Zpravodaj č. 21/2012

SOBOTA 15.9.2012:

                      

Ml.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“ – Uničov                                  22 : 12 (11 : 6)

Do šesté minuty vypadala naše hra poněkud rozpačitě, ale pak už se začala projevovat naše sehranost a rychlost. Oproti minulému zápasu jsme výrazně zlepšili obranu a dařilo se opravdu všem hráčům. V brance se zaskvěli Jirka Routner s Honzou Šudřichem, téměř celý zápas odbojoval na pivotu Honza Vysloužil, v obraně i v útoku zářil Pepíno Jedenástík, na spojce se dařilo Mackovi, obranu pořádně tvrdili Tony Vodička i Honza Hartl, střelecky se jak z dálky, tak po průnicích dařilo Štěpkovi Součkovi a úplně nejlépe vyšel tento zápas Fildovi Buršíkovi, který byl tentokrát nejlepším hráčem na hřišti.
Hráči (branky): J. Routner (br), J. Šudřich (br), F. Buršík (8), Š. Souček (6), T. Maceášik (4), J. Jedenástík (3), J. Vysloužil (1), A. Vodička, J. Hartl. 

 

St.žáci „B“: Horka n. M. - SK Velká Bystřice „B“                           22 : 30 (11 : 15)

Zápas jsme měli od počátku pod kontrolou. T. Spurný, přestože byl nemocný a hrál tak na 70% nastřílel 16 branek. Stejně tak úspěšný byl u soupeře Vojtěch Vysoudil. Dařilo se opět Radkovi Dosoudilovi a ve formě je i Pepíno Jedenástík. K vidění bylo spousta rychlých přechodů do útoku a dobře zvládnutá obrana 5+1 se Spurňasem na hrotu.
Hráči (branky): J. Routner (br), J. Šudřich (br), T. Spurný (16), R. Dosoudil (5), J. Jedenástík (2), T. Buršík (2), J. Běhálek (2), T. Maceášik (1), K. Šípek (1), Š. Souček (1), J. Hartl.

 

St.žačky: SK Velká Bystřice – Zora Holečkova                            18 : 12 (9 : 6)

Velmi dobrý výkon všech domácích hráček, podpořený nasazením a enormní bojovností. Spousta pěkných akcí na útočné polovině a kvalitní obrana způsobila, že fyzicky mnohem vyspělejší hráčky Zory odjely z Velké Bystřice s porážkou. Velká pochvala všem holkám a přání, aby jim tenhle elán a chuť se poprat o výsledek zůstal!
Hráčky (branky): L. Mikulášková (br), B. Homolová (7), M. Vachutková (3), M. Vičarová (3), V. Mikulášková (3), S. Konečná (2), K. Jeřábková, J. Jeřábková, M. Hirnerová.

 

Mini starší: Turnaj v Olomouci (Heyrovského)

Náš druhý turnaj se konal 15.9. na Heyráku. Zúčastnili se ho družstva SK UP Olomouc,DHK Litovel a Senice n. H. Kromě prvního zápasu s DHK Litovel, kdy naši hráči asi ještě měli půlnoc, jsme turnaj bezpečně vyhráli. Myslím si, že jsme hráli nejkvalitnější, rychlou házenou, která se líbila i všem zúčastněným, jak nám to po turnaji řekli i ostatní trenéři. Všichni hráči si zaslouží velkou pochvalu. Co vytknout? Asi jen zlepšit tu obranu......
 

Výsledky:

  • V. Bystřice - DHK Litovel                26 : 20
  • V. Bystřice - SK UP Olomouc         29 : 9
  • V. Bystřice - Senice n. H.               19 : 9

Hráči: Zedník, Dvořák, Sova, Možíš, Jagelka, Schaffner, Dzieržava, Maráčková.

 

Ženy: Bohunice - SK Velká Bystřice                                            28 : 26 (15 : 11)

V sobotu 15.9. 2012 jsme odehrály první mistrovské utkání ve druhé lize. Proti domácím Bohunicím jsme nastoupily v oslabené sestavě a první poločas podle toho také vypadal. Od začátku jsme prohrávaly a nemohly se dostat do herního tempa. Soupeřky nám utekly i na rozdíl šesti branek a vypadalo to, že je rozhodnuto. Do druhého poločasu jsme ale vstoupily s odhodláním nedat soupeřkám nic zadarmo. To jsme splnily, zlepšily jsme obranou fázi a v útoku se nám podařilo stáhnout rozdíl na dvě branky. Více už nám ale bohužel rozhodčí nedovolili a tak utkání skončilo výsledkem 26:24. Zápas ukázal naše nedostatky, ale také to, že ve druhé lize rozhodně nemusíme být outsiderem.

Sestava: J. Ochmannová, P. Salvová, T. Ručilová, S. Rokytová(5), P. Jiroušová(1), L. Černá(1), J. Macharáčková(3), L. Chudárková(1), M. Fabíková(12), E. Žahourová(1), K. Košová(2).

 

NEDĚLE 16.9.2012:

 

Mini mladší: Turnaj ve Velké Bystřici (Na Letné)

V neděli dopoledne sehráli naši nejmladší házenkáři - družstva A i B turnaj na domácím hřišti v hale na Letné. Našimi soupeři byli mládežníci z Tatranu Litovel a Sokola Prostějov. U této kategorie se výsledky nepočítají. V dovednostních soutěžích jsme byli na prvním - dr.A a na druhém - dr.B místě. Je vidět, že hráči se pomalu lepší a v dobrém světle se představili i dva nováčci Štěpán Dvořák a Vojta Schaffner.

V družstvu A chytal výborně David Soška. V poli hrál prim Adam Katinger a slušně mu sekundovali Kája Kobliha a  Miša Rella.Výborně se osvědčil i benjamínek Štěpán Dvořák.

Družstvo B bylo složeno z věkově mladších hráčů. V bráně byl po většinu času Kuba Salašný. V poli dobře hráli Tomáš Juračka, Vendulka Vláčilová, Štěpán Slepica a Filip Mikisek. I v tomto týmu se výborně osvědčil nejmladší Vojta Schaffner. Většinu dětí přišli povzbudit rodinní příslušníci, takže atmosféra byla výborná.

 

St.žáci „A“: Senice n. H. - SK Velká Bystřice „A“                         10 : 38 (2 : 19)

V dalším mistrovském utkání hráli naši starší žáci na antukovém hřišti v Senici na Hané. V průběhu zápasu si zahráli všichni hráči, kteří předvedli pěkný, kolektivní výkon.
Sestava a branky: br.Vykoukal, Kurek(1), Prošvic(5), Divila(2), Padalík(7), Mader(4), Pazdera(5), Červinka(1), Tkadleček(5), Menšík(5), Tesařík(4).

 

Muži „A“: Kostelec n. H. - SK Velká Bystřice „A“                         20 : 29 (9 : 12) - 2.kolo Českého poháru

 

Do Kostelce k pohárovému utkání jsme přijeli s jasným cílem – postoupit do 3. kola Českého poháru. Utkání probíhalo od samého začátku ve vlažném tempu, ale od první minuty jsme vedli a náskok pomalu zvyšovali a opětovně jsme svými chybami nechávali soupeře v naději na dobrý výsledek. Pokud bychom lépe proměňovali své šance tak bylo o osudu zápasu rozhodnuto již v první půli, která skončila hubeným třígólovým náskokem v náš prospěch. Ve druhé půli se obraz hry zlepšil v tom, že hráči začali lépe plnit pokyny trenéra co se týče obrané fáze, ale velké množství neproměněných šancí by nás proti lepšímu soupeři mohlo mrzet. Dát jeden gól z pěti sedmiček je tak troch ostuda, další negativní jev, obdržet dvakrát dvouminutový trest za řeči, tak to musí naprosto vymizet jinak budou muset následovat tvrdé postihy. Za předvedenou hru zaslouží pochvalu oba Radkové Mézl a Balon, ale za ty řeči tak akorát nakopat. Zahráli si všichni hráči, nikdo vyloženě nezklamal, ale stále je co zlepšovat.

Sestava a střelci: P. Machalík, K. Hliněný, M. Wolf (2), J. Macháček, P. Pörsök(2), R. Mézl(4), O. Dostál(7), R. Balon(6), J. Strádal(1), V. Schneider(6), M. Zeman(1).

 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ - Žeravice                                  31 : 26 (15 : 12)

Ve druhém utkání jsme na domácí půdě přivítali soupeře ze Žeravic. Oproti minulému týdnu herní výkon a projev družstva celkově rozhodně neodpovídal našim možnostem. Přestože jsme měli utkání celou dobu pod kontrolou, nemůžeme být úplně spokojeni. Pozitivním bodem je návrat Peti Wolfa, který po zranění odehrál dobrý zápas. Do příštího utkání je potřeba zlepšit koncentraci a celkové nasazení v průběhu utkání.

Sestava a střelci: J. Smékal J., K. Hliněný, P. Wolf(4), J. Macháček(2), V. Schneider(1), M. Zeman(1), M. Machynek(5), R. Elsner(5), P. Polách(3), Š. Dunaj(1), J. Hliněný(8), M. Rýpar, M. Schweitzer(1)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook