Zpravodaj č. 16/2013

SOBOTA 18.5.2013:
 

Ml.žáci "B": Litovel - SK Velká Bystřice "B"                              15 : 18 (4 : 8)

V sobotu 18.5.2013 jsme sehráli utkání ligy Olomouckého kraje v kategorii mladších žáků s družstvem mladších žáků Tatranu Litovel.  Utkání bylo silně poznamenáno kluzkým povrchem venkovního tartanového hřiště v Litovli, které vyschlo až v průběhu 2. poločasu.  Kluzký povrch byl pro obě družstva stejný, nám však vzhledem k způsobu naší hry vůbec nevyhovoval.  Na tomto povrchu se nadala udělat klička, změna směru pohybu znamenala i několikametrovou jízdu jako na bruslích. S trenéry jsme zavzpomínali na „sparťanské“ podmínky našeho mládí, kdy se hrálo v Litovli na gumových černých čtvercích a klouzalo to tam po dešti stejně.  Více jak o výsledek a předváděnou hru jsme sledovali, zda se někdo z kluků nezraní. I přes tuto zásadní překážku jsme po celé utkání s urostlejšími domácími chlapci vedli a nakonec zaslouženě zvítězili po poločase 4 : 8 o tři branky 15 : 18. Z našich hráčů se gólově prosadili B. Možíš a D. Sova 8 branek, D. Schaffner 3 branky,  J.Jagelka 2 branky, H. Dvořák 1 branka, K. Sklenář tentokrát  vyšel naprázdno.  Brankař K. Preč zachytal velmi dobře,  V. Zedník střídal výborné zákroky s těmi méně povedenými, celkově však i on chytal dobře.
Sestava: Preč K.(br.), Zedník V.(br.), Možíš B.(8), Sova D.(8), Schaffner D.(3), Dvořák H.(1), Jagelka J.(2), Sklenář K.

 

St.žáci "B": Šumperk - SK Velká Bystřice "B"                           23 : 16 (9 : 5)

Věděli jsme, že soupeř je průměrně o dva roky starší a mnohem urostlejší, ale daleko více než soupeř nás zaskočilo přeložení utkání z haly na kluzké venkovní hřiště a to dokonce za mírného deště. Někteří hráči se s tím vyrovnávali poločas, někteří to nedokázali do konce zápasu. Celkově to nebylo úplně vydařené utkání a především první poločas byl odevzdaný a chyběla bojovnost. Speedy, přestože opět nejvíce bojoval, zkazil hodně přihrávek, Radis začal bránit až v druhé půli, Štěpek dobře bránil, ale dopředu to tentokrát nebylo ono. Výborně bránil Hantr, Macek předvedl dobrý průměr, Pepíno se dostával do zakončení. Ve druhém poločase jsme hráli obranu 3:3, hra se vyrovnala, ale rozhodujícím faktorem celého zápasu bylo citelné tréninkové manko brankaře Maldy Malinka, který si na míč sáhl jen tehdy, když ho vytahoval z brány. Tímto jsme přišli o možnost zakládat rychlé protiútoky a skórovat jinak, než z postupného útoku, což bylo proti urostlým hráčům soupeře velmi těžké. V závěru se na kluzišti zvaném hřiště zranil Speedy a se závěrečným hvizdem jsme byli rádi, že to máme za sebou.
Hráči (branky): Š. Malinek(br), T. Spurný(9), R. Dosoudil(3), T. Maceášik(2), J. Jedenástík(2), J. Hartl, T. Buršík, Š. Souček.

 

Ml.žačky: Zlín "B" - SK Velká Bystřice                                      16 : 4 (7 : 0)

Hráčky (branky): Hühnelová A., Konečná M.(1), Maráčková M., Eichlerová V., Spurná K., Dosoudilová Z., Nováková J., Hühnelová E.(1), Rášová A.(2), Bílková K.
 

St.žačky: Zlín "C" - SK Velká Bystřice                                      13 : 11 (6 : 5)

Vyrovnané utkání,které rozhodlo pár drobných chybiček.Holky bojovaly až do konce,kdy nám velmi nepřesní rozhodčí sebrali půl minutu před koncem osobkou získaný míč a domácí hráčky v posledních sekundách upravily na dvoubrankový rozdíl.Škoda asi deseti nastřelených tyček a neproměněných sedmiček.Chválím naše hráčky za výkon a snahu,byly kousek od úspěchu a samy dobře ví na čem ještě pracovat.
Hráčky (branky): Mikulášková L., Zedníková E., Hirnerová M., Konečná S.(1), Vičarová M.(5), Koudeláková K., Mikulášková V.(5), Vachutková M.

 

Muži "B": Litovel "B" - SK Velká Bystřice "B"                        26 : 26 (15 : 11)

Do Litovle jsme jeli s jednoznačným cílem, a to vyhrát. Úvod utkání tomu ale vůbec nenasvědčoval a během několika minut jsme prohrávali 8:1. V druhé polovině prvního poločasu se hráči začali probírat a náskok soupeře stahovat, což pokračovalo i v poločase druhém, kde jsme konečně soupeře jednoznačně přehráli a získali čtyřbrankový náskok. Bohužel jsme opět neudrželi koncentraci, neproměnili jsme několik vyložených šancí a ztratili několik míčů po sobě. Soupeř naše chyby okamžitě trestal a stáhl náš náskok. Podle vývoje několika posledních minut můžeme být rádi za remízu, ale spokojení být nemůže, jelikož zápas šel vyhrát. 
Sestava: Hliněný K., Vodička Š., Wolf P.(3), Dunaj Š.(3), Schweitzer M.(4), Kufrik R.(4), Jakl L., Elsner R.(3), Hliněný J.(9), Kašpárek F.

  

NEDĚLE 19.5.2013:
 

Mini mladší a starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V Neděli 19.5. hráli naše družstva mini mladší a mini starší domácí turnaj Na Letné.

Mini starší: Turnaj proběhl v hale na Letné. Hráli jsme proti družstvům Senice n. H., DHK Zora Olomouc a naším mladším minikům. V prvním zápase jsme hráli s družstvem DHK Zora Olomouc. Sehráli jsme asi nejlepší zápas turnaje. Soupeře jsme porazili 16 : 11. Druhý zápas měl být jasnou záležitostí - hráli jsme proti našim mladším minikům. Bohužel jsme soupeře podcenili a navíc naši mladší hráli výborně. Byla z toho remíza 16 : 16. Poslední zápas byl proti suveréně hrající Senici n. H. Soupeř byl po všech stránkách lepší a naši hráči nehráli naplno. Byla z toho zasloužená prohra 7 : 24. Celkově jsme se umístili na 2.místě za Senicí n H. Což je slušný výsledek. Výkon našich starších miniků na tomto turnaji byl trochu jako na houpačce.
Sestava: v bráně se střídali D. Soška(5) a V. Haderka(15), v poli hráli A. Katinger(7), K. Kobliha, E. Krejzlíková(11), P. Markvart a N. Markvartová(1)

Mini mladší: Tuto neděli jsme měli mít volno, ale jelikož naši mini starší pořádali domácí turnaj, využili jsme příležitosti postavit se starším soupeřům.  Mimo domácího družstva se zúčastnily  DHK Zora Olomouc a Senice na Hané.  Za náš tým se postavili na hřiště A. Horáček (7), T. Juračka (20), V. Pečínka (2), Š. Slepica (1), V. Vláčilová, F. Mikísek (1) v bráně chytal M. Kunc.
Jako první jsme měřili síly s družstvem Senice na Hané … technicky i rychlostně nás přehráli, jak se říká s přehledem, hlavně sbíhající křídla dělali v naší obraně trochu chaos a kluci (a děvče) chvílemi ani nevěděli, kde vlastně bránit.  Výsledek 9 : 23. Druhý zápas byl proti našim. Bylo vidět, že se všichni znají a ví na koho si dát pozor.  Všichni pěkně bránili a i v útoku se jim dařilo, hlavně Tomovi, který to sázel do brány naprosto bezchybně.  Bojovalo se až do posledních minut a s výsledkem 16 : 16 jsme byli moc spokojeni. Po dovednostních soutěžích jsme se postavili proti DHK Zora. Předchozí bojovnost se někam vytratila, obrana slabší a hlavně moc se nám nedařilo zakončovat. Zbytečné technické chyby v přihrávkách, které soupeř ihned využil, nás připravily o chuť bojovat a konec někteří už jen odchodili. Výsledek 6:20. Na tomto turnaji jsme nakonec obsadili 4.místo. I přes vysoké prohry musím všechny moc pochválit, že se nezalekli starších soupeřů a bojovali co se dalo. Ukázalo se, že hlavně přesné přihrávky jsou naší slabou stránkou a na trénincích jsou hráči podceňovány…. no je pořád co zlepšovat.

 

Ml.žáci "A" Horka n. M. - SK Velká Bystřice "A"                    18 : 28 (8 : 13)

Pokyny před zápasem byly: Na malém úzkém hřišti hrát v pohybu, v obraně se snažit aktivně získávat míče a z rychlých útoků skórovat. Ani jedno se nám nedařilo. V desáté minutě jsme vedli 10:5 a to hráče úplně uspokojilo. Následně soupeř dotáhl na 8:10 a my jsme byli nuceni vzít time-out a hráče probrat. Vycházely nám signály a je škoda, že jsme jich nehráli více. Střelecky se dařilo Štěpkovi (z počátku nebyl precizní v obraně), Tony v obraně asi nejlepší a po počátečním zastřelování se prosazoval i střelecky. Fífa v obraně poctivý, ale rozhodl se, že útočit tentokrát nebude. Macek prospal úvodních 40 minut, na pivotu odvedl hodně práce Puchýř. Pepíno odehrál hodně dobrý zápas, především si hezky zabíhal na „vrácenou“, Hantr se určitě hodně zlepšil a bohužel tentokrát zápas vůbec nevyšel Dittrovi v brance, což se stane, ale u gólmana je to nejvíce vidět.
Hráči (branky): T. Dittrich (br), Š. Souček (11), J. Jedenástík (7), A. Vodička (4), T. Maceášik (3), J. Hartl (2), F. Buršík (1), J. Vysloužil. 

 

Ml.žáci "B": Žeravice - SK Velká Bystřice "B"                        17 : 15 (7 : 10)

 V neděli 19.5.2013 jsme předehrávali další mistrovské utkání ligy Olomouckého kraje mladích žáků, tentokrát v Žeravicích.  Tartanový povrch byl shodný jako v Litovli, ale počasí tentokrát házené přálo, bylo teplo a slunečno.  Do utkání jsme nastupovali se sedmi hráči, Vilda Zedník tentokrát celé utkání hrál na levém křídle a bylo vidět, že i hra v poli mu jde. Ačkoliv se gólově neprosadil, podal velmi slušný výkon okořeněný ziskem několika míčů při útočné rozehrávce soupeře. Odehráli jsem dva úplně odlišné poločasy, první skončil 7 : 10 zcela zaslouženě pro naše hráče.  Naše házená byla založená na slušné obraně s výbornými zákroky brankáře a velmi dobrém rychlém i postupném protiútoku.  Hráli všichni hráči a bylo vidět, že všichni chtějí zvítězit.  Do druhého poločasu jakoby nás někdo opařil, přestali jsme být jeden tým, na hřišti chtělo hrát a vyhrát jen část kluků, další jen alibisticky odehrávali míče a i ve chvílích, kdy měli před sebou volnou cestu k brankovišti, raději přihráli obsazenému spoluhráči.  Ke konci utkání sehrála roli i únava chlapců, které jsme nechávali odpočinout jen při time outech. V tomto utkání jsme si však zvítězit nezasloužili, jelikož jsme v druhém poločase na místo snahy a odhodlání zvítězit měli strach, abychom neprohráli. Žeravičtí kluci naopak svůj výkon z prvního poločasu diametrálně zlepšili a zcela zaslouženě zvítězili 17 : 15. Na konečném výsledku nezáleží, důležité je, že si kluci zkusili i situaci, ve které  strach z prohry svazuje ruce a  velmi obtížně se vítězí, ačkoliv zvítězit mohli. Brankově se prosadil s 11 bankami B. Možíš, 3 branky vstřelil D. Sova, 2 branky D. Schaffner a jednu branku vstřelil H. Dvořák. Gólově na prázdno vyšel tentokrát J. Jagelka a V. Zedník.   V bráně stejně jako hráči v poli odchytal K. Preč dva odlišné poločasy, v prvním poločase chytal výborně, ve druhém se prakticky nepotkal s míčem. Konečný výsledek 17 : 15. 
Sestava: Preč K.(br.), Možíš B.(11), Sova D.(3), Schaffner D.(2), Dvořák H.(1), Jagelka J., Zedník V.

 

St.žáci "A": STM Olomouce - SK Velká Bystřice "A"                30 : 39 (11 : 18)

 K dalšímu mistrovskému zápasu jsme zajížděli na horkou půdu soupeře z Olomouce, který nastoupil již s uzdravenou spojkou, což se na hře projevilo. Zápas byl bohatý na góly, což se přítomným divákům jistě líbilo. Trenérům hostů se již líbilo méně množství obdržených gólů ve druhém poločase. V zápase, kde se útoky střídaly velmi rychle, dostali příležitost si zahrát opět všichni hráči včetně druhého brankáře. Po tomto zápase máme před druhou Olomoucí již 4 bodový náskok a dobrou výchozí pozici před zbývajícími 3 zápasy.
Sestava: Vykoukal(br.), Schneider(br.), Prošvic(2), Pazdera, Kurek(1), Tesařík(7), Tkadleček(2), Sečka, Divila(2), Mader(4), Šiška(2), Majer(5), Padalík(8), Menšík(6).

 

St.dorost: Hranice - SK Velká Bystřice                                        38 : 23 (19 : 9)

O víkendu jsme odehráli poslední utkání letošní sezóny. Našim soupeřem bylo družstvo Hranic, proti kterému jsme byli nuceni postavit se v sestavě bez jediného hráče na střídání. Toto vědomí v nás logicky vyvolávalo značné obavy o konečný výsledek.  S potěšením můžeme konstatovat, že kluci bojovali, hráli na hranici svých fyzických možností a snažili se předvést co nejlepší výkon, což se některým z nich určitě povedlo. Soupeř nás samozřejmě jasně přehrával, využíval rychlých útoků a snadno proměňoval vypracované šance, ale i tak kluci odehráli jeden z nejlepších zápasů, které jsme u nich mohli vidět. Poděkování patří litovelským posilám (Šmíd, Novák), kteří nám tento rok doplňovali kádr. Ti, kteří vydrželi a nevzdali to si nyní mohou užívat zasloužený odpočinek a těšit se na další sezónu. 
Sestava: Vodička Š.(1), Klobouček P.(3), Jureček M.(5), Ochmann P.(9), Svobodník J.(2), Novák J.(2), Šmíd J.(1).

 

 Konečná tabulka 2.ligy staršího dorostu - Morava
  Z V R P Skóre Body
1.  TJ Rožnov p. R. 22 21 0 1 838 : 532 42
2.  Hadball KP Brno 22 18 0 4 748 : 542 36
3.  Sokol HC Přerov 22 16 0 6 646 : 581 32
4.  TJ Cement Hranice 22 15 0 7 695 : 551 30
5.  HK Ivančice 22 14 0 8 667 : 572 28
6.  SHC Maloměřice 22 11 1 10 626 : 607 23
7.  Sokol II Prostějov 22 10 1 11 705 : 694 21
8.  KH Zbrojovka Vsetín 22 10 0 12 675 : 750 20
9.  TJ STM Olomouc 22 6 0 16 540 : 653 12
10.  Sokol Telnice 22 4 0 18 552 : 738 8
11.  SK Velká Bystřice 22 4 0 18 503 : 751 8
12.  SK Kuřim 22 2 0 20 482 : 706 4


 

Muži "A": Hranice "B" - SK Velká Bystřice "A"                          27 : 32 (16 : 16)

Velká Bystřice skončila třetí, příští sezonu chce výš.

Konečné třetí místo obsadili v severomoravské skupině druhé ligy házenkáři Velké Bystřice. Pohled na tabulku byl pro ně ale trochu smutný, protože od první Karviné je dělil pouze jediný bod. Podle trenéra Libora Malínka by měl mladý tým zůstat pohromadě a v případě doplnění kádru několika hráči by mohl na postup do první ligy zaútočit hned v následující sezoně. Tým Velké Bystřice předváděl v závěru sezony dobré výkony, čtyřikrát v řadě neprohrál a s druholigovým ročníkem se rozloučil vítězstvím 32 : 27 na palubovce Hranic B. Ani dobrý finiš však Hanákům v součtu nestačil na lepší než bronzové umístění. „Trochu nás to mrzí, protože nám chyběl ten bodík, ale na druhou stranu jsme si to způsobili sami podzimními zbytečnými porážkami," narážel trenér Velké Bystřice Libor Malínek na ztráty se Vsetínem, Trnávkou nebo Polankou. Hanáci se tak po roce do druhé nejvyšší domácí soutěže nevrátí, podle trenéra to však nemusí být na škodu. „Možná pro nás bude lepší hrát druhou ligu, než v té první bojovat na spodku tabulky. Náš mladý tým se pořád sehrává a měl by jít nahoru," věří Malínek, který by měl pro příští sezonu mít k dispozici podobný kádr. „Nemám informace, že by někdo měl odcházet," řekl kouč, který by potřeboval pro příští sezonu tým posílit. „Hodila by se nám rozhodně spojka i pivot. Potřebujeme v týmu trochu zvýšit konkurenci," je si vědom Malínek. „Pokud by se nám podařilo tým posílit, tak by Velká Bystřice měla i na první ligu," myslí si trenér. Malínek házenkářský tým převzal před sezonou a se svým angažmá ve Velké Bystřici je spokojený.

„Před tím jsem trénoval interligové družstvo Zory, takže jsem si musel zvykat na ten amatérský způsob. Ty tréninky jsou samozřejmě jiné, musím přiznat, že jsem trochu přitvrdil režim a kluci pochopili, že to jinak nepůjde. Na druhou stranu to ani oni nemají jednoduché, protože hrají jenom pro radost z házené a při svém zaměstnání nebo studiu," líčil trenér Malínek. „Přišli jsme ale na stejnou notu a myslím, že to funguje dobře," dodal na závěr trenér Velké Bystřice.

Rozhodčí: Rzymanová, Valášek. Branky ze 7m hodů: 1 – 5. Vyloučení: 5 – 2. Diváků: 55.

Hranice B: K. Margla – P. Margla 2, Hlaváč, Ruber 3, Dolák, Bajgar, J. Samiec 9, Kobliha 1, Koutník, T. Samiec 4, Lančí 8/1. Trenér: Libor Hrabal.

V. Bystřice: M. Vydra, P. Machalík – P. Wolf 6, J. Hliněný 1, P. Pörsök 1, O. Švébiš 4, O. Dostál 8/5, J. Skřídlo 4, R. Balon 4, J. Strádal 1, V. Schneider 3. Trenér: Libor Malínek.

Další výsledky 22. kola: Šumperk – Holešov 38 : 25, Vsetín – Ostrava 35 : 26, Trnávka – Napajedla 25 : 32, Polanka – MHK Karviná 24 : 23, Zubří B – Uničov 35 : 24.                                                                                

                                                                                               Autor: Miroslav Mazal (Olomoucký deník)

Hodnocení vedoucího družstva mužů J. Louna: Do Hranic jsme jeli s jasným cílem vyhrát a tím si zajistit 3.místo v soutěži. Vítězství se nerodilo lehce, ale nakonec jsme v závěru domácí přehráli a zaslouženě jsme odvezli potřebné body.
Bohužel nám ke splnění našeho cíle – vyhrát soutěž a v baráži se porvat o případný postup do 1.ligy chyběly body, které jsme ztratili v dobře rozehraných zápasech v Polance a nebo ve Vsetíně.
Tak snad příště …………………………………….

Na závěr sezóny patří poděkování všem fanouškům, sponzorům za přízeň a doufáme že s Vámi můžeme počítat i v sezóně příští.

 

 Konečná tabulka 2.ligy mužů - SM
  Z V R P Skóre Body
1.  MHK Karviná 22 15 1 6 587 : 482 31
2.  HC Zubří "B" 22 14 3 5 697 : 597 31
3.  SK Velká Bystřice 22 14 2 6 662 : 535 30
4.  Slavia Fatra Napajedla 22 14 2 6 592 : 537 30
5.  DTJ Polanka n. O. 22 14 0 8 585 : 528 28
6.  TJ Šumperk 22 11 2 9 599 : 579 24
7.  KH Zbrojovka Vsetín 22 11 0 11 615 : 600 22
8.  TJ Cement Hranice "B" 22 10 1 11 649 : 664 21
9.  Sokol Ostrava 22 9 1 12 624 : 664 19
10.  Sokol Trnávka 22 7 0 15 581 : 682 14
11.  TJ Holešov 22 3 1 18 501 : 680 7
12.  Házená Uničov 22 3 1 18 499 : 643 7

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook