Zpravodaj č. 30/2014

Kalendář akcí

<<   12 / 2016   >>
T Po Út St Čt So Ne
1       1 2

3

4

2 5 6 7 8 9

10

11

3 12 13 14 15 16

17

18

4 19 20 21 22 23 24 25
5 26 27 28 29 30 31  

Zpravodaj

<<< Zpět

 

HÁZENÁ SK Velká Bystřice


Informátor č. 30/ 2014
 

 

SOBOTA 15.11.2014:

 
Ml.žáci "A": STM Olomouc 2002 - SK Velká Bystřice "A"       15 : 27 (8 : 12)

Souboj prvního týmu s druhým sliboval pěkný, bojovný souboj, což se také beze zbytku vyplnilo. Naše vítězství se nerodilo lehce, byť by to tak mohlo vypadat podle rozdílu ve skóre. V obraně jsme měli velké problémy s rychlými a přímočarými spojkami domácích, zejména Fífa si s tím nevěděl moc rady, a tak se na jeho místo posunul Schaffi a ten předvedl velmi dobrý obranný výkon. Směrem dopředu jsme ale hráli to, co umíme, skórovali jsme z trháků, signálů a po pěkných kombinacích, a tak přišla zasloužená poločasová výhra. Do druhé půle jsme ale vstoupili laxně, zřejmě pod dojmem, že už se nemůže nic stát. Poztráceli jsme pár balónů, neproměnili pár střel a domácí borci vycítili šanci a dokázali se dotáhnout na rozdíl dvou branek. Museli jsme si vzít time-out, kluky uklidnit a prostřídat sestavu. Poté přišlo naše zlepšení a zápas jsme dotáhli do vítězného konce.  Velkou zásluhu na výhře měli oba brankaři Vojta a Vojta, kteří v důležitých chvílích zamkli branku a předváděli výborné zákroky.  Výborný zápas odehrál na pravém křídle Kuba Dzieržava, k parádní obraně přidal důležité branky přes ruku. Bobo tradičně bojoval a běhal, pěkné přehozy brankaře předvedl Honza Vysloužil, střelecky se prosadil Vilda, Schaffi a Rosťa, konečně se trefil Jirka Jagelka, i když na vstřelení branky potřebuje hodně pokusů. Dobrou formu si udržuje Tony, který byl zejména v první půli doslova neudržitelný a byl i úspěšným v proměňování sedmiček. Celý tým chválíme za bojovnost a nasazení, velkou pochvalu zaslouží mlaďoši, kteří dostali příležitost ve druhé půli. Silného soupeře se nezalekli a ukázali, že mají v sobě velký potenciál. Podzimní část sezóny jsme ukončili na prvním místě tabulky bez ztráty bodu a vybojovali si tak účast v kvalifikaci na házenkářský desetiboj.
Hráči (branky): V. Haderka (br), V. Zácha (br), A. Vodička (10), D. Schaffner (3), J. Vysloužil (3), R. Černý (2), B. Možíš (2), V. Zedník (2), J. Dzieržava (2), J. Jagelka (2), F. Buršík (1), M. Pečínka, M. Grygar, H. Dvořák.    


Ml.žáci "B": SK Velká Bystřice "B" - Senice n. H.                      11 : 22 (6 : 12)

V sobotu ve 12 hodin hráli mladší žáci B svůj poslední mistrovský zápas doma se Senicí n H.Chtěli jsme zakončit podzim vítězstvím, ale nepovedlo se. Soupeř byl opět rychlejší a dravější. V první polovině naši bojovali a se soupeřem drželi krok. Ve druhém poločase začali kupit chyby. Největším problémem jsou přihrávky. Rovněž pohybově jsme pozadu. Chybí nám náběhy na míč. Obrana - základ všeho byla slabá. Takže sečteno a podtrženo - prohráli jsme 11:22 (6:12). Devízou je bojovnost a na té musíme stavět. Věříme, že na jarní část natrénujeme a snad bude víc výher. 
Sestava: V bráně se střídali K. Salašný a H. Grygar, v poli hráli P. Markvart, D. Soška(1), K. Kobliha, A. Katinger(3), A. Horáček(1), Š. Slepica, M. Stryk(4), M. Rella(2), V. Pečínka a F. Mikisek


Ml.dorost: SK Velká Bystřice - KP Brno                                    32 : 29 (18 : 15)

K sobotnímu zápasu s Brnem jsme nastoupili oslabeni o jednoho z klíčových hráčů  Lukáše Kubešu, smůla nás dále pronásledovala, když se na začátku zápasu zranil  Matěj Andrš a chvíli po něm musel ze stejného důvodu na lavičku i Jarda Horký. V první půli utkání se nedařilo ani jednomu z brankařů, na míče které do sítě létaly si skoro ani nešáhli. Nebylo to pro nás jednoduché, soupeř byl na nás velmi dobře připraven. Museli jsme zamíchat sestavou a čelit  zejména brněnským vysokým spojkám. Ujali jsme se sice vedení o 3 branky, to se nám vcelku dařilo udržet až do konce utkání, mám však z naší hry pocit, že naši kluci  odehrají jen to, co musí a nedají zápasu nic navíc.  
Sestava: Routner J.(br), Schneider P.(br), Tkadleček D.(7), Tesařík M.(8) , Andrš M.(3), Spurný T.(6), Horký J.(1),  Dosoudil R., Hňatek F.(5), Prošvic T.(2), Souček Š., Divila V., Maceašik T.


St.dorost: SK Velká Bystřice - Přerov                                        32 : 27 (15 : 13)

V sobotu jsme přivítali soupeře z Přerova. Očekávali jsme velmi těžké a tvrdé utkání a to se nám také potvrdilo. Zápas byl vyhecovaný od samého začátku, neustále jsme se tahali, ani jeden ze soupeřů nijak výrazně gólově neutekl, a proto se rozhodovalo opravdu v posledních minutách. Na naší straně ve druhém poločase bylo viditelné zlepšení obrany, výborné zákroky Pavla Schneidera v brance a lepší přechod do útoku. Díky tomu jsme uhájili vítězství a připsali si cenné dva body.
Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(2), Tesařík M.(3), Tkadleček D.(5), Šiška D.(1), Jureček M.(4), Pazdera A., Majer V., Spurný T.(5), Prošvic T.(4), Hlaváč P.(6), Hňatek F.(2)


Muži: SK Velká Bystřice - Hlučín                                               42 : 24 (19 : 12)

Tentokrát jsme doma přivítali nováčka soutěže HC Hlučín, moc jsme o něm nevěděli jen snad to, že mají jednoho z nejlepších střelců soutěže  a to Tomáše Kolmajera. Od začátku jsme se dostali do vedení , které jsme postupně navyšovali až do konečné podoby 42 : 24  -paradoxně druhý zápas doma po sobě skončil tímto výsledkem a rovněž tak bylo s podivem, že jsme si nechali v obou případech nasázet od nejlepšího střelce hostí  pěknou porci gólu – nyní nám dal Tomáš Kolmajer 13 a v předchozím zápase s Hranicemi  Jakub Kobliha dokonce 14 gólů. Naštěstí v zápase s Hlučínem se blýskli i naši hráči: Petr Wolf s 10 góly a Michal Machynek předvedl asi nejlepší střelecký koncert svojí kariéry a byl autorem 12 gólů. Bohužel v tomto zápase se opět předvedla naše slabina, hra se slabším soupeřem i přes vysoké vítězství má pro naše družstvo za následek to, že se naši hráči nedokáží pořádně vyhecovat a s tím je rovněž spojená  menší míra bojovnosti a nasazení.
V příštím zápase v Karviné to bude muset být naprosto o něčem jiném.
Sestava: Smékal J., Rýpar M., Rifler J., Wolf P.(10), Karban M.(3), Zemánek K.(5), Švébiš O.(3), Skřídlo J.(6), Strádal J., Machynek M.(12), Mézl R.(3)

 

NEDĚLE 16.11.2014:

 

St.žačky: SK Velká Bystřice - HC Zlín "B"                                    20 : 24 (7 : 9)

Pěkné rychlé utkání, které bohužel rozhodlo velké množství námi vytvořených chyb. Naše hráčky se zlínským "atletkám" vyrovnaly ve všech činnostech útočných i obranných, jen nám soupeřky nedaly tolik možností útočit a naše chyby pak nekompromisně trestaly. Přesto NAŠE holky chválím a děkuji za předvedený výkon, prohráli jsme se ctí. 
Hráčky a branky: V. Mikulášková(7), M. Vičarová(6), L. Žáková(4), H. Moťková(3), K. Koudeláková, K. Černá, E. Hühnelová, A. Hühnelová,K. Bílková(br.)


Ženy: SK Velká Bystřice - Bohunice                                           21 : 17 (11 : 8)

Družstvo žen hrálo po delší době doma a přivítalo družstvo Tatranu Bohunice. Těšilo se na domácí prostředí a rozhodně chtěla ukázat, že doma je silnější. Od samého začátku až do konce zápasu mělo navrch. Pořád vedlo min. 2 – 3 brankovým rozdílem a snažilo se skóre navyšovat. Naše družstvo mělo po dlouhé době dobrou obranu a hráčky z Bohunic se nemohly prosadit. Velmi dobře zachytala brankařka Anička Nováková a to družstvu vyhovovalo. Poločas skončil 11:8 v náš prospěch. Bohužel nic není dokonalé a naše družstvo velmi pokulhávalo v útoku, sice vedlo o pár branek, ale mělo velké množství neproměněných vyložených šancí. Brankařka Bohunic nebyla příliš pohyblivá, ale přesto bránu dobře pokryla a dokonce vychytala několik sedmimetrových hodů našeho družstva. Zápas skončil 21:17 pro Velkou Bystřici. Je velká škoda, že se naše hráčky nedovedou více prosazovat, v tabulce je potřeba každá branka a i když 4 zápasy vyhrály a 4 zápasy prohrály, pořád se nachází na předposledním místě. Takhle do lepší skupiny rozhodně nepostoupí. Tým Velké Bystřice však čekají poslední dva zápasy, jeden s favoritem tabulky na jejich hřišti a druhý v domácím prostředí. Karty jsou rozdány a je jenom na hráčkách, jak se s celou věcí poperou. Rozhodně prokázaly v nedělním zápase, že bojovat umějí, snad to hráčkám vydrží a z dalšího sobotního zápasu dovezou dva důležité body.
Sestava: Bováková A.(br.), Kobylíková J.(5), Hlaváčková K., Kadlecová O.(1), Macharáčková J., Zemanová R., Fabíková M.(5), Žahourová E.(1), Pavlincová I.(1), Kumrová S.(7), Begalová A.(1)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
22.11. venku ženy 11:00  v Ivančicích
ml. dorost 14:30  v Prostějově
st. žačky 15:00  v Otrokovicích se Zlínem "A"
muži 16:00  v Karviné
st. dorost 16:30  v Prostějově

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook