Zpravodaj č. 5/2017

SOBOTA 18.2.2017:


Starší žáci: 3.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY – Velká Bystřice

Sobota 18. 2. 2017 patřila v hale Na Letné ve Velké Bystřici dalšímu kolu ŽL. Dalekou cestu měla za sebou družstva z Plzně, Třeboně, Mostu a Šťáhlav a už jen názvy našich sobotních soupeřů vypovídají o obrovské náročnosti turnaje. Nám chyběli dlouhodobě zranění Puchy, Vojta Haderka a Kuba Šťastný.

SK Velká Bystřice – TJ Sokol Šťáhlavy                                                         15 : 15 (4 : 6)
Jako první jsme se o body utkali s družstvem Šťáhlav. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané hlavně díky tomu, že se nám podařilo tréninkovou dřinu především na obraně přenést do reálného utkání. Kluci bránili téměř učebnicově, zajišťovali, nebáli se kontaktu a soupeři rozhodně nedali nic zadarmo. Bohužel sebejistota, která nás zdobila na obraně, nám úplně scházela v útoku a dlouho to vypadalo, že se bojíme dát gól. Když se k tomu přidalo neproměňování vyložených šancí, jako jsou sedmimetrové hody, mohli jsme jen těžko pomýšlet na vítězství. S prvním soupeřem jsme uhráli remízový stav 15 : 15.

SK Velká Bystřice – HK Baník Most                                                               15 : 15 (7 : 10)
V podstatě v dost podobném duchu se odehrával i druhý zápas proti Mostu, stejný vzorec jsme měli v obraně, ale bohužel velmi podobně jsme hráli i v útoku, to znamená další várka neproměněných šancí a celkově to skončilo taktéž úplně stejně jako první zápas a to výsledkem 15 : 15.

SK Velká Bystřice – Talent Škoda JS Plzeň                                                  17 : 26 (9 : 12)
Třetí velmi náročné utkání jsme odehráli proti velmi silné Plzni. Všechny naše společné soupeře a i nás trápil jeden hráč, který byl suverénně nejlepším hráčem plzeňského družstva. Ze začátku nám dělal velké problémy, ale potom už jsme se s ním dokázali i trochu popasovat, ale stálo nás to spoustu sil, což bylo na celkovém průběhu utkání znát. Kluci se snažili, rozhodně zápas nevzdali, ale vítězství zůstalo zaslouženě na straně Plzně (17 : 26).

SK Velká Bystřice – TJ Jiskra Třeboň                                                            26 : 14 (12 : 8)
Poslední utkání proti soupeři z Třeboně již bylo spíše ve smyslu morální síly. Obě družstva po velmi náročném zápolení v předešlých utkáních tahala už jen úplné zbytky sil a ze začátku to vypadalo, že nám už opravdu žádné nezbyly. Do utkání jsme vstoupili velmi špatně a soupeře nechali odskočit na rozdíl několika branek. Naštěstí jsme se ještě vzpamatovali včas, vzpomněli si na naši kvalitní obranu, tím dostali soupeře pod tlak, jejich ztracené míče jsme potrestali několika rychlými útoky za sebou a byli jsme zpět v zápase. Díky našemu probuzení jsme utkání dokázali otočit a už v poklidném závěru dovést do vítězného konce (26 : 14).

Všichni kluci si zaslouží velikou pochvalu především za bojovnost, výdrž a plnění pokynů, které jsme po nich chtěli. Začneme – li k tomu všemu ještě proměňovat více našich šancí, máme se v dalších zápasech na co těšit. Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (25), B. Možíš (18), M. Pelák (9), D. Schaffner (8), F. Buršík (6), M. Pečinka (2), J. Dzieržava (2), A. Katinger (2), P. Blaha (1), R. Černý, V. Zedník, H. Dvořák, K. Kobliha.


Muži „B“: MHK Karviná – SK Velká Bystřice „B“                                          36 : 27 (15 : 15)

V časném sobotním ránu jsme odjeli odehrát první jarní utkání 2.ligy mužů do Karviné. Po zimní odmlce jsme doplnili kádr řadou nových hráčů a společně se staršími dorostenci jsme chtěli pořádně potrápit jednoho z adeptů na vítěze 2.ligy. Mezi některými hráči je věkový rozdíl 15let ale na hřišti to byl jeden team, který se navzájem podporoval. V prvním poločase jsme byli lepším týmem a udržovali jsme si 2 brankový náskok, o který jsme přišli v posledních minutách tohoto poločasu. Výborný výkon v této fázi hry předvedl náš brankář Jirka Kubeček. Poločas skončil remizou 15 : 15. Soupeř takový průběh zřejmě nečekal proto narychlo dopsal do soupisky silové hráče, kteří zejména v obraně v druhém poločase eliminovali naše starší dorostence . Bohužel vstup do druhéhu poločasu nám vůbec nevyšel. Během 10 minut jsme dostali 7 branek a nedali jedinou. Kluci bojovali a zejména spojky Míra Vaverka a Tomáš Slovák nacházeli recept kudy překonat karvinského brankáře. Dotáhli jsme se na rozdíl 5 branek, ale na víc jsme bohužel neměli síly. Návic nás rohodčí dost nesmyslně posílali do oslabení. Utkání jsme nakonec prohráli 27:36.

Sestava: Kubeček J.(br), Tkadleček D. (4/1), Horký J.(2), Prošvic T.(2), Loučka D.(2), Jureček M., Kobert D.(2), Loun J.(2/2), Spurný T., Dosoudil R(2)., Fedák J., Slovák T.(5), Vaverka M.(6).

 

NEDĚLE 19.2.2017:

 

Muži „A“: HBC Ronal Jičín „B“ – SK Velká Bystřice „A“                             22 : 25 (13 : 12)
Jičín je další tradiční házenkářská bašta, kde se lehce nevyhrává. Věděli jsme, že nás čeká hodně ostrý start do jarní části soutěže, ale současně jsme určitě chtěli bodovat. Již cestou na zápas jsme znali výsledek z Bystřice pod Hostýnem, která porazila vedoucí tým Strakonic. Karty byly rozdány jasně - výhra znamená přiblížení se čelu tabulky a naopak prohra další propad v prvoligové tabulce.
Domácí do zápasu vlétli a jejich rychlost nám dělala z počátku lehce problémy. Většinu gólů jsme dostávali z šestky nebo křídel, 3 góly potom ze sedmiček. Celý první poločas jsme dotahovali vedení a vždycky když už jsme mysleli, že můžeme skóre otočit, přišly chyby nebo vyloučení. Jičín měl v prvním poločase výhodu 4 přesilovek, zatím co my jsme nehráli žádnou. Poločasová ztráta jednoho gólu nechávala zápas otevřený, navíc jsme se přesvědčili, že máme lepší tým a jsme silnější.

Druhý poločas ovšem začal pro nás úplně špatně. Místo toho, abychom co nejdříve otočili skóre, jsme najednou na domácí ztráceli 5 gólů. Situace se vůbec nevyvíjela dobře - stav 19:14 ve 44 minutě. Pořád jsme ale viděli, že záleží hlavně na nás - musíme začít hrát a vyhrát.
A velký obrat přišel - obrana i brankář zavřeli a v útoku se konečně dařily připravené a naučené signály. Během chvíle jsme vyrovnali skóre a pak už využili mentální převahu a zápas dovedli do úspěšného konce. Vydřené, ale i zasloužené vítězství, které nám může pomoct i do dalších zápasů.

Sestava: Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf, Kamil Zemánek(6), Ondřej Švébiš(1), Jiří Strádal(1), Adam Martinát(4), David Mužík, Dominik Gelnar(7/2), Petr Pörsök, Jan Ďurčík, Tomáš Mráz(3), Radek Mézl(3/2), David Mikušek.

 

Ml.dorost: HBC Karviná - SK Velká Bystřice                                                 38 : 27 (19 : 13)

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a dostávali se do zakončení, přesto jsme prohrávali 1:4, protože šance jsme neproměňovali a soupeř nás okamžitě trestal. Větší část první půle jsme ale hráli vyrovnanou hru. Vůbec nám však nevyšel konec prvního a začátek druhého poločasu a domácí nám utekli. Poté jsme se dokázali vrátit k naší hře a zápas dohráli se vztyčenými hlavami. Vysoký rozdíl vypadá hrozivěji, než byla předvedená hra. Soupeř byl pohyblivější, sehranější a především produktivnější ve střelbě. Náš výkon byl limitován účastní pouhých čtyřech spojek, z nichž jedna byla zraněný starší žák Tony (i přes bolest ale zahrál solidně), druhá Paťa, který hrál pod antibiotiky (chyběla mu síla při střelbě) a Macek, který kvůli škole v podstatě netrénuje. Pochvalu je třeba směrovat ke všem, kteří se zápasu zúčastnili. Velmi potěšil výkon Dana Němce na jednom a Pepy Dobeše na druhém křídle, kteří dohromady nastříleli deset branek. Dobrou práci odvedl i další starší žák Shaffi, který také hrál se sebezapřením, dobitý po žákovské lize. Nadstandardně zahráli oba pivoti. Pospa především v obraně a Dan, který vybojoval spoustu sedmiček. Samozřejmě je i co vytknout, ale to jsme si řekli v šatně.

Hráči (branky): D. Kolovrátník, Š. Souček (10), J. Dobeš (6), D. Němec (4), P. Borůvka (3), D. Pastorek (2), A. Vodička (1), T. Maceášik (1), V. Pospíšil, T. Foukal, D. Schaffner.


St.dorost: SK Velká Bystřice – HC Zubří „B“                                                44 : 27 (21 : 11)

V předposledním kole 2.ligy staršího dorostu viděli bystřičtí fanoušci nepříliš pohledný, nudný zápas, který zabředával do podprůměru 2.ligy. Bohužel se o to zasloužili většinou naši hráči svým přístupem ke hře a proměnováním šancí. Utkání skončilo našim vítězstvím 44 : 27.

Sestava: Schneider P.(br), Tkadleček D. (5), Spurný T.(4), Horký J.(2), Dosoudil R.(6), Prošvic T.(9), Hňatek F.(4), Tesařík M.(2), Kubeša L.(2), Varhalík L.(5), Andrš M.(1), Buršík T.(2), Sečka J.(2)

 

Ženy: DHK Pardubice – SK Velká Bystřice                                                    24 : 23 (13 : 13)

Do Pardubic jsme odcestovali pouze s jednou hráčkou na střídání. Naše děvčata v netradičním složení podala velmi dobrý a hlavně bojovný výkon, ale po zranění jedné z našich hráček již chyběly fyzické síly na zisk alespoň jednoho bodu za remízu. Za svůj přístup k zápasu by si ho holky určitě zasloužily.

Sestava: Mikulášková L.(br.), Hejtmánková V.(3), Kobylíková J.(2), Zívalová E.(1), Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(3), Hymrová D.(5), Begalová A.(8)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
25.2. doma ml.dorost 15:30  s Jičínem
muži A 17:30  s Libercem
venku st.dorost 16:00  v Litovli
26.2. doma muži B 13:30  s Holešovem-Přerovem
venku st.dorostenky 17:00  v Bohunicích

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook