Zpravodaj č. 1/2012

SOBOTA 28.1.2012
 

Ml. žáci:  POZAG CUP MALACKY 2012

V rámci zimní přípravy jsme v sobotu 28.1.2012 odjeli do Slovenských Malacek, kde se konal mezinárodní turnaj mladších žáků, kterého se zúčastnilo 6 družstev rozdělených do dvou skupin.
V prvním utkání jsme se střetli se Slovanem Modra, který vede ligu západní oblasti Slovenska bez ztráty bodu. Naši hráči soupeře přehráli hlavně rychlými útoky a zvítězili 17 : 9. Druhým soupeřem bylo družstvo MŠK Hlohovec, které mělo výraznou výškovou převahu, nikoliv však herní a našemu týmu podlehlo 20 : 13. Bez ztráty bodu jsme tedy vyhráli svoji skupinu a těšili se na finále, ve kterém nás čekal domácí tým. Utkání o první místo bylo odehráno zcela v naší režii, soupeře jsme vůbec nepustili do hry a jednoznačně zvítězili 26 : 3 !!!
Naši žáci předváděli moderní rychlou házenou s množstvím rychlých útoků. V postupném útoku pak rychlý přechod míče až do křídel. Rovněž obranná hra byla na vysoké úrovni, ale asi nejvíc nás potěšilo kolektivní pojetí hry !!!
Na střední spojce hru dirigoval N. Menšík, který měl přesnou ruku při střelbě z dálky a především dokázal výborně rozehrávat rychlé útoky. K němu se přidal brankař J. Routner, který svou formu přetavil v cenu pro nejlepšího brankáře. Na krajních spojkách se střídali D. Tkadleček s velmi rychlým průnikem do šestky soupeře, který zároveň dokázal precizně uvolňovat pravé křídlo. Š. Souček s drzými kličkami, které soupeř zastavoval jen fauly. Bylo na něj sedm sedmiček z nichž čtyři střílel a proměnil !!! T. Spurný, který se tentokrát pomaleji rozjížděl, ale ve finále už předváděl svoji hru , pro něj typické získávání míče v obraně a střelba branek z rychlých útoků. F. Buršík ( ročník 2002) se soupeřů nezalekl a především dobře bránil.
Na pivotu se vystřídali T. Maceášik, K. Šípek a T. Buršík a potěšil nás předefším fakt, že se všichni tři dokázali z tohoto postu gólově prosadit.
Na křídlech se "tyčili": Benjamínek týmu A. Vodička s bezchybnou obranou i tahem na branku

( jen mu tentokrát scházelo přesnější zakončení), O. Majer - rychlík, kterém se překvapivě dařilo při střelbě přes ruku a M. Tesařík se smrtící levačkou a rychlýma nohama, který se i díky spoluhráčům, kteří zásobovali přesnými přihrávkami, stal nejlepším střelcem turnaje !!!
 

Výsledky:

Skupina:

  • SK Velká Bystřice – Slovan Modra (SK)       17 :  9
  • SK Velká Bystřice - MŠK Hlohovec (SK)       20 : 13

Finále:

  • SK Velká Bystřice - Strojár Malacky (SK)    26 : 3

 

Konečné pořadí:

  1. SK Velká Bystřice
  2. Strojár Malacky (SK)
  3. Slovan Modra (SK)
  4. Sokol Cífer (SK)
  5. MŠK Hlohovec (SK)
  6. Florinsdorf Vídeň (A)

Hráči (branky): J. Routner(br), M. Tesařík(16), N. Menšík(10), Š. Souček(9), D. Tkadleček(8), O. Majer(8), T. Spurný(5),T. Buršík(2), K. Šípek(2), A. Vodička(1), F. Buršík(1), T. Maceášik(1).

              

NEDĚLE 5.2.2012


Ml. žačky:  TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ A ŽAČEK – ZORA OLOMOUC

V neděli se naše mladší žačky vydaly do Olomouce na turnaj, kterého se zúčastnily, jak chlapecká, tak dívčí družstva. Na této akci se nakonec sešlo 5 týmů, které se spolu utkaly systémem každý s každým 2x12 minut. Holky nakonec skončily na 4. místě s bilancí 1 výhra, jedna remíza a dvě porážky, když jejich výkon rostl zápas od zápasu. Velmi dobře zahrála V. Mikulášková a M. Vičarová, v brance čarovala L. Mikulášková, která byla po právu vyhlášena nejlepší brankařkou turnaje. Ostatní hráčky odvedly dobrou práci založenou především na bojovnosti. Hezkým okamžikem byla vyrovnávací branka s kluky z STM "A", kterou v poslední vteřině utkání zařídila nekompromisní ranou z deseti metrů M. Vičarová.

Celkově hodnotíme naše vystoupení pozitivně hlavně proto, že nám ukázal věci, na kterých je v rámci zimní přípravy potřeba intenzivně pracovat !
 

Výsledky:

  • SK Velká Bystřice - ZORA Olomouc       4 : 11
  • SK Velká Bystřice - STM Olomouc B      9 :  3 
  • SK Velká Bystřice - Napajedla                8 : 11
  • SK Velká Bystřice - STM Olomouc A      7 :  7

 

Konečné pořadí: 

  1. ZORA Olomouc (holky)
  2. STM Olomouc A (kluci)
  3. Napajedla (kluci)
  4. SK Velká Bystřice (holky)
  5. STM Olomouc B (kluci)

Hráčky: L. Mikulášková(br), M. Bečáková(br), V. Mikulášková, M. Vičarová, M. Vachutková, S. Konečná,  A. Rášová,, E. Hühnelová, K. Hirschová, M. Konečná, S. Kovaříková, Z. Dosoudilová.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook