Zpravodaj č. 9/2012

SOBOTA 14.4.2012:

                                                                           

Mini mladší „A“: Turnaj v Prostějově – 3.místo

V sobotu 14.4. se zúčastnili mini mladší A mistrovského turnaje v Prostějově, kde

hrál domácí Sokol II Prostějov, Tatran Litovel a Bystřice p. H. Na turnaj jsme dorazili ve složení A. Horáček, F. Mikisek, M. Rella, K. Kobliha a v bráně M. Kunc. V prvním zápase s domácím Prostějovem jsme prohráli 12:5. Druhý zápas byl opravdu velmi náročný, naši hráči měli neustále soupeře z Litovele doslova na zádech  a tak neměli někdy možnost ani rozehrát, proto také výsledek dopadl 19:5. Až poslední zápas se nám podařilo sice jen těsným rozdílem vyhrát nad Bystřicí pod Hostýnem 9:8. A tak jsme skončili na třetím místě. Nejlepším střelcem našeho mužstva byl A. Horáček.

Ovšem musím všechny pochválit za dovednostní hry, které naše mužstvo vyhrálo s velkým náskokem.  Celý zápas se všichni snažili a bojovali naplno.

 

Mini mladší „B“: Turnaj v Senici na Hané – 3.místo

Do Senice přijela tři družstva, takže s domácími byly celkem čtyři. (Senice n. H., Zora Olomouc a Žeravice). Naši hráči si museli zvykat na prašnou antuku, a měli s tím, jako jiná družstva velké problémy. V prvním zápase s domácí Senicí prohráli 13:3, ve druhém vyrovnaném zápase pak podlehli Zoře Olomouc 8:6, i když dlouho drželi nerozhodný výsledek. V posledním utkání s Žeravicemi si spravili chuť a  vyhráli 14:4. Skončili na 3.místě.

V bráně chytal M. Hunkes, v poli byl nejlepší A. Katinger a sekundovali mu V.  Vláčilová, D. Soška a Š. Slepica. Rovněž si zahrál i zachytal benjamínek J. Salašný. Hráči bojovali a vydali ze sebe co mohli.

 

Ml.žačky: Velká nad Veličkou - SK Velká Bystřice                       10 : 9 (5 : 5)

Nepříliš pohledný zápas se spoustou chyb na obou stranách se šťastnějším koncem pro domácí. Na našich hráčkách byla znát únava z dlouhé cesty a brzkého vstávání. Za obranu si holky zaslouží pochvalu, protože dostat pouhých deset branek je dobrá vizitka, ale v útoku se nám vůbec nedaří. Zde chválíme pouze Verďu, autorku šesti branek. Ostatním chybí sebevědomí a nedokáží prodat to, co na tréninku zvládají v pohodě. Ale hlavu vzhůru, věříme, že v dalším zápase holky zabojují a ukáží, že házenou hrát umí.
Hráčky (branky): Mikulášková L.(br), Mikulášková V.(6), Konečná S.(2), Bečáková M.(1),  Palacková K., Vachutková M., Vičarová M., Kovaříková S., Konečná M., Hühnelová E., Hühnelová A., Dosoudilová Z.

 

NEDĚLE 15.4.2012:

 

Ml.žáci „A“: Napajedla - SK Velká Bystřice „A“                            11 : 29 (2 : 16)

Začátek zápasu jsme měli přímo excelentní. V první minutě vybojoval a proměnil sedmičku Matěj Tesařík a hned v dalším útoku skóroval z křídla Pepíno Jedenástík. Třetí branku přidal z trháku Spurňas a čtvrtou Domino Tkadleček svým typickým proskokem. Další branka - Spurňas dohrávka do křídla a Mates se nemýlil. Následoval průnik do šestky, branka od Domina a v šesté minutě vedeme 6:0. Konečně se prosadil i soupeř po chybě naší obrany. Další branky přidávají Spurňas z trháku a Mates z křídla. Jirka vychytává soupeřův náskok ze šestky a hned i střelu z křídla. V jedenácté minutě dává po kličce branku Štěpek, který je i u další akce, kdy po kříži dohrává Kamilovi do křídla a ten zvyšuje na 11:1 a hned při dalším útoku přidává svůj druhý gól. Následuje výborný obranný zákrok Toma Buršíka a z protiútoku zvyšuje střelou z křídla Štěpek na 13:1. Po dlouhé době se dokázal prosadit soupeř. V šestnácté minutě vybojoval Štěpek míč a trhák proměnil. Následovalo pár nepřesností, tři nepovedené střely a Jirkův super zákrok. V závěru poločasu přidává střelou ze spojky další gól Spurňas - 16:2.

Druhou půli začínáme dvěma ztrátami míče, které ale soupeř nevyužívá, naopak další branku z trháku přidává Spurňas. Po dalších našich dvou střelách se skóre nemění, až Domino po proskoku zvyšuje na 18:2. Ve 24. minutě získal míč Štěpek a Spurňas po trháku navyšuje skóre. Následují dva obranné zákroky Pepína a Jirkova paráda v brance. Bylo vidět, že našim hráčům poklesla koncentrace a opět se dokázal prosadit i soupeř. Další dva góly přidává Spurňas (trhák a střela ze spojky), poté Mates z křídla a zase Spurňas z devítky. V 31. minutě získává míč Tom Prošvic a zvyšuje na 24:3, v zápětí i my inkasujeme. Další branku pak přidává Štěpek po individuální akci a Jirka opět chytá náskok ze šestky. 33. minuta - soupeř dvěma brankami snižuje na 25:6, poté zase dva gĺy Spurňase a jeden Toma Prošvice. Po špatně hozeném trháku snižuje soupeř na 28:7. Ve 37. minutě střílí naši poslední branku po kličce Štěpek a pak už jen snaha o třicátou branku při které čtyřikrát trefujeme tyč a inkasujeme čtyři branky.
Všichní hráčí zaslouží pochvalu za kolektivní výkon a Fan Club za povzbuzování.

Hráči (branky): Routner J.(br), Spurný T.(11), Souček Š.(6), Tesařík M.(4), Prošvic T.(3), Tkadleček D.(2), Jednástík J.(2), Šípek K.(2), Buršík T., Běhálek J..

 

Ml.žáci „B“: Hranice - SK Velká Bystřice „B“                                18 : 16 (9 : 7)

Naše béčko vyrazilo do nedalekých Hranic oslabeno o několik nemocných hráčů, ale odhodlané uhrát co nejlepší výsledek. Tým složený z poloviny z miniků a pouze s jedním hráčem na střídání nezklamal naše očekávání a naši benjamínci (Filda, Tony a Bohoušek), kteří nastříleli 11 z 16-ti branek ukázali, že v nich dříme velký potenciál! Celé družstvo chválíme za urputnou a přitom organizovanou obranu, za kterou se několika pěknými zákroky předvedli naši začínající gólmani. Útočnou hru dirigoval na rozehrávce F. Buršík, který se zároveň ukázal jako spolehlivý exekutor sedmimetrových hodů, velkou touhu střílet branky a rychlé nohy ukázal na spojce A. Vodička a z křídel neomylně zakončovali B. Možíš a J. Petričák. 
Hráči (branky): Malinek Š.(br), Dittrich T.(br), Petričák J.(4), Buršík F.(4), Vodička A.(4),  Možíš B.(3), Dobeš J.(1), Maceášik T, Hartl J.

 

St.žáci : Hranice - SK Velká Bystřice                                            33 : 23 (18 : 14)

V neděli 15.4.2012 sehráli st. žáci mistrovský zápas v Hranicích. Se stejným soupeřem jsme se utkali v přípravném turnaji před zahájením jarní sezony a odehráli  vyrovnaný zápas. Proto i nyní se očekával obdobný průběh. Domácí hoši přistoupili k zápasu jako skutečně k mistrovskému, z naší strany se to však říci nedá. Od počátku zápasu jsme prohrávali, naše hra byla ustrašená, nepřesná. V druhém poločase jsem ve svém výkonu pokračovali a po zásluze jsme prohráli se soupeřem, který byl po všech stránkách lepší. Bude dobré na tento nevydařený zápas rychle zapomenout a kvalitně se připravovat na další zápasy.

Zápas se vůbec nevyšel brankáři Vykoukalovi, z hráčů se herně i střelecky opět  dařilo Teasřikovi, pěkný výkon předvedl Prošvic.

Sestava : Vykoukal(br.), Routner(br.), Sečka(1), Červinka(1), Prošvic(4), Divila, Padalík(4), Mader(4), Běhálek, Tkadleček(1), Tesařík(8), Petričák.


Muži „A“: Jičín „B“ - SK Velká Bystřice                                         27 : 26 (14 : 15)

Velká Bystřice – Hodně blízko byli zisku prvních bodů z venkovní palubovky házenkáři Velké Bystřice. Hanáci se v utkání 17. kola první ligy představili na palubovce druhého Jičína B a v utkání zanechali velmi dobrý dojem. V závěrečných vteřinách byli velmi blízko vyrovnání, Jiří Kosina však střílel z nepřipravené pozice a domácí tak udrželi těsný jednogólový náskok 27:26. „Hodně nás to mrzelo, byli jsme naštvaní, že jsme nezískali ani jeden bod, který bychom si za bojovnost nejspíš zasloužili. Měli jsme to na dosah,“ prohlásil trenér Hanáků Jaroslav Pazdera. První poločas přinesl vyrovnaný průběh z obou stran. O poločase kontrolovali drobný náskok hosté z Velké Bystřice, kteří vedli 15:14. „Ve druhém poločase jsme vedli o dva góly, pak jsme se ale nechali zbytečně vyloučit a v průběhu druhé půle jsme prohrávali i o pět branek,“ popisoval trenér Pazdera. Jeho svěřencům se v závěru zápasu málem podařil malý zázrak. Dokázali se dostat na rozdíl jediné branky, a dokonce mohli i vyrovnat. „Měli jsme přesilovku a devět vteřin před koncem míč,“ hodnotil poslední minutu zápasu kouč Pazdera. Do té doby výborně hrající i střílející Kosina však vzal zodpovědnost sám na sebe a vystřelil z nepřipravené pozice, což k úspěchu a vyrovnání bohužel nevedlo. Jičín B, který měl ve svých řadách posily z áčka, si pak už těsnou výhru pohlídal. „Je to škoda, byli jsme opravdu zklamaní. Jirka mohl být hrdina zápasu, ale bohužel to uspěchal. Jinak ale odehrál výborně první poločas, ve kterém mu to padalo,“ řekl na adresu Kosiny kouč Velké Bystřice. Deset branek, z toho šest ze sedmimetrových hodů, vstřelil Jiří Mičola.

V dalším kole čeká na Velkou Bystřici domácí zápas s Litovlí a v sobotu od 17.30 se tedy očekává velký házenkářský svátek. „Bude to utkání jara a my na domácí palubovce budeme chtít znovu uspět,“ prohlašuje Pazdera. Hanácké derby si jistě nenechají ujít ani fanoušci z Litovle, což slibuje mimořádně bouřlivou kulisu. Diváci se navíc mohou těšit na tombolu, ve které bude mezi cenami i vstupenka na bundesligový zápas Berlín – Lemgo.

Rozhodčí: Zich, Točík. Vyloučení: 4 – 7. Branky ze 7m hodů: 0 – 6. Diváků: 140.

Jičín B: Machalický, Podzimek – Rychna 6, Kolc 1, Šebek 1, Kolář, Chýlek, Babák, Hošic 3, Dvořák 1, Čurda 5, Šulc 6, Chyba 4, Kořínek. Trenér: Miloslav Kůta.

Velká Bystřice: Vydra, Hliněný – Vaverka, Pörsök 1, Prepsl 2, Barvíř, Mézl 1, Skřídlo 4, Balon 2, Strádal, Mičola 10/6, Kosina 5, Kovalák, Steiger 1. Trenér: Jaroslav Pazdera.

 

Další výsledky 17. kola: Náchod – Zlín 19:24, Šumperk – Louny 30:32, Bystřice p. H. – Dvůr Králové 37:24, Litovel – Chodov 33:27.

                                                                                              (Olomoucký deník / Miroslav Mazal)

 

1.liga muži

Poř.

Družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

Bystřice p. H.

17

12

1

4

459 : 387

25

2

Jičín "B"

17

10

3

4

428 : 407

23

3

Louny

17

10

1

6

490 : 503

21

4

Praha – Chodov

17

10

0

7

436 : 399

20

5

Litovel

17

10

0

7

502 : 470

20

6

Zlín

17

7

2

8

472 : 470

16

7

Karviná "B"

17

8

0

9

445 : 443

16

8

Velká Bystřice

17

7

0

10

437 : 463

14

9

Dvůr Králové

17

6

2

9

397 : 439

14

10

Náchod

17

6

1

10

460 : 468

13

11

Šumperk

17

5

3

9

435 : 467

13

12

Plzeň - Košutka

17

4

1

12

436 : 481

9

 

 

Ml.dorost : Polanka - SK Velká Bystřice                                        30 : 25 (15 : 9)

Družstvo mladšího dorostu podalo nejlepší výkon jarní sezóny a při lepším zakončení mohlo pomýšlet na zisk bodů.

Sestava a střelci: Vodička Š. - Svobodník J.(1), Stopka J.(4), Sedláček J., Nábělek F.(2), Ochmann P.(11), Jureček M.(2), Atyafi E.(3), Šiška D.(1), Gardián A.(1), Mistera J.

 

2.liga mladší dorostenci (Morava)

Poř.

Družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

Rožnov p. R.

17

14

1

2

616 : 438

29

2

Brno

17

13

1

3

606 : 471

27

3

Ivančice

17

12

1

4

562 : 447

25

4

Polanka n. O.

17

10

1

6

542 : 536

21

5

Velké Meziříčí.

17

9

2

6

477 : 408

20

6

Prostějov

17

10

0

7

499 : 440

20

7

Zlín

17

9

1

7

478 : 425

19

8

Olomouc

17

9

1

7

443 : 422

19

9

Telnice

17

5

0

12

452 : 525

10

10

Napajedla

17

5

0

12

346 : 522

10

11

Maloměřice

17

1

0

16

407 : 575

2

12

Velká Bystřice

17

1

0

16

347 : 566

2

 

 

St.dorost : Polanka - SK Velká Bystřice                                        33 : 24 (16 : 9)     

V neděli 15.4. 2012 jsme se vydali na půdu soupeře z Polanky, který je aktuálně na 1.místě tabulky. První utkání s tímto soupeřem sice vyšlo lépe v náš prospěch, ale na hráčích je ve druhé polovině sezóny vidět prokazatelná nesehranost, projevuje se velká absence na trénincích, což vede k tomu, že dáváme soupeřům body jednoduše a zbytečně. Soutěž je v horní polovině tabulky velice vyrovnaná a pokud se nezmění přístup některých hráčů staršího dorostu ve prospěch celého týmu, nemá smysl doufat v nějaké lepší umístění na konci letošní sezóny. Sestava a střelci: Zich Z., Vodička Š. – Dunaj Š.(2), Loun J.(5), Schweitzer M.(4), Švébiš O.(3), Pupík T.(3), Polách P.(2), Zeman M.(3), Rýpar M.(2), Ochmann P., Gardián A.

 

2.liga starší dorostenci (Morava)

Poř.

družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

Polanka n. O.

16

13

1

2

493 : 303

27

2

Hranice

15

13

0

2

517 : 362

26

3

Rožnov p. R.

15

10

1

4

457 : 365

21

4

Velká Bystřice

15

9

2

4

462 : 409

20

5

Olomouc

16

9

2

5

459 : 417

20

6

Prostějov

15

8

0

7

444 : 424

16

7

Vsetín

15

5

1

9

420 : 477

11

8

Přerov

16

5

1

10

337 : 451

11

9

Maloměřice

16

5

0

11

415 : 440

10

10

Litovel

15

3

0

12

374 : 453

6

11

Kuřim

16

1

0

15

280 : 557

2

 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Zlín „B“                                   30 : 22 (15 : 11)

Další zápas, ve kterém se náš tým střetl s týmem Zlína "B", byl poznamenán absencí trenérky domácího týmu. Na týmu to bylo nejvíce patrné v prvních 15-ti minutách, kdy dokázalo vstřelit jen 3 branky a obrana byla nekompaktní. Postupem času se kluci dostávali do správného herního tempa a hráli svoji hru. Tým Zlína nedokázal udržet herní disciplínu a to mělo za následek časté vylučování a ztrátu koncentrace. Každé vyloučení naše družstvo potrestalo a upevňovalo své vedení až do konce.

Sestava a branky: Smékal J. - Elsner R.(2), Wolf P.(9), Wolf M.(2), Juračka R.(2), Kufrik R.(5), Macharáček T., Hliněný J., Moskalenko T., Machynek M.(5), Schneider V.(3).

Středomoravská liga muži

Poř.

družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

V. Bystřice "B"

15

12

0

3

496 : 379

20

2

Bystřice p. H."B"

16

11

2

3

480 : 438

18

3

Uničov "A"

15

11

0

4

406 : 326

18

4

Zlín "B"

15

9

2

4

408 : 358

18

5

Droždín

13

9

0

4

420 : 358

18

6

Uničov "B"

14

8

2

4

325 : 286

18

7

Kostelec n. H "B"

14

7

2

5

394 : 405

14

8

Senice n. H.

15

7

1

7

452 : 455

13

9

Litovel "B"

15

7

0

8

432 : 427

12

10

Uherské Hradiště

14

3

2

9

340 : 402

8

11

Dřevohostice

14

2

2

10

267 : 364

6

12

Luhačovice

14

1

1

12

332 : 443

3

13

Žeravice

14

0

0

14

307 : 418

0

 

 

Ženy: Suchdol n. O. - SK Velká Bystřice „B“                                14 : 19 (7 : 11)

Jarní kolo SML zahájilo družstvo žen na hřišti soupeře, jak jinak než za deště, větru a na mokrém povrchu. Přesto ženy podaly dobrý výkon svou bojovností a snahou opět vyhrát. Již od začátku zápasu se ženy dostávaly do vedení a po celý zápas vedly cca o 4 góly. Poločas skončil 11 : 7 pro naše družstvo. Hráčky poslechly rady trenéra, jednak že je třeba střelby spojek ze země, krátké přihrávky a také hrát zasunutou obranu. Brankářka Jakšová vychytala vše co se dalo. Sestava a branky: Ochmannová J., Jakšová D. - Havelková T., Dragúňová T., Paráková K.(6), Jiroušová P.(2), Macharáčková J.(3), Chudárková L., Žahourová E., Hovorková M., Košová K.,  Kumrová S.(8).

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook