Zpravodaj č. 3/2012

SOBOTA 25.2.2012:

 

Mladší dorost:  SK Velká Bystřice – Napajedla            17 : 28 (10 : 15)

V prvním zápase jarní části soutěže, po slabém výkonu nestačilo naše družstvo na družstvo Napajedel, tedy na se soupeřem z konce tabulky. Se soupeřem dokázalo držet krok do 14-té minuty prvního poločasu do stavu 8 : 8. Následně se nedokázalo vůbec prosadit v útoku a také procento úspěšnosti střelby bolo žalostné. Z celého družstva lze pochválit snad jen nejmladší hráče družstva Šišku D. a Červinku M.

Sestava a branky: Vykoukal M., Vodička Š., Svobodník J., Mistera J.(2), Sedláček J., Nábělek F.(2), Majer V.(2), Ochmann P.(3), Stopka J.(1), Jureček M., Atyafi E.(2), Sojka D., Šiška D.(4), Červinka M.(1).

 

Muži „A“: SK V. Bystřice – Louny                                 34 : 28 (18 : 14)

Ve 12. kole I. ligy přivítali naši házenkáři na domácí palubovce celek TJ Lokomotiva Louny s jasným cílem oplatit porážku ze severu Čech. Soupeř je stejně jako my v této sezóně nováčkem v I. lize, ale jeho skvělé výsledky mu doposud zajistili 3. místo v tabulce. Začátek utkání byl sice v režii hostí, a tak se dostali do vedení 1:3, domácí celek se z toho ale brzy vzpamatoval a již poměrně bezy otočil na 7:4. Od té chvíle se výsledek tahal až do poločasu, který skončil 18:14 pro naše borce. Druhá polovina utkání byla vyrovnaná až do 20té minuty, kdy se soupeři podařilo srovnat na 25:25, poté ovšem naši hráči odskočili sérií 4 gólů na 29:25 a do konce zápasu výsledek postupně navyšovali na konečných 34:28. Oproti podzimu se v týmu objevila jedna posila, kterou je Jirka Kosina z Prostějova, který v tomto utkání zaznamenal úctyhodných 11 branek a výrazně se podílel na našem vítězství. Děkování patří též našim bubeníkům, kteří opět potvrdili, že atmosféra ve Velké Bystřici je vynikající.

Rozhodčí: Kondělka A., Kondělka D. Vyloučení: 6 – 5. Branky ze 7m hodů: 2 – 1. Diváků: 115.

Sestava a branky: Vydra M., Hliněný K. – Pörsök P.(1), Prepsl D.(1), Mézl R.(2), Skřídlo J.(5/1), Balon R.(4), Kosina J.(11), Mičola J.(4/1), Barvíř J.(1), Kovalák O., Steiger M.(2), Vaverka M.(3), Strádal J.

Trenér: Jaroslav Pazdera.

 

NEDĚLE 26.2.2012:

 

Mini:  TURNAJ V MINIHÁZENÉ CZECH COAL CUP 2012 - NOVÉ VESELÍ – ZCELA V REŽII SK VELKÁ BYSTŘICE !!! DVĚ VĚKOVÉ KATEGORIE = DVĚ PRVNÍ MÍSTA !!!

V neděli 26.2. jsme brzy ráno odjížděli na tento výborně obsazený turnaj se třemi družstvy. Dvě předváděla své dovednosti v kategorii r.n. 2001 a mladší a jedno v kategorii r.n. 2003 a mladší (přípravka).

V kategorii mini mladší se zúčastnilo šest družstev a naše družstvo se bez porážky stalo vítězem turnaje.

 

Výsledky našeho týmu :

V. Bystřice "C" – Sokol Telnice "B"            15 :  2

V. Bystřice "C" – Nové Veselí "D"               17 :  6

V. Bystřice "C" – Nové Veselí "C"               20 :  6

V. Bystřice "C" – Újezd u Brna                   23 :  3

V. Bystřice "C" – STM Olomouc "C"           12 :  6

Finále :

V. Bystřice "C" – STM Olomouc "C"            9 :  8


Konečné pořadí:

  1. SK Velká Bystřice "C"
  2. STM Olomouc "C"
  3. Nové Veselí "D"
  4. Sokol Telnice "B"
  5. Nové Veselí "C"
  6. Sokol Újezd u Brna

 

V mini starších se zúčastnilo jedenáct družstev rozdělených do dvou skupin.
Naše áčko se v prvním zápase utkalo s béčkem Nového Veselí a celkem bez problémů vyhrálo 22 : 8, když skórovat dokázali všichni hráči.
Druhý zápas s STM Olomouc "A" nabídl dramatickou podívanou. Po poločase jsme vedli o dvě branky, ve druhém se do naší hry vloudila spousta nepřesností, soupeř dokázal hru srovnat a nakonec jsme byli rádi za remízu 10 : 10. V tomto utkání nás podržel hlavně A. Vodička přesnou střelbou z křídla.
Ve třetím mači nás čekala silově vyrovnaná Sokolnice a přestože tento zápas nebyl odehrán úplně podle našich představ, dokázali jsme ubojovat vítězství 13 : 10, když k obratu zavelela přesnou trefou A. Rášová a v brance čaroval po celý turnaj výborně chytající J. Šudřich.
Souboje ve skupině završil zápas s béčkem Havlíčkova Brodu ve kterém se naši hráči dostali rychle do herní pohody a vysokým skóre 27 : 2 si zajistili postup do semifinále z prvního místa ve skupině.
Semifinále - V. Bystřice "A" - Havlíčkův Brod "A"      21:7
Naši borci konečně přepli na jinou rychlost, překonali krizi z brzkého vstávání a dlouhé cesty a soupeře doslova uběhali. Především se však podstatně zlepšila obrana a konečně se projevila "drzost" B. Možíše v podání jeho super kliček. Střeleckou náladu měl opět A. Vodička a hezké herní kombinace předváděli Š. Souček s F. Buršíkem. I v semifinále skórovali všichni naši hráči!
Finále - V: Bystřice"A" - Nové Veselí "A"                  16:15
Zápas s domácím áčkem byl dramatickým vyvrcholením celého turnaje, když se střetly dva týmy z odlišnými styly hry. Náš soupeř po celou dobu praktikoval velmi nepříjemnou osobní obranu, zatímco my jsme se prezentovali obranou zónovou.  Od počátku finále jsme drželi těsné vedení o jednu až dvě branky, ale houževnatí domácí hráči nic nevzdávali, před koncem utkání se dokonce dostali do jednobrankového vedení, ale Š. Souček, který odehrál vinikající zápas, dokázal stav srovnat a dvacet vteřin před koncem utkání vstřelil rozhodující branku mistrovským přehozem Honza Vysloužil. Na to už domácí nedokázali zareagovat a my jsme se tak mohli radovat z celkového prvenství!!! I v tomto utkání dokázal soupeřům parádně motat hlavy B. Možíš, velký přehled a zodpovědnost na rozehrávce ukázal F. Buršík !!! V neposlední řadě musíme vyzdvihnout kolektivní a bojovný výkon celého družstva !!!

 

Výsledky našich družstev:

 Zápasy ve skupinách
 Velká Bystřice "A" – Havlíčkův Brod "A" 27 :  2
 Velká Bystřice "A" – Sokolnice      13 : 10
 Velká Bystřice "A" – STM Olomouc "A"   10 : 10
 Velká Bystřice "A" – Nové Veselí "B"   22 :  8
 Velká Bystřice "B" – Sokol Telnice "A" 8 :  7
 Velká Bystřice "B" – Nové Veselí "A"               12 : 21
 Velká Bystřice "B" – STM Olomouc "B" 19 : 12
 Velká Bystřice "B" – Havlíčkův Brod "B"   10 : 15
 Velká Bystřice "B" – Sezimovo Ústí   11 :  5

 Skupina o 1. – 4. místo:

 Velká Bystřice "A" – Havlíčkův Brod "B"  21 :  7
 Skupina o 5. – 8. místo:
 Velká Bystřice "B" – Nové Veselí "B"       21 : 14
 Zápas o 5.místo :
 Velká Bystřice "B" – Sokolnice           11 : 10
 Finále :
 Velká Bystřice "A" – Nové Veselí "A"   16 : 15


Konečné pořadí: 

  1. SK Velká Bystřice "A"
  2. Nové Veselí "A"
  3. STM Olomouc "A"
  4. Havlíčkův Brod "A"
  5. SK Velká Bystřice "B"
  6. Sokolnice
  7. Sezimovo Ústí
  8. Nové Veselí "B"
  9. STM Olomouc "B"
  10. Telnice
  11. Havlíčkův Brod "B“


Hráči (branky): J. Šudřich(br), Š. Souček(37), F. Buršík(26), A. Vodička(21), B. Možíš(14), J. Vysloužil(8), A. Rášová(5).

Velké poděkování patří panu Leonardu Janíkovi, který nejenže nás naprosto v pohodě dovezl tam i zpět, ale byl i hlasitým fanouškem našich družstev !!!

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook