Zpravodaj č. 19/2013

SOBOTA 4.6.2016:


Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Centrum Haná "A"       38  : 21 (27 : 15)

V sobotu 4.6 jsme hráli poslední domácí zápas této úspěšné sezóny.  I když nám do konce sezóny chyběly ještě dvě kola, o vítězi soutěže bylo rozhodnuto. Proto před začátkem zápasu bylo pro kluky nachystáno překvapení v podobě předávání ZLATÝCH MEDAILÍ pro vítěze Olomouckého kraje v kategorii MLADŠÍ ŽÁCI pro sezónu 2015/16. Spolu s námi byli oceněni i STARŠÍ ŽÁCI za 2. místo. Tímto jim moc gratulujeme !!!

Se Zlatou na krku chtěli kluci ukázat, že si ji právem zaslouží a ani tentokrát neprohrají. Soupeřem bylo TJ Sokol Centrum Haná „A“. Osobní obrana nezačala nejlépe, první branku nám vstřelil soupeř po nedůsledné obraně. Soupeř byl věkově mladší, přesto nám stále dělá problémy spočítat si kdo koho má bránit. Chyběl nám lepší pohyb a rychlejší reakce. Celkově byla hra vyrovnaná a tak výsledek osobní obrany byl ne příliš lichotivý výsledek 7:7. Na obranu našeho družstva je potřeba říct, že jsme na osobní obranu nedali nejsilnější sestavu.

Do shot-outu jsme nastupovali s vyrovnaným skórem.  Celou sezónu se nám výborně dařilo úspěšně proměňovat a i tentokrát tomu nebylo jinak. Hlavně díky Vildovi a jeho přesným přihrávkám se klukům dařilo úspěšně zakončovat. K tomu nás v bráně parádně podržel Kuba. Výsledek po shot-outech 27:15.

Házenou jsme opět nehráli v základní sestavě, ale dali víc prostoru i ostatním. Rosťa jako střední spojka, Aďa s Kubou Dzieržavou na spojkách a Adam s Vojtou Pečínkou na křídlech. Zkoušeli si naučené signály a drželi v obraně. Postupně se vystřídali všichni hráči v poli a mimo malého Adama se jim podařilo dát si branku. Házenou jsme vyhráli 11:6. Konečný výsledek-výhra 38:21.

Sestava: v bráně opět úspěšný Kuba Salašnyj , v poli Rosťa, Mates, Vojta H., Vojta P., Vilda, Hyňa, Horajda, Šťastný Kuba, Kuba D., Aďa K. a David S.

 

Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Tatran Litovel "B"           10  : 24 (3 : 13)

Dne  4.6.2016 jsme odehráli další z domácích mistrovských utkání v soutěžní sezóně 2015/2016. Naším soupeřem byl tým Tatran Litovel ´´B´´.

Sestava: Jakub Salašnyj, Tomáš Juračka, Peter Blaha, Štěpán Slepica, Vojtěch Krempl, František Kryl, Vojtěch Schaffner, Petr Matulík, Pavel Matulík, Štěpán Dvořák, Eva Horáčková, Šárka Himrová

Bylo to utkání, které se těžko hodnotí po stránce výsledkové, protože výsledek je úplně jasný. Vrátím se k průběhu utkání, které po stránce herní bylo takové, jak kdyby hráči hráli házenou poprvé. Vše bylo bez pohybu, jak v obraně, tak v útoku. Proto jsme si v polovině první půle museli vzít “time” a děckám vysvětlit, že je potřeba něco na place předvést, jinak že dostanou pěkně naloženo. Do konce prvního poločasu se hra trochu vyrovnala. V druhé půli jsme pokračovali v trendu z konce prvního poločasu, ale bohužel to nestačilo na dotáhnutí skóre.

 

St.žáci: SK Velká Bystřice  - Cement Hranice                          63  : 12 (30 : 7)

Do posledního zápasu sezóny jsme nastoupili jenom s jedním hráčem na střídání, což ale pro nás nebylo žádným handicapem. Na hosty z Hranic jsme vlétli nekompromisním způsobem a nedali jsme jim ani chvilku na byť jen teoretickou naději na slušný výsledek. Naše hra vycházela z perfektní obrany, za kterou vše jistil skvělý Vojta Zácha. Ten byl mimořádně úspěšný v likvidování sedmiček (4/5)! V útoku jsme nasadili doslova vražedné tempo a většinu branek jsme nastříleli z trháků. Když už došlo na postupný útok, většinou byl zakončený po pěkných souhrách nebo perfektně provedených signálech. Všichni kluci nám v tomto zápase udělali radost svou bojovností a nasazením, za což jim patří pochvala a poděkování. Ihned po zápase jim byli předáni medaile za druhé místo v Lize Olomouckého kraje, které po právu obsadili za letos bezkonkurenčním týmem Centrem Haná!

Hráči (branky): V. Zácha (br), J. Dobeš (16), Š. Souček (14), A. Vodička (8), V. Javorek (7), D. Schaffner (7), B. Možíš (6),  J. Vysloužil (5).  

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook