Zpravodaj č. 18/2013

SOBOTA 1.6.2013:
 

Ml.žáci "A": Kostelec n. H. - SK Velká Bystřice "A"                   17 : 17 (14 : 9)

Zápas dvou rozdílných poločasů. Přestože jsme vedli 2:0, naše obrana byla nedůrazná a navíc se nedařilo ani gólmanovi. Pohyblivý soupeř toho dokázal využít a začal navyšovat skóre až na poločasových 14:9! Střelecky jsme se prosazovali zejména z křídel (Tony a Macek). Do druhého poločasu nastoupilo úplně jiné družstvo. Jirka se chytil v bráně, Macek šel na střed a na spojky Štěpek s Pepínem a výsledkem byly pouhé tři obdržené branky ve druhé půli. Díky Jirkovým zákrokům jsme konečně mohli skórovat i z rychlých útoků. Hezká byla Mackova střela z dálky a Fifovo uvolnění Puchýře na pivotu.
Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (5), T. Maceášik (4), A. Vodička (3), F. Buršík (2), J. Jedenástík (1),  J. Vysloužil (1), J. Hartl, T. Foukal, M. Grygar.

 

St.žáci "A": Prostějov - SK Velká Bystřice "A"                         19 : 34 (11 : 16)

V předposledním utkání soutěže jsme zajížděli v sobotu 1.6.2013 na venkovní hřiště do Prostějova. Před zápasem jsme měli obavy z mokrého povrchu, což se bohužel vyplnilo. Pro obě družstva bylo složité se na tomto kluzkém a nebezpečném povrchu udržet. Takže největším pozitivem zápasu byla skutečnost, že žádný z hrajících hráčů se nezranil. Naši hráči v tomto zápase, vzhledem ke kluzkému povrchu, nemohli v plném rozsahu uplatnit svou největší zbraň - rychlé protiútoky, přesto jsme předvedli několik velmi pěkných a pohledných akcí a zápas jsme dotáhli do vítězného konce.
Sestava a branky: Vykoukal(br.), Schneider(br.), Hňátek(5), Prošvic(3), Pazdera(3), Tesařík(3), Tkadleček(2), Sečka(3), Divila(1), Mader, Šiška(2), Padalík(4), Menšík(6).

 

Muži "B": Žeravice - SK Velká Bystřice "B"                         23 : 25 (12 : 13)

V sobotu jsme odehráli předposlední utkání na venkovním hřišti v Žeravicích. Přes všechny obavy se naštěstí umoudřilo počasí a dovolilo nám bojovat o dva body. Téměř po celé utkání jsme si udržovali několikabrankový náskok, i když nic jednoznačného to nebylo. Dopustili jsme se spousty chyb a neproměnili několik vyložených šancí, což dávalo soupeři možnost se na nás dotáhnout a utkání zdramatizovat. Naši hráči měli ovšem oporu v brankáři Petru Zedníkovi, který v důležitých chvílích zavřel branku. Hráči mohou být s utkáním spokojeni, nebyla to úplně házená, na kterou jsme zvyklí, ale předvedli jsme týmový, bojovný a odhodlaný výkon, který nám zajistil vítězství 25:23.
Sestava a branky: Zedník P., Vodička Š., Wolf P.(6), Schweitzer M.(1), Kufřík R.(1), Ochmann P., Machýnek M.(2), Hliněný J.(8), Polách P.(3), Jakl L.(1), Zeman M.(3).

 

NEDĚLE 2.6.2013:
 

Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Žeravice                             18 : 12 (12 : 8)

Povinné vítězství nad malým, mladým, ale velice šikovným a běhavým soupeřem. Výška soupeře sváděla k dojmu, že nebude třeba hrát naplno, což nebyla pravda. V obraně jsme jen přihlíželi rychlé lajně soupeře tam a zpět, bez kontaktu a pak jsme se jen divili, kudy ti šikovní prcci proskočili. Navíc nás bylo opět málo, protože někteří hráči bez omluvy nedostavili (Fouky a Grygy). No a jako už tradičně si svou krvavou chvilku vybral Pepíno a Jirka Routner putoval z brány na křídlo a Dittr do branky. Dlužno říci, že naše střelecké akcie držel v závěru první půle právě Jirka z křídla. Ve druhé půli jsme podstatně zlepšili obranu, začali přerušovat rychlou hru soupeře, především Tony na spojce (v první půli s rukama v bok to nebylo ono). Fífa krásně nahrával do šancí, Puchýř si vybojoval a proměnil sedmičku. Střelecky se opět dařilo Štěpkovi a skórovat se nebál ani Hantr.
Hráči (branky): T. Dittrich (br), J. Routner (br+4), Š. Souček (7), J. Hartl (2), T. Maceášik (2), J. Vysloužil (1), F. Buršík (1),  A. Vodička (1), J. Jedenástík.

 

Ml.žačky: SK UP Olomouc "B" - SK Velká Bystřice                      10 : 10 (6 : 3)

Hráči (branky): A. Hühnelová(br.), Bílková K.(br.), Konečná M.(4), Maráčková M.(1), Sošková K., Spurná K.(1), Dosoudilová Z., Nováková J., Hühnelová E., Rášová A.(4)

 

St.žáci "B": Horka n. M. - SK Velká Bystřice "B"                      14 : 29 (7 : 15)

 Za hlasité podpory mužů z našeho áčka se zápas zvrhl v naši exhibici. V devatenácté minutě jsme vedli už 10:1! Vycházelo nám úplně všechno. Výborná aktivní obrana 5:1 se spoustou získaných míčů, Mackova střelba z křídla i spojky, Pepínovi záběhy, Hantrova obrana i střelba. Potěšilo zahrávání naučených signálů, Jirkovy zákroky v brance, ze kterých jsme těžili rychlými útoky. Hezké bylo i clonění, kterým Štěpek uvolňoval osobkou obsazeného Speedyho, který se díky tomu dostal ke střelbě z dálky a proměňoval. Kulda Běhálek měl v pivotu téměř všechny míče a dával tak hezké branky. Branku vstřelil i Malda. Neskutečně vyšel zápas Buršovi, který nejenže bránil na nohách, ale především neúnavně uvolňoval chytrými přihrávkami své spoluhráče.
Na závěr to nejlepší. Když do branky nastoupil malinký Dittr, nikdo netušil, co se bude dít. Našimi muži vyhecovaný "Semínek" chytal jednu střelu za druhou a svůj heroický výkon završil střelbou sedmimetrového hodu. S klidem pokerového hráče přehodil soupeřova brankáře, který byl o dvě hlavy větší než on. Proto díky kluci a velká pochvala všem!
Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br+1), T. Maceášik (6), Š. Souček (6), T. Spurný (6), J. běhálek (4), J. Jedenástík (3), J. Hartl (2), Š. Malinek (1), T. Buršík
.

 

Mini: Mezinárodní turnaj v HUSTOPEČÍCH - 1.-2.6.2013

Ve dnech 1.-2.6. se náš miniházenkářský potěr zúčastnil dvoudenního mezinárodního turnaje v Hustopečích.Turnaj proběhl ve sportovní hale v rámci mezinárodního dne dětí a byl velmi slušně organizován.
Z Velké Bystřice startovala tři družstva Mini starší A,mini starší B a mini mladší.

Mini starší „A":

Chlapci z Mini starší A odehráli velmi dobrý turnaj, v sobotu zvítězili všech 6 utkání své sedmičlenné skupiny. Ve skupinách se hrálo systémem každý s každým a hrací doba byla 1 x 10 minut. Krátká hrací doba a dlouhé časové prostoje mezi jednotlivými utkáními bylo jediné, co mohlo být lepší jinak v perfektně zorganizované akci. I přesto jsme pravidelně střídali a všichni hráči týmu si zahráli na různých hráčských postech, jak to jen šlo při 5 hráčích hrajících v poli a 2 hráči na střídačce. Postupně jsme zvítězili nad těmito soupeři:

Sobota základní skupina:

 SK V. Bystřice A - STM Olomouc 16 : 7
 SK V. Bystřice A - Legata Hustopeče B   18 : 5
 SK V. Bystřice A - TJ Jiskra Havlíčkův Brod     15 : 8
 SK V. Bystřice A - PICCARD Senec (SVK)  21 : 5
 SK V. Bystřice A - DDM Strážnice     20 : 9
 SK V. Bystřice A - AC Badener B    18 : 2


Druhý den nás po vítězství základní skupiny čekala finálová skupina. Hned ráno jsme sehráli nejhodnotnější utkání celého turnaje, ve kterém jsem porazili družstvo HC Zubří 16:13, které předvádělo velmi dobrou házenou založenou na výborných individuálních dovednostech a  schopnostech svých hráčů. Dokonce někteří hráči ze Zubří zvládali perfektně při výskoku odraz z nohy shodné se střeleckou rukou. Odměnou za celoroční práci byla pro naše chlapce plná hala, která utkání se zájmem sledoval a vytvořila báječnou atmosféru, kterou známe z velké házené. A bylo na co koukat.

Neděle finálová skupina:

 SK V. Bystřice A - HC Zubří     16 : 13
 SK V. Bystřice A - Ivanka pri Dunaji   13 : 10
 SK V. Bystřice A - AC Badener A       14 : 6
 SK V. Bystřice A  - TJ Sokol Horka n. M. 22 : 5


Celý turnaj naši chlapci odehráli velmi dobře, zahráli si na všech hráčských postech. V době,  kdy se Vilémovi nedařilo v bráně jej skvěle nahradil Kuba Dzieržava, který byl jedním ze základních kamenů turnajového vítězství. Jinak musíme pochválit všechny chlapce, jak v minižácích končícího Bobo Možíše (dalšího lídra týmu), tak nově hráčsky nalezeného Jirku Jagelku, který byl  z utkání do utkání stále lepší. Perfektně se svého úkolu na turnaji zhostili neúnavný Dan Sova a šikovný Matouš Pečinka, velmi dobré výkony zejména v útoku podával Hynek Dvořák, střídavé výkony v bráně  a velmi dobré výkony v poli předváděl Vilda Zedník, a ještě jednou výborné výkony v bráně i v poli předváděl Kuba Dzieržava. Turnaj jsme klukům proložili zážitkovým ubytování na břehu vodní nádrže Nové Mlýny v karavanech, kde v sobotu večer kluci opékali špekáčky. I tato večerní akce přispěla k utužení výborného kolektivu, který chlapci jsou.

Turnaj jsme nakonec bez jakýchkoliv pochybností zcela zaslouženě vyhráli a chlapci si mimo poháru a medailí odnesli i hodnotné ceny.

Mini starší „B":

Družstvo hrálo v sestavě: D.Soška a V.Haderka se střídali v bráně. V poli hráli pak A. Katinger, E. Krejzlíková, K. Kobliha, F. Mikisek, Š. Slepica a M. Kunc. Toto družstvo bylo věkově mladší o jeden až dva roky oproti soupeřům. Proto jsme nečekali žádné zázraky. Spíš šlo o to, aby si zahráli těžká utkání. Družstva byla rozdělena do dvou skupin.

Turnaj jsme zahájili s družstvem Hustopečí B, a přesto, že jsme prohrávali již 7:2 závěrečným finišem se nám podařilo srovnat na konečných  7:7. Další zápas jsme hráli proti HC Zubří, které skončilo na 2.místě. Na soupeře jsme nestačili a prohráli 6:15. Byla to naše největší porážka. Třetí zápas jsme se potkali s Horkou n. M. Tento zápas se nám nepovedl. Soupeř byl rychlejčí a důslednější. Po zásluze nás porazil 6:9. Následoval zápas s Porubou - opět prohra 6:10. Prohráli jsme i další dva zápasy a to s Ivankou pri Dunaji ze Slovenska 4:7 a rakouským AC Badener A 10:15.

V neděli se již hrálo o umístění a my hráli první zápas s AC Baderner B. Po bojovném průběhu jsme vyhráli 11:9. Následovali poslední dva zápasy a to s Havlíčkovým Brodem - výhra 9:7 a slovenským Picard Senec - také výhra 9:8.
Takže shrnuto - za dva dny jsme sehráli 9 zápasů. Pětkrát jsme prohráli, třikrát vyhráli a jednou remizovali.Tím jsme se umístili na 11.místě ze 14 družstev. Pro naše družstvo to byl dobrý turnaj - hráli jsme proti kvalitním celkům a herně jsme se zlepšovali zápas od zápasu. Naši sbírali zkušenosti   a to byl cíl tohoto turnaje. Všem hráčům patří poděkování za snahu a bojovnost. Za posledních 14 dnů jsme absolvovali dva náročné turnaje (Litovel a Hustopeče), které všem hráčům hodně daly.

Mini mladší:

Za mini mladší hráli Adam Horáček, Tomáš Juračka, Vendulka Vláčilová, Martin Stryk, Kuba Salašnyj, Vojta Krempl, Štěpán Dvořák a Vojta Schaffner.

Naše omladina si vedla dobře až do zápasu s Ivankou při Dunaji, se kterou jsme prohráli o jeden gól a podle některých diváků, nám prý jeden gól zapisovači nepřipsali. To ale nemění nic na tom, že v tomto zápase jsme si vyhrát ani remízovat nezasloužili. Ostatní zápasy již naše družstvo předvádělo výkon, za který se určitě nemuseli hráči stydět. A i mi trenéři jsme byli s předvedenou hrou spokojeni. Máme další podněty na co se v tréninku zaměřit. I naši věkově i hráčsky nejmladší hráči předvedli velmi pěknou hru.

Trošku musíme zapracovat na vztazích mezi dětmi, kde se někteří k sobě chovaly jako by ani nebyly jeden tým. Věřím že po soustředění bude vše jak má a jeden za druhého bude kousat asfalt. No a na závěr snad jen to, že máme bronzové medaile a pohár za 3.místo.


 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook