Zpravodaj č. 33/2013

ÚTERÝ 12.11.2013:


St,žačky: Otrokovice - SK Velká Bystřice                                     11 : 13 (2 : 4)

Vyhráli jsme zaslouženě, soupeře jsme nepustili ani jednou do vedení a holky byly ve všech směrech lepší. Hrát v úterý o půl sedmé večer ve velké studené hale, kde uprostřed je namalováno několik hřišť skoro stejnou barvou, není ideální kombinace na žákovskou házenou. Nicméně naše hráčky se s tím vyrovnaly a i když se jim tolik nedařilo, tak dokázaly zvítězit. Pochvala patří všem hráčkám a rodičům za transparent a povzbuzování.

Hráčky a branky: Konečná S.(2), Vičarová M.(3), Žáková L.(2), Mikulášková V.(3), Vachutková M. (3), Koudeláková K., Řezníčková H., Moťková H., Mikulášková L.(br.)


SOBOTA 16.11.2013:


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - Zlín                                             29 : 32 (16 : 19)

V sobotu nás čekal obávaný soupeř z prvního místa tabulky Zlín. Hned na první pohled bylo zřejmé, že soupeř má výškovou i silovou převahu a dal se očekávat jednoznačný průběh utkání ve prospěch soupeře. Opak byl ale pravdou a kluci navázali na výborný výkon z Polanky. Soupeře se nezalekli, nepouštěli je do zbytečných gólových příležitostí a v útočné fázi se kolektivní hrou úspěšně prosazovali. Trošku ve hře chybělo to odhodlání a zapojení úplně celého družstva (i hráčů z lavičky), které bylo znát minulý týden. Musíme se naučit využívat domácího prostředí a užívat si ho. Tentokrát to vypadalo, jakoby se kluci doma styděli. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané, o což se úžasnými zákroky zasloužil především Max Vykoukal v brance, který kluky podržel, když v obraně nezvládali. Do týmu se výborně zapojil i Tomáš Spurný ze starších žáků, který i tentokrát přidal něco ze svých „parádiček“. Celkově si družstvo zaslouží pochvalu, utkání jsme ztratili až úplně na konci sérií neproměněných šancí, což naopak soupeř využil a šel do vedení a celkového vítězství.

Hráči (branky):  Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(2), Divila V., Hanzlíček M.(6), Sečka J., Šiška D.(2), Jureček M.(4), Pazdera A., Spurný T.(3), Svobodník J., Hlaváč P.(11), Majer O.(1)


Muži "A": SK Velká Bystřice "A" - Karviná                                 39 : 19 (17 : 8)

Hráči (branky):  Machalík P., Vodička Š., Wolf P.(4), Wolf M.(5), Pörsök P.(8), Dostál O.(7), Strádal J.(4), Mézl R.(1), Kulišťák J., Dunaj Š., Barvíř J.(1), Machynek M.(2)

 

NEDĚLE 17.11.2013:


Ml.žáci "A": Litovel - SK Velká Bystřice "A"                               15 : 33 (8 : 19)

Po vlažném začátku, jsme se dostali do našeho obvyklého tempa. V první půli padla spousta branek z rychlých útoků po zisku míče aktivní obranou 4 : 2 a 5 : 1. Druhý poločas byl z naší strany horší, jako by kluci podlehli dojmu, že se nic zásadního nemůže stát. Z toho pramenili špatné přihrávky a laxní střelba. Dostali také více branek, než bylo nutné, ale to spíše způsobil nácvik různých druhů obran. Nasazení a bojovnost byla ale u většiny hráčů na maximální výši. Šudřa opět chytal výborně, k němu se v první půli přidal i Gryggi. Na třetího brankáře Kubu Preče zbyl tentokrát post křídla a na netradiční pozici se blýskl třemi brankami. Skvěle vyšel zápas Davidovi Schaffnerovi, který chodil do trháků a proměňoval sedmičky. Za pochvalu stojí i vybojované míče přetavené v branky pivotem Honzou Vysloužilem a parádní výkon leváka Jirky Jagelky.
Hráči (branky): J. Šudřich(br), M. Grygar(br), Š. Souček(7), B. Možíš(6), D. Schaffner(3), F. Buršík(3), A. Vodička (3), J. Preč(3), J. Jagelka(3), J. Vysloužil(2), J. Sklenář. 



Ml.žáci "B": Hranice - SK Velká Bystřice "B"                              18 : 14 (10 : 7)

V neděli  17.11.2013 jsme zavítali na palubovku SK Cement Hranice. Někteří jsme vyrazili o něco dříve a shlédli před naším utkáním extraligové utkání domácích s Karvinou. Kluci tak mohli na vlastní oči vidět dospělou házenou na naší nejvyšší úrovni. V samotném utkání jsme tentokráte narazili na soupeře, se kterým jsme mohli držet krok, pokud bychom proměňovali všechny šance, které jsme si vytvořili, ale zejména v první části obou poločasů nám zakončení moc nešlo. Vždy, když měl soupeř na hřišti základní sestavu, tak nás převyšoval jak v útoku, tak v obraně, jakmile svou sestavu prostřídal, měli jsme navrch my. Chlapci bojovali a v průběhu utkání ukázali některé pěkné individuální akce, v druhé části 2. poločasu začali mohutně stahovat až 8 brankový náskok soupeře zejména dobrou obranou a rychlými protiútoky.  Nakonec utkání skončilo výsledkem 18:14 po poločase 10:7 pro družstvo Hranic. Mezi naše střelce se zapsal s 8 brankami Dan Sova, 4 branky dal Matouš Pečinka, 2 branky vstřelil Hynek Dvořák. Svou premiéru mezi mladšími žáky si prožil Vojta Pečinka, který hrál pěkně a vybojoval sedmimetrový hod. V obraně a v druhém poločase i v útoku pěkně zahrál David Soška, v utkání bojoval Vilda Zedník a Manfred Kunc, trochu více jsme čekali od Adama Katingera, který byl v utkání oproti tréninku úplně jiný, jakoby zakřiknutý.  V bráně pěkně zachytal Vojta Haderka, který se v tomto utkání poprvé setkal se střelbou z pozice mezi křídlem a spojkou, která mu dělala problémy.  Celkově všechny hráče chválíme za bojovnost a nasazení.


St.žáci "A": Hranice - SK Velká Bystřice "A"                                8 : 39 (6 : 21)

Poslední mistrovský zápas jsme odehráli v Hranicích se soupeřem, který se pohybuje v dolní polovině tabulky. Od počátku zápasu byla patrná větší herní, fyzická  vyspělost našeho týmu, který většinu gólu vsítil po rychlých protiútocích, kterým předcházela  kvalitní obrana. Tímto zápasem jsme ukončili podzimní část mistrovské soutěže, když jsme skončili na 1.místě  bez jediné porážky.
Sestava a branky: Routner(br.), Hňátek(7), Prošvic(6), Spurný(7), Tesařík(6), Tkadleček(2), Dosoudila(8), Menšík(3).

Do konce kalendářního roku se ještě zúčastníme kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje v Rožnově. V měsíci lednu 2014 nás již čeká 1.kolo celostátní soutěže Žákovská liga, kde bychom rádi navázali na loňský krásný výsledek, kdy jsme se dostali až do semifinále a skončili celkově na 8.místě kategorie starší žáci v rámci České republiky.


Ženy: SK Velká Bystřice - Havlíčkův Brod                              22 : 28 (12 : 12)

V neděli nás také čekal soupeř z prvních příček tabulky Havlíčkův Brod. Soupeřky jsme znaly z úvodních kol, kde jsme od nich odjížděly s velkou gólovou nadílkou. Naším úkolem opět bylo dokázat, že už nejsme to družstvo, které si zaslouží prohrávat o desítky gólů a to se nám také opět povedlo. Bohužel se stále potýkáme se stejným problémem a to je naše fyzická kondice, na což navazují technické chyby v závěru a neproměňování výborně vypracovaných střeleckých šancí. Na tom skončí všechny naše snahy o jiný výsledek než je prohra a změnit to, je našim hlavním cílem.
Sestava: Steigerová J., Pavlincová I.(4), Bártková K.(4), Kadlecová O., Jiroušová P.(3), Macharáčková J.(1), Zemanová R.(1), Žahourová E., Kolářová K., Košová K., Kumrová S(6), Begalová A.(3).

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook