Zpravodaj č. 3/2017

 

ZORNO-CUP STUPAVA 3.-5.2.2017

 

Naše družstvo mladších žáků se zúčastnilo mezinárodního turnaje ve slovenské Stupavě za účasti 14 družstev z České a Slovenské republiky. Jedná se o tradiční, vyhlášený turnaj s kvalitními družstvy.

Jeli jsme třemi auty v pátek ráno, protože již po obědě nás čekal první zápas. Cesta byla slušná a ta dvě a půl hodiny jsme byli na místě.

Odcestovali jsme v sestavě (v závorce celkový počet vstřelených branek):

Kuba Salašný - brankař, v poli hráli Tom Juračka(21), Adam Horáček(17), Vojta Pečínka(7), Vojta Schaffner(10), Peťa Matulík(3), Štěpa Slepica(2), Aleš Čáp(10) a Šárka Himrová(17). Trochu se nám sestava rozpadla, když mělo jet původně 13 dětí, ale jak to bývá marodka si vybrala svou daň, takže jsme měli dva hráče na střídání.

My hráli ve skupině spolu s HC Zlín, SK Kuřim, HC Tatran Stupava, STM Olomouc A, HBC Jičín a Tatran Prešov.

Hrálo se ve školní hale, kde jsme byli ubytováni a stravovali se, takže vše na jednom místě-což je vždy lepší, než se někam přemisťovat.

V pátek nás čekaly tři zápasy. Začínali jsme proti družstvu HC Zlín. Toto družstvo jsme znali z předešlého turnaje z Rožnova p. R. Zahráli jsme asi nejhorší zápas turnaje, kdy hráči po příjezdu se asi ještě neprobrali a ve všem jsme byli o třídu pomalejší. Z toho pramenila naše nejvyšší prohra.

Druhý zápas nás čekal soupeř, se kterým jsme ještě nikdy nehráli, takže jsme neznali jeho sílu -SK Kuřim. Byl to oboustranně festival zahozených šancí a nepřesností, přesto jsme se konečně probudili a hráli rychlou házenou. Výsledkem byla naopak naše největší výhra a všichni hráči si s chutí zastříleli.

Třetí zápas nás čekal domácí celek Tatran Stupava A. Opět jsme hráče nabudili k maximálnímu výkonu. Zápas od zápasu se nám lepšila obrana a v útoku se také dařilo. Rozstřílela se nám pivotka Šárka a bylo z toho další vítězství.

 

V sobotu jsme hráli dvě utkání, z toho první až ve 13hodin. Volný čas jsme strávili procházkou po městě. Prvního sobotního soupeře jsme dobře znali z domácí soutěže - STM Olomouc A. Hraje rychlou a dynamickou házenou. S našimi malými postavami jsme jen doufali, že v obraně zafunguje spolupráce a zdvojování. Zafungovalo to a my se obranou lepšili zápas od zápasu. V útoku se tentokrát rozstřílel Tom Juračka. Přesto byl soupeř lepší a my prohráli.

Další soupeř byl HBC Jičín - pozdější finalista turnaje. Opět rychlý zápas. Nám zachytal výborně Kuba Salašný. Když k tomu přidáme lepšící se obranu, výsledkem byla těsná prohra.

V neděli nás čekal poslední zápas s Tatranem Prešov a to hned ráno v 8hodin. Tatran byl výškově s našimi postavami alespoň srovnatelný, ale byli daleko rychlejší a jejich kombinace jsme nestíhali bránit. Nám se v zápase chytíl Tom Juračka. Přesto i když se prohrávalo, naši makali až do konce. Výsledkem byla opět prohra.

Ve skupině jsme skončili ze sedmi družstev na pátém místě. Čekal nás zápas o 9.místo. Soupeřem bylo družstvo TJ Sokol Úvaly. Sice se hrálo „pouze“ o 9.místo, ale obě družstva se do sebe pustili, jako by to bylo finále. Všichni bojovali a makali. You can find the best replica watches from the online store. Hodně vyrovnaný zápas, kdy se vedení přelévalo z jednoho družstva na druhé. Tím šťastnějším nakonec byli naši, kteří 4minuty před koncem strhli vedení na svou stranu a udrželi jej až do konce.

Turnaj jsme absolvovali se čtyřmi prohrami a třemi výhrami, což může vypadat jako žádný velký úspěch. Letošní sezonu bohužel nemáme družstvo, jako většina ostatních týmů, které mají minimálně dvě vysoké spojky, které neomylně střílejí branky z dálky.

Naše družstvo patří k nejmenším výškovým průměrem v soutěži. Takže se snažíme pilovat a zdvojovat obranu a v útoku hrát kombinační hru. Někdy se to daří, někdy méně. Rozdíl mezi kvalitními družstvy a průměrnými je nejen ve výšce, ale i v rychlosti a míčové technice.

Turnaj určitě splnil účel a ve srovnání s kvalitními družstva si hráči uvědomují, kde jsou rezervy a je potřeba na nich v průběhu sezony pracovat - hlavně na tréninku.

 

Vítězem turnaje se stalo družstvo Dukly Praha. Na druhém místě pak skončilo družstvo HBC Jičín a třetí Tatran Prešov.

 

Tabulka naší skupiny:
1. HBC Jičín (CZ) 6 6 0 0 109 : 68 12
2. Tatran Prešov (SK) 6 5 0 1 107 : 66 10
3. STM Olomouc „A“ (CZ) 6 4 0 2 106 : 69 8
4. HC Zlín (CZ)  6 3 0 3 112 : 72 6
5. SK Velká Bystřice (CZ) 6 2 0 4 74 : 82 4
6. HC Tatran Stupava „A“ (SK) 6 1 0 5 40 : 96 2
7. SK Kuřim (CZ)   6 0 0 6 31 : 126 0

 

Výsledky našeho družstva
 HC Zlín (CZ) - SK Velká Bystřice (CZ) 22 : 10
 SK Kuřim (CZ)- SK Velká Bystřice (CZ)  4 : 15
 HC Tatran Stupava „A“ (SK) - SK Velká Bystřice (CZ)    7 : 13
 STM Olomouc „A“ (CZ) -  SK Velká Bystřice (CZ) 14 : 10
 HBC Jičín (CZ) - SK Velká Bystřice (CZ)     14 : 12
 Tatran Prešov (SK) – SK Velká Bystřice (CZ) 21 : 14
 TJ Sokol Úvaly (CZ) - 12:13  SK Velká Bystřice (CZ) 12 : 13

 

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
11.2. doma ml.dorost od 8:30  LO Haná Cup 2017 (turnaj)
12.2. doma muži A od 9:30  J.M.I.T. Cup 2017 (turnaj)
dorostenky 17:00  se Sokolem Velké Meziříčí
venku st.dorost 9:00  v Olomouci s STM Olomouc
ženy 14:00   v Karviné se Sokolem Karviná

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook