Zpravodaj č. 11/2013

SOBOTA 9.4.2016:


Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - STM Olomouc "A"                        34 : 21

Tuto sobotu... 9.4. jsme ve druhém kole jarní části mistrovských zápasů doma přivítali družstvo STM Olomouc. Naše sestava byla v drobném oslabení, kdy pro nemoc nenastoupil Marťa Stryk a Michal Rella a díky „zaspání“ David Soška.

Konečná sestava byla: v bráně Kuba Salašnyj a Vojta Haderka, Mates a Vojta Pečínkovi, Rosťa Černý, Kuba Dzieržava, Kuba Šťastný,  Vilda Zedník, Hynek Dvořák, Adam Katinger a Adam Horáček.

Začínali jsme osobní obranou. Do brány jsme pro začátek nasadili Vojtu H., který je po nemoci a nechtěli jsme jej zbytečně utahat na osobce.  I když se hrálo v poledne, naši kluci se zpočátku nemohli probrat. Soupeř nasadil tvrdou obranu a i na nohách byl rychlejší. Po vystřídání našich benjamínků se hra naštěstí zlepšila a i přes minutové oslabení jsme nakonec prohráli jen o bod 6:7.

Shot-outy nám tentokrát vyšly na jedničku. Vilda parádně házel a pouze jednou se stalo, že hráč míč nechytil. Díky menšímu počtu hráčů mohl pokus opakovat a v konečném součtu každý hráč vstřelil branku. Po shot-outech byl stav 28:14.

Díky velkému náskoku nastupovali kluci k samotné hře s klidem. V základu jsme tak mohli postavit „mlaďochy“ a ty, kteří si moc nezahráli při osobce, včetně Vojty H. Hra byla vyrovnaná, kluci parádně drželi a posouvali obranu, vzájemně si pomáhali. V útoku si vyzkoušeli signály i kombinace, jen hodně střel šlo brankáři do rukou nebo úplně mimo. I tak se soupeři nepodařilo dotáhnout velký bodový náskok a tak konečný výsledek byl 34:21 pro nás.    Všem hráčům moc děkuji za nasazení, rodičům za podporu. Příště se uvidíme již tuto sobotu na Zoře.


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - STM Olomouc "B"             11 : 25 (3 : 9)

Dne 9.4.2016 jsme odehráli Naše první jarní mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým STM Olomouc ´´B´´.

Sestava: Kuba Salašnyj, Laďa Novák, Patrik Markvart, Peter Blaha, Karel Kobliha, Štěpán Slepica, Adam Horáček, Vojtěch Schaffner, Petr Matulík, Pavel Matulík, Eva Horáčková, Štěpán Dvořák.

Do zápasu jsme šli s odhodláním uhrát dobrý výsledek, ale bohužel si naši borci asi řekli, že to příjde všechno samo. V obranné činnosti nefungovalo vůbec nic a v útočné jen díky Áďovi H. to trochu vypadalo, jak házená.  V přestávce jsme hráčům připomněli jestli nezačnou hrát, tak jak se snažíme je to učit na tréninku (vše naplno). V druhé půli se opravdu herní situace vyrovnala a hráči STM už to neměli, tak jednoduché dostat se k zakončení. Abych jen nekritizoval chtěl bych poděkovat Áďovi H. za pomoc a gólové příspěvky a ta k i Kájovi K. Dále bych chtěl pochválit Vojtu Sch. a Peťu M. za jejich nezdolnou snahu rozložit obranu soupeře a vytvořit si gólovou šanci. V neposlední řadě patří díky Kubovi S. a Laďovi N. za výborné zákroky v bráně.
Z utkání vyplynulo, že se musíme více zaměřit na rychlosti rozhodování v přístupu k hráči a také na uvolnění hráče 1 na 1.


St.žáci: SK Velká Bystřice - STM Olomouc 2001                   43 : 22 (26 : 14)

Soupeř z Olomouce nepřijel v plné síle. Začali jsme aktivní obranou 1:5 a dařilo se nám narušovat rozehrávku hostí. V osmé minutě jsme vedli 10:2 a trenéři STM brali time-out. Poté začali hrát na dva pivoty a donutili nás tak více zasunout obranu. V půlce první půle vystřídal výborného Vojtu Záchu v brance Dittr, který ale vůbec neměl svůj den. Je ale pravdou, že celý tým polevil a to jak v obraně, tak v útoku. Do druhého poločasu jsme vlétli opět s chutí s excelentním Vojtou Záchou za zády. Rovněž střídající Dittr podal zlepšený výkon. Střelecky se nejvíce prosazovali Pepa Dobeš se Štěpkem, dravě působil Tony a s nebývalou chutí hrál Fífa. Schaffi se tentokrát dobře vyspal a na hřišti to bylo vidět. Na středu i na křídle se prosazoval Bobo, Vojta Javorek opět bránil jako ohař. Naši obranu výborně organizoval Puchýř a příjemným oživením byl výkon Šudři, který post brankáře tentokrát vyměnil za post křídla a nevedl si vůbec špatně. 

Hráči (branky): V. Zácha (br), T. Dittrich (br), J. Dobeš (12), Š. Souček (11), B. Možíš (7), J. Šudřich (3), D. Schaffner (3), F. Buršík (3), A. Vodička (2), V. Javorek (2), J. Vysloužil (1).


Muži: SK Velká Bystřice - SKP Frýdek-Místek "B"                37 : 28 (19 : 14)

Dobrý výkon našich kluků, těžký soupeř a pozitivní atmosféra v hale. Další zápas, ve kterém tým potvrzuje jasnou převahu v soutěži. Osmé jarní vítězství a k prvenství ve druhé lize už zbývá jen krůček. Hrála se ofenzívní házená, naši kluci si lehce vytvářeli brankové příležitosti a proměňovali a stejně tak Frýdek Místek potvrzuje, že střílí nejvíce gólů v lize. Více branek v žádném našem letošním zápase nepadlo. 
Do konce soutěže nám zbývají poslední 4 zápasy a pokud nedojde k nějakému našemu mimořádnému zkratu, můžeme se již připravovat a ladit formu na baráž o postup do první ligy. Zatím to vypadá, že soupeřem bude mužstvo Bohunic. 

Sestava: Michal Vydra, Martin Rýpar, Petr Wolf(7), Michal Wolf(1), Petr Pörsök(2), Kamil Zemánek(4), Jiří Barvíř, Petr Polách(2), Jiří Strádal(6), Vladimír Schneider(2), David Kopal(1),  Jiří Kubis(9/1), Jan Ďurčík, Lubomír Veřmiřovský(3).


 

NEDĚLE 10.4.2016:


Ml.dorost "B": SK Velká Bystřice "B" - Sokol Horka n. M.      38 : 30 (21 : 19)

Hráči Horky byli urostlí a s podzimního zápasu jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého, zvláště když v našem týmu hrálo osm starších žáků. Do sedmé minuty byl zápas vyrovnaný, potom jsme sérií pěti branek utekli na 12:7. Po našem prostřídání soupeř stáhl náskok na rozdíl jediné branky a zbytek poločasu byl zcela vyrovnaný. Do druhé půle jsme šli se zataženou obranou, s vysunutým obráncem na levé straně. Hosté si s tím nedokázali poradit a začali ztrácet. V brance se rovnoměrně střídali Šudřa s Vojtou Záchou a oba se předvedli ve výborném světle. Střelecky to táhli rychlonohý Pepa a Štěpek, který se dokázal dostat na šestku i střílet z dálky. Parádně bránili Tony a Vojta Javorek. Tony vstřelil důležité branky z křídla při našem oslabení na začátku druhého poločasu! Bobo se rval s třikrát většími hráči a z většiny soubojů vyšel vítězně. Dobrý výkon předvedl Fífa a Pepíno11, než se tradičně zranil. Burša dal branku na pivotu, ale vyložených šancí měl na tři. Hantr, Fouky a Pony bojovali, ale prosadit se tentokrát nedokázali. Potěšil nás Domes, který vstřelil svou první branku, při životní premiéře na pozici pivota.  Celkově velká pochvala za bojovný výkon!

Hráči (branky): J. Šudřich (br), V. Zácha (br), Š. Souček (15), J. Dobeš (10), J. Jedenástík (3), B. Možíš (2), F. Buršík (2), A. Vodička (2), V. Javorek (2), T. Buršík (1), D. Kolovrátník (1), J. Hartl,     M. Ponikelský, T. Foukal.

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook