Zpravodaj č. 2/2017

Sobota 21.1.2017

Starší žáci: 2.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY – Dolní Cerekev


Na Vysočinu jsme k dalšímu turnaji žákajdy vyráželi už v šest hodin ráno. Těsně před odjezdem odpadl Matouš Pečinka a Hynek Dvořák, a tak jsme narychlo povolali ještě Fífu. K tomu ještě Puchýř odcestoval s pochroumaným palcem. Byli jsme tedy velmi zvědaví, jak se kluci vyrovnají s brzkým vstáváním a náročností této celorepublikové soutěže, když během jednoho dne musí zvládnout porci čtyř zápasů s hracím časem 2 x 20 minut.

SK Velká Bystřice – Velké Meziříčí                                         25 : 20 (11 : 11)
V našem podání už v podstatě ranní klasika. Pomalý přechod do útoku a nedůrazná obrana, to byly hlavní příčiny toho, že jsme se se soupeřem, který měl v kádru dva urostlé hráče (ale to bylo tak vše) třásli o výsledek až do poloviny druhého poločasu. Teprve potom přišla naše série pěti branek, na kterou kluci z Meziříčí nenašli odpověď a my se tak protrápili k výhře. Chválit lze jedině Vojtu Záchu v brance, který nás několikrát podržel skvělými zákroky, ale to je tak vše. Důležitý však byl zisk bodů a my věřili, že náš výkon půjde nahoru.

SK Velká Bystřice – Hranice n. M.                                            25 :  19 (13 : 7)
Ve druhém zápase nás čekal nám dobře známý soupeř z naší krajské soutěže. Taktika byla stanovená jasně. Nedopustit podobný průběh, jako v prvním zápase a pokusit se rychle získat dostatečný náskok, aby se rychle dostali do hry i kluci z lavičky a základ si mohl trošku odpočinout.
Začátek nám vyšel přímo skvěle, výborná obrana s jistým Vojtou v zádech, rychlý přechod do útoku, kombinační hra a proměňování šancí. Ve čtrnácté minutě jsme vedli 10:2 a na hřiště se postupně dostali všichni hráči. Soupeř sice korigoval výsledek, ale poločasové vedení o sedm branek bylo velmi komfortní. Do druhé části ale nastoupil úplně jiný tým. Zřejmě pod dojmem toho, že už se nemůže nic stát se z našeho výkonu vytratila bojovnost a zbytek zápasu byl z naší strany takový nemastný, neslaný. Hlavně mlaďoši, jakoby se báli prodat to co umí, ale to je jenom v hlavách a my věříme, že zlepšení přijde brzy. Vojta Zácha proměnil sedmičku a připsal si první gól v tabulce střelců ;-)


SK Velká Bystřice – Nové Veselí                                               29 : 22 (16 : 9)
Velký souboj s favoritem tohoto turnaje, který vypadal, že se v prvních zápasech ani nezapotil. To, jak v prvním zápase vyřídil Karvinou (31:17) vzbuzovalo oprávněný respekt, ale každé utkání začíná od nuly. Nabádali jsme naše hráče, aby si vzpoměli na hru, kterou předváděli minulý víkend v Sečovcích a aby nechali na hřišti srdíčko a nakonec z toho byl zápas, jako hrom!
Od první minuty se kluci zakousli do soupeře nevídaným způsobem. S vysunutou obranou si poradili pohybem, parádně fungovala spolupráce Bohouška s Puchýřem, který z toho vytěžil pět branek. Největší zbraní ale byla naše křídla! Když už to nešlo jinak a několikrát byla signalizována pasivita, vždy se našla cesta, jak útok dohrát na Shaffiho nebo Fífu a téměř vždy skončila střela z křídla brankou (Schaffi 9/10 a Fífa 3/4). Ale i naše obrana fungovala na jedničku, a když už něco prošlo, blýskl se pěkným zákrokem Vojta. Chvála jeho výkonů už trošku zní, jako obehraná písnička, ale my ji můžeme poslouchat donekonečna :-). Po takto zodpovědném výkonu tedy přišla zasloužená výhra. Kaňkou bylo zranění Tonyho, který si před koncem zápasu podvrtl kotník a utkání nedohrál.


SK Velká Bystřice – Karviná                                                    21 : 21 (11 : 13)
Poslední zápas je v této soutěži především o fyzičce a morálce, my jsme navíc hráli tři utkání pouze s jednozápasovou přestávkou. Navíc od začátku nehrál Tony, který sice byl připraven i se zatejpovaným kotníkem, ale my jsme nechtěli riskovat případné zhoršení jeho poranění.
 Začátek nám vyšel dobře a ještě v sedmé minutě byl stav 7:5 v náš prospěch. Bylo ale vidět, že kluci melou z posledního. Karvinští náš malý náskok dokázali stáhnout a postupně převzali vedení. My jsme to ale nechtěli vzdát, a tak druhé půle nastoupil Tony. Ten potvrdil, že je momentálně ve výborné formě a za poločas nasázel do sítě Karviné sedm branek! Závěr zápasu se tak proměnil v pořádné drama. Tony dvěma góly zařídil vyrovnání (19:19), poté šla do vedení Karviná. Na 20:20 srovnal Vojta Haderka (specialista na důležité branky :-)) a přestože ještě měli oba týmy příležitost strhnout vítězství ve svůj prospěch, nestalo se tak a nakonec jsme brali bod za spravedlivou remízu.

Zisk sedmi bodů z osmi možných bereme všemi deseti a přes nedostatky v naší hře jsme domů odjeli spokojení. V posledních dvou zápasech se příliš do hry nedostali kluci z lavičky, ale tak to je, když se hraje o body. Neznamená to však, že jejich příležitosti nepřijdou. Další kolo žákajdy odehrajeme doma 18. 2. 2017


Hráči (branky): V. Zácha (br+1), A. Vodička (25), D. Schaffner (21), v. Haderka (12), B. Možíš (11), J. Vysloužil (10), M. Pelák (10), F. Buršík (4), V. Zedník (3), A. Katinger (1), R. Černý (1), J. Dzieržava (1).  

 

Mladší dorost: Turnaj v JULIÁNOVĚ – 1.místo                                    

Přípravného turnaje se zúčastnilo pouhých osm hráčů. Zbytek týmu by z různých důvodů (nemoci, hory) omluven, starší žáci hráli žákovskou ligu. Hlavním cílem bylo vyzkoušet nové útočné kombinace a hru na dva pivoty. Turnaj splnil svůj účel na maximum. Vzhledem k malému počtu hráčů, hrací době 2x20minut a rozlosování (hráli jsme všechny zápasy ob jeden zápas) jsme turnaj měli i jako fyzickou přípravu.
 Kluci převáděli hezkou kombinační hru, využívali oba pivoty a všichni se podělili o branky. V brance nás skvělými zákroky držel Domes, Pospa nejenže střílel branky, ale především důrazně bránil. Velice důrazný na brankovišti byl pivot Dan Pastorek, který nejenže proměňoval šance, ale vybojoval i spoustu sedmiček. Samostatně se dokázal na křídle uvolňovat Dan Němec a zvládal i kombinační akce. Hodně aktivní byl Paťa Borůvka. Ukázalo se, že nový styl mu sedí. Celý turnaj odehrál na spojce Pepa Dobeš se svými rychlými proskoky. V posledním zápase, když už všichni odpadali, Pepa podržel družstvo a nastřílel spoustu branek z trháků. Milým překvapením byl výkon Foukyho, který byl nezvykle akční a bojovný. Tempo hry a většinu akcí dirigoval Štěpek, který se střídal an levé a střední spojce s Paťou. Kolektivním výkonem šli kluci od začátku za vítězstvím na turnaji.


Výsledky: 

 SK Velká Bystřice – KP Brno 24 : 17
 SK Velká Bystřice – Havlíčkův Brod 31 : 17
 SK Velká Bystřice – Juliánov  31 : 17
 SK Velká Bystřice – Újezd u Brna   30 : 17


Hráči branky: D. Kolovrátník (br), Š. Souček (41), J. Dobeš (24), P. Borůvka (12), D. Pastorek (12), D. Němec (12), V. Pospíšil (10), T. Foukal (4)

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook