Zpravodaj č. 2/2015

Sobota 17.1.2015:

 
St.žáci: 1.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Kopřivnice

Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci jsme v sobotu ráno vyrazili na 1. turnaj šestidílné série Žákovské ligy. Naše ambice srazil fakt, že s námi nepochopitelně neodcestoval jeden z nejlepších brankařů mezi staršími žáky Jirka Routner. A tak své brankařské umění museli předvést Šudřa s Dittrem, pro které je chytání na takových akcích tou nejlepší školou. Odehráli jsme hezký zápas s Kopřivnicí, podali bojovný výkon proti Dukle, naopak tragické představení jsme sehráli s Novým Veselím a výborný, bojovný zápas jsme sehráli s Bělou p. Bezdězem.   

Velká Bystřice - KH Kopřivnice  20 : 26
Hned na úvod nás čekal těžký domácí tým, který má v kádru pět hráčů pravidelně hrajících 1. dorosteneckou ligu. Celý zápas se byl relativně vyrovnaný, rozhodujícím faktorem byla špatná produktivita při jasných šancích a šest nastřelených tyček!!! Oba brankaři předvedli slušné zákroky, Macek působil hodně odevzdaně a trefoval prostředek branky. Štěpek se v první půli zastřeloval, ve druhé už své šance proměňoval. Tony dobrý při střelbě, brejkových protiútocích, vybojované sedmičky,  předvedl ale také několik zbytečných chyb. Pepíno11 to měl na křídle přes ruku těžší, což se v první půli projevilo neproměněnými náskoky. Pepíno se z toho poučil a ve druhém poločase předvedl dva parádní přehozy. Pepa Dobeš výborný na nohách, tradiční bojovný výkon. Bohoušek si neodpustil šipky do brankoviště J, Puchýř vstřelil pěknou branku z křídla.

Velká Bystřice - DUKLA Praha  20 : 29 
Absolutně nevyvedené začátky obou poločasů nás připravili o naděje na lepší výsledek. Kluky ale chválíme, že to nezabalili a bojovali i přes nepříznivý vývoj až do konce zápasu. Střelecký apetit chytl Tony, Pepa Dobeš na středu aktivní a bojovný, ale zbytečně držel balon a zpomaloval tak rozehrávku. Štěpek přes velkou bojovnost a snahu občas zbrkle a zbytečně střílel z dálky. Macek velké rezervy v obraně, naopak výborný výkon předvedl Pepíno 11. Hantr vybojoval dvě sedmičky a jednu z nich zkušeně proměnil. Fouky pěkná akce – přihrávka brankovištěm z křídla na křídlo na pozorného Tonyho, který akci zakončil gólem. Pozitivní bylo, že téměř všichni hráči dali branku. Slabší chvilky si vybrali brankaři.

Velká Bystřice - Nové Veselí  18 : 25
Noční můra za bílého dne! Tragická obrana, tragičtí brankaři, tragický celkový výkon. V tomto zápase není co chválit a můžeme říci, že tak špatně jsme kluky ještě nikdy neviděli hrát!

Velká Bystřice - Bělá pod Bezdězem  18 : 19 
Bohužel jsme prohráli o pouhou branku, ale z naší strany výborný výkon. štěpek dřel až ho chytla křeč, Pepa Dobeš výborné proskoky, Pepíno výborně na nezvyklé pozici pivota. Soustředěný Šudřa v brance předvedl několik výborných zákroků. Bobo skvělá osobka na nejlepšího hráče soupeře + dvě vstřelené branky (trošku zbytečně střílel z křídla z nulového úhlu). Macek konečně zabojoval i v obraně, Tony excelentní obrana. Remíza by byla asi spravedlivější.
První kolo ŽL nám ukázalo, kde nás nejvíce tlačí bota a co musíme zlepšit do dalšího kola, které se koná 8. 2. v naší hale ve Velké Bystřici. Přesto, že na našem kontě prozatím svítí nula v počtu bodů, nemůžeme říci, že by bylo všechno špatně. Klukům rozhodně nechybí chuť hrát, individuální kvality a velká bojovnost. Je však pravda, že na takto fyzicky náročných turnajích se v plné míře projeví to, jak je náš tým mladý (možná nejmladší v celé soutěži), a že fyzické dispozice hrají obrovskou roli. My se však nevzdáme a věříme, že už v příštím kole nějaké bodíky vybojujeme. Speciální dík patří Jardovi Lounovi a Pepovi Jedenástíkovi za pomoc s dopravou.

Hráči (branky):  J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (22), T. Maceášik (14), J. Dobeš (14),
A. Vodička (11), J. Jedenástík (8), B. Možíš (2), J. Hartl (2), J. Vysloužil (1), T. Foukal.           

    
 
Ml.žáci "B": MINICUP 6+1 - PRAHA-Vršovice

V rámci přípravy na jarní část sezony 2015 jsme hledali nějaký solidní turnaj pro naše družstvo ml.žáků B. Chtěli jsme soupeře s nimiž nehráváme v soutěži a finančně nebude náročný. Podařilo se nám přihlásit se na turnaj v Praze, kde pořádala v nafukovací hale turnaj Lokomotiva Vršovice. První zápas začínal v 8 hodin ráno a my přijeli do Prahy již v pátek odpoledne. Prošli jsme se po Praze a navštívili policejní muzeum a další atraktivní místa. Přespání nám nabídl pořadatel, jak jinak na karimatkách v areálu Loko Vršovice.

Turnaje se zúčastnilo sedm družstev: Sokol Kobylisy, domácí Vršovice, HCB Jičín, Úvaly u Prahy, Zruč nad Sázavou, Praha-Chodov a Velká Bystřice. Hrací doba byla 1x20minut a hrálo se na stejném povrchu, který máme na Letné.

Na turnaj jsme odjeli v sestavě: Kuba Salašný, Honza Grygar, Martin Stryk(7), Vojta Krempl(1), Tomáš Juračka(17), Vojta Pečínka(12), Štěpán Slepica (1), Adam Horáček(6), Vojta Schaffner(1), Filip Mikisek(1), David Soška(2) a Honza Máron(1).

Střídání při hře probíhalo v pravidelných intervalech.

První zápas jsme nastoupili proti holkám z Kobylis a jasně je přehráli 12:1. V tomto zápase exceloval V. Pečínka,který svými parádními klikami udivoval i nás trenéry.
Druhý zápas jsme porazili domácí Loko Vršovice 7:4 a o branky se tentokrát podělili M. Stryk a V. Pečínka po 3brankách a jednu přidal F. Mikisek.
Třetí zápas jsme hráli s HCB Jičín, jednoznačně nejlepším družstvem turnaje. Hráli velice pěknou házenou a rozdíl mezi námi a Jičínem byl hlavně v obraně. Po špatném začátku jsme dorovnali na přijatelnou prohru 12:7, kdy nejlepším střelcem našeho družstva byl Tom Juračka s 6 brankami. Po dvouhodinové polední pauze jsme porazili družstvo Úvaly u Prahy v poměru 7:4. Tento zápas vyšel výborně A. Horáčkovi s V. Pečínkou - nasázeli soupeři po 3 brankách. Před námi byly ještě dva zápasy a kluci se lepšili zápas od zápasu.
Následoval soupeř ze Zruče nad Sázavou. Toho jsme porazili 9:2, když hlavním střelcem byl opět Tom Juračka s 5 brankami a po jedné brance zatížili konto soupeře M.Stryk, V.Pečínka, Š.Slepica a D.Soška. Tím jsme si zajistili medailové místo, jen barva kovu nebyla jistá. Jediným, kdo měl barvu medailí jasnou byl Jičín. Čekal nás poslední zápas a družstvem Praha-Chodov o druhé místo. Kluci byli řádně nabuzeni a chtěli stříbrnou medaili. Zápas jsme zvýšeným důrazem ke konci utkání vyhráli 7:4 a tím si zajistili stříbrné medaile a Praha-Chodov bronz.

Při vyhlašování výsledků zavládla s druhým místem v družstvu spokojenost, která byla umocněna vyhlášením Kuby Salašného nejlepším brankařem turnaje.

Turnaj nás přesvědčil, že druhé místo v domácím Vánočním turnaji před zhruba měsícem nebyla náhoda. Ve srovnání s jinými družstvy si myslím, že na tom nejsme vůbec špatně. Jen to chce trpělivě pracovat a nedělat z případných zápasových proher tragédii. V družstvu se vytváří dobrý kolektiv, jeden druhého při hře podporují a hecují.

Věříme, že zimní příprava, která právě probíhá bude kvalitní, ale to ukáží až zápasy v jarní části sezony.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook