Zpravodaj č. 28/2012

SOBOTA 3.11.2012

 

Ml.žáci „A“: SK Velká Bystřice „A“ – Horka n. M.                           26 : 6 (12 : 5)

Se soupeřem ze spodní části tabulky jsme první poločas díky brzkému rannímu začátku vyloženě prospali. Špatná obrana, pomalý přechod do útoku a nepřesná střelba. Po změně stran se hráči probudili, podstatně lépe začali bránit a hlavně výrazně zrychlili hru. Výsledkem byla pouze jedna obdržená branka ve druhém poločase, za který si všichni zaslouží pochvalu. Fifa s Pepínem za hezké trháky, Tony za obranu a Štěpek s Honzou Vysloužilem za hezky zahraný "duklácký" signál. V brance odvedli spolehlivý výkon oba brankaři.
Hráči (branky): J. Routner (br), J. Šudřich (br), Š. Souček (10), F. Buršík (6), J. Jedenástík (6), J. Vysloužil (2), T. Maceášik (2), A. Vodička, T. Dittrich, J. Hartl.

 

Ml.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Litovel                                  16 : 17 (8 : 9)

Dnes jsme odehráli předposlední utkání podzimní části krajského přeboru mladších žáků. Proti nám nastoupilo družstvo z Litovle, jehož hráči byli jako většina družstev výškově i váhově v převaze. Tentokrát jsme se s touto výhodou soupeře velmi obtížně vyrovnávali, jak v obraně, tak i v útoku. I přesto bylo utkání vyrovnané v celém jeho průběhu a napínavé až do konce. Prohráli jsme o branku, což naše hráče díky mnoha neproměněným šancím v průběhu celého utkání mohlo jen mrzet. I přesto chválíme všechny hráče za bojovnost a nasazení, předvedená hra byla chvílemi pěkná, brankově se prosadili Bobo M. 8 brankami, Jirka J. 3 brankami, David S. přidal 2 branky, po jedné brance vstřelili Dan S., Petr B. a Markéta K. V bráně tentokrát sám po celé utkání zachytal velmi dobře Vilda Z. Další již poslední zápas podzimu nás čeká v sobotu 10.11.2012 od 16:00 na palubovce Kostelce na Hané. Hráči (branky): Preč J., Sova D.(1), Možíš B.(8), Jagelka J.(3), Blaha P.(1), Dvořák H., Dosoudilová Z., Zedník V., Schaffner D.(2), Konečná M.(1), Spurná K.

 

NEDĚLE 4.11.2012

 

Mini st.: Turnaj ve Velké Bystřici

V neděli jsme odehráli poslední turnaj podzimní sezóny doma ve Velké Bystřici. Obě naše družstva předvedla to nejlepší co umějí a v konečné tabulce obsadila první dvě místa..

Pořadí:  

  1. V. Bystřice „A“
  2. V. Bystřice „B“
  3. Horka n. M.
  4. Tatran Litovel
  5. Kostelec n. H.

 

Výsledky „A“ družstva:           V. Bystřice „A“ – Litovel                     26 : 20

                                               V. Bystřice „A“ – V. Bzstřice „B“        19 : 16

                                               V. Bystřice „A“ – Horka n. M.              31 : 9

                                               V. Bystřice „A“ – Kostelec n. H.          27 : 11

 

 

Sestava branky „A“: Nováková J., Dzieržava J.(16), Jagelka J.(24), Zedník V.(4), Rella M.(11), Horáček A.(3), Buršík F.(44)

                       

Výsledky „B“ družstva:           V. Bystřice „B“ – Litovel                     23 : 5

                                               V. Bystřice „B“ – V. Bzstřice „A“        16 : 19

                                               V. Bystřice „B“ – Horka n. M.              34 : 9

                                               V. Bystřice „B“ – Kostelec n. H.          24 : 3

 

Sestava branky „A“: Sova D.(28), Maráčková M., Možíš B.(42), Dvořák H.(16), Mikisek F.(5), Haderka V.(2), Preč J.(4).

 

St.žáci „A“: Hranice - SK Velká Bystřice „A“                                  18 : 55 (9 : 30)

V předposledním podzimním zápase jsme zajížděli na půdu soupeře z Hranic. V průběhu zápasu si zahráli opět všichni hráči a nezklamali. Velký počet vstřelených branek je výsledkem zejména rychlých útoků našich hráčů.
Sestava a branky : Vykoukal(br.), Hňátek(5), Prošvic(6), Pazdera(2), Kurek(2), Tesařík(3), Tkadleček(4), Sečka(7), Divila, Mader(9), Šiška(7), Majer(6), Padalík(4).

 

St.žáci „B“: Uničov - SK Velká Bystřice „B“                                   22 : 14 (7 : 5)

S vědomím, že bez zraněného Toma Spurného to budeme mít v Uničově těžké, jsme vstoupili do zápasu s jasnou taktikou: Křídla budou osobně bránit soupeřovi nejnebezpečnější hráče Krška a Borůvku, spojky je budou zdvojovat a naše křídelní prostory necháme volnější a budeme spoléhat na Jirku Routnera v bráně. Tento plán nám v první půli vycházel přímo výborně, bohužel jsme získané míče nedokázali přetavit v branky. Přestože jsme si jasně řekli kam budeme střílet, prvních deset střel šlo úplně jinam. A tak místo pohodlného zhruba šestibrankového náskoku jsme šli do druhého poločasu s dvougólovou ztrátou. Ve druhé půli domácí přitvrdili v obraně a především v útoku dokázali rozhýbat naši obranu rychlými přihrávkami s náběhy a křížením. Navíc začali osobně bránit Štěpka Součka na střední spojce, s čímž si absolutně nedokázali poradit naše krajní spojky! Tím se dostáváme ke konečnému hodnocení. Obrana byla od všech hráčů výborná (Macek výborně ubránil nejlepšího střelce soupeře), navíc podpořená excelentním výkonem Jirky Routnera v brance. Bohužel naše slabina byl útok, kde se snažili Štěpek s Pepínem. První tvořil hru, druhý neúnavně nabíhal. Překvapivě dobře se uvedli mlaďoši Šudřa a Dittr (oba ubránili i skórovali), Kulda Běhálek se zlepšuje, ale pořád mu chybí loňská síla na brankovišti. Mackovi chybí rychlost směrem k bráně, nejvíce však zklamali spojky Burša s Radisem. I když se nedá říci, že zápas odflákli (naopak Burša makal i dozadu), chybí oběma pohyb, náběhy a přesnost v koncovce. Radisovi po prvních zápasech zvlhl střelecký prach, Burša, to aby nás asi v závěru vytočil ukázal, že umí kličku i podstřel, ale to už bylo příliš pozdě. Ale nejen negativa patří k tomuto hodnocení. Vzhledem k tomu, že toto družstvo tvoří především mladší žáci (někteří ještě loni hráli za minižáky), je jeho herní projev velmi sympatický a vyhlídky do budoucna nadějné :-). 
Hráči (branky): J. Routner (br), M. Roušal (br), Š. Souček (4), T. Maceášik (2), T. Buršík (2), J. Běhálek (2), J. Šudřich (1), T. Dittrich (1), J. Jedenástík (1), R. Dosoudil (1), J. Hartl.

 

Muži „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Litovel „B“                               33 : 20 (14 : 8)

Po vyrovnaném začátku, kdy byl vyrovnaný stav hlavně zásluhou K. Hliněného v brance zlepšilo naše družstvo obranu a od 16-té minuty dostalo do konce poločasu pouze 1 branku a šlo do vedení 14 : 8. Ve druhém poločase pokračovalo v dobrém výkonu a zaslouženě vyhrálo 33 : 20.

Sestava: Hliněný K., Zedník P., Hliněný J.(3), Macharáček T.(1), Moskalenko T.(3), Machynek M.(3), Kufrik R.(2), Elsner R., Wolf P.(5), Švébiš O.(4), Polách P.(1), Rýpar M.(1), Zeman M.(10).

 

Ženy: Karviná - SK Velká Bystřice                                                   27 : 25 (13 : 10)

V neděli nastoupily naše hráčky proti TJ SOKOL Karviná, který vede tabulku soutěže

2. liga žen- Morava. V prvním poločase se naše hráčky snažily ubránit pivota a zneškodnit střelbu z 9-ti metrů. Tento úkol se dařil a tak první poločas skončil 13:10 pro Karvinou. Ve druhém poločasu hráčky ještě zamezily hru křídel a začaly hrát obranu 5+1 . Tím se hra soupeřek narušila a my jsme využily nepřesné střelby protihráček k rychlým protiútokům. Herně i střelecky se již prosazovaly i ostatní hráčky našeho družstva, což je zřejmé z výsledku střelených gólů. Podíl na výsledků má také brankářka, která velmi dobře zachytala . Labutě bojovaly až do konce utkání, přestože zápas skončil 27 : 25 pro TJ Sokol Karviná.
Sestava a branky: Steigerová, Salvová – Kobylíková(5), Ručilová, Rokytová, Paráková(6), Jiroušová(2), Macharáčková(2), Chudárková, Fabíková(4), Žahourová(1), Košová(1), Kumrová(4).

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook