(1), Divila(1), Mader(7), Majer(3), Padalík(9), Menšík(4), Šiška
 

St.žáci "B": SK Velká Bystřice "B"  - Hranice                           23 : 16 (11 : 9) 

Vstup do zápasu byl dobrý a přes spoustu nepřesností při střelbě jsme v 10. minutě vedli 5 : 0. Naše produktivita byla stále horší a horší a poločas jsme ukončili pouze s dvoubrankovým vedením. Věděli jsme, že v soupeřově družstvu jsou nebezpeční dva hráči, přesto se nám je nepodařilo ubránit především proto, že někteří naši hráči přistupovali k obranné hře velmi laxně! Ve druhém poločase jsme zvolili nepopulární osobku na jednoho hráče, kterou zvládl na výbornou Speedy a naše skóre začalo pomalu narůstat. Našimi nejlepšími hráči byli Jirka Routner v brance, který družstvo podržel výbornými zákroky a zakládal rychlé protiútoky a Speedy, který toho spoustu naběhal, ubránil a nastřílel. Střelecky se dařilo Radisovi, na pivotu poctivě makal Macek, svůj standart odehrál Pepíno a mezi staršími se určitě neztratil Štěpek. 
Hráči (branky): Routner J.(br), Malinek Š.(br), Spurný T.(11), Dosoudil R.(6), Souček Š.(3),  Maceášik T.(1), Jedenástík J.(1), Buršík T.(1), Foukal T., Hartl J., Roušal M.

 

Mini ml. a mini st. "B": Turnaj MINI - Nové Veselí 

6.4.se naše dvě družstva miniházenkářů zůčastnila 5.ročníku  mezinárodního turnaje MiniHandball Inter Liga v Novém Veselí. Turnaje se zúčastnilo celkem 31 družstev.

Postavili jsme dvě družstva - mini mladší(ročníky 2004 a mladší) a mini starší B (ročník 2003). Každé družstvo mohlo mít max.8 hráčů. Museli jsme vybrat 16hráčů z celkových 22, které máme. Bohužel, jak  to bývá některé hráče nám sklátila nemoc, někteří nemohli z rodinných důvodů.

Sestava se nakonec ustálila takto:
Mini mladší: K. Salašný(br.), V. Pečínka(11), A. Horáček(15), V. Schaffner(br.), Š. Slepica(6),
V. Vláčilová(8), M. Stryk(4) a V. Krempl.
Mini starší B: D.Soška (br.), V. Haderka(12), K. Kobliha(2), E. Krejzlíková(3), M. Rella(8)H. Máron(1) a M. Pečínka(20).

Bohužel jsme předpokládali první zápas v 9.30, jak nám bylo sděleno, ale na místě jsme zjistili, že začínáme v 9.15, navíc velká objížďka na cestě způsobila časovou ztrátu a na první zápasy jsme nastoupili na poslední chvíli nerozcvičeni.

Mini mladší:

Přihlášeno bylo 13 družstev. Naše družstvo hrálo ve skupině s Újezdem u Brna, Strakonicemi a Stupavou B. V prvním zápase s Újezdem u Brna jsme prohráli 7 : 9 a potvrdili, že začátky turnajů většinou nezvládneme. Přitom to byl hratelný soupeř. Ve druhém zápase jsme remizovali se Strakonicemi 5 : 5 a ve třetím zvítězili nad Stupavou 15 : 6 a ve skupině skončili na 2.místě. V boji o 4.-6.místo jsme prohráli s Kuřimí 8 : 7 a porazili Ivanku při Dunaji 11 : 3, takže jsme skončili na slušném 5.místě.
Na to, že nám chyběl Tom Juračka a těsně se prohráli dva zápasy a jeden remizoval je to výborný výsledek. Zahráli si všichni, družstvo bojovalo jako tým.
Vítězem turnaje se stalo družstvo Telnice před Prostějovem a Újezdem u Brna.

Mini starší B:

Celkem 16 družstev bylo rozděleno do 4 skupin. My byli ve skupině s Újezdem u Brna, Strakonicemi A a Stupavou A. První zápas jsme hráli s Újezdem u Brna a jasně prohráli 4 : 12. Druhý zápas  se Strakonicemi A jsme po výborném výkonu uhráli bod za remízu 12 : 12, když poslední branku dával M. Rella v poslední vteřině. Poslední zápas ve skupině se Stupavou A jsme  prohráli 5 : 12 a ve skupině skončili poslední. Dostali jsme se dál do bojů o spodní místa. V prvním zápase jsme porazili Hlohovec B 12 : 11. Další zápas jsme prohráli s Ivankou při Dunaji 8 : 17 a poslední zápas jsme těsně opět prohráli s družstvem Nového Veselí B 6 : 7 a skončili na 12.místě z 16-ti družstev.
Takže nezasvěcený by mohl říct, že propadák. Nutno poznamenat, že jsme hráli s družstvy, která měla minimálně polovinu hráčů o rok starších, protože to byla kategorie ročníků narození 2002-2003. Dále nám chyběli nemocní hráči, takže jsme vzali ty, kteří to hrají půl roku, ať se „obouchají“ a zjistíme, co v nich je. Nutno říct, že jsme byli příjemně překvapeni.
Turnaj vyhrálo domácí Nové Veselí před Újezdem u Brna a Kutnou Horou.

Je potřeba konstatovat, že turnaj splnil účel na 100%, protože takové zápasy, které se hrály byly pro mnohé školou a dali jim víc, jak několik treninků. Všichni hráči se snažili, bojovali i když byl soupeř lepší. Všem dal turnaj hodně. Bylo jasně vidět, že někteří hráči se lepší od zápasu k zápasu, a to je ono. Někdy se turnaj vyhraje (Astra Praha - leden, BOBO-cup - únor) a někdy se vše nepovede. Důležité v této kategorii je, aby to hráče bavilo a dávali tomu maximum, a to turnaj splnil beze zbytku. Navíc jsme cestovali autobusem. Všichni byli pohromadě a na „palubě“ byla skvělá nálada.

 

NEDĚLE 7.4.2013: 


Ml.žačky: SK Velká Bystřice  - Žeravice "B"                            14 : 2 (5 : 2) 

Dne 7.4.2013 odehrály ml. žačky své úplně první mistrovské utkání proti Žeravicím “B“. Průběh prvního poločasu vypadal velice špatně. Holky vůbec neproměňovaly vyložené šance a bylo na nich vidět, že za sebou nemají skoro žádné zkušenosti. Naše štěstí bylo jen v tom, že holky z Žeravic na tom nebyly o moc lépe. A tak jsme nakonec o poločase vedly 5:2. Druhý poločas vypadal úplně jinak. Bylo vidět, že se holky konečně zpamatovaly a předvedly několik velice pěkných a vydařených akcí. Všechny hrály velice dobře a nejde nic víc, než je za jejich jasnou výhru 14 : 2 pochválit.
Hráčky (branky): Hühnelová A., Konečná M.(3), Sošková K., Spurná K.(3), Dosoudilová Z.(1), Hühnelová E.(1), Rášová A.(3), Bílková K., Eichlerová V.(3).
 

Muži "B": SK Velká Bystřice "B"  - Uničov "B"                        28 : 25 (15 : 9)  

V neděli jsme se konečně  dočkali začátku jarní části sezóny a po dlouhé pauze změřili síly se soupeřem z Uničova. Po celou dobu utkání jsme si drželi několika brankový náskok, ale nic jednoznačného to z naší strany nebylo. Koncentrace nebyla stoprocentní a dlouhá herní pauza byla znát. Výbornými výkony nás podrželi bratři Hlinění, kdy Karel brance ničil psychiku soupeře nepřekonatelnými zákroky a Honza na sebe bral zodpovědnost v útočné fázi a ve zlomových minutách zápasu skóroval. Do dalšího utkání musíme nastoupit s mnohem větším nasazením a odhodláním, tak doufejme, že se nám to podaří. 
Hráči (branky): Hliněný K.(br), Zedník P.(br.) Wolf P.(6), Machynek M.(4), Švébiš O.(5), Dunaj Š.(1), Kufrik R.(2), Atyafi E.(1), Zeman M.(1), Hliněný J.(7), Schweitzer M., Elsner R.(1).
 

Ženy: SK Velká Bystřice  - Bohunice                                       23 : 23 (10 : 9)  

Na  domácím hřišti jsme přivítaly první tým  tabulky 2.ligy žen Morava a to Tatran Bohunice. Na zápas jsme byly v plné sestavě a měly jsme tedy dost hráček na střídání. Celý zápas byl velmi vyrovnaný. První polovina dokonce skončila v náš prospěch a vyhrály jsme   10 : 9. Konec zápasu jsme již nedokázaly dotáhnout do vítězného konce, zápas však skončil   23 : 23 a tedy máme doma zasloužený jeden bod. Všechny hráčky si zaslouží obrovskou pochvalu za neuvěřitelnou bojovnost. Také bychom chtěly poděkovat naším fanouškům.
Hráčky (branky): Stuchlíková J.(br), Steigerová J.(br.), Bártková K.(6), Ručilová T., Černá L.(1), Kadlecová O., Jiroušová P., Macharáčková J.(1), Heinzová M., Fabíková M.(7), Žahourová E.(1), Kolářová K., Košová K., Kumrová S.(6)

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook