Zpravodaj č. 22/2013

Mladší žáci "A":  30.6 - 7.7. PARTILLE CUP 2013 - GÖTEBORG - zakončení sezóny účastí na největším turnaji na světě

V neděli 30. 6. jsme sešli na parkovišti u Zámku, přesunuli se auty do Olomouce, odkud jsme pokračovali vlakem do Prahy, kde jsme se společně s Duklou nalodili na dva autobusy a vyrazili přes Německo a dánsko do švédského Göteborgu. V naší kategorii mladších žáků (r.n. 2000 a mladší) se zúčastnilo 84 družstev z celého světa, rozdělených do čtrnácti šestičlenných skupin.

Pondělí 1. 7.

Po necelých třinácti hodinách jízdy jsme v 10:00 dorazili do cíle, šli jsme se ubytovat a hned jsme vyrazili na lehký trénink, abychom si vyzkoušeli pro nás nezvyklý hrací povrch, umělou trávu. Poté jsme se šli podívat na zápas naší juniorské reprezentace s Polskem, následovala večeře a volná zábava do 22:00.

Úterý 2. 7.
Po snídani jsme zhlédli vítězný zápas našich holek a šli se nachystat na náš první zápas, který začínal hned po obědě.

SK V. Bystřice – Kjelsas IL (Nor)                                   7 : 12
Současně s úvodním hvizdem se strhla průtrž mračen, která skončila v poslední minutě zápasu. Soupeř disponoval několika extrémně vysokými, technicky dobře vybavenými hráči. Velký problém nám dělal i velký míč vel. 2, který byl předepsán pro naši kategorii. Tyto aspekty byly příčinou naší špatné střelby a velmi ovlivnily i individuální dovednosti našich hráčů. Nakonec jsme zkusili posílit útok Jirkou Routnerem, kterého v brance nahradil Šudřa, a přestože všichni bojovali na maximum, na vítězství to nebylo.

SK V. Bystřice – Eskilstuna Guif 2 (Sve)                      14 : 13
Kdyby si někdo chtěl před tímto zápasem vsadit na to, že počasí nám provede stejnou věc, jako v prvním zápase, zřejmě by vyhrál slušný balík peněz. V prudkém lijáku jsme tentokrát vlétli  hned od začátku a drželi si malý náskok ve skóre. Soupeř však dokázal stav utkání otočit a chvíli před koncem jsme prohrávali o tři branky. To už s námi vypadalo velmi špatně. Kluci však podruhé prohrát nechtěli a v dramatickém závěru dokázali vyrovnat a dvacet vteřin Bohoušek Možíš vybojoval sedmičku, kterou chladnokrevně proměnil Ondra Landsinger. Protiútok jsme ubránili a zvítězili! V době, kdy se „lámal chleba“ odhodil Tony Vodička berle a nejenže dokázal ubránit nebezpečné křídlo soupeře, vstřelil i důležitou branku. V obraně se blýskl i Honza Šudřich.

Večer nás čekalo slavnostní zahájení v hale Scandinavium a bylo to něco fantastického. Během obrovské show s mnoha vystoupeními různých zpěváků a tanečníků, doprovázená světelnými a ohňovými efekty, se postupně představili zástupci čtyřiceti čtyřech zúčastněných zemí, z nichž některé byli pro nás velmi exotické (Nigerie, Čína, Zimbabwe, Egypt, Korea, Brazílie). Naši kluci měli tu čest reprezentovat ČR a vystoupit na pódium, kde se jim dostalo obrovských ovací od více než 10 000 lidí!


Středa 3. 7.
Po vydatné snídani jsme se přesunuli do sportovního areálu odehrát další dva zápasy, svítilo sluníčko a nálada byla skvělá.

SK V. Bystřice – IFK Kristiandstat 2 (Sve)                   8 : 17
Zpočátku dobrá obrana a se soupeřem jsme drželi krok. Totálně jsme však selhávali v koncovce, do šancí jsme se dostávali, ale neproměňovali.  Každá špatná střela nás potom stála spoustu sil v obraně, a když soupeř na rozdíl od nás své šance využíval, začal se rozdíl ve skóre zvyšovat. Ve druhé půli přestali hráči nepochopitelně bránit a nakonec z toho byla zbytečně vysoká prohra. Pochvalu zaslouží jen Macek v obraně a Tony s Ondrou v útoku. 

SK V. Bystřice – SSV Falkensee (Ger)                         21 : 5
Soupeř neměl mnoho hráčů na střídání, proto jsme zvolili taktiku soupeře uběhat rychlými útoky, což se dařilo. Byli jsme rychlejší, obrana disciplinovaná, nasazení obrovské. Fífa Buršík ze spojky parádně uvolňoval Macka na křídle, který byl střelecky velmi při chuti. Tony vypichoval míče, Puchýř výborně bránil, Štěpek se rval jako lev a střelecky procitl Kuba Flajsar. Jirka naházel trháky a ani ostatní rozhodně nezklamali.
Večer jsme se šli podívat na oba zápasy našich holek, překvapivě lehce poprchalo, navštívili nějaké obchůdky a na večeři si konečně dali vytouženou rybku 
J.


Čtvrtek 4. 7.
Celé dopoledne jsme se připravovali na rozhodující zápasy o postup ze skupiny, a to jak holky, tak i kluci. Každý tým to pojal po svém. Holky měly polštářovou bitvu, kluci hráli karty. Na oběd jsme si pochutnali na palačince a pak už jsme šli na to!

SK V. Bystřice – HK Aranäs 1 (Sve)                            18 : 7
Čekali jsme vyrovnaný boj, ale kluci na soupeře vletěli nekompromisně. Výborná obrana, co prošlo, Jirka pochytal. Štěpek to ze středu parádně rozhazoval na obě křídla, kde Tony s Mackem proměňovali. Na spojkách jsme byli díky Ondrovi a Kubovi hodně nebezpeční. Parádně vycházeli „péesky“, ale hlavně Bystřická devítka z obou stran. Na to Švédi „čuměli“ a nechápali. Náš nejhezčí zápas na turnaji znamenal zasloužený postup do první poloviny z 84 družstev.

Za odměnu jsme šli do zábavního parku se spoustou atrakcí, z nichž největší ohlas měly horské dráhy, na kterých pár odvážlivců vyzkoušelo, co jejich organismus snese. No a po večeři jsme vyrazili na vyhlášenou diskotéku, která je každoročně součástí Partille Cupu. Protože brzy ráno čekali důležité zápasy, zdrželi jsme se jen hodinku, abychom včas zalehli a načerpali síly na play-off.

Pátek 5. 7.

SK V. Bystřice – TSG Münster (Ger)                       13 : 15
Brzké ranní zápasy nám nesvědčí a opět se to potvrdilo. První poločas jsme prohráli 4:7.  Ve druhém jsme zabojovali a dvě minuty před koncem vedli 12:11. V závěru však po zbytečných chybách (a bylo jich tentokrát požehnaně) nás silově vybavený soupeř přehrál a ukončil naše účinkování na turnaji. Nutno konstatovat, že v zápase s německým soupeřem nás poškodili německé rozhodčí, s čímž se kluci těžko vyrovnávali. Ale i přesto, že jsme nepostoupili do dalších bojů, kluci nechali v zápase všechno, za což si zaslouží velkou pochvalu.
A protože i holky v turnaji skončily, vyrazili jsme po obědě společně k moři. Jako zázrakem vylezlo sluníčko a odvážní kluci si užili koupačku ve vodě, jejíž teplota lehce překročila 10°C 
J.

Sobota 6. 7.
Ráno jsme se sbalili, po snídani jsme naposledy vyrazili do Hedenu povzbudit mladší žáky Dukly Praha a po obědě vyrazili směrem k domovu. Za krásného počasí jsme si užili oba trajekty a v neděli před polednem dorazili do Bystřice.
Jak kluci, tak i holky skončili se stejnou bilancí tři výhry a tři prohry a umístili se v horní polovině tabulky. Výsledky však nebyly až tak podstatné. Neméně důležité je také to, že jsme si ten týden opravdu užili a už teď plánujeme účast i v příštím roce.


Hráči (branky):  J. Routner (br), T. Maceášik (18), O. Landsinger (Strakonice-18), J. Flajsar (Prostějov – 15), Š. Souček (14), A. Vodička (7), J. Vysloužil (2), J. Jedenástík (2), F. Buršík (1), B. Možíš (1), R. Flajsar (Prostějov-1), J. Šudřich.

Na závěr jako vždy poděkování. Tentokrát především Ondrovi Václavkovi z pražské Dukly, který nám domluvil účast společně s Duklou, vše důležité pro nás zařídil a ještě byl pro nás důležitým styčným důstojníkem přímo v Göteborgu. Zbyňkovi Müllerovi za krásné nové dresy a Petrovi Vysloužilovi, který sehnal sponzory a nám tak výrazně ulevil od finančních nákladů. S týmem odcestoval také Radis Dosoudil, který sice nemohl hrát (starší žák), ale byl platným členem naší výborné party.       

 

SOBOTA 31.8.2013:

 

Mladší žáci "A":  GENERALI CUP 2013 - mezinárodní turnaj ve V. Bystřici

Po úspěšném, ale vyčerpávajícím turnaji v Prešově jsme se trošku obávali o herní projev a motivaci hráčů na tento turnaj. Přestože jsme vypustili čtvrteční trénink a místo něj jsme navštívili olomoucký aquapark, naše obavy se částečně naplnili. Klukům chyběla šťáva a rychlost, přesto zaslouží pochvalu za snahu a nakonec i výsledek byl super.

SK V. Bystřice „A“ – HK Ivančice                                14 : 2
Soupeř byl pro nás příjemný na rozehrání, zachytali si oba brankaři Kuba a Dittr, Štěpek si s chutí zastřílel, Šudřa se prosazoval na spojce.

SK V. Bystřice „A“ – TJ Sokol Centrum Haná            9 : 7  
Na tento zápas jsme se soustředili především, známe se ze soutěže a byl to obrovský boj. Největší pochvalu zaslouží Bobo Možíš, který si v obraně dobře poradil s Kubou Flajsarem.


SK V. Bystřice „A“ – HC Zubří                                      5 : 12
Prohra s velmi šikovným soupeřem, bohužel zbytečně vysoká, hráčům došly fyzické i psychické síly. Dvě branky dal z křídla Tony, na pivotě se dokázal prosadit David Schaffner.

SK V. Bystřice „A“ – KH Kopřivnice                            12 : 2
Soupeř byl vcelku urostlý, ale to nic neznamenalo. Naši kluci se už probrali, s chutí zahrál konečně Fífa a vstřelil hezké branky. Do zakončení chodil i Bobo Možíš a prosazoval se střelecky i Šudřa, tentokrát na křídle.

SK V. Bystřice „A“ – MŠK Povážská Bystrica             15 : 10

V novém složení jsme zkoušeli obranu 1:5 a nutno říci, že ne moc úspěšně. Hráči už měli těžké nohy, ale dařilo se nám v útoku, kde ožil především Štěpek. Na pivotu proměňoval Puchýř a v trháku se prosadil David Schaffner.
Konečné druhé místo je super výsledek a my jsme s ním velmi spokojení. Turnaj pěkně zorganizovali Ivo Polcer s Vladimírem Sokolem, poděkování patří i osádce časomíry a stolku zapisovatelů a také personálu místního Sportbaru, který nás nenechal vyhladovět 
J

Štěpán Souček byl vyhlášen nejlepším střelcem a Tomáš Dittrich nejlepším brankářem turnaje!

Speciálním hostem turnaje byl herec Jiří Krytinář!
 

Hráči (branky): T. Dittrich (br), J. Preč (br), Š. Souček (24), B. Možíš (9), F. Buršík (7), A. Vodička (6), J. Šudřich (5), J. Vysloužil (2), D. Schaffner (2), J. Jagelka, J. Sklenář.

Konečné pořadí:   

  1. HC Zubří
  2. SK Velká Bystřice „A“
  3. TJ Sokol Centrum Haná
  4. KH Kopřivnice
  5. HK Ivančice
  6. MŠK Povážská Bystrica

 

NEDĚLE 1.9.2013:

 

Starší žáci "A":  SMVB CUP 2013 - mezinárodní turnaj ve Velké Bystřici

V neděli dne 1.9.2013 se v areálu Na Letné Velká Bystřice uskutečnil mezinárodní turnaj starších žáků SMVP CUP 2013, za účasti MŠK Povážská Bystrica, STM Olomouc, HC Zubří, HC Rožnov a domácího týmu. Hrálo se systémem každý s každým, 2x18 minut a turnaj měl velmi dobrou sportovní i organizační úroveň. 

Nejlepší střelec turnaje hráč HC Zubří KAČMARIK, nejlepší hráč – MENŠÍK (SK Velká Bystřice), nejlepší brankář – ROUTNER (SK Velká Bystřice).

Naši v zápasech předvedli velmi dobré, vyrovnané výkony a po zásluze se stali celkovými vítězi, a to i přes tu skutečnost, že v této sezóně, po odchodu většiny hráčů dorosteneckého věku, se teprve sehrává. Velmi dobrý výkon tým předvedl v obranné činnosti, v přechodu do rychlého útoku, s úspěšným střeleckým zakončením. Ze všech družstev jsme obdrželi nejméně branek a nejvíce vstřelili. Turnaj byl díky svému kvalitnímu obsazení velmi dobrou přípravou pro nadcházející sezonu.
 

Výsledky našeho družstva:

SK Velká Bystřice – STM Olomouc                             17 : 5
SK Velká Bystřice – HC Rožnov                                   23 : 6
SK Velká Bystřice – HC Zubří                                      22 : 16
SK Velká Bystřice – MšK Povážská Bystrica                23 : 10

 

Celkové pořadí : 

  1. SK Velká Bystřice
  2. MšK Povážská Bystrica (SK)
  3. HC Zubří
  4. HC Rožnov
  5. STM Olomouc

 

Mladší žáci "B": Přípravný turnaj v Uničově

V neděli  1.9.2013 jsme odehráli první přípravný turnaj letošní nové sezony 2013/2014. Počasí nedělního rána novému povrchu  nepřálo. Ačkoliv od počátku turnaje již nepršelo, byl tartanový povrch mokrý a kluzký.  Nejlepší podmínky byly až při našem posledním utkání, přesto to stále klouzalo.  Poprvé po zjištění, že v nové sezoně budou hrát za naše B-čko jen hráči narození v roce 2003 a mladší, jsme si mohli tuto změnu herně v utkáních vyzkoušet.  Z našich 2003 nemohl do turnaji zasáhnout pro nemoc jen Sam.  Kuba, Hyňa, Maťa, Dan a Vilda se stali páteří nově vytvořeného týmu, družstvo jsme po zrušení turnaje miniků v Olomouci doplnili  Davčou, Mišou a Manim.  Prožili jsme si na turnaji prakticky bez společného tréninku první dvě nepříliš povedená  utkání, na kterých se podepsal kluzký povrch, počáteční nesehranost a trochu i marnost a hledání se. Doposud většina kluků spíše vypomáhala loňskému družstvu na křídlech, dnes bylo všechno na nich a to nebylo vůbec jednoduché.

V prvním utkání jsme spíše proklouzali k prohře 1:7 s lépe hráčsky a dispozičně vybaveným soupeřem z Hranic.  Ale i taková utkání je třeba odehrát, aby bylo lépe. Všichni dřeli, ale zatím nebyli tým.

V druhém utkání jsme sice ještě prohráli 7:9 s naším prvním družstvem složeným z kluků z A-čka Davidem, Jirkou a Kubou a děvčat z mladších žaček. Stále to nebylo ono a kluci ačkoliv makali a dřeli, ze hry velkou radost neměli.

Ve třetím utkání jsem sehráli  podle mého názoru nejpěknější utkání turnaje, kde jsem s děvčaty z DHK Litovel (budoucími vítězkami turnaje) remizovali 10:10. Našich kluků bylo najednou všude plno, velmi dobře  bránili  individuálně skvěle hrající  děvčata. Jejich  šikovná  střední spojka  byla o 2 hlavy vyšší než její úspěšný obránce Maťa. Utkání bylo velmi vyrovnané a remíza byla nakonec spravedlivá. V tomto utkání si zapsal první branku ve velké házené Davča (velká gratulace)  a pohled na něj po vstřelené brance byl k nezaplacení. Už jsme vytvořili tým, každý hrál naplno a pomáhal druhému, kluci se povzbuzovali a hra je skutečně bavila.

V posledním  utkání jsme zcela zaslouženě porazili domácí chlapce z Uničova 10:6, kdy týmový duch a radost ze hry u našich kluků dávala hře jiskru.

V celém turnaji  jsme dobře bránili, v bráně chvílemi až fantasticky chytal Vilda, na pivotu se velmi dobře uvedl velký bojovník Mani, na křídlech velmi dobře odehráli další dva nováčci  a bojovníci Davča ( 1 branka) a Míša. Utkání od utkání se zlepšovali jak v obraně tak v útoku i  Kuba (6 branek), Dan (10 branek), Hynďa (4branky) a Maťa (5 branek).  

Letošní sezona nebude pro kluky jednoduchá, pokud však budou na sobě dál pracovat, hrát házenou s radostí, naplno a  týmově, tak zde máme další budoucí skvělou partu.  

Celkové pořadí:

  1. DHK Litovel
  2. SK Velká Bystřice (kombin)
  3. Cement Hranice
  4. SK Velká Bystřice „B“
  5. Házená Uničov

 


Starší žáci "B":  HANÁ CUP 2013 - turnaj v Kostelci na Hané

Většinu našeho družstva tvořili unavení mladší žáci. Výškově i věkově jsme byli zcela někde jinde, a když na poslední chvíli omarodil Šudřa, odcestovalo do Kostelce deset hráčů. V průběhu prvního zápasu lehl Pepíno (prý mu nesedla ranní palačinka) a po dvou zápasech odjel Fífa, a tak zůstalo na hru celých osm hráčů!

SK V. Bystřice „B“ – TJ Sokol Centrum Haná           5 : 16
Přestože prohra byla jasná, nebyli jsme za stávající situace nespokojení. Štěpek zahrál dobře na rozehrávce, Macek se snažil o střelbu z dálky i o prosazení do brankoviště. S chutí hrál Fífa, Tony bránil tak, jak umí, Dittr zachytal a potěšil výkon Hantra na spojce. 

SK V. Bystřice „B“ – Juliánov                                     8 : 22
Podobný zápas jako předchozí. Tentokrát i spousta zbytečných chyb. Pepínovi se absolutně nedařila střelba, na Foukym se projevila velká tréninková absence, přesto dokázal vstřelit branku. Macek se tentokrát více rval, než střílel. Ve výborném výkonu pokračoval Hantr a na pivotu proměňoval Puchýř.

SK V. Bystřice „B“ – HK Ivančice                               4 : 17
Opět vysoká prohra,ale tentokrát žádná pozitiva! Štěpek s Tonym vypadali, že hrají se soupeřem, Macek úplně vyhasl, Hantr přestal bránit, Pepíno pokračoval ve špatné střelbě, potěšila snad jedině šťastná branka Kuby Sklenáře.

SK V. Bystřice „B“ – KP Brno                                     14 : 15
Kluci se hecli a odehráli hezký zápas. Macek parádně bránil nejlepšího hráče soupeře a zároveň se přes něj prosazoval v útoku. Konečně jsme začali hrát lépe signály, které úspěšně zakončoval Štěpek, Pepíno konečně vstřelil branku a Dittr odvedl skvělou práci v bráně. Hvězdou utkání byl Tony, který nejenže střílel branky ze hry, ale stal se také úspěšným exekutorem sedmiček (3). Smůla byla, že zapisovatelům unikl jeden náš vstřelený gól, takže v našich očích to byla regulérní remíza!

SK V. Bystřice „B“ – STROJÁR Malacky                    12 : 13
Další prohra o branku, ale po výborném výkonu. Konečně zahráli dobře úplně všichni. Tony pokračoval ve vysokém stylu, Macek se rozestřílel, Štěpek na střední spojce tvořil hru, Kuba dal hezkou branku a v závěru se po sérii střel trefil i Pepíno. Takže konec dobrý, všechno dobré. Otestovali jsme si své možnosti v této kategorii, která je pro  ročníky 1999/2000. My jsme postavili 0 hráčů 99, 4 hráče 2000, 3 hráče  2001 a 3 hráče 2002. Potěšilo nás, že všichni dokázali na turnaji vstřelit branku!
 

Hráči (branky): T. Dittrich (br), T. Maceášik (12), A. Vodička (9), Š. Souček (7), J. Hartl (6), J. Vysloužil (3), T. Foukal (2), J. Sklenář (2), J. Jedenástík (2), F. Buršík (1).

U haly byla otevřená restaurace, po jejíž návštěvě jsme si začali ještě více vážit naší hospůdky v areálu na Letné.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook