Zpravodaj č. 34/2013

SOBOTA 23.11.2013:


Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Horka                                 29 : 14 (14 : 5)

Kvůli účasti na Mikulášském turnaji v Zubří jsme si prohodili utkání proti Horce s naším béčkem, a tak nás čekali hned dvě utkání za sebou. V prvním poločase jsme předváděli pro nás typickou hru, s rychlým přechodem do útoku, po kterém skoro vždy následovala trpělivá dobře fungující obrana. Do druhého poločasu jsme ale nastoupili s pocitem, že je rozhodnuto a bylo to vidět hlavně v obraně, kde jsme několikrát dovolili hostům vstřelit laciné branky. Od desáté minuty kluci i po důrazných pokynech z lavičky zvýšili nasazení a dohráli zápas tak, jak jsme od nich očekávali. V bráně se střídali Gryggi s Kubou Prečem a zejména v první půlce předvedli několik výborných zákroků. Při neúčasti nemocného pivota Honzy Vysloužila, si s touto úlohou velmi dobře poradil David Schaffner. Výborný zápas odehrál Bohoušek Možíš, gólovou bilanci si vylepšili Štěpek s Fífou a velmi potěšující bylo, že se konečně střelecky prosadil Kuba Sklenář. 

Hráči (branky): M. Grygar(br), J. Preč(br), B. Možíš(8), Š. Souček(7), F. Buršík(5), J. Sklenář(2),
A. Vodička(2), J. Šudřich(2), J. Jagelka(2), D. Schaffner(1), T. Dittrich.

 

Ml.žáci "A": SK Velká Bystřice "A" - Hranice                              28 : 15 (15 : 8)

Bezprostředně po utkání s Horkou jsme nastoupili do dalšího utkání proti Hranicím. Hosté mají v týmu několik urostlých hráčů, a tak jsme kluky varovali, aby nic nepodcenili a hráli od začátku naplno. Ti naše pokyny splnili do puntíku a jasně ukázali kdo je pánem na hřišti. Do branky tentokrát putoval Šudřa a předvedl excelentní výkon, který byl základem našeho vítězství. Záda mu kryl Dittr a i on předvedl parádní zákroky. V obraně (poctivě odmakal Tony, Bobo, Jirka Jagelka, ale i ostatní hráči) jsme dokázali ubránit vyšší hráče soupeře a po získaných míčů založit rychlé protiútoky, parádně naházené Šudřou a Fífou. Štěpek nasázel spoustu branek z různých pozic (střelba z dálky, uvolnění na šestce), Bobo zase vybojoval několik sedmiček.

Závěreční dvojzápas potvrdil naše druhé místo v tabulce, kterým jsme splnili cíle, které jsme si dali na začátku a zajistili jsme si účast v kvalifikaci na Házenkářský desetiboj. Kluci předváděli po celý podzim vyrovnané výkony a ukázali, že se můžou poměřit s každým. Příští víkend nás čeká Mikulášský turnaj v Zubří a my věříme, že ani tam se neztratíme.

Hráči (branky): J. Šudřich(br), T. Dittrich(br), Š. Souček(10), B. Možíš(5), F. Buršík(4), A. Vodička(3), J. Sklenář(2), D. Schaffner(2), J. Preč(1), J. Jagelka(1), M. Grygar.  


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Litovel                                17 : 20 (9 : 10)

V sobotu 23.11.2013 jsme odehráli další mistrovské utkání mladších žáků, tentokrát v domácím prostředí s družstvem Tatranu Litovel. Opět jsme nastoupili s jedním hráčem na střídání, takže  všichni dostali dostatek prostoru a příležitosti si pořádně zahrát. Ačkoliv jsme o celé utkání prohrávali, neutekl nám soupeř o více jak 4 branky, stále bylo o co hrát a utkání bylo zajímavé. Po 1. poločase to bylo o branku 9:10, ačkoliv měl soupeř výškovou a váhovou převahu, my jsme se soupeřem drželi krok zejména bojovností a nasazením. Všichni naši kluci bojovali, výborný výkon podali Dan Sova s 10 brankami a Matouš Pečinka s 5 brankami, vedle nich zahrál velmi dobře Hynek Dvořák, který vstřelil jednu branku a Vilda Zedník také s jednou brankou. Herní jistotu nabírá utkání od utkání Manfred Kunc, u kterého očekáváme větší důraz a tah na bránu, ale to jistě brzy přijde. Velmi pěkně se na křídle prosazoval po uvolnění spoluhráčem Vojta Pečinka a pěkný výkon předvedl Kája Kobliha, který za mladší žáky odehrál 1. utkání. Konečný výsledek 17:20.


Ml.dorost: Litovel - SK Velkán Bystřice                                     37 : 28 (15 : 12)

V zápase v Litovli nedokázalo naše družstvo navázat na výkony v předešlých zápasech. V zápase nám dělala velký problém vysunutá obrana domácích a po celý zápas jsme se potýkali s proměňování šancí.

Hráči (branky):  Vykoukal M., Schneider P., Samiec S.(3), Divila V., Hanzlíček M.(7), Sečka J.(2), Šiška D.(2), Jureček M.(3), Pazdera A., Spurný T., Svobodník J., Hlaváč P.(9), Majer O.(2).


Ženy: Velké Meziříčí - SK Velká Bystřice                                   24 : 22 (11 : 6)

V sobotu nás čekal poslední zápas první poloviny sezóny, o kterém jsme věděly, že bude opět velmi náročný a opět jsme jely s cílem dosáhnout lepšího výsledku než v domácím utkání. Musím se opakovat a říct, že cíle jsme i přes prohru dosáhly. Utkání bylo bojovné, vyrovnané a se spoustou pěkných útočných akcí. Ve druhé polovině nám soupeřky naší vinou a jejich rychlým útokem utekly až na rozdíl 8 branek a zdálo se, že budeme odjíždět s velkým gólovým nákladem. Holky ovšem zabojovaly, přitvrdily v obraně, získaly několik míčů po sobě a opět se dotáhly na konečný rozdíl dvou branek. Hráčky daly do zápasu vše a podle toho taky utkání vypadalo. Výborný výkon předvedla Pavla Jiroušová, v brance opět podržela Jana Steigerová.

Sestava: Stuchlíková J., Steigerová J., Kadlecová O.(3), Jiroušová P.(5), Macharáčková J.(1), Zemanová R., Žahourová E.(3), Košová K., Kumrová S(7), Begalová A.(3).

 

NEDĚLE 24.11.2013:


Muži "A": Ostrava - SK Velká Bystřice "A"                              32 : 26 (14 : 11)

Hráči (branky):  Machalík P., Vodička Š., Wolf P.(2), Wolf M.(3), Pörsök P.(5), Švébiš O.(7), Dostál O.(3), Kulišťák J.(1), Strádal J.(3), Dunaj Š., Machynek M.(1), Elsner R., Mézl R.(1). 

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook