Zpravodaj č. 26/2014

SOBOTA 18.10.2014:

 
Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Tatran Litovel                  18 : 13 (11 : 6)

Do tohoto utkání jsme postavili všech čtrnáct hráčů. A to tak, že jsme je rozdělili na ročníky 2002 a 2003. Každý ročník si zahrál deset minut v prvním poločase a deset minut ve druhém. Jako první nastoupili mladší kluci. Bylo na nich vidět, že mají velkou chuť do hry .V brance se postupně rozchytal Vojta Z.. Na střední spojce hrál skvěle Matouš P. a na spojkách vedle něj Kuba D., Rosťa Č., Hynek D., kteří pěknými přihrávkami připravovali svému křídlu Vildovi Z. střelecké příležitosti a ten je proměňoval v góly. Na pivotu Grygi, který svým důrazem vstřelil také dvě branky. V desáté minutě za stavu 6 : 5 šli do hry starší. Chvílí trvalo než se dostali do hry, ale nakonec skóre navýšili a poločas skončil 11 : 6. Ve druhé půlce se nám tolik nedařilo, snad jen Bohoušovi M.(nastřílel pět branek). Hodně střel šlo mimo branku a také se zlepšila brankářka Habermannová . Za celkový výsledek můžeme poděkovat Vojtovi Haderkovi v naší brance, který pustil za dvacet minut pouze dva góly a to ještě ze sedmimetrových hodů. Sestava a branky: Zácha V., Haderka V., Možíš B.(5), Zedník V.(3), Pečinka M.(2), Vodička A.(2), Schaffner D.(2), Grygar M.(2), Buršík F.(1), Dzieržava J.(1), Černý R., Vysloužil J., Dvořák H., Jagelka J.


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - DHK Litovel                        8 : 15 (3 : 10)

Ml. žáci „B“ sehráli v sobotu 18.10. v 9 hodin další domácí mistrovský zápas a to s DHK Litovel. V našem družstvu se projevila marodka, takže jsme hráli v mírně improvizované sestavě. Děvčata z Litovle nás předčili snad ve všem. Byly rychlejší, pozornější na obraně a měli větší vůli zvítězit. Proto byl konečný výsledek 8 : 15 v náš neprospěch. Naši hráči hořeli v obraně a v útoku proti zasunuté obraně soupeře si nevěděli rady. Chyběla nám větší dravost. Ve druhé polovině druhého poločasu se nám po zpřesnění hry začalo dařit a se soupeřem jsme drželi krok. Škoda, že nám to nevydrželo do konce. Přesto je potřeba pochválit Manfréda Kunce, který jako hráč zaskakoval v bráně a Adama Katingera, který dal 7 branek z osmi. Věříme, že hra se postupně bude zlepšovat a začne se častěji vyhrávat. Chce to čas a trpělivost.
Sestava: Paťa Markvart, David Soška, Kája Kobliha, Vojta Krempl, Adam Katinger, Adam Horáček, Štěpán Slepica, Filip Mikisek, Míša Rella, Many Kunc a Martin Stryk.


St.žáci: SK Velká Bystřice - Tatran Litovel                                41 : 11 (17 : 2)

Od čtvrtého celku soutěže jsme čekali vyrovnanější partii. Dokonce jsme po dlouhé době povolali Jirku Routnera, který stabilně chytá za mladší dorost. Odchytal polovinu prvního poločasu a byl pro soupeře nepřekonatelnou překážkou. Za stavu 10:1 putoval do branky Semínek Dittr a navázal na Jirkův výkon takovým způsobem, že do poločasové přestávky obdržel jenom jednu branku. Hráči v poli se rovnoměrně střídali a soupeře opět předčili především rychlostí. Oproti minulému zápasu se výrazně zlepšila také obrana. Pozitivní bylo, že proti urostlým hráčům soupeře jsme hráli naučené signály, které z velké části vycházeli. Zhodnotíme-li jednotlivé hráče, tak: Hantr, parádní obrana, ale v útoku se moc neprosazoval. Obě křídla z mladších žáků (Tony, Bobo) vyrovnaný výkon na obou stranách, spolehlivá obrana a střelecká produktivita. Šudřa zaskočil za Macka v poli, spolehlivý v obraně. Pivoti Schaffi s Puchýřem velmi dobře, když Puchýř odvádí stále nadstandart v obraně. Kuba Preč, stále stejná písnička o špatném držení ruky při střelbě. Macek přijel až na druhý poločas, ale stihl nastřílet šest branek. Pepa Dobeš opět předvedl rychlé úniky a průniky. Pepa Jedenástík zvaný „Petržel“ – také stále stejná písnička – opět výborně J. Štěpek, spousta chytrých přihrávek a střelba branek z každé pozice.
Hráči (branky): J. Routner (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (15), T. Maceášik (6), J. Dobeš (6), A. Vodička (4), J. Jedenástík (4), B. Možíš (4), J. Hartl (1), J. Vysloužil (1), J. Šudřich, D. Schaffner, J. Preč. 


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Rožnov p. R.                            33 : 23 (14 : 10)

V pátém zápase letošního podzimu jsme přivítali hosty z Rožnova pod  Radhoštěm. Do utkání jsme nastoupili s respektem, soupeř totiž stejně jako my, nebyl dosud poražen. Po pár minutách hry nám  však bylo jasné,  že se nemáme čeho bát. Čekali jsme,  že nás soupeř potrápí mnohem víc. Díky naší kvalitní obraně se rožnováci ke střelbě moc nedostali . Hráli jsme  naši rychlou házenou,  jediné naše mínus  však bylo, že jsme se nevím proč  přizpůsobili hře soupeře a střelecky jsme se také moc neprosazovali. Druhý poločas jsme zahájili šnůrou šesti gólů .Tímto jsme se dostali do vedení o 10 branek. Tento náskok jsme pohodlně udrželi do konce zápasu.  Pochvalu zaslouží obrana, perfektní spolupráce  všech hráčů,  velmi dobrý výkon podal v bráně Jirka Routner. Zahrála si celá naše lavička. Nebylo nutné, aby celý zápas hrály opory, protože kdyby ano, tak si soupeř  odnese výprask s daleko větším  rozdílem. Sestava: Routner J.(br.), Tkadleček D.(6), Tesařík M.(7) , Andrš M.(2), Kubeša L.(5), Dosudil R.(2), Horký J.(5), Prošvic T.(3), Hňatek F.(2), Maceašik T.(1), Hňatek F., Sečka J., Buršík T.



St.dorost: SK Velká Bystřice - Rožnov p. R.                             30 : 34 (12 : 19)

Další domácí utkání jsme sehráli proti týmu z Rožnova. Dle zkušeností z minulých ročníků jsme očekávali silného soupeře a naše očekávání se potvrdilo hned v prvních minutách utkání. Bohužel jsme se do zápasu ani později nedostali a soupeř si neustále udržoval dostatečný náskok. Nedařilo se nám v útočné fázi, složitě jsme se dostávali do šancí a tradičně neproměňovali. Chyběli nám pilíře obrany a to všechno dohromady vedlo k tomu, že jsme utkání zaslouženě prohráli. Pochvalu si zaslouží posily z mladšího dorostu, které ačkoli měli jeden zápas za sebou, nechtěli dát soupeři nic zadarmo a kvalitní výkon předvedl Pavel Schneider v brance.
Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(4), Andrš M.(1). Kubeša L.(4), Sečka J.(2), Šiška D., Jureček M.(2), Padera A.(1), Prošvic T.(6), Majer V., Spurný T.(4), Svobodník J., Tkadleček D.(1), Majer O.(5)


Muži: SK Velká Bystřice - Rožnov p. R.                                   29 : 27 (17 : 13)

Po vlaženém začátku jsme začali soupeře přehrávat a budovat si slušný náskok. Ten však mohl být i vyšší, ale bohužel neproměněných šancí bylo více než dost. Nicméně ani ve snu by nás nenapadlo, že se po čtyřbrankovém vedení v prvním poločase se budeme strachovat o výsledek. Ve druhé půlce nás začali hráči Rožnova pomalu, ale jistě dotahovat a brankař hostí byl mnohdy pro naše hráče nepřekonatelnou překážkou a to i z těch nejvyloženějších šancí. A když tři minuty před konce hosté šli do vedení a na ukazateli svítil stav 26 : 27 napadali mnohé z diváků ty nejčernější myšlenky. V tu chvíli nás velmi podržel v brance Kuba Hroch Smékal a svými zákroky nás udržel ve hře. Naštěstí všichni naši hráči zabojovali a výsledek dokázali otočili. Pár vteřin před koncem si vzal trenér Libor Malínek oddechový čas to proto, že bylo potřeba hráče především uklidnit a vyhnat jim z hlav strach o vítězství. Výsledkem toho byla nádherná závěrečná branka Michala Machynka, která definitivně rozhodla , že naše domácí jízda v podobě 27 zápasů bez porážky nekončí. Musíme opět poděkovat našim bubeníkům za skvělou podporu a zároveň i naší mládeži na místě zvaném kinder koutek (neboli česky babybox), která jim zdatně pomáhala. Doufáme, že náš mládežnický Fan klub ještě poroste a bude se dále zúčastňovat zápasů ještě v hojnějším počtu. Střelecky táhl Ondra Švébiš, který na toto představení navázal v neděli v dresu extraligového Přerova v podobě osmi branek do sítě Karviné a byl jednoznačně nejlepším hráčem jak v sobotu v našem tak i v neděli v dresu Přerova.
Sestava: Smékal J., Rýpar M., Wolf P.(4), Karban M.(3), Zemánek K.(6), Švébiš O.(8), Dostál O., Strádal J.(2), Machynek M.(3), Martinásek I.(1), Mézl R.(2)

 

NEDĚLE 19.10.2014:

 
Mini mladší: Turnaj v Kostelci na Hané

V neděli 19.10.2014 jsme se zúčastnili dalšího turnaje v mini házené, který se konal v Kostelci na Hané. Zápasy byly odehrány v hale   v časovém rozmezí 2 x 10 minut a tradičně bez počítání skóre. Zúčastnila se družstva: SK Velká Bystřice, TJ Sokol na Hané, Horka nad Moravou a TJ Sokol Prostějov. Turnaj byl celkově vydařený, jak z herní části, tak i díky atmosféře, za kterou děkujeme všem rodičům. V sestavě jsme měli téměř ty nejmenší a i úplného nováčka Honzu Rybku, který si poprvé vyzkoušel, co hra vlastně obnáší. Všichni se opravdu snažili a poslouchali našich pokynů a hlavní bylo, že to každého z nich bavilo a přiučili se zase něčemu novému. Proto zasluhují obrovskou pochvalu a na trénincích budeme nadále pracovat na zlepšení herní činnosti. Sestava: Kryštof Tomek, Anička Urbanová, Anička Jedenástíková, Kuba a Honza Charvátovi, Honza Pospíšil, Šimon Možíš, Matěj Papoušek a Honza Rybka.


Mini starší: Turnaj v Kostelci na Hané

V neděli jsme jeli s mini starší na turnaj do Kostelce na Hané. Poprvé jsme se utkli s týmy Kostelce a Prostějova. Herně nás naši svěřenci nezklamali, hráli ukázněně v obraně disciplinovaně a v útoku obětavě. Proti soupeřům z Kostelce a Prostějova jsme se i přes urostlejší hráče prosadily střelecky a v obraně jsme odvedly týmový výkon. Děti si pomáhaly a celkově byla hra pojata týmově. Prosazovali se všichni, i když ne všem padl gól, ale když se to nezkusí tak gól nepadne nikdy. Snad si už naši svěřenci zvykli, že se na ně zlobíme spíš za to, že něco nezkusí, než když to zkusí a nevyjde to. V prvních zápasech této sezóny jsme hrály v útoku na dva – tři hráče a teď se umí uvolnit prakticky každý a to je to o co nám jde. Do dalšího turnaje věřím, že přidají na dravosti a tím splní nám trenérům další přání.Děkujeme Šárce, Evči, Joži, Honzíkovi, Láďovi, Štěpánovi, P+P za předvedený výkon.


Ženy: SK Velká Bystřice - Ivančice                                             20 : 35 (9 : 14)

Do Velké Bystřice tentokrát dojel tým Ivančic, který spadl z 1. ligy. Hráček hostů nebylo mnoho, ale přesto měly po celý zápas značně navrch. Zápas začal velmi vyrovnaně, rozdíl domácí pocítily až po pár neproměněných vyložených gólových šancích. Herně na tom oba týmy byly velmi podobně, ale bohužel Bystřice zahazovala jednu gólovou šanci za druhou. Poločas skončil 9:14 pro Ivančice. Druhý poločas většinou přeje spíše domácím, ale možná značný respekt ze soupeře Bystřici svazoval ruce. Na místo třech vyložených gólových šancí, kdy se Bystřice mohla dotáhnout na dvou brankový rozdíl, začala série obrovských technických chyb. Balony neustále padaly z rukou, špatné přihrávky, neproměněné šance a špatné přebírání v obraně Bystřici rozhodně nepomohlo k dalšímu vítězství v řadě. Bohužel domácí v druhé polovině zápas doslova vzdaly. Nedařilo se v ničem, na domácích bylo vidět, že se soupeře zalekly a ke konci zápasu už rezignovaly a smířily se s prohrou. Publikum v hale však domácí vůbec nepodporovalo a nefandilo jako v minulých zápasech, což pro hráčky na hřišti také není moc příjemné. Dobrý výkon v brance předvedla Anička Nováková i přesto, že ji obrana moc nepomáhala, bohužel, tým musí fungovat na všech frontách. Možná, že si Bystřice potřebuje uvědomit, že nejsou neporazitelné, ale zároveň se nesmí nic vzdávat. Snad další zápas, který se bude hrát venku v Hodoníně, bude o dost lepší a konečně se Bystřice vrátí ke své hře a nenechá se ovlivnit soupeřem a už vůbec nebude chodit se svěšenou hlavou.
Sestava: Nováková A., Kobylíková J.(1), Begalová A.(4), Hlaváčková K., Sršňová K., Jiroušová P., Macharáčková J.(1), Fabíková M.(5), Žahourová E.(2), Kadlecová O., Pavlincová I.(4), Košová K., Kumrová S.(3).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
25.10.. venku ženy 10:30  v Hodoníně
st. dorost 14:00  ve Vsetíně
muži 16:00  ve Vsetíně
26.10.. venku ml. dorost 16:00  v Juliánově

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook