Zpravodaj č. 31/2013

SOBOTA 2.11.2013:


Mini mladš: Turnaj v Žeravicích

V sobotu se mini mladší zúčastnili turnaje v Žeravicích. Tak to vypadá, že Žeravice jsou pro nás zakleté. Opět se nám nedařilo a jako minule to bylo hlavně kvůli tomu, že jsme nebyli schopni chytit balón.Tentokrát se k tomu přidal i strach jít si do soupeřovi obrany pro nějakou tu ránu.  Z toho pramenilo bohužel zatím nejhorší vystoupení našich miniků. Není důvod si nějak zoufat, čeká nás zimní příprava, a tam se dá ledacos zlepšit. Čeká nás fyzická příprava a hlavně technika.
Takže hlavu vzhůru a makat a makat.                                                   


Mini starší: Turnaj doma Na Letné

V sobotu 2.11.naši starší minici sehráli svůj poslední soutěžní turnaj a to na domácí půdě v hale Na Letné. Přijela k nám družstva: Cement Hranice, SK UP HSC Olomouc a DHK Zora Olomouc, která se dvěma našimi družstvy (A a B) tvořila pět celků. 
Tentokrát nám pomohli Vojta Haderka, který hrává pravidelně za mladší žáky B i když je věkově minik a E. Krejzlíková, která zase hrává za mladší žačky a věkem patří do mini.

Velka Bystřice „A“ hrála v sestavě K. Salašný v bráně, T. Juračka(25), H. Máron(6), E. Krejzlíková(16), O. Matoušek(1), A. Horáček(17) a V. Pečínka(15).
Družstvo Velká Bystřice „B“ tvořili: v bráně slušně zachytali: M. Stryk(6) a V. Haderka(29), v   poli se snažili P. Markvart(6), N. Markvartová(3), K. Kobliha(7), V. Krempl(3), Š. Slepica(18) a F. Mikisek(2).

Turnaj začal vzájemným derby mezi dr. V. Bystřice A a B. Tentokrát to nebyla remíza, jako v předešlých dvou turnajích, ale A-čko porazilo B-čko o jediný gól v posledních pěti vteřinách   21:20. Byl to velmi vyrovnaný a bojovný zápas, jak se na derby sluší. Družstvo A drželi T. Juračka s E. Krejzlíkovou a dobře jim sekundovali ostatní. Ve druhém družstvu drželi prapor V. Haderka a Š. Slepica, který se lepší zápas od zápasu, ale i ostatní příkladně bojovali.

Družstvo A hrálo druhý zápas s cementem Hranice s výhrou 27:19. B družstvo pak porazilo Zoru 18:8. Třetí zápasy: A družstvo se Zorou - výhra 15:6 a dr.užstvo B porazilo Hranice 21:14. V posledním kole, kde se již rozhodovalo o konečném pořadí si A-družstvo poradilo s UP Olomouc 17:13, ale družstvo B zbytečně  prohrálo s tím samým soupeřem 15:18.

Takže konečné pořadí:

  1. Velká Bystřice A
  2. SK UP HSC Olomouc
  3. Velká Bystřice B
  4. Cement Hranice
  5. DHK Zora Olomouc B

Je potěšující, že pod taktovkami tahounů obou družstev se snažili i hráči, kteří moc branek nedávají. Je vidět, že výkonnostně skvěle rostou hráči, kteří v minulosti měli problém s klikou, kroky a zpracováním míče. Samozřejmě jsou pořád velké rezervy, ale hráči a hráčky teprve svou házenkářskou kariéru začínají. Víme na čem je potřeba pracovat, chce to svůj čas a výsledky se dostaví.

Tímto turnajem nám skončila povinná část soutěže, která pokračuje až koncem března. Je na nás, kolik budeme přes zimu absolvovat turnajů, abychom byli na jaro dobře připraveni. Zimní příprava je hodně důležitá a můžeme získat před ostatními družstvy nějaký herní náskok.


St,žáci "B": Litovel - SK Velká Bystřice "B"                              37 : 27 (18 : 13)

V zápase, kde domácí byli jasným favoritem, jsme si vedli více než výborně. Ještě v osmnácté minutě jsme prohrávali o pouhou branku (12:11). Teprvé poté nám soupeř dokázal odskočit. V druhém poločase jsme bojovali i nadále a jen mírně se postupně projevovala věková a silová převaha soupeře. Vstřelených 27 branek je parádní, obdržených 37 je na úkor mladých brankařů (ml. žáci), kteří na střelbu Tomáše Krška z Litovle nemůžou stačit. V brance tentokrát dostali příležitost Šudřa a Dittr. Prvně jmenovaný opět na tréninku a při rozcvičování předváděl brilantní zákroky, ale po počátečním hvizdu se dostal do psychické nepohody a na balon už si téměř nesáhl. Dittr je psychicky odolnější a přesto že je malé postavy, dokázal  některým  střelám vzdorovat. Ondra Majer odehrál dosud nejlepší zápas za béčko starších žáků (10 branek), Macek dobře bránil Krška, ale v útoku to nebylo nejrychlejší, Fífa velmi slušně bránil, ale v útoku se mu mezi velké moc hráče nechtělo. Hantr a Tony nastříleli hezké branky z křídel (i když mohli být více produktivnější), po parádních uvolněních Štěpkem Součkem, který i několikrát překvapil domácího brankaře pěkným podstřelem. Naopak ale zazdil dvě jasné tutovky ze šestky. Jirka Jagelka poctivě bránil, ale dopředu to bylo tentokrát s velkou rezervou, hlavně při střelbě. Pivoti se do hry moc nedostávali, ale i tak odvedli pěknou práci zejména v obraně, když David Schaffner předvedl velké zlepšení ve druhé půli. Příjemným překvapením byl návrat Pepína po dlouhém zranění, který výborně bránil, vybojoval dvě sedmičky a přidal dvě branky z křídla.
Hráči (branky): J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), O. Majer (10), T. Maceášik (5), A. Vodička (2), Š. Souček (2), J. Hartl (2),  J. Jedenástík (2), F. Buršík (1), J. Vysloužil, J. Jagelka, D. Schaffner.
 

 

NEDĚLE 3.11.2013:

 

Ml.žáci "A": Senice n. H. - SK Velká Bystřice "A"                        7 : 29 (2 : 16)

Přestože utkání bylo o hodinu a půl posunuto, bylo chladno a podle toho vypadalo nasazení některých hráčů. Přesto jsme plnili roli favorita a stříleli branky. Ve druhé půli začalo pršet a bylo po házené zcela. V brance byl tentokrát lepší Gryggi, když Kuba, znechucen zřejmě škaredým počasím, pustil pár lehkých gólů za svá záda.
Hráči (branky):  M. Grygar (br), J. Preč (br), Š. Souček (8), B. Možíš (6), A. Vodička (4), J. Sklenář (3), F. Buršík (3), J. Vysloužil (2),  J. Jagelka (1), D. Schaffner (1), T. Dittrich (1). 


Ml.žáci "B": UP Olomouc - SK Velká Bystřice "B"                       11 : 12 (3 : 5)

V neděli 3.11.2013 jsme sehráli další mistrovské utkání mladších žáků s družstvem SK UP HSC Olomouc. Ačkoliv jsme opět nebyli v plné sestavě, chlapci zahráli dobře a po bojovném výkonu s napínavým závěrem zvítězili 12:11 po poločase 5:3. Brankově se prosadili Matouše Pečinka s 5 brankami, Kuba Dzieržava se 4 brankami, Hynek Dvořák vstřelil 2 branky a Vilém Zedník vsítil 1 branku. Tentokrát musíme pochválit Manfreda Kunce, který bojoval, získal důležitý míč v obraně. Ještě stále má strach využít svůj prostor na pivotu. Na křídlech hráli
Adam Katinger, který si vypracoval jednu šanci a škoda, že ji po náskoku neproměnil, z křídel se snažili David Šoška a Michal Rella. V bráně opět výborně zachytal Vojta Haderka.


Ml.žačky: SK Velká Bystřice - Žeravice                                         16 : 12 (9 : 8)

V neděli 3. 11. 2013 naše mladší žačky na domácím hřišti přivítaly družstvo SK Žeravice. Utkání bylo od začátku velice vyrovnané a našim holkám se nepodařilo odskočit na bezpečný brankový rozdíl a tak jsme o poločase vedli pouze o gól. Ve druhé půlce holky zlepšily obranu a opět výborně zachytala Kača, která svými výbornými zákroky položila základ k vítězství. Koncovku utkání si holky pohlídaly a zaslouženě si připsaly další 2 body. 
Sestava: Konečná M. (6), Maráčková H., Vláčilová V., Hühnelová A., Spurná K. (2), Krejzlíková E. (1), Bílková K., Nováková J., Hühnelová E. (1), Rášová A. (6).


St.žačky: Zlín "B" - SK Velká Bystřice                                       19 : 21 (10 : 11)

Jedno z nejlepších utkání, které naše starší žačky odehrály. Bojovaly, praly se o každý míč a navíc přidaly velkou kreativitu v útoku. Velmi dobrou obranou úplně vyvedly soupeřky z role favoritek. Zahrály spoustu pohledných akcí a střílely pěkné branky. Komunikovaly mezi sebou v obraně i útoku, hrály pozorně a téměř bez chyb. Výsledkem byla dvoubranková výhra, kterou si holky za svůj precizní výkon zasloužily. Teď si jen přeji, aby takovou kvalitu předvedly i v dalších zápasech. Za tento zápas velmi rád chválím VŠECHNY hráčky!
Sestava: Mikulášková L. (br.), Konečná S. (5), Vičarová M. (1), Koudeláková K., Žáková L. (3), Řezníčková H., Mikulášková V. (9), Vachutková M. (2), Moťková H. (1).


Ženy: SK Velká Bystřice - Hodonín                                          29 : 32 (16 : 19)

Sestava: Steigerová J., Pavlincová I. (2), Kadlecová O., Jiroušová P. (6), Zemanová R., Žahourová E. (2), Holcmanová R. (4), Kumrová S. (8), Begalová A. (5), Macharáčková J., Kolářová K. (2).

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook