Zpravodaj č. 33/2014

 

SOBOTA 6.12.2014:

 
St.žáci: Kvalifikace Žákovské ligy Brno-Juliánov                           - POSTUP

Nejdůležitější akce podzimu nás čekala v sobotu 6. 12. V přetlakové hale Sokola Juliánov se střetla čtyři družstva systémem každý s každým a první dva týmy postupovaly do Žákovské ligy. Předkvalifikační týden byl pro nás doslova hororový, protože nám onemocněli tři hráči základní sestavy (Jirka Routner, Macek a Pepa11) a vypadalo to, že kvalifikaci odehrají mladší žáci. Naštěstí se kluci kousli a v pátek vylezli z postelí. Do té si naopak zalezl večer před odjezdem Puchýř, pivot, přes kterého jde většina akcí. Z neznámých důvodů navíc nepřišel na sraz Fouky!!!

Jako první nás čekal domácí Sokol Juliánov – výhra 20 : 16.
Rozhodně to nebyl lehký zápas, začátek byl velmi nervózní, spousta nechycených míčů a špatných přihrávek. Naštěstí nás svými zákroky držel Jirka Routner v brance. Kluci se těžko prosazovali, ale naštěstí se chytl Štěpek a střelbou z dálky nás držel v kontaktu. Ve druhém poločase zázračně ožil Tony na křídle a nastřílel spoustu důležitých branek. Prosadil se i Pepíno11 a důležitou branku dal na pivotu Schaffi. Macek dal z počátku tři branky, ale potom bylo hodně vidět, jak je oslabený po nemoci. Domácí zkusili ještě osobně bránit Štěpka, ale nebylo jim to nic platné.   

Velká Bystřice  -  SOKOL Bělá pod Bezdězem   13 : 10
Začátek zápasu katastrofální, prohrávali jsme 0:4! Soupeř nás zaskočil hodně nečistou hrou se spoustou dohrávaných soubojů, chytání za ruku při střelbě, držení pod krkem. Kluci se ale dokázali vyhecovat a do konce půle dotáhnout na 3:4. Štěpkovi se opět dařilo střelecky, byť na něj byla hrána osobka. Macka jsme uklidili do pivota, kde si jej soupeř musel hledět a vytvořilo se tak více prostoru pro ostatní. Rychlé nohy uplatňoval Pepa Dobeš, který celý turnaj příkladně odbojoval. Na křídle se proval Bobo a spoustu ran schytal nezvykle odolný Pepíno11. V brance opět čaroval Jirka Routner.

Velká Bystřice  - DTJ  Polanka  17 : 18 
V tomto zápase dostali příležitost všichni hráči, kteří si do té doby zahráli méně. Šanci využil Šudřa, který předváděl parádní zákroky v brance. Ve druhé půli na jeho výkon nedokázal Dittr navázat. Do trháků si zaběhal Pepa Dobeš, na spojce činil i Pepíno11. Na Štěpka byla pro změnu opět hrána osobka
J Konečně vstřelili branky i Kuba s Hantrem, takže z turnaje neodjížděl nikdo bez vstřelené branky. Macka jsme v tomto zápase šetřili, protože vypadal na umření.

Hráči (branky):  J. Routner (br), J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (14), J. Dobeš (10), A. Vodička (7), J. Jedenástík (7), T. Maceášik (6), B. Možíš (2), J. Hartl (2), D. Schaffner (1), J. Preč (1).

Závěrem děkujeme řidičům, speciálně manželům Routnerovým, kteří Jirku vezli ještě do Třince na zápas mladšího dorostu!

 

St.žačky: Kvalifikace Žákovské ligy v Hodoníně                                - 4.místo

I když jsme pro postup udělali vše, co bylo v našich silách a možnostech, přesto nám postup unikl o vzájemný zápas a pasivní skóre. Holky hrály na co měly, bojovaly, ale chyběly zraněné opory, a ty se mladším holkám nepodařilo nahradit. Přesto je chválím, nejen za tento turnaj, ale i za celou půlku sezóny, kdy jsme snad pouze první zápas hráli kompletní. Teď doléčíme šrámy a potrénujem na jaro, aby jsme si vynahradili zakletý podzim!

Zápasy kvalifikace:   

           SK Velká Bystřice - KH Hodonín                       15 : 13  

           SK Velká Bystřice – TJ Sokol Karviná              11 : 14

           SK Velká Bystřice – DHC Slavia Praha               7  : 11

SK Velká Bystřice - TJ Ledeč n. Sáz.               12  : 12 

 

 

Ml.dorost: Třinec - SK Velká Bystřice                                       34 : 47 (19 : 22) 

V posledním zápase tohoto podzimu nás přivítal ve své moderní, zrekonstruované   hale soupeř z Třince. K utkání jsme odjížděli oslabeni o pár našich opor. Přes to všechno jsme  byli celkem rádi, že si kluci začali marodku vybírat až na konci sezony, kdy nás už žádný těžký soupeř nečekal. V první minutě zápasu dostal míčem do obličeje Jarda Horký, nevypadalo to pěkně a trošku nás to znervóznilo. V dalších  minutách nám nevycházela  kombinační hra, soupeř vycítil šanci a ujal se vedení 4:0.  Hru třinečáků jsme však přečetli rychle, nasadili jsme osobní obranu na klíčového hráče a začali  náskok stahovat a otáčet skóre v náš prospěch. Od desáté minuty prvního poločasu byla hra jasně v našich rukou. Třinec měl hru postavenou na dvou spojkách, které předváděly výbornou střelbu z dálky, jen tito dva hráči nám dali dohromady 29 branek. I přesto jsme mohli do hry  aktivně zapojit celou  naši  lavičku a pocvičit signály. Kuriozní a pěkný  gól dal z křídla  i dlouhodobě  nehrající Tom Buršík, který doléčuje zranění. Bohužel  zápas tentokrát nevyšel našemu golmanovi, podepsala se na něm únava a nevolnost, na míč  si prakticky ani nesáhl, což u něj nebývá zvykem.

Sestava: Routner J.(br), Tkadleček D.(12), Tesařík M.(13), Hňatek F.(3), Horký J(3)., Dosoudil R.(3)., Prošvic T.(10), Divila V(1)., Buršík T.(2)



St.dorost: Napajedla - SK Velká Bystřice                                  28 : 39 (11 : 23)

První polovinu sezony jsme zakončili na hřišti soupeře z Napajedel. Byli jsme v dost oslabené sestavě, a proto jsme z utkání měli na začátku respekt. Hned první minuty ovšem ukázaly, že naše obavy byly zbytečné. Kluci snadno získávali míče, jednoduše se dostávali do šancí a dokonce je proměňovali. K tomu jsme přidali celkem kvalitní výkon v obraně a to všechno vedlo k tomu, že jsme utkání po celou dobu udrželi v naší režii. Druhá polovina byla z naší strany trochu slabší, což ale plynulo z jednoznačnosti zápasu. Hráči už nehráli úplně na sto procent a soustředili se spíš na útočnou fázi než na bránění vlastní branky. Soupeři jsme dovolili vstřelit několik jednoduchých branek, ale větší zdramatizování utkání jsme nedovolili. Po zaslouženě vítězném utkání nás čeká volno, které všichni potřebujeme k nasbírání nových sil a potřebné energie do další náročné části sezóny.

Sestava: Schneider P.(br.), Samiec S.(9), Klobouček M.(3), Kubeša L.(9), Šiška D.(2), Sečka J.(3), Jureček M.(10), Majer V.(2), Svobodník J.(1), Nábělek F.



Muži: Šumperk - Sk Velká Bystřice                                               22 : 24 (6 : 9)

Hodně vydřené a upracované vítězství našeho družstva po vyrovnaném průběhu. 

Sestava: Smékal J.(br.), Rýpar M.(br.), Rifler J.(br.), Wolf P.(2), Karban M., Zemánek K.(5), Švébiš O.(9),  Skřídlo J.(1), Strádal J., Machynek M.(2), Mézl R.(2), Martinásek I.(3), Fedák J.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook