Zpravodaj č. 27/2011

SOBOTA  8.10.2011

 

Mini mladší:  Turnaj v Olomouci na Zoře

Mini mladší se zúčastnili turnaje v Olomouci na Zoře. Pořadatelem byly STM Olomouc. Turnaje se zúčastnily celky: STM Olomouc, Tatran Litovel, DHK Litovel a Velká Bystřice. Postupně jsme se všemi prohráli a to:

  • STM Olomouc – Velká Bystřice       14 : 4 
  • Tatran Litovel – Velká Bystřice        15 : 6
  • DHK Litovel – Velká Bystice            16 : 5

Bohužel, zatím hrajeme ustrašeně a opatrně. Všichni soupeři byli na první pohled vyspělejší a urostlejší. Naše hra se pomalu zlepšuje, ale pořád v zápasech taháme za kratší konec.....

 

St.žáci:  Litovel - SK V. Bystřice                                                    18 : 16 (9 : 4)

V sobotu 8.10.2011 jsme odehráli další mistrovské utkání na půdě soupeře, tentokráte na venkovním hřišti v Litovli. Je třeba říci, že pro obě družstva bylo nepříjemné velmi chladné počasí a kluzký povrch, neboť před zápasem pršelo. S tímto se dokázali lépe vyrovnat domácí hráči a po zásluze vyhráli. Z našich hráčů výborně zahráli tradičně D. Tkadleček, J. Padalík, ke kterým se svým výkonem přidal T. Prošvic, v brance předvedl několik výborných zákroků M. Vykoukal. Velmi pěkný bojovný výkon předvedl F. Hňátek.
Sestava : Vykoukal, Hňátek(1), Sečka, Prošvic(2), Divila, Padalík(7), Majer(1), Máder, Pazdera, Tkadleček(5), Kurek, Petričák.

 

St.dorost:  Hranice - SK V. Bystřice                                               41 : 33 (20 : 17)

K zápasu jsme odjížděli s obavami protože O. Švébiš sotva doléčil svoje zranění, P. Polách s nachlazením a dýchacími problémy a bylo to na jeho výkonu znát a bohužel Tomáš Pupík dal přednost jiným aktivitám . Navíc se v 10-té minutě druhé půle zranil M. Schweitzer a na střídačce seděli jen dva mladší dorostenci. To však neomlouvá velmi slabý výkon všech kromě O. Švébiše a to mělo za následek prohru s takovým rozdílem. Opět naše stará bolest špatná obrana a hodně neproměněných šancí nás připravila o lepší výsledek.

Sestava a střelci : Zich Z., Nábělek F., Dunaj Š.(2), Loun J.(5), Švébiš O.(15 !!!!!!), Schweitzer M.(1), Vodička Š., Polách P.(4), Zeman M.(5), Rýpar M.(1)

 

NEDĚLE  9.10.2011


Ml. žáci:  Kostelec n. H. - SK V. Bystřice                                       6 : 12 (2 : 6)

V neděli 9. 10. jsme odehráli další mistrák, tentokrát v Kostelci na Hané. Velice vlažný začátek zápasu naznačoval, že naši "borci" soupeře podcenili v domnění, že se porazí sám. Nepřesně stříleli, v útoku působili velice ospale a bezradně, ale nade vším vyčnívala nedisciplinovaná obrana, kde všichni vybíhali za balónem a nebránili své hráče.
Po domluvě o přestávce, byl vstup do druhého poločasu o stupínek lepší, ale postupem času naše hra uvadala a za posledních 11 minut, jsme nebyli schopni vstřelit branku.
Premiéru v mladších žácích měli T. Ditrich na křídle a Z. Vysloužil v brance. Pochvalu tentokrát zaslouží jen A. Vodička za obranu, za útok snad nikdo. Přestože celkový výkon našeho týmu nebyl oslnivý, může nás těšit, že po pěti zápasech vedeme tabulku s plným počtem bodů.
Hráči (branky): Routner J.(br), Vysloužil Z.(br), Spurný T.(3), Buršík T.(3), Souček Š.(2),  Vodička A.(2), Šípek K.(1), Jedenástík J.(1), Běhálek J., Dobeš J., Maceášik T., Ditrich T..

 

Muži „B“:  Luhačovice - SK V. Bystřice „B“                                    15 : 41 (7 : 19)

Tak tentokrát předvedli muži opravdu výborný a kolektivní výkon a pochvalu zaslouží úplně všichni. Ale nicméně přesto, že jsme vyhráli tak vysoko je sice potěšitelné pořád se objevovalo ještě dost chyb v obraně, kdy jsme soupeři umožnili velmi lehce skórovat. Hráči si musí uvědomit, že proti silnějšímu soupeři by nás to mohlo hodně mrzet.

Sestava a střelci: Hliněný J.(2), Wolf P.(6), Wolf M.(4), Klobouček O.(1), Pörsök P.(3), Macharáček T.(6), Moskalenko T.(5), Machynek M.(4), Juráň J.(1), Hliněný K., Strádal J.(5), Juračka R.(4)

 

Muži „A“:  Zlín - SK V. Bystřice  „A“                                                26 : 21 (12 : 5)

V dalším kole 1.ligy zajíždělo naše družstvo do Zlína, který je také nováčkem soutěže. Úvod zápasu poznamenalo velké množství technických chyb na obou stranách. Po osmi minutách bylo skóre nerozhodné 2 : 2. Od tohoto stavu přišla na naše družstvo velká krize a to hlavně v útočné fázi a po necelých 25-ti minutách, byl stav HROZIVÝCH 10 : 2 !!! To bylo zapříčiněno hlavně skvěle chytajícím Domácím brankaře M. Mahuškem, který stačil do poločasu zlikvidovat 3 sedmimetrové hody + několik náskoků ze 6-ti metrů. Poločas skončil výsledkem 12 : 5. Po změně stran si domácí udržovali místy až 10-ti brankové vedení. Po prostřídání všech domácích hráčů včetně brankaře se našemu týmu podařilo alespoň zkorigovat výsledek, na konečných 26 : 21. Výhra Zlína byla absolutně zasloužená. V našem mužstvu nefungovala hlavně hra spojek a levého křídla, kde úspěšnost střelby se pohybovala kolem 20% !!! Jediným hráčem, kterému se dařila střelba byl O. Kovalák na pravém křídle autor 5-ti branek. Doufejme, že v příštím kole se na domácím hřišti bude našemu týmu dařit lépe. A tímto Vás chceme pozvat na další domácí zápas v sobotu 15.10. v 17.00 hod. proti týmu Bystřice pod Hostýnem. Bude se jednat o důležité „regionální derby“, takže doufáme, že se zopakuje báječná kulisa, jako v minulém domácím zápase proti Karviné.

Sestava: Vydra M., Hliněný K., Balon R., Barvíř J.(1), Mézl R.(1), Mičola J.(4), Přepal D.(3), Kovalák O.(5), Skřídlo J.(4), Wolf M., Wolf P., Strádal J.(2), Steiger M., Schneider V.(1)

 

Ml.dorost:   Zlín - SK V. Bystřice                                                     37 : 18 (20 : 9)

Odevzdaný výkon celého družstva. Někteří hráči jeli do Zlína s tím, že se prohraje, a na jejich výkonu to bylo znát.

Sestava: Vodička Š.(1), Janeček M.(3), Nábělek F.(3), Majer V., Stopka J.(5), Ochmann P.(2),  Petričák M.(1),  Gardián A.(2), Mistera J.(1)

 

Ml. žačky:  Zlín „A“ - SK V. Bystřice                                               21 : 5 (10 : 3)

V neděli 9. 10. jsme s našimi děvčaty vyrazili do Zlína, kde nás čekal těžký zápas s lídrem soutěže. Naše holky zápas absolutně nezvládly, od samého začátku předváděly ustrašený a odevzdaný výkon, kde chyběla jakákoliv snaha a bojovnost. Světlou vyjímkou byla hra M. Vachutkové, která jako jediná bojovala do konce zápasu bez ohledu na výsledek. Věříme, že takovýto kolaps našich hráček byl vyjímečný a z části způsobený tím, že většina klíčových hráček ( V. Mikulášková, K. Palacková a M. Vičarová) od začátku sezóny hraje se zdravotními potížemi.
Hráčky (branky): Mikulášková L.(br+1), Mikulášková V.(br), Vachutková M.(3), Vičarová M.(1), Palacková K., Kohoutková T., Konečná M., Hirschová K., Bečáková M., Kovaříková S..


Ženy:  Suchdol n. O. - SK V. Bystřice                                               (odloženo)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook