Zpravodaj č. 25/2014

NEDĚLE 12.10.2014:

 
Mini starší: Turnaje v Žeravicích

Dne  12.10.2014 jsem odjeli na turnaj MINI starší do Žeravic. Turnaje se zúčastnily dvě družstva Žeravic, Cement Hranice a my. I když bylo počasí perfektní, tak se hrálo v hale “bohužel”. Sehráli jsme super utkání, kde naši MINICI předváděli perfektní hru založenou na agresivní obraně, ve které si hráči navzájem pomáhali i proti např. výrazně fyzicky vyspělejším hráčům z Cementu. Musím děcka, také pochválit za výborné přechody do rychlých útoků. Samozřejmě nebylo vše na jedničku, jako často padající míč nebo přešlapy na šestce u některých jedinců. To vše, ale nahradili svojí bojovností. Doopravdy musím hráče pochválit za předvedenou hru, kterou jsem u nich ještě neviděl.


Ml. žáci "A": Hranice - SK Velká Bystřice "A"                              17 : 27 (8: 13)

Naše vítězství v Hranicích se nerodilo lehce. Domácí byli našim vyrovnaným soupeřem až do samého konce zápasu. Nakonec definitivně rozhodla o výsledku poslední desetiminutovka, kdy jsme šňůrou šesti branek rozhodli o vysoké výhře. Musíme poděkovat hráčům za bojovnost a dobrou hru v útoku, v obraně již to tak dobré nebylo. Jedno mínus nakonec: bohužel, na výhře se podíleli jen hráči, kteří hrávají za st. žáky. Ostatní neměli moc času a prostoru se ukázat v zápase. A to je škoda ..... 
Hráči (branky): Grygar M., Zácha V., Černý R., Pečinka M. (1), Možíš B. (8), Vysloužil J. (1), Zedník V., Buršík F. (5), Vodička A. (10), Dvořák H., Dzieržava J., Schaffner D. (1), Jagelka J. (1), Haderka V.


Ml. žáci "B": Senice n. H. - SK Velká Bystřice "B"                           18 : 9 (9: 3)

V neděli 12.10. hráli naši ml. žáci B mistrovský zápas v Senici na Hané. Hráli jsme na venkovním hřišti s umělou trávou a pískovým vsypem. Bohužel terén našim hráčům vůbec nevyhovoval. Míč jim padal a na kluzkém povrchu nešlo udělat kliku. V obraně to vázlo také. U některých navíc chyběla bojovnost. Výsledkem byla prohra 18:9.
Sestava: V Bráně se střídali Kuba Salašný a Honza Grygar. V poli hráli Paťa Markvart, David Soška(4), Kája Kobliha, Honza Máron, Adam Katinger(1), Adam Horáček(2), Vojta Pečínka(1), Filip Mikisek, Michal Rella a Jana Nováková(1).


St. žáci: Hranice - SK Velká Bystřice                                            22 : 40 (7: 20)

Od počátku jsme měli herní převahu, i když v obraně jsme měli na některých postech problémy díky podcenění soupeře. Dopředu jsme hráli rychle a důrazně. Oba brankáři předvedli několik hezkých zákroků, Dittr ale ze začátku neměl přesnou mušku při házení trháků. Střelecky opět výborně Štěpek, který přidal i dobrou spolupráci s pivoty. Pepa Dobeš opět zúročil svoji rychlost. Macek se zpočátku zastřeloval (4x tyčka), ale postupně srovnal svá mířidla. Fouky v útoku paráda, v obraně děs a hrůza. Na stejném postu Kuba Preč úplně opačně, obrana výborně, v útoku spíše vrh koulí. Pepíno Jedenástík ve všech činnostech na jedničku s hvězdičkou, velmi mu prospívají pravidelné tréninky. Hantr si ubránil svoje, ale dopředu to na něj tentokrát bylo moc rychlé. Posilou byly výkony mladších žáků. Tony důrazně na obraně, Bohouš výborná střelba, Schaffi se v útoku dobře uvolňoval, ale v obraně jsou ještě rezervy, především v komunikaci s ostatními. Hvězdou zápasu byl Honza "Puchýř" Vysloužil, který ke své tradičně vynikající obraně přidal spoustu branek, včetně dvou proměněných sedmiček!
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (11), J. Dobeš (8), J. Vysloužil (6), T. Maceášik (6), B. Možíš (4),  T. Foukal (3), J. Jedenástík (2), D. Schaffner (2), A. Vodička (1), J. Preč (1), J. Hartl. 


Ml. dorost: Ivančice - SK Velká Bystřice                                     31 : 39 (17: 15)

Ke čtvrtému zápasu letošního podzimu jsme zajeli do Ivančic. Už předem jsme věděli, že nás čeká  kvalitní soupeř, který nám nic nedaruje zadarmo. Pomalu se stává tradicí, že úvod  zápasu nám opět  moc nevyšel. Ve čtvrté minutě jsme  díky špatné střelbě a ještě horší obraně prohrávali 4:0. Celý první poločas jsme tahali za kratší konec a první půle skončila  17:15 pro Ivančice. V kabině jsme rozebrali chyby a dohodli se, že je nutné změnit zejména styl obrany. V druhém poločase  jsme eliminovali  nejlepšího hráče Ivančic, uzamkli jsme šestku a to  málo co prošlo, Jirka Routner pochytal. Zkvalitnili jsme obranu, získávali  míče, začali  jsme hrát naši rychlou, útočnou házenou - tak jak ji umíme. Soupeře jsme drtili rychlými útoky.  Ve 20 minutě druhého poločasu jsme se ujali vedení o 10 branek. Díky tomuhle náskoku si zahráli všichni hráči z lavičky a v poklidu tento zápas  dovedli ke konečnému výsledku 39:31 pro nás. 
Sestava: Routner J.(br.), Tkadleček D.(2), Tesařík M.(3) , Andrš M.(9), Kubeša L.(7), Dosudil R., Horký J.(4), Prošvic T.(8) , Divila V., Sečka J.(3), Hňatek F.(1) Spurný T.(2), Buršík T.


St. dorost: Ivančice - SK Velká Bystřice                                     33 : 18 (22: 11)

V prvním poločase jsme proti fyzicky vyspělejšímu soupeři měli problémy v obraně a často jsme byli vylučování. Ve druhém poločase jsme v obraně zvýšili důraz a odehráli jsme celkem vyrovnaný druhý poločas. Především ve druhém poločase předvedl v bráně několik výborných zákroků P. Schneider.
Sestava: Schneider P.(br.), Klobouček M.(1), Samiec S.(3), Hanzlíček M.(2), Majer O.(3), Majer V., Jureček M., Tesařík M.(3), Andrš M.(3), Kubeša L.(2), Prošvic T.(1), Sečka J., Hňatek F., Spurný T.


Muži: HC Zubří "B" - SK Velká Bystřice                                  33 : 29 (15: 14)

Narazili jsme na dalšího z favoritů na celkové prvenství. Rychlý, bojovný tým složený převážně z mladých borců, kteří navíc velice dobře střílejí a jsou herně velmi vyspělí  a  technicky dobře vybavení. Tento tým bude trápit každého soupeře a náš výkon u nich nebyl až tak špatný, jak by tomu mohl odpovídat výsledek. Pravda je, že naše obrana nebyla úplně bezchybná a střelci taky mohli dát o nějaký ten gól navíc. Velmi dobrý výkon podal v brance opět Kuba Smékal a ve hře se hodně snažil Ondra Švébiš.
Sestava: Smékal J.(br.), Rýpar M.(br.), Tichovský R.(br.), Wolf P.(5), Slovák T., Zemánek K.(6), Švébiš O.(7), Dostál O.(1), Karban M.(2), Strádal J., Machynek M.(1), Martinásek I.(4), Mézl R.(3).


St. žačky: SK Velká Bystřice - Zlín "C"                                           16 : 14 (8: 7)

Zápas, ze kterého jsem měl obavy, nakonec holky v dramatické koncovce ubojovaly v naše vítězství. Poctivě bránily a v útoku se nám povedlo několik pěkných kombinací, škoda jen neproměnění některých šancí. Opět jsme soupeřkám nabídly dost míčů technickými chybami, ale ani soupeřky v této činnosti za námi nezaostávaly a tak bylo skóre celý zápas vyrovnané. Rád holky chválím za snahu a bojovnost, jen tak dál.
Hráčky a branky: S. Konečná(6), M. Vičarová(5), K. Koudeláková(2), H. Kratinová(1), E. Hühnelová(1), H. Moťková(1), L. Žáková, K. Černá, A. Hühnelová, K. Bílková(br.)

 

Ženy: SK Velká Bystřice - Velké Meziříčí                                  28 : 26 (14: 14)

V dalším utkání 2.ligy žen hostovalo ve Velké Bystřice družstvo Velkého Meziříčí a ve velmi vyhřáté hala Na Letné to chvílemi vypadala, že snad na konci nebude proslulý „Jalovec“. V úvodu šlo naše družstvo do vedení o 3 branky, ale soupeř brzy srovnal stav a do konce poločasu bylo skóre vyrovnané. První poločas tedy skončil 14:14 a ve druhé půlce se začínala nanovo. Naše družstvo vždy dokázalo odskočit o pár gólů, ale Velké Meziříčí stále dotahovalo. Obrana hostů byla dobrá a naše hráčky se na každý gól doslova nadřely, bylo velmi těžké získat vetší prostor pro střelbu. Hodně balónu domácím padal z rukou a signály se nedařily dotáhnout do konce. Ke konci přišlo několik rychlých trháků a proměněných sedmimetrových hodů, do toho opět velmi dobře zachytaly naše brankařky a i když závěr zápasu hrálo naše družstvo v oslabení, dvoubrankový náskok nepustila. Zápas skončil 28:26 pro Velkou Bystřici, byl však pro naše hráčky velmi těžký, lavička sice byla opět plná, ale vzduch v hale byl nedýchatelný, což přispělo i k dramatickému závěru zápasu. Dobrý výkon předvedla Michaela Fabíková, které se povedlo proměnit téměř každou střelenou příležitost. Výborně zachytala i brankařka Steigerová, která dokonce v závěru zápasu dostala přímou střelou ze 6 metrů do obličeje, naštěstí zápas dohrála v pořádku.
Hráčky (branky): Nováková A.(br.), Steigerová J.(br.), Kobylíková J.(5), Hlaváčková K., Kadlecová O.(1), Jiroušová P., Macharáčková J., Zemanová R., Fabíková M.(8), Žahourová E.(1), Sršňová K., Košová K., Kumrová S.(7), Begalová A.(6).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
18.10.. doma ml. žáci "B"   9:00  s DHK Litovel
ml. žáci "A" 10:30  s Tatranem Litovel
st. žáci 12:00  s Tatranem Litovel
ml. dorost 13:30  s Rožnovem p. R.
st. dorost 15:30  s Rožnovem p. R.
muži 17:30  s Rožnovem p. R.
19.10.. doma ženy 16:00  s Ivančicemi 
venku mini mladší   8:00  turnaj v Kostelci n. H.
mini starší 10:30  turnaj v Kostelci n. H.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook