Zpravodaj č. 32/2011

SOBOTA 12.11.2011

 

Ml. žáci:  SK V. Bystřice – Kostelec n. H.                              18 : 10 (7 : 2)

V domácím prostředí jsme v sobotu 12. 11. odehráli poslední zápas sezóny, který jsme stejně jako všechny předchozí vyhráli. Suverénně si jako po celou sezónu počínal kapitán T. Spurný, ve výborném světle se ukázal (stejně jako v předchozích zápasech) nejmladší hráč týmu A. Vodička. Ve druhém poločase ožil a čtyři branky vstřelil Š. Souček, dobře zabojoval i J. Jedenástík. V brance tentokrát dostal příležitost F. Buršík, také věkem ještě minižák a vedl si znamenitě, zejména zakládání rychlých protiútoků. Velkou pochvalu dostávají všichni hráči, kteří si v kabině mohli zatleskat za nad očekávání úspěšnou sezónou, ve které neztratili ani bod a s impozantním skóre 209 : 74 s přehledem vyhráli. Na jaře tak budou mezi šesti nejlepšími týmy z celkového počtu 18-ti bojovat o mistra střední Moravy.
Hráči (branky): Buršík F.(br), Routner J.(br), Spurný T.(6), Souček Š.(4), Vodička A.(2),  Jedenástík J.(2), Buršík T.(2), Šípek K.(1), Běhálek J.(1), Šudřich J., Maceášik T., Dobeš J., Malinek Š.

 

Ml. žačky:  SK V. Bystřice – Zlín „A“                                      11 : 20 (6 : 10)

Ani v posledním zápase podzimu se našemu týmu nevyhnula vysoká marodka a tak jsme v počtu osm nastoupili v hale na Letné k utkání s jasným lídrem soutěže. I přes zmíněné problémy se naše děvčata porvala o výsledek a zejména v prvním poločase jsme se silným soupeřem hráli vyrovnanou partii, což hosté ocenili i na svých webovkách. Ve druhé půlce už našim hráčkám celkem logicky docházely síly a soupeřky si celkem v klidu dokráčely pro další vítězství. Ve velkém stylu odehrála celý zápas M. Vičarová, která neustále podnikala odvážné výpady do soupeřovy konsolidované obrany, tradičně výborně zahrála V. Mikulášková. Ale i ostatní hráčky se snažily a bojovaly ze všech sil. Našemu týmu bohužel chybí větší kvalita na křídlech na čemž zapracujeme v zimní přípravě.
Přes hlavně zdravotní problémy, které se v podstatě nevyhnuly žádné hráčce, jsme uhráli celkově třetí místo v tabulce a zajistili jsme si postup, stejně jako kluci, do jarních bojů o středomoravského šampiona. Holkám za to patří velká pochvala a uznání.

Hráčky (branky): Mikulášková L.(br), Mikulášková V.(5), Vičarová M.(3), Palacková K.(2),  Vachutková M.(1), Konečná S., Bečáková M, Konečná M. 

 

St.žáci: SK V. Bystřice - Litovel                                            24 : 17 (10 : 8)

V sobotu 12.11.2011 odehrálo družstvo starších žáků v domácím prostředí poslední mistrovský zápas podzimní sezóny s kvalitním soupeřem z Litovle. Před zápasem byl soupeř v tabulce před naším družstvem na 3.místě a bylo jasné, že pokud chceme soupeře vystřídat, tak musíme zvítězit nejméně o 3 branky, neboť v prvním zápase s ním jsme v Litovli prohráli o dvě branky. Zápas byl od začátku velmi náročný, soupeř naše hráče výškově převyšoval. Velmi dobrou osobní obranou se nám podařilo uhlídat nejlepšího střelce soupeře, který nám vstřelil pouze dva góly. Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný, kdy jsme neustále vedli o 2-3 branky. V závěrečných minutách jsme rozhodli o našem zaslouženém vítězství o 7 branek. Základem úspěchu byla kvalitní obrana s výborným Maxem Vykoukalem v brance. Vynikající výkon podali J. Padalík, D. Tkadleček, O. Majer, M. Tesařík, F. Hňátek a N. Menšík. Celý tým zaslouží za přístup k zápasu a předvedenou hru velkou pochvalu.
Velký dík patří přítomným rodičům a družstvu mladších žáků, kteří nás hnali svým povzbuzováním k vítězství.
Sestava: Vykoukal(br.), Hňátek, Sečka, Prošvic, Divila, Padalík(6), Majer, Mader, Pazdera, Dosoudil, Tkadleček(4), Menšík(9), Tesařík(4), Petričák(1).

 

Ml.dorost: Velké Meziříčí - SK V. Bystřice                             38 : 22 (17 : 9)

Stále stejný průběh zápasů. Malá bojovnost, nedůrazná obrana, velké množství technických chyb a neproměnění brankových příležitostí.  

Sestava: Vodička Š., Ochmann P.(3), Surma M.(6), Nábělek F.(4), Gardián A., Janeček M.(8), Klobouček M., Mistera J., Slováček D., Rýpar D., Stopka J.(1), Sojka D., Šoustal J., Svobodník J.

 

St.dorost: Litovel – SK V. Bystřice                                        25 : 28 (14 : 12)

Na zápas přijeli naši chlapci dobře naladěni v očekávání snadného vítězství. Po prvních pár minutách jsme vedli 0 : 4 a chlapci nabyli dojmu, že se soupeř porazí sám, a když během několika minut domácí vyrovnali, tak byli velmi nemile překvapeni. Pro nás ovšem největší překvapení bylo, že ani po domluvě v šatně o poločase se naši borci nedokázali probudit a v mizerném výkonu pokračovali dále. Až dvě minuty před koncem za stavu 25 : 25,  se naši kluci konečně probudili a třemi brankami na závěr zlomili houževnaté domácí a dotáhli zápas do vítězného konce. Na naši hru se moc koukat nedalo, a tak jediné co nás mohlo potěšit byl zisk dvou bodů.

Sestava a střelci: Zich Z., Dunaj Š.(5), Loun J., Schweitzer M.(1), Švébiš O.(5 ), Pupík T.(2), Zeman M.(7), Rýpar M.(1), Polách P.(7)

 

Muži „A“:   Litovel  - SK V. Bystřice                                       36 : 25 (16 : 13)

V 7.kole zajíždělo naše družstvo na půdu regionálního rivala do Litovle. Už před zápasem se dala očekávat velká bojovnost obou družstev, jak na hrací ploše, tak na hřišti.

Začátek zápasu byl vyrovnaný a ani jeden z týmů si nevypracoval více jak dvoubrankové vedení. To bylo zapříčiněno velkým množstvím technických chyb a nervozitou na obou stranách. Další fáze patřila našemu družstvu, které si vypracovalo náskok 3 branek a mohlo jít i do čtyřbrankového vedení, ale náskok z 6-ti metrů v podání J. Skřídla chytil bravurně domácí brankař Haberman. Od této chvíle začalo mít domácí družstvo herní převahu a i přes vynikající zákroky našeho brankaře M. Vydry šlo do vedení 12 : 7. Za tohoto stavu využil možnost oddechového času trenér naše družstva J. Pazdera a po rázné domluvě se hra zlepšila a poločas skončil 16 : 13 pro domácí. To byl od našeho družstva poslední kladný moment zápasu. V průběhu druhého poločasu se domácí tým rozehrál k vynikajícímu výkonu a to hlavně v prostřední části, kdy vyhrál tento úsek 11 : 3 !!! To už na ukazateli skóre svítil výsledek 31 : 19. Konec zápasu se už pouze dohrával na konečných 36 : 25. Našemu týmu nevycházel přechod do rychlého útoku, který naopak domácím fungoval znamenitě, dále střelba ze střední a delší vzdálenosti, kterou měl náš tým téměř s nulovou úspěšností. Jediným kladným momentem pro naše družstvo v tomto zápase byla divácká kulisa, která vytvořila v podání našich a domácích fandů úžasnou atmosféru. Doufejme, že se náš tým poučí z chyb a podá 100% výkon v dalším kole, kdy 19.11.2011 hostí na domácí půdě tým 1. HK Dvůr Králové netradičně v 18.00 hod. Tímto by mužstvo mužů “A” týmu chtělo pozvat co nejvíce fanoušků !!!  

Sestava a branky: Vydra M., Hliněný K., Kovalák O.(2), Mičola J.(1), Balon R.(2), Prepsl D., Mézl R.(4), Skřídlo J.(8), Schneider V., Vaverka M.(4), Wolf P.(2), Nečesaný J., Pörsök P.(2), Barvíř J.                                                                                                  

 

 NEDĚLE 13.11.2011

 

Muži „B“:   SK V. Bystřice „B“ – Uničov „A“                          28 : 26 (16 : 15)

Do utkání jsme vstupovali s vědomím, že by nás případná výhra posunula do čela tabulky. Od prvních minut byla jasné, že se bude jednat o velice těžký zápas s kvalitním soupeřem. V úvodu zápasu jsme si vybudovali slušný náskok místy až o čtyři branky, ale soupeř nesložil zbraně a do poločasu nás dotáhl na rozdíl jediného gólu. Naopak ve druhé polovině se mu začalo dařit a utekl nám na rozdíl tří branek. Naštěstí se tentokrát dařilo střelecky M. Steigerovi a zápas jsme otočili a dotáhli do vítězného konce.

Sestava a střelci: Hliněný K., Šimonkin M., Juráň J., Hliněný J.(6), Wolf P.(6), Wolf M., Klobouček O., Pörsök P.(4), Kufrik R., Elsner R., Strádal J.(3), Juračka R.(1), Steiger M.(8)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook