Zpravodaj č. 25/2013

STŘEDA 18.9.2013:
 

St.žáci "A": SK Velká Bystřice "A"  - Přerov                          47 : 2 (22 : 1)

V odloženém utkání starších žáků jsme v domácím prostředí přivítali soupeře z Přerova. Na hře soupeře byla patrná menší sehranost, naši hráči si v zápase vyzkoušeli různé herní situace.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(6), Malinek, Prošvic(7), Spurný(5), Tesařík(11), Tkadleček(9), Dosoudil(5), Buršík(2), Menšík(2).

 

SOBOTA 21.9.2013:
 

Mini mladší: Turnaj MINI 4+1 ve Velké Bystřici

Dne 21.9.2013 se konal náš první turnaj v letošní sezóně. Jelikož předchozí turnaje byly pro nepřízeň počasí zrušeny, my trenéři jsme s velkým očekáváním přihlíželi jak si naši, převážně noví svěřenci povedou. Turnaje se zúčastnila družstva TJ STM Olomouc, SK Žeravice, Senice na Hané, SK Velká Bystřice A, SK Velká Bystřice B.
S hrou našich svěřenců jsme spokojeni. Ne, že by nebylo co zlepšovat, ale vzhledem k tomu, že to byl první ostrý start, tak se ukázala obě dvě družstva v dobrém světle.
My trenéři jsme získali cenné informace na co se hlavně zaměřit. Bohužel jedna z nejdůležitějších věcí, jako je chytání míče je také ta, která děti nejméně baví. Budu muset vymyslet nějakou zábavnou formu, tak aby to děti začalo bavit. K tomu budu potřebovat i podporu rodičů, aby když si děti začnou stěžovat, že si jenom hází a hází, tak aby jim řekli, že bez toho aniž aby chytily míč si prostě nezahrají. Je spousta her, které budeme na tréninku hrát, ale prakticky u všech se musí chytat míč. 
Věřím, že společnými silami, to zvládneme a bude to jen lepší a lepší.


Mini starší "A": Turnaj v Olomouci na ZOŘE

V sobotu hráli naši starší minici svůj turnaj v Olomouci na Zoře. Další zúčastněná družstva byla: Zora Olomouc A, Zora Olomouc B, DHK Litovel a Kostelec. Opět se zde nepočítalo skóre a tentokrát ani my jsme si branky nepsali. První zápas se Zorou A jsme soupeře přehráli především dobrým útokem, další zápas s Kostelcem jsme opět ukázali střeleckou sílu v útoku a opět soupeře mírně přehráli. Třetí a čtvrtý zápas s DHK Litovel a Zorou B byl obdobný. Začala fungovat i obrana a myslím, že jsme na turnaji udělali dobrý dojem.

Sestava: M. Pečínka, V. Pečínka, V. Haderka, A. Katinger, H. Grygar, T. Juračka, V. Krempl, F. Mikisek, H. Máron, D. Soška a M. Stryk.


Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A"  - Žeravice                        24 : 13 (13 : 7)

Celý týden jsme se na soupeře svědomitě připravovali. Věděli jsme, že nás čeká pohyblivý tým s nejhezčí a nejrychlejší lajnou v soutěži, což se také potvrdilo. Chtěli jsme rychlou rozehrávku přerušovat, ale v začátku se nám to moc nedařilo. S přibývajícími minutami se ale kluci dostali do tempa a především Bohoušek na střední spojce a Tony na křídle proměňovali naše šance v útoku. Také obrana se zlepšila, každý zdvojoval a držel si svůj trojúhelník :-). Vycházeli nám signály, několikrát kluci zahráli výborně dvojitý kříž, po kterém nekompromisně zavěšoval Štěpek. Fífa opět svědomitě plnil roli rozehrávače rychlých útoků, Šudřa s Davidem Schaffnerem poctivě makali na pivotu a oba brankaři se rovnoměrně střídali, když o trošku lepší byl tentokrát Kuba Preč (jen by to chtělo rychlejší rozehrávku).
Utkání se zdramatizovalo v desáté minutě druhého poločasu, když aktivní soupeř snížil na rozdíl tří branek (zásluhou Pavla Bajera), závěr byl věak díky rychlým brejkům v naší režii. Velmi nás potěšilo, že skóroval každý hráč!

Hráči (branky): J. Preč(br), T. Dittrich(br), Š. Souček(7), A. Vodička(5), B. Možíš(5), F. Buršík(2), D. Schaffner(2), J. Jagelka(1), J. Sklenář(1), J. Šudřich(1).


St.žáci "A": SK Velká Bystřice "A"  - Žeravice                        40 : 12 (21 : 5)

V sobotu 21.9.2013 jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z nedalekých Žeravic. Zápas se od počátku hrál ve slušném rychlém tempu, na čemž měly zásluhu oba týmy. Soupeř, i přes nepříznivý výsledek, hrál pohlednou rychlou házenou. Naši hráči pozornou obranou získávali míče a rychlé útoky se snažili zakončovat přesnou střelbou.

Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(2), Malinek, Prošvic(13), Spurný(6), Tkadleček(6), Dosoudil(4), Buršík(1), Menšík(8).

 
Ml.žačky: SK Velká Bystřice - Holečkova                                 16 : 3 (8 : 1)

Bojovný výkon celého družstva, kde prim hrály především brankařka K. Bílková, M. Konečná a A. Rášová.  Holky vyhrály s přehledem. Co je potřeba zlepšit je přechod do útoku, náběhy spojek, ale především zklidnit a zpřesnit střelbu. Brankařka hostí se už nevěděla kam se schovat, ale holky si ji vždy našly a vybily! Hezkou branku vstřelila po zběhnutí do pivota Eliška Hühnelová a nejvíce potěšil zodpovědný výkon Míši Maráčkové.

Hráčky (branky): K. Bílková(br), M. Konečná(9), A. Rášová(5), V. Vláčilová(1), E. Hühnelová(1),
M. Maráčková, A. Hühnelová, E. Krejzlíková, J. Nováková.

 

St.žačky: SK Velká Bystřice - Lesana Zubří                          16 : 19 (11 : 9)

Bojovné utkání, ve kterém domácí družstvo mělo získat plný počet bodů. Bohužel nedisciplinovanost některých hráček neustále srážela výkon celého týmu dolů. Hra křídel a jejich souhra se spojkami byla úplně tragická, jak v útoku tak v obraně. Když přidáme spoustu neproměněných střel z pivota,  tak se nemůžeme divit, že jsme prohráli a jen díky skvělému výkonu brankářky pouze o 3 branky. Po zranění střední spojky nebyla žádná z hráček schopná vzít zodpovědnost na sebe. Alibistické střely z dálky neměly šanci na úspěch. Jako pozitivum tohoto zápasu vidím zlepšení souhry spojek s pivotem a tím vytváření střeleckých pozic na brankovišti.

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Mikulášková V.(9) !!!, Vachutková M.(3), Žáková L.(2), Konečná S.(2), Koudeláková K., Jeřábková J., Řezníčková H.,  Moťková H.

 

Muži "A": SK Velká Bystřice "A"  - Trnávka                          31 : 20 (16 : 8)

Velká Bystřice – Vítězně vstoupili do nové sezony druhé ligy házenkáři Velké Bystřice. Hanáci porazili na domácí palubovce Trnávku jednoznačně 31:20. Tým trenéra Libora Malínka bude chtít bojovat o postup do první ligy, bude se však muset vyrovnat se ztrátou nejlepšího střelce Radka Balona.
„Sezonu jsme nastartovali dobře, i když jsem z toho měl trochu obavy, protože týden před tím jsme v českém poháru vyhráli v Droždíně až na sedmičky. Tam to opravdu nebylo nic moc a výkon byl špatný, proto jsem měl obavy, jak do soutěže vstoupíme," přiznal trenér Velké Bystřice Libor Malínek. Jeho svěřenci však předvedli v domácí hale proti Trnávce standardní výkon, který stačil na přesvědčivé vítězství o jedenáct branek.
„Soupeře jsme jasně přehráli, kluci k tomu přistoupili zodpovědně a výkon se už hodně blížil tomu, jak bych si to představoval," konstatoval kouč Malínek.
Velký podíl na první výhře Velké Bystřice v sezoně měl brankář Petr Machalík. „Podržel nás v úvodu a i po celý zbytek zápasu. Soupeři jsme utekli na šest sedm branek a pak jsme si to vedení udržovali. Myslím, že výkon Petra Machalíka byl základem k vysokému vítězství," chválil výkon gólmana trenér Malínek.
Házenkáři Velké Bystřice chtějí v letošní sezoně druhé ligy pomýšlet hodně vysoko. Rádi by zavzpomínali na sezonu 2010/2011, kdy vybojovali postup do první ligy.
„Ambice jsou ve Velké Bystřici stále nejvyšší, postup do první ligy tam v hlavách pořád je, ale bohužel po minulé sezoně skončil ze zdravotních důvodů aktivní činnost Radek Balon a to je pro nás obrovská ztráta. On byl nejlepší střelec družstva a tento rok se s ním nebude moci počítat. Oproti minulému roku jsme tedy spíše oslabeni," nezastírá trenér Malínek. „Na druhou stranu ale zase dostanou příležitost jiní hráči a uvidíme, jak budou připraveni soupeři." Střelecký motor velkobystřického celku Radek Balon se bude velice těžko nahrazovat. „Řekl bych, že tam náhrada zatím není. On je levoruký hráč a to je pro soupeře opravdu hodně nebezpečné. Teď v mužstvu nemáme žádného leváka a pravá spojka, kde hrával, se strašně těžko nahrazuje. Zkoušíme tam varianty, ale ten tlak na soupeře a góly tam chybějí," konstatuje lodivod Velké Bystřice Libor Malínek.

Největšími favority severomoravské skupiny druhé ligy by kromě Velké Bystřice měly být celky MHK Karviná a Napajedel. Překvapit může i béčko Zubří. Právě na jeho palubovku zamíří hanácký tým k zápasu druhého kola soutěže.

Rozhodčí: Baader, Novotný. Branky ze 7m hodů: 2 – 1. Vyloučení: 3 – 5. Diváků: 80.

V. Bystřice: Machalík, Hliněný – P. Wolf 2, M. Wolf, Pörsök 3, Švébiš 5, Dostál 9/2, Kulišťák 2, Strádal 1, Schneider 4, Machynek 3, Loun, Mézl 2. Trenér: Libor Malínek.

                                                                                                     Autor: Miroslav Mazal (Olomoucký deník)

 

Ženy: Hodonín - SK Velká Bystřice                                            19 : 15 (9 : 6)

K prvnímu mistrovskému utkání jsme se vydaly opět na dlouhou cestu do Hodonína, se kterým jsme minulý víkend odehrály pohárové utkání. Jelikož výsledek prvního střetnutí pro nás nebyl nijak lichotivý, chtěly jsme si napravit reputaci a byly připravené na velmi těžký zápas. Vývoj prvního poločasu vypadal velmi podobně jako u prvního utkání – vyrovnaná, tvrdá obrana, kvalitně odehraná útočná fáze. Našim úkolem bylo udržet tento výkon i ve druhém poločase, což se nám, myslím, povedlo. Naší obrovskou bolestí jsou neproměněné šance, kterých je stále strašně moc a to se nám proti soupeři, který má výborně zpracovaný rychlý útok, vždy vymstí. Obrovskou pochvalu zaslouží Jana Steigerová, která se svými zákroky v brance zasloužila o to, že utkání skončilo pouze rozdílem čtyř branek ve prospěch soupeře. (19 : 15)

Sestava: Steigerová J.(br.), Stuchlíková J.(br.), Pavlincová I.(1), Ručilová T., Kadlecová O., Jiroušová P.(3), Macharáčková J.(1), Zemanová R.(1), Begalová A.(2), Žahourová E.(2), Kolářová K.(1), Košová K.(1), Kumrová S.(3).

 

NEDĚLE 22.9.2013:


Mini starší "B": Turnaj v Litovli

V neděli zajížděli starší minici do Litovle k dalšímu turnaji. Tentokrát jsme byli oslabeni o kluky a holky, co hráli s mladšími žáky B a o marody, takže nás jelo šest: M. Stryk(11), Š. Slepica(4), K. Kobliha(2), T. Juračka(10), A. Horáček(10) a M. Rella(10). Celý turnaj byl hodně vyrovnaný. V prvním zápase jsme vyfasovali Sokol Prostějov. Hra vyrovnaná, ale udělali jsme více chyb a za chyby se platí. Takže prohra 10 : 13. Druhý zápas jsme hráli s Horkou n M. a po celý zápas vedli. Konečný výsledek 11 : 8. Třetí soupeř byl UP Olomouc, opět vyrovnaný zápas s dobrou obranou, ale opět jsme prohráli o tři branky 14 : 17. Poslední zápas byl s domácím Tatran Litovel, po celou dobu jsme se  střídali ve vedení. Minutu před koncem jsme vedli a bohužel dvěma chybami v obraně a neproměněnými šancemi jsme v posledních vteřinách o vítězství přišli, výsledek 11 : 12 a skončili nakonec na čtvrtém místě z pěti.

Konečné tabulka:         

  1. Sokol Prostějov
  2. UP Olomouc
  3. Tatran Litovel
  4. Velká Bystřice "B"
  5. Horka n.M.

Na to, že jsme jeli s omlazeným a nekompletním kádrem je výsledek slušný.
V dovednostních soutěžích, které probíhaly v obou turnajích jsme patřili mezi nejlepší.

 

Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B"  - Centrum Haná            6 : 26 (2 : 13)

Dnes jsme sehráli další mistrovské utkání krajské ligy mladších žáků, tentokrát s družstvem Centrum Haná. Soupeř přijel v pozici favorita, což potvrdil od počátku utkání. Naši hráči se poprvé gólově prosadili až v 9 minutě, kdy snižovali na 1 : 9. Naše hra v 1. poločase se nezměnila ani po prostřídání na straně soupeře. Byli jsme dopředu pomalí, kluci byli ustrašení a nervózní. Za 1. poločas jsme vstřelili 2 branky a prohráli jsme 2 : 13. V první části 2. poločasu se obraz naší hry nezměnil a soupeř klidně zvyšoval svůj náskok. Naši hráči začali zlepšovat hru v obraně i v útoku až od 13 minuty, kdy jsme vstřelili ještě další branky a konečný výsledek utkání byl 6 : 26. Brankově se prosadili Dan Sova 2 branky, první 2 branky  v kategorii mladších žáků vsítil Vojta Haderka, který v 1. poločase chytal velmi dobře v naší bráně a zneškodnil několik náskoků soupeře se šestky (velká gratulace). Po jedné brance vstřelili Matouš Pečinka a  Kuba Dzieržava, který také v letošní sezoně zaznamenal první úspěch.  Bylo vidět, že většina kluků bojovala a chtěla, ale soupeř byl nad naše síly, a to o několik tříd. Ještě nás čekají minimálně dvě taková utkání, ostatní soupeři by měli být  hratelnější. Je třeba na dnešní utkání co nejdříve zapomenout a myslet na ta, která nás čekají. 


St.žáci "B": SK Velká Bystřice "B"  - Centrum Haná              25 : 33 (10 : 19)

Naše mladé družstvo posílil Ondra Majer a bylo to znát. Po počátečním oťukávání jsme začali výborně bránit a do desáté minuty jsme s hosty drželi krok. Poté nám začali postupně utíkat, zbytečně jsme ztráceli míče, přechod do útoku byl zbrklý a střelba nepřesná. Ve druhé půli jsme srovnali krok, zpřesnili přihrávky a střelbu. Rozehrál se Štěpek, rozestřílel Macek, kreativní v útoku byl Fífa (hezké přihrávky, jen by se měl více tlačit do zakončení). Hezké branky vstřelil David Schaffner, Macek zodpovědně proměňoval sedmičky. Výborně zachytali oba brankaři a Ondra Majer dodal týmu především rychlost, sílu a důležité branky.
Celý tým zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost a chuť do hry, drobnou odměnou za maximální snahu je to, že jsme druhý poločas vyhráli o branku.

Hráči (branky): T. Dittrich(br), J. Preč(br), T. Maceášik(10), O. Majer(6), Š. Souček(4), B. Možíš (2), D. Schaffner(2), A. Vodička(1), J. Hartl, F. Buršík, J. Jagelka, J. Sklenář, J. Šudřich, T. Foukal.


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Velké Meziříčí                          28 : 34 (15 : 16)

První utkání letošní soutěže se bohužel odehrávalo v duchu nachlazení, rým a horeček a podle toho také zápas vypadal. Kromě Milana Juračky nám onemocněly všechny spojky, takže jejich post obsadila křídla a pivoti. Soupeř nás přehrával rychlým útokem, který jsme jim usnadňovali obrovským množstvím neproměněných šancí. Není potřeba k zápasu přistupovat příliš kriticky, kluci se snažili, přestože hráli na pro sebe nezvyklých postech, bojovali a přes spoustu chyb chtěli udržet co nejlepší výsledek. Výborné výkony podali oba dva brankáři Max Vykoukal a Pavel Schneider, velmi dobře zahrál Ondra Majer.

Sestava: Vykoukal M.(br.), Schneider P.(br.), Samiec S.(8), Divila V.(1), Sečka J.(1), Šiška D.(5), Jureček M.(9), Pazdera A., Svobodník J., Majer O.(4)


Muži "B": SK Velká Bystřice "B"  - Droždín                            27 : 28 (14 : 17)

Na domácí derby se těšili jak hráči tak určitě i diváci, kteří přišli v hojném počtu. Utkání se odehrávalo v klasické nahecované atmosféře se spoustou chyb na obou stranách. Ze začátku jsme měli problém s obranou, byli jsme nuceni vytáhnout osobní obranu na nejlepšího střelce Droždína Mirka Vaverku, čímž se nám podařilo útočnou hru soupeře rozhodit a získat dost míčů. Co nám ale chybělo, byla koncovka, kdy jsme nebyli schopni vypracované šance proměnit, případně jsme získané míče opět snadno ztráceli. Přestože ve druhé polovině měl několik výborných zákroků Štěpán Vodička v brance, nepodvedlo se nám dotáhnout brankový rozdíl a soupeř zaslouženě o gól vyhrál.

Sestava: Zedník P.(br.), Vodička Š.(br.), Atyafi E., Dunaj Š.(4), Švébiš O.(3), Kašpárek F.(1), Elsner R.(3), Machynek M.(2), Hliněný J.(5), Dostál O.(1), Zeman M.(8).

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook