Zpravodaj č. 7/2017

SOBOTA 4.3.2017:
 

Ml.dorost: Liberec Handball - SK Velká Bystřice                        36 : 35 (17 : 17)        

Do Liberce jsme odjížděli z různých pochopitelných, ale i nepochopitelných důvodů v počtu pouhých osmi hráčů!!! Z toho jen dva byli ročník narození 2000 a dva dokonce teprve starší žáci. Dopoledne jsme tedy strávili v poloprázdném autobusu.
Zápas jsme začali dost nešťastně. Přestože se bojovalo, zbytečné technické chyby soupeř okamžitě trestal a ve dvánácté minutě jsme prohrávali 4:10. Poté se hra srovnala. Ve dvacáté páté minutě za stavu 11:15 jsme měli time-out a změnili obranu z 1:5 na 1+5 a chvílemi i 2+4. O balóny začali přicházet domácí a v poslední vteřině prvního poločasu vyrovnal Štěpek na 17:17.
A najednou se začínalo znovu. Do desáté minuty druhé půle bylo skóre vyrovnané (22:22) a potom jsme dokonce začali mít navrch. Tři minuty před koncem jsme vedli o tři branky a zdálo se, že body přivezeme. Jenže vše bylo nakonec jinak. Naši kluci, kteří hráli v podstatě bez střídání, vysíleni i osobním bráněním soupeře konec nezvládli. Došly síly a domácí nás přehráli do rozhozené obrany. Nutno dodat, že tento zápas neprohráli kluci, kteří do Liberce jeli .... Naopak, zaslouží velký respekt za to, jak se semkli a zabojovali na hranicích svých možností. Poradili si i s osobkou na Štěpka, kdy se rozstříleli Tony, Pepa a Míša. Rovněž obrana fungovala jako jeden celek a za ní kluky držel čarující Domes. Potěšil výkon všech. Výborně opět zahráli mladíci Tony a Shaffi. Na pivotu skvěle bojoval Dan Pastorek. Střelecky se dařilo Štěpkovi a Pepovi. Osobky odmakali Shaffi a Dan Němec. Velký respekt na závěr opravdu všem osmi statečným!


Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), Š. Souček (12), J. Dobeš (8), A. Vodička (5), M. Nevrla (4), D. Němec (3), D. Pastorek (2), D. Schaffner (1).   

 

St.dorost: Rožnov p. R. - SK Velká Bystřice                               30 : 33 (17 : 16)        

Velmi nervozní a křečovitý výkon podali v Rožnově pod Radhoštěm  naši starší dorostenci v prvním utkání nástavbové skupiny o postup do první ligy  staršího dorostu . Nervozitu ve hře ještě prohlubovala fatální střelba ze šesti metrů a na naší straně časté vyloučení. Velké uznání zasluhuje celý kolektiv za to, že při takovém trápení našli morální sílu, bojovali až do konce a vybojovali tak první dva důležité body. 

Sestava: Schneider P.(br) Tkadleček D. (9/3), Spurný T.(2), Dosoudil R.(1),Prošvic T.(9), Hňatek F.(1), Tesařík M.(3), Kubeša L.(5), Varhalík L.(3),



Muži „B“: Uničov - SK Velká Bystřice „B                                    31 : 19 (17 : 8) 

V sobotu 4. 3. 2017 jsme ve velmi osekané sestavě vyrazili k nedalekému soupeři do Uničova.

Od začátku jsme měli velký problém prosadit se v útočné fázi, jen velmi těžko jsme se dostávali do střeleckých šancí, a když už jsme se do nich dostali, gólově jsme se neprosadili. Bohužel naše střely byly velmi naivní a brankář domácích neměl nijak těžkou práci. Přestože nám docela dobře fungovala obranná fáze proti postupnému útoku soupeře, dostávali jsme velmi jednoduché góly z rychlého útoku po našich vlastních chybách a již zmíněných neproměněných šancích. Ačkoli to výsledkově tak nevypadá, kluci se vůbec nemají za co stydět, v této sestavě hráli poprvé a měli pouze dva hráče na střídání. Do zápasu dali maximum a až do konce se snažili upravit výsledek.

Hráči (branky): J. Kubeček (br), D. Loučka (4), J. Fedák (1), M. Jureček (1), D. Kobert (4), T. Slovák (1), J. Ďurčík (3), J. Strádal (3), D. Mikušek (2).

 

 

NEDĚLE 5.3.2017:


St.dorostenky: SK Velká Bystřice – DHK Zora Olomouc           22 : 43 (12 : 22) 

Zasloužené vítězství hostujícího týmu. Hráčky Zory byly lepší ve všech činnostech, my měly lepší jen brankařku. Nemůžu říct, že se holky nesnaží, ale nedokážou se domluvit ani v obraně, ani v útoku a jejich fyzická kondice odpovídá nasazení a snaze na tréninku. Také se zdá, že většina našich hráček není schopna akceptovat a reagovat na pokyny trenéra.

Hráčky a branky: L. Mikulášková br., Slováčková B.(3), Monetti S.(1), Vítková K.(10), Koudeláková K.(1), Krejzlíková A.(2), Žáková L.(2), Černá K., Soukupová M.(1), Moťková H.(2)

 

Ženy: Ivančice - SK Velká Bystřice                                              30 : 19 (16 : 10) 

Na palubovku suveréně vedoucího celku soutěže jsme přijeli pouze s šesti hráčkami do pole. Přestože děvčata odváděla, jak v útoku, tak i obraně pěknou, nápaditou a bojovnou hru, na domácí hráčky v plné sestavě to stačit nemohlo. Přesto za předvedený výkon si děvčata zaslouží velkou pochvalu.

Hráčky (branky): J. Steigerová (br), J. Kobylíková (3), M. Jurečková, P. Jiroušová (3), S. Kumrová (6), M. Koppová (3), A. Begalová (4).

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
10.3. doma  ženy 19:00  s Bohunicemi
11.3. doma  ml.dorost 13:30  s Kopřivnicí
 st.dorost 15:30  s Bohunicemi
 muži A 17:30  s Ostravou
12.3. doma ženy 15:30  s UP Olomouc
venku st.dorostenky 10:00  ve Zlíně
muži B 16:00  v Litovli s Litovlí "B"

 

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook