Zpravodaj č. 17/2012

MISTROVSTVÍ REPUBLIKY V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI

8. - 11. 6. 2012 NOVÉ VESELÍ
HISTORICKÝ ÚSPĚCH - 4. MÍSTO V ČR !!!
 

 

Na mistrovství republiky jsme odjížděli se skromnými ambicemi - poměřit své síly se sedmi nejlepšími týmy ČR. Chtěli jsme si turnaje především užít jako vrcholu sezóny, která byla nadmíru vydařená ziskem titulu Mistrů Středomoravské Ligy s výsledkem 20 zápasů = 20 vítězství !!! Desetiboj, jak již název napovídá je složen z deseti disciplín, z nichž fair-play se hodnotí samostatně a ostatní se bodují podle umístění od osmi bodů za první místo po jeden bod za osmé. Body se sčítají a družstvo, které jich získá nejvíce se stane mistrem ČR. Na jednu disciplínu bylo možné vsadit tzv. žolíka (dvojnásobný zisk bodů) a my jsme zvolili aktivitu hráčů, což znamená bod za každého hráče, který v utkání vstřelí branku. 

Pátek 8.6. - den první.
Po bezproblémové cestě s fungl novým potiskem v barvách SK Velká Bystřice na mikrobusu Lendyho nás čekala jediná disciplína dne - hod míčem do dálky. Přestože nás trochu zaskočilo několik faktorů (nové klouzavé míče, házení do protějšího rohu a síť, která snížila výšku haly), naši kluci se s tím velice dobře vyrovnali a v této disciplíně skončili na třetím místě za Duklou a Karvinou a získali prvních šest bodů do hodnocení.

Sobota 9.6. - den druhý. 
Ráno jsme se utkali s Lovosicemi a prohráli utkání s osobní obranou 6:9, poté i nájezdy (shot-outy) 8:12, ale ve hře už jsme zvítězili s přehledem 14:8. V poledne nás čekala Plzeň, kterou jsme porazili v osobce 7:2, v nájezdech 11:2 a ve hře opět bez problémů 7:3, takže plný zisk bodů! V podvečer nás ještě čekala Kutná Hora. Kluci už byli hodně unavení (dokonce nám někteří usnuli na tribuně :-) a těžko jsme je motivovali k nějakému snažení), ale nakonec to zvládli s plným bodovým ziskem - osobka 10:7, shot-outy 11:6, hra 12:7. Aby toho nebylo málo, museli kluci ještě zvládnout dvě disciplíny a to: Rychlý běh 2x15m, který byl z našeho pohledu měřen velmi amatérským způsobem dvěma časoměřiči se stopkami. Rozdíl v naměřených časech činil místy až dvě desetiny, což na výsledný průměr mělo nemalý vliv. Ale podmínky měli všichni stejné, takže není důvod si stěžovat. V této disciplíně jsme skončili na čtvrtém místě, když nejlepším "sprinterem" byl Matěj Tesařík. Následovala střelba na přesnost, kde jsme po velmi dobrém výkonu obsadili třetí místo, když naším nejlepším byl Ondra Majer. Po sobotních velmi dobrých výsledcích jsme byli plni optimismu...

Neděle 10.6. - den třetí:
Dalším naším soupeřem byli domácí - Nové Veselí, které jsme v osobce přehráli 9:6. Vůbec nám ale nevyšly shot-outy 6:12, ale toto zaváhání jsme napravili výhrou ve hře 15:7, takže opět super výsledek. V poledne jsme narazili na celkového vítěze Duklu Praha. Hráči Dukly od počátku vyčnívali nade všemi a naši hráči i přes velkou bojovnost prohráli osobku 3:7, nájezdy 4:10 a hru 7:16. Poté jsme absolvovali pětiskok po odrazové noze, který všichni odskákali v osobních rekordech, přesto to stačilo pouze na šesté místo. Nejlepší z našich byl opět Matěj Tesařík 10,6m. V podvečer nás čekali běhavé Strakonice a stejně jako v sobotu bylo už těžké namotivovat naše znavené "playery". Přesto jsme vyhráli hru 13:8, ale bohužel ztratili bod za remízu v osobce 7:7 a prohráli nájezdy 4:10. Naše naděje na celkový dobrý výsledek tak znatelně poklesly, ale čekala nás poslední disciplína dne - překážková dráha. Přes obrovskou únavu se kluci hecli a dokázali nástrahy a překážky překonat v super časech na třetím místě, když nejlepší z našich byl Tom SPEEDY Spurný. Tímto výsledkem se pro nás zachovala teoretická šance na bronz, ale muselo by se sejít mnoho faktorů, z nichž ne všechny byly v našich rukách. 

Pondělí 11.6. - den čtvrtý: 
Na závěr tohoto dlouhého klání nás čekal soupeř nadmíru zdatný - Karviná. Na třetí místo nás mohlo dostat pouze výhra v aktivitě hráčů na kterou jsme měli vsazeného žolíka. Po prohře v osobce, která jakoby nic neřešila, jsme Karvinou nečekaně porazili v shot-outeh, když perfektní nahrávky servíroval svým spoluhráčům Domino Tkadleček. Ve hře jsme sice prohráli, ale v soutěži aktivity jsme zvítězili a získali potřebných 16 bodů do konečného hodnocení. Bohužel jsme Karviňáky v této soutěži ubránili tak dobře, že se na ně bodově dotáhli Lovosice a podle ne úplně jasného pravidla o redukci bodů se dostali před Karvinou a tím pádem v celkovém hodnocení o bod před nás.
Přes počáteční zklamání, ale můžeme konstatovat, že čtvrté místo v ČR je historický úspěch mládežnické házené ve Velké Bystřici!!! Náš dobrý výsledek podtrhlo první místo v soutěži fair-play, což je důkazem toho, že naši borci umí výborně a přitom čistě bránit. První místo v soutěži aktivity zase dokládá to, že naše hra není založena na dvou třech hráčích, ale že preferujeme kolektivní pojetí a každý z hráčů je schopný vstřelit branku ( i v souboji s takovým soupeřem jako je Karviná se střelecky prosadilo deset hráčů!!!).


Vypadá to hezky: 

  1. Dukla Praha
  2. HCB Karviná
  3. HK Lovosice
  4. SK Velká Bystřice
  5. HBC Strakonice
  6. Sokol Nové Veselí
  7. Talent Plzeň
  8. TJ Sparta Kutná Hora.

Hráči, kteří se podíleli na úspěchu:

J. Routner - opět ukázal, že je obrovský talent, výborné výkony v běhu a hodu míčem, v zápase s Kutnou Horou vychytal šest nájezdů za sebou.
D. Tkadleček - největší bojovník, a to i přesto, že ho dlouhodobě trápí zraněné koleno. Strůjce úspěchu v shot-outech proti Karviné. Zároveň vynikající obranář.
T. Maceášik - odehrál na pivotu všechny osobky, střílel branky. Dobře zaskákal v pětiskoku.
O. Majer - proměnil všechny nájezdy, superrychlý v překážkové dráze, vyšel mu i pětiskok. Nejlepší z našich ve střelbě na přesnost (6/8).
T. Prošvic - odehrál toho hodně, výborně bránil při osobkách, proměňoval nájezdy, dobře mu vyšel hod do dálky.
J. Jedenástík - hodně toho naběhal. při osobce hlídal nejrychlejší hráče soupeře, výborný ve všech disciplínách !
F. Buršík (minik) - bodoval v překážkové dráze, snažil se v aktivitě.
A. Vodička (minik) - nejmladší hráč týmu a možná i celého mistrovství. Střílel branky a výborně bránil!
T. Buršík - z našich druhý nejlepší ve střelbě na cíl, velmi snaživý ve hře.
J. Běhálek - střídal Macka na pivotu po osobce, dobře bránil, dobrý v hodu míčem.
R. Dosoudil - v běhu, pětiskoku i překážkové dráze výborné výkony, střílel důležité branky do aktivity.
Š. Souček (minik) - ve všech disciplínách bodoval, odehrál všechny osobky, ve hře parádní přehled, zásoboval pivoty hezkými přihrávkami.
M. Tesařík - v disciplínách nejlepší z našich, odehrál toho nejvíce, výborná střelba i obrana, proměňoval nájezdy, prostě SUPER
T. Spurný - kapitán jak se patří. Nejlepší z našich v překážkové dráze, druhý nejlepší z našich v součtu všech disciplín, bojovník, získal spoustu míčů. Prostě SPEEDY Tom a jeho výskok je neskutečný !!!

 

Závěrem 
Účast na také akci považujeme za velmi přínosnou pro naše hráče, ale i pro propagaci Bystřické házené v rámci ČR. Naši hráči nás opět přesvědčili, že se herně mohou poměřit s jakýmkoliv družstvem v celé republice a že z nich rostou nadějní házenkáři (i když atlety asi z kluků nevychováme, ale to není naší prioritou). Nesmíme zapomenou pochválit Lendyho Janíka, který nás bezpečně odvezl tam i zpět a výborně se zhostil role fotografa a fanouška. Také děkujeme těm rodičům, kteří nám přijeli na Vysočinu fandit.
 

SOBOTA 9.6.2012:                          

 

Ženy: Paskov - SK Velká Bystřice                                         22 : 24 (12 : 11)

Do zápasu s Paskovem vstupovalo naše družstvo s tím, že výsledek tohoto zápasu nemá vliv na konečné umíštění. Domácí Paskov, ale pojal utkání docela tvrdě a naše družstvo prohrávalo o šest branek a docela tím bylo zaskočeno. Přesto se podařilo do konce prvního poločasu snížit náskok domácích na jednu branku.

Do druhého poločasu vstoupilo družstvo s cílem rozbít obranu soupeře přes zběhnutí do prostoru pivota. I přes spoustu technických chyb bojovným nasazením dovedlo zápas do vítězného výsledku 24:22. Po ukončení zápasu byl našim hráčkám  předán pohár za 1.misto v Severomoravské lize. Naše hráčky tímto postupují do 2.ligy.

Sestava a branky: Jakšová D., Jiroušová P.(3), Macharáčková J.(4), Chudárková L., Fabíková M.(7), Žahourová E.(2), Hovorková M.(3), Košová K.(1), Kumrová S.(4).

 

NEDĚLE  10.6.2012:

 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ – SK Žeravice                              30 : 22 (14 : 9)

V posledním zápase této sezóny přivítalo naše Béčko družstvo ze Žeravic, kterému se v posledních zápasech velice dařilo. Venkovní utkání byl náš první zápas v sezóně, který jsme vyhráli v poměru 33:24. Kluci chtěli zapomenout na minulý nepovedený zápas v Uničově a sezónu zakončit vítězstvím. To se ovšem nerodilo jednoduše. Špatný začátek utkání zejména v obraně, kdy jsme hostům umožňovali držet s námi krok, se podařilo zlomit asi až po 20-ti minutách, kdy se podařilo sérií rychlých protiútoků a zasunutou obranou odskočit na poločasových 17:9. Branek jsme za poločas sice moc nedostali, ale i tak se dá říci, že jejich počet mohl být mnohem menší. Druhý poločas začal opětovně jako ten první, nedařilo se v útoku a hořeli jsme v obraně, přesto se ukázala síla našeho družstva, které si výsledek bezpečně pohlídalo a právem zvítězilo 30:22.

Chtěli bychom poděkovat všem našim sponzorům, a všem dalším co se na tomto úspěchu podíleli, zejména pak fanouškům za jejich projevenou přízeň v uplynulé sezóně bez které by to nešlo a dále se těšíme na další spolupráci v sezóně 2012/2013. Papi Pac

Sestava a branky: Šimonkin M., Smékal J. - Elsner R. (1), Wolf P. (7/1), Wolf M. (3), Juračka R. (1), Hliněný J. (2), Dostál O. (8), Zeman M. (1), Strádal J. (1), Švébiš O. (3), Steiger M. (3)

 

Středomoravská liga muži (konečná tabulka)

Poř.

družstvo

Z

V

R

P

Skore

Body

1

V. Bystřice "B"

24

20

0

4

806 : 597

40

2

Uničov "A"

24

18

0

6

648 : 525

36

3

Droždín

24

18

0

6

737 : 633

36

4

Bystřice p. H. "B"

24

16

2

6

727 : 685

34

5

Zlín "B"

24

13

3

8

672 : 589

29

6

Uničov "B"

24

12

4

8

586 : 535

28

7

Litovel "B"

24

11

0

13

670 : 673

22

8

Senice n. H.

24

10

2

12

704 : 709

22

9

Kostelec n. H. "B"

24

9

2

13

637 : 723

20

10

Dřevohostice

24

8

3

13

497 : 575

19

11

Uherské Hradiště

24

5

3

16

546 : 634

13

12

Žeravice

24

5

0

19

554 : 684

10

13

Luhačovice

24

1

1

22

552 : 774

3

 

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook