Zpravodaj č. 23/2012

SOBOTA 29.9.2012:

                     

Ml.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“ – Kostelec n. H.                      17 : 11 (9 : 5)

Družstvo Kostelce, pro letošní rok posílené hráči i trenérem z Prostějova budilo oprávněný respekt. Kluci však podali zodpovědný výkon a o naší výhře rozhodla především precizní obrana a rychlý přechod do útoku. Opět nás podržela brankařská dvojice Jirka Routner a Honza Šudřich, stoupající formu taktéž potvrdil Honza Vysloužil. Kvalitní utkání odehráli i Fífa Buršík a Tony Vodička, který z křídla proměnil hezké průniky v důležité branky. Tom Dittrich a Honza Hartl splnili své úkoly především v obraně a svou střeleckou normu splnil Štěpek Souček. Velikou pochvalu však zaslouží po nemoci hrající Pepíno Jedenástík, na kterém nebyl vůbec vidět tréninkový výpadek. Celkově nás kluci potěšili zahráním hezkých herních kombinací, třešničkou na dortu byla vstřelená branka Jirky Routnera.
Hráči (branky): J. Routner (br+1), Š. Souček (7), J. Jedenástík (3), A. Vodička (3), J. Vysloužil (2), F. Buršík (1), J. Hartl, T. Dittrich, T. Maceášik.

 

St.žačky: SK Velká Bystřice – Lesana Zubří                                  16 : 18 (9 : 12)

Hráčky (branky): L. Mikulášková (br), M. Hirnerová, M. Vičarová, K. Jeřábková, A. Homolová(6), S. Konečná, V. Mikulášková(7), M. Vachutková (3), J. Jeřábková

 

St.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Uničov                                   29 : 18 (10 : 10)

Již v prvním poločase jsme byli herně lepší než soupeř. Bohužel jsme toho nedokázali využít brankově, a proto poločas skončil remízou 10:10. Ve druhé půli jsme zpřesnili střelbu a především zrychlili hru dopředu a posledních dvacet minut jsme vyhráli 16:5! Branku zavřel Jirka Routner, kterého kvalitně zastoupil Honza Šudřich (navíc stačil vstřelit svou další branku za st. žáky). Ve druhém poločase se rozstřílel Tom Spurný a bylo z toho dalších 11 branek! Po zápase nladších žáků se probudil Tomáš Maceášik a odvedl výborný výkon. Na pivotu se pomalu vrací do fomy i Jirka Běhálek, hezké branky z trháků vstřelil Štěpek Souček. Pepíno Jedenástík odvedl neskutečný kus práce v obraně, když bránil nejlepšího střelce soupeře - výborného Tomáše Krška. Dva hráči však odvedli výborný výkon: Tom Buršík makal jak nikdy, střílel branky, poctivě se vracel do obrany a konečně dohrával akce do konce. Radek Dosoudil pokračoval ve střílení branek, ale konečně zahrál i v obraně tak, jak je potřeba.
Hráči (branky): J. Routner (br), J. Šudřich (br+1), T. Spurný (11), R. Dosoudil (5), T. Maceášik (4), T. Buršík (4), Š. Souček (2), J. Běhálek (1), J. Jedenástík (1), J. Hartl, Š. Malinek.  

 

St.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“ – Hranice                                 40 : 15 (20 : 4)

V dalším mistrovském zápase jsme v domácím prostředí narazili na soupeře z Hranic. I v tomto zápase jsme se snažili pokračovat v naší hře - dobrá obrana, rychlý přechod do útoku, vytváření si střeleckých příležitostí. Kvalitním výkonem celého družstva jsme měli zápas od počátku pod kontrolou a docílili výrazného vítězství.
Sestava a branky : Vykoukal(br.), Hňátek(1), Prošvic(4), Kurek(1), Tesařík(3), Tkadleček(4), Sečka(4), Divila, Mader(4), Majer(8), Padalík(2), Menšík(3), Šiška(4).

 

St.dorost: SK Velká Bystřice – Přerov                                            23 : 32 (11 : 17)

V sobotu jsme odehráli další mistrovské utkání na domácí půdě proti týmu z Přerova. Výsledek tomu sice neodpovídá, ale my považujeme tento zápas za relativně povedený, který nám pomohl ukázat, že když budeme ke každému tréninku a zápasu přistupovat zodpovědně a budeme se snažit odevzdat stoprocentní výkon, kvalita našeho týmu se bude stupňovat. Velmi kvalitní výkon předvedl Erik Atyafi, ve druhé polovině měl kvalitní zákroky v brance Štěpán Vodička, bojovnost a snahu již tradičně předvedl Petr Ochmann.

Sestava: Vodička Š., Klobouček M., Mistera J., Nábělek F., Ochmann P.(2), Surma M.(1), Jureček M.(2), Dunaj Š.(6), Atyafi E.(9), Gardián A.(3), Svobodník J., Sedláček J.

 

Muži „A“: SK Velká Bystřice „A“ – Uničov „A“                                35 : 20 (18 : 5)

Od první minuty bylo jasné kdo bude pánem na hřišti.Pozorná a důrazná obrana  a v brance jistota jménem Michal „Buba“ Vydra, který se navíc několikrát blýsknul přesnými přihrávkami ze kterých byly důležité góly.  V první půli také velmi slušné proměňování šancí a náskok 13 gólů byl na světě. Bohužel v druhé půli  obrana povolila soupeři několikrát zcela zbytečně skórovat a díky laxnosti při proměňování se náš náskok zvětšil jen nepatrně.

Je potřeba ,aby se hráči nad takovým počínáním zamysleli,protože s jiným soupeřem to může znamenat ztrátu bodů. Velice slušný výkon rovněž podal Radek Mézl a z jeho bojovnosti a obětování se pro tým , by si měli ostatní vzít příklad.

Sestava: Vydra M., Machalík P., Wolf M.(1), Loun J.(1), Pörsök P.(5), Dostál O.(4), Skřídlo J.(4), Balon R.(4), Strádal J., Schneider V.(2), Macháček J.(3), Nuc P.(1), Vaverka M.(2), Mézl R.(8)

 

NEDĚLE 30.9.2012:

 

Ml.žáci „B“: Hranice - SK Velká Bystřice „B“                                  8 : 15 (4 : 8)

V neděli 30.9. jsme sehráli mistrovské utkání krajského přeboru mladších žáků s domácími Hranicemi.  Soupeře jsme zaslouženě porazili 15:8 a připsali jsme si první body v celé soutěži.  Chválíme všechny hráče našeho družstva za bojovnost, ke které jsme přidali výrazné zlepšení  v obraně a po hubeném výsledku s naším A týmem jsme se začali prosazovat i střelecky. V bráně dobře zachytal Vilda Zedník, v poli zahráli velmi dobře Bob s Petrem na spojkách,  k nim se přidala kvalitním výkonem tentokrát i Markéta, na křídlech velmi dobře zahráli Jirka, Hynek  a Dan, kterému to tam začalo padat. Na pivotě dobře bránili David a Zuzka. Stejně jako v předchozích utkáních je stále co zlepšovat, zejména proměňování vyložených šancí, ale to lze přičíst stále ještě velké nervozitě, která  se bude postupně snižovat. Zatím si ještě na velkou házenou zvykáme a stále se zlepšujeme, což je dobrý signál pro další utkání.   

Sestava a branky: Zedník V., Sova D.(3), Možíš B.(4), Jagelka J.(1), Blaha P.(4), Dvořák H., Dosoudilová Z., Konečná M.(1), Schaffner(2).

 

Mini mladší „A“: Turnaj ve Velké Bystřici

Družstvo A sehrálo turnaj doma v neděli 30.9. od 9hodin. Dále se zúčastnila družstva Horky n. M., Senice n. H. a Litovle. Naši hráli v sestavě: D. Soška-v bráně, v poli se střídali A. Katinger, M. Rella, Š. Soška, K. Kobliha a V. Krempl. V turnaji i v dovednostních hrách patřili k nejlepším.

 

Mini mladší „B“: Turnaj ve Olomouci na Zoře

Družstvo B zajíždělo ke svému turnaji do Olomouce na Zoru. Sestava: brankař J. Salašný, hráči Š. Slepica, A. Horáček, T. Juračka, V. Vláčilová, M. Kunc, F. Mikisek a V. Schaffner. I na tomto turnaji naši hráči patřili mezi nejlepší. Příkladně bojovali, jak v zápasech, tak v dovednostních soutěžích

 

Mini starší: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli 30.9.2012 se naše družstvo mini starších zúčastnilo domácího turnaje v hale na Letné. Pro velkou účast našich dětí, jsme se dohodli s ostatními a vytvořili dvě družstva A a B.
I když jsme měli jen jednoho brankaře, naši hráči se nevzdávali a dokázali všem, že děti z Bystříce umí hrát pěknou házenou. Družstvo "A" bylo na prvním místě a družstvo "B" se umístílo na pátém místě. Na závěr nezbývá než všechny hráče a hráčky pochválit,za pěknou a bojovnou hru.

 

Výsledné pořadí:

  1. SK Velká Bystřice "A"
  2. DHK Litovel
  3. Tatran Litovel
  4. SK UP Olomouc "B"
  5. SK Velká Bystřice "B"

 

Ženy: Bánov-Vlčnov - SK Velká Bystřice                                       19 : 14 (8 : 6)

Sestava a branky: Salvová P., Steigerová J., Kobylíková J.(3), Ručilová T., Rokytová S.(2), Jiroušová P.(2), Paráková K.(4), Macharáčková J., Chudárková L., Žahourová E.(2), Košová K., Kumrová S.(1).

 

Muži „B“: Přerov „B“ – SK Velká Bystřice „B“                                24 : 24 (13 : 14)

Stejně jako v předchozích utkáních se stále potýkáme s nekvalitní hrou, nesoustředěním, nízkým nasazením a snad u některých i nechutí hrát. To vše dohromady vede k tomu, že zbytečně ztrácíme doslova povinné body a necháváme rozehrát soupeře, které bychom měli bez komplikací porážet. Naším hlavním cílem nyní je konečně prolomit stávající atmosféru vítězstvím a najít zase chuť bojovat za tým a házenou se bavit. Jediný, o kom je po posledním zápase potřeba se zmínit, je Karel Hliněný, který v brance předvedl neuvěřitelné zákroky a tým zachránil před velkým debaklem.

Sestava: Hliněný K., Zedník P., Wolf P.(3), Polách P.(2), Schweitzer M.(4), Hliněný J.(2), Elsner R., Machynek M.(7), Schneider V., Zeman M.(4), Rýpar M.(2).

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook