Zpravodaj č. 21/2011

24. – 27.8.2011:  KARVINÁ CUP 2011

 Ve středu 24.8. jsme přímo ze čtyřdenního soustředění odcestovali na velký mezinárodní turnaj do Karviné. Naším cílem nebylo co nejlepší umístění, ale otestování dvou zcela nových družstev mladších žáků a žaček před nadcházející mistrovskou sezónou.

Mladší žáci:  V kategorii vypsané pro ročník narození 1999 se zúčastnilo 12 týmů z ČR, SR, Polska a Chorvatska. Naše družstvo bylo suverénně nejmladší a v porovnání s ostatními družstvy jsme měli v průměru dvouletý handicap. Přesto bylo úžasné sledovat, jak se naši hráči s touto situací vyrovnali.

 

Čtvrtek 25.8.

1. zápas: V. Bystřice - Povážská Bystrica (SR)              8 : 11

 Nejhezčí zápas prvního dne a možná celého turnaje. Téměř do konce zápasu byla hra vyrovnaná a pozdějšího finalistu jsme řádně potrápili. Výborná obrana, zejména v podání miniků Š. Součka, J. Vysloužila a A. Vodičky, který zahrál životní zápas a vstřelil z křídla přes ruku 3 branky.

2. zápasV. Bystřice - Michalovce (SR)                          8 : 16

 Opět výborný první poločas, ve druhém už nám docházely síly. Výborné utkání odehrál Tomáš Spurný

3. zápas: V. Bystřice - Třinec (ČR)                                 7 : 13

 Výborný začátek přetavený ve vedení 4 : 0, ale potom jsme úplně fyzicky odpadli. Hráči už měli v nohách dva půlhodinové zápasy a pouze půl hodiny přestávky. T. Buršík ukázal, že sedmičky bude střílet on.

 

Pátek 26.8.

4. zápasV. Bystřice - Liberec (ČR)                                  9 : 20

 Zcela jednoznačná silová a výšková převaha soupeře, přesto jsme v prvním poločase odehráli vyrovnanou partii. Rozchytal se Jirka Routner, hezké úniky po křídle s přesnou koncovkou předváděl Pepa Jedenástík.

5. zápasV. Bystřice - Dragovljac (CRO)                        9 : 12

 Utkání se hrálo v pravé poledne na venkovním hřišti v neskutečném parnu. Byl to jediný zápas, kdy jsme nezvládli první půli, ale ve druhé části hry se naši borci neskutečně zvedli a v závěru se soupeř strachoval o výsledek. Vynikající výkon všech, parádně střílel ze střední vzdálenosti Štěpek Souček a v brance naše naděje držel Jirka Routner.

 

Sobota 27.8.

6. zápasV. Bystřice - Bystřice pod Hostýnem (ČR)      14 : 12

 Proti staršímu, ale konečně alespoň výškově srovnatelnému soupeři jsme se konečně prosadili i bodově. Začátek opět výborný vedení až 5:1, ale postupně vlivem únavy soupeř převzal vedení a vypadalo to s námi všelijak. Potom však ukázal Tomáš Spurný, že je správný kapitán a díky dvěma trhákům v krátkém časovém sledu utkání otočil v náš prospěch a zavelel k útoku. Díky velké bojovnosti všech a taktické hře v závěru utkání jsme zaslouženě vyhráli.

7. zápasV. Bystřice - Michalovce (SR)                          11 : 19

S posledním zbytkem sil hráči odevzdali maximum a ještě 5 minut před koncem utkání prohrávali o pouhé tři branky...

 

Hráči, branky, krátké hodnocení:

J. Routner (br):     Po prvním rozpačitém dni se velmi zlepšil a družstvo podržel zejména v utkáních s Dragovljacem a Bystřicí p. Hostýnem
T. Spurný  (24):     Správný kapitán, vždy táhl celý tým, nic nevzdával. Perfektní střelba i obrana, získal spoustu míčů.
T. Buršík  (13):      Obrovský výkonnostní vzestup hlavně v obraně! Exceletní střelec sedmiček (7/6), výborný na spojce i na pivotu.
Š. Souček (12):      Velký bojovník v obraně i útoku, jako vždy schytal spoustu ran. Výborně střílel z dálky a odvážně pronikal do zakončení mezi soupeřovými obránci.
J. Jedenástík (11):  Velký dříč, krásně zabíhal za obránce z křídla, podnikal rychlé protiútoky, střílel pěkné branky.
A. Vodička (5):       Ročník 2002 a soupeři si s jeho kličkami nevěděli rady. Nastupoval v základní sestavě! V útoku dravec, v obraně piraňa.
F. Buršík (1):         Bohužel ne zcela zdráv, hrál méně, přesto vstřelil Chorvatům branku.
J. Vysloužil:         Výborná obrana, rychlé nohy.
J. Běhálek:           Nový hráč z Jívové, ukazuje se jako dobrá posila. Člen základní sestavy podával dobré výkony na spojce i na pivotu.
J. Dobeš:             Křídlo i pivot, velice dobrý obranář, v útoku se z pivota dostal do několika šancí.
Š. Malinek, J. Hartl: Sbírali zkušenosti na velkém turnaji v házené 6 + 1.

Všichni zaslouží velikou pochvalu za snahu a bojovnost. Žádné utkání nevzdali a bojovali až do konce proti urostlejším a starším soupeřům. Zároveň se ukázalo, jak citelné byli absence některých hráčů a úzký kádr znemožnil zejména po fyzické stránce, držet s ostatními družstvy krok až do konce vzájemných zápasů.

 

Mladší žačky: První oficiální vystoupení dívčího družstva se odehrálo na dobře obsazeném turnaji v Karviné. Děvčata odehrála 6 vyrovnaných utkání a skončila na slušném 7.místě. Trenér K. Mikulášek pochválil všechny hráčky za předvedené výkony i za chování, jakým po celou dobu turnaje reprezentovaly klub SK Velká Bystřice.

 

Utkání ve skupině:

  • V. Bystřice - Prešov              5 : 2
  • V. Bystřice - Karviná             5 : 6
  • V. Bystřice - Šaľa                  6 : 8
  • V. Bystřice - Dopiewo          11 : 7

O umístění:  

  • V.Bystřice - Zora Olomouc    5 : 11

O  konečné 7 místo:  

  • V. Bystřice - Dopiewa            19 : 8

 

Střelkyně:   L . Mikulášková(13), M. Vičarová(12), V. Mikulášková(11), M. Vachutková(9), K. Palacková(3), S. Kovaříková(1), M. Konečná(1), M. Bečáková, K. Hirschová, T. Horáková

Holky se prezentovaly precizní obranou a ve třech utkáních si odbyla brankářskou premiéru M. Bečáková. Všechny hráčky na hřišti nechaly veškeré své síly a um. Pokud budou i nadále takto pokračovat ve svém snažení, tak se můžeme těšit na neustálé zlepšování a herní růst. Poslední věta je pro hráčku, která s družstvem nemohla kvůli své nemoci na turnaj odcestovat: Simčo, řádně se uzdrav, moc nám chybíš.

 

 

 27.8.2011: SMVB CUP 2011 – turnaj starších žáků ve Velké Bystřici

V sobotu 27.8.2011 se na hřišti Na Letné uskutečnil turnaj starších žáků SMVB CUP 2011. Jednalo se o přípravný turnaj před nadcházející sezonou. Turnaje se zůčastnila  družstva : DHK Zora Olomouc (dívky), DHK Zlín (dívky), TJ Sokol Luhačovice, HC SKP Pardubice a SK Velká Bystřice.
Turnaj se hrál systémem každý s každým, hrací doba 2x15 minut.

Výsledky :

SK Velká Bystřice – DHK Zora Olomouc                     18  : 5

V prvním utkání turnaje naši hráči předvedli pěkný výkon, založený na kvalitní obraně s úspěšným proměňovánín střeleckých příležitostí a  vysoko vyhráli.

SK Velká Bystřice – HC SKP Pardubice                      11  : 10

 Ve vyrovnaném zápase jsme zabojovali a po zásluze vyhráli.

SK Velká Bystřice – TJ Sokol Luhačovice                  22  : 19

 Zápas s těžkým soupeřem, ve kterém se nám podařilo ubránit jejich nejlepšího střelce. Hráči odehráli velmi kvalitní utkání.

SK Velká Bystřice – DHK Zlín                                       15  :  13

 Poslední zápas našeho družstva s velmi dobře hrajícími soupeřkami byl až do konce vyrovnaný a naši hráči dosáhli vítězství kolektivní, obětavou hrou.

 

Sestava a branky : br.Vykoukal, Padalík(15), Máder(6), Divila(1), Menšík(14), Tkadleček(12), Majer(11), Tesařík(4), Dosoudil(3), Sečka, Kurek, Petričák

Celkové pořadí turnaje :  

  1. SK Velká Bystřice         
  2. HC SKP Pardubice         
  3. HC Zlín                  
  4. TJ Sokol Luhačovice       
  5. DHK Zora Olomouc          

 

Cena pro nejlepšího brankáře putovala do Zlína, cenu pro nejlepšího střelce si odvezl hráč TJ Sokol Luhačovic. Turnaj byl velmi dobře organizačně zabezpečen, po sportovní stránce byl na dobré úrovni, díky družstvům, která se turnaje zůčastnila.

 

Pro naše hráče se jednalo o vhodnou a kvalitní přípravu před zahájením sezony, dobře do týmu zapadli noví hráči Padalík, Máder a Divila, kteří svou hrou ukázali, že budou pro družstvo přínosem.

I když se jednalo o přípravný turnaj, herním projevem naši hráči ukázali, že v nadcházející sezoně by mohli opět předvádět kolektivní, bojovnou a útočnou # házenou.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook