Zpravodaj č. 31/2012

Mini starší.: Mezinárodní Mikulášský turnaj v Bojicích – 1. a 2.místo

Ve dnech 24. - 25.11.2012 se tým MINI starší zúčastnil mezinárodního Mikulášského turnaje pořádaného HK Kúpele Bojnice. Oproti minulému ročníku se turnaj odehrál v Prievidzi, kde bylo na jednom místě ubytování, strava i sportovní hala. Z loňska jsme obhajovali 1. a 3. místo. Turnaje jsme se zúčastnili se dvěma týmy, A-čko tvořili starší hráči a B-čko hráči mladší, rok narození 2003. Oba týmy vyhrály během soboty svou pětičlennou skupinu, A-čko vyhrávalo, jak nám sdělil jeden z trenérů Slovenského týmu, rozdílem 15 tříd, výkon B-čka rostl každým utkáním a po sobotě jsme měli jisté dvě z prvních tří míst. V neděli nejprve B-čko zvítězilo v utkání se Zlínem a po něm s přehledem Zlín porazilo i A-čko. Poslední utkání celého turnaje sehrály proti sobě naše dva týmy, A-čko turnaj vyhrálo, B-čko získalo 2. místo. Navíc Bobo Možíš získal ocenění nejlepší střelec turnaje. V sobotu jsme vzali děti na bazén, který byl hned vedle haly. Bylo vidět, že si to děti užívaly. Po výsledkové stránce to již lepší být nemohlo, navíc byly děti skvělá parta. Tak ať nám to tak šlape dál!

 

Mini mladší.: Turnaj v Žeravicích – 3.místo

Mini mladší - ročník 2004 a mladší sehráli 24.11. turnaj v Žeravicích. Byl to první turnaj mimo soutěž, kde se počítali branky. Další zúčastněná družstva byli domácí Žeravice, Otrokovice, Zora Olomouc a Telnice..

Naši hráli ve složení Adam Horáček, Štěpán Slepica, Vendula Vláčilová, Filip Mikisek, Tomáš Juračka, Vojta Krempl, Štěpán Dvořák a v bráně Kuba Salašný. V prvním zápase jsme po asi nejlepším výkonu prohríáli s Otrokovicemi 13 : 16. Dále jsme porazili Zoru Olomouc 12 : 4  a Žeravice 11 : 8. Poslední zápas jsme prohráli s neporaženým celkem Telnice  8 : 15.

Po sečtení výsledků jsme se umístili "na bedně" na třetím místě.

Výkony našich hráčů byly dobré i když byly chvíle, kdy jim zbytečně padal míč a chyběla větší rychlost. Všichni hráči bojovali podle svých možností a jen jsme si ujasnili, na čem je potřeba pracovat.

Pořadí družstev:

  1. Telnice
  2. Otrokovice
  3. Velká Bystřice
  4. Žeravice
  5. Zora Olomouc

 

St. dorost: SK Velká Bystřice - Prostějov                                23 : 21 (7 : 11)

V sobotu jsme na domácí půdě přivítali soupeře z nedalekého Prostějova. Dle předchozích zkušeností jsme očekávali velké množství branek a nekvalitní obrany na obou stranách. Utkání ovšem předčilo veškeré naše představy.  První polovina byla ještě dost vlažná, kluci se rozkoukávali, trápilo nás neproměňování vyložených šancí. Ve druhé polovině jsme změnili obranu, byli jsme průbojnější v útočné fázi a hráči zjistili, že mohou uhrát velmi pěkný výsledek. Díky bojovnosti, týmové hře a obrovskému nasazení  se jim to také povedlo a družstvo Prostějova porazili. Pochvala patří celému týmu. Po sobotním výkonu můžeme jen doufat a věřit, že to klukům vydrží i do dalších bojů.

Sestava a střelci : Klobouček M., Nábělek F., Ochmann P.(4), Surma M.(7), Jureček M.(2), Dunaj Š.(4), Atyafi E.(5), Gardián A., Svobodník J.(1), Sedláček J., Vodička Š.

 

Muži „A“: SK Velká Bystřice - Šumperk                                   25 : 17 (12 : 7)

Sobotní zápas byl zahájen minutou ticha za zesnulého člena SK Velká Bystřice pana Antonína Koláčka  a celý první poločas jako by byl tím to faktem poznamenaný. Hra neměla spád, padlo málo branek  a celkový dojem ze hry obou družstev byl hodně vlažný.
Ve druhém poločase se dočkali diváci zlepšení hry  ze strany našich hráčů a zápas začal směřovat k našemu vítězství. Výsledek mohl být i výrazně lepší, ale opět naši hráči selhali ve vyložených šancích, což by proti kvalitnějšímu soupeři mohlo hodně mrzet. Velkou oporou v naší obraně byl tentokrát Michal Zeman. Z jeho způsobu bránění by si měli někteří zkušenější hráči vzít příklad. Jen doufáme, že se mu povede vylepšit útočnou činnost a  tím se stane ještě platnějším hráčem našeho družstva.

Sestava a střelci : Vydra M., Machalík P., Wolf M.(1), Pörsök P., Zeman M.(2), Dostál O.(2), Skřídlo J.(8), Balon R.(4), Strádal J., Schneider V.,(4), Prepsl D.(1), Machynek M.(2), Vaverka M., Mézl R.(1)

 

Ženy: SK Velká Bystřice – Velké Meziříčí                              20 : 18 (10 : 8)

Hodnocení trenéra domácího družstva Vladimíra Jašíčka: Na domácím hřišti jsem přivítali TJ Velké Meziříčí, které je momentálně na 4.místě v tabulce. Je to soupeř mladých hráček, kde jsou i dobré střelkyně z dálky. Začátek utkání nám docela vycházel. V obraně jsme se snažili eliminovat střelecké pokusy z dálky a blokovat je. Dost našich střeleckých pokusů naopak skončilo na tyčkách, jak z postupných útoků, tak i z rychlých útoků. Mohli jsme si tímto vytvořit větší náskok v poločase než pouhý rozdíl 2 branek (10 : 8). Ve druhém poločas se na nás začali soupeřky dotahovat a dokonce jednou vedly o branku. Bylo znát, že jsme polevili v obranné činnosti. Bylo dobré, že jsme nakonec v obranné činnosti pokračovali, jako v prvním poločase a holky bojovaly o každý dm na obraně. V závěru jsme šli do vedení o 1 branku, které jsme výbornou obranou uhájili a z rychlého protiútoku potvrdili další brankou a zaslouženě vyhráli   20 : 18. Spoustu branek našeho družstva dala M. Fabíková, která je nejlepší střelkyní celé soutěže (81 branek), ostatní se připojili, ale v menší míře.
Sestava: Steigerová, Kobylíková(1), Ručilová(1), Paráková(2), Jiroušová, Macharáčková, 
Fabíková 12/2, Žahourová 2, Košová, Kumrová 2

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook