Zpravodaj č. 8/2017

Pátek 10.3.2017:
 

Ženy: SK Velká Bystřice – Tatran Bohunice                            29 : 24 (12 : 12)        

Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře, když zejména v obraně se vůbec nedařilo, či spíše jsme ji hráli velmi alibisticky a ospale. Brzy po začátku utkání jsme prohrávali 2:7. Postupem se děvčata ve hře v obraně zlepšovala, což bylo základem pro obrat v tomto zápase. Obrat však přišel až ve druhé půli druhého poločasu, kde jsme soupeřky již jasně přehráli.

Sestava:  Steigerová J., Mikulášková V., Kobylíková J.(5), Jiroušová P., Hymrová D.(3), Koppová M.(1), Jurečková M.(2), Kumrová S.(3), Begalová A.(10), Hejtmánková V.(5).


SOBOTA 11.3.2017:
 

Ml.dorost: SK Velká Bystřice – KH Kopřivnice                         32 : 42 (14 : 22)        

Prvních dvacet minut zápasu bylo vyrovnaných. Bohužel jsme nezvládli závěr první půle. Začali jsme kupit technické chyby, k tomu jsme přidali ukvapenou snahu zakončovat a to vše hosté trestali rychlými úniky. Díky tomu jsme nabrali osmibrankové manko, což bylo rozhodující. Ve druhém dějství jsme se vrátili k původní hře a opět se hrála vyrovnaná házená (až na poslední tři minuty).
Domes v brance pochytal co šlo, spoustu branek jsme ale dostali z trháků. Tradičně dobrý výkon odvedl Pepa Dobeš. Štěpek si už ve třetím zápase v řadě „užil“ na něj hranou osobku. Ve své kůži tentokrát nebyl Tony, přesto vstřelil tři branky. Ani Míša Nevrla nepůsobil jistě. Rozdílné poločasy odehrál Čundy. V prvním to bylo na vraždu za ztracené míče, ve druhém se parádně rozstřílel a ukázal i prvky bojovnosti v obraně. Bojovníci Dan a Pospa odvedli standardní výkon na pivotu. Své úkoly zvládl i Dan Němec. Paťa se snažil, ale tentokrát nebyla dobrá produktivita, což se po nemoci dá pochopit. Zvláštní a velkou pochvalu dostává Schaffi za obranu.


Hráči (branky): D. Kolovrátník(br), Š. Souček(8), F. Čundrle(7), J. Dobeš(7), P. Borůvka(3), A. Vodička(3), M. Nevrla(2). V. Pospíšil(1), D. Němec(1), D. Pastorek, D. Schaffner.  

 

St.dorost: SK Velká Bystřice – Tatran Bohunice                      42 : 24 (21 : 15)

Ve druhém kole nádstavbové skupiny druhé ligy jsme přivítali v hale Na Letné soupeře z Brna-Bohunic. Hned od začátku naši hráči šli za naším cílem pro tento zápas nepřipustit  žádné zbytečné drama a kontrolovat hru hned od začátku, což se nám podařilo. V útoku jsme za poločas vstřelili 21 branek s  čímž jsme byli spokojeni. Co nás ale mrzelo, byly zbytečné branky, zejména z větší vzdálenosti, protože na 6 m se soupeř prakticky nemohl dostat. Poločas skončil v náš prospěch 21:15.

Ve druhém poločase jsme nastoupili s vytaženou obranou, která soupeři neseděla a my jsme se začali prosazovat zejména rychlým útokem. Náš brankář zavřel bránu a podával výborný výkon, který od něj potřebujeme zejména do dalších důležitých kol. Opět jsme vstřelili 21 branek, ale soupeř pouze 9. Utkání skončilo našim jasným vítězstvím 42:24 

Sestava:  Schneider P.(br.), Kolovratník D.(br), Tkadleček D.(8/1), Spurný T.(3), Horký J.(1), Dosoudil R.(6/1), Prošvic T.(7), Hňatek F.(2), Tesařík M., Kubeša L.(9), Varhalík L.(1), Souček Š.(2/1), Čundrle F.(3), Pastorek D.

 

Muži „A“: SK Velká Bystřice „A“ – Sokol Ostrava                       33 : 10 (16 : 6) 

Rekordní výsledek v letošní prvoligové sezóně a sebevědomý týmový výkon. Ostrava je po odstoupení Olomouce asi nejslabším týmem první ligy, navíc jsme tušili, že přijedou bez několika opor hostujících ve shodném čase v extraligových týmech. Věděli jsme, že bude záležet jen na nás, jakým způsobem k zápasu přistoupíme a že vyhrajeme. O to víc si cením, že kluci od začátku do konce makali naplno, nic nevypustili, hráli maximálně týmově a předvedli plno hezkých útočných akcí. Ozdobou byla obrana, která nedovolila soupeři prakticky vůbec nic. 
K průběhu zápasu snad jen stručně - výsledek je vypovídající. Ostravští hráči bojovali, ale drželi s námi výsledkově krok jen prvních deset minut. Od té doby už narůstal rozdíl ve skóre. Jen zkraje druhého poločasu se opět náš brankostroj na chvíli zasekl, nicméně posledních čtrnáct minut bylo skóre 12:2. 
Obvykle nejmenuji, a i na tomto výsledku má zásluhu celý tým. Přesto tímto vítáme v týmu teprve osmnáctiletého Dominika Tkadlečka, který vstřelil svůj první gól za áčko mužů a shodou okolností se mu povedl i gól třicátý. V součtu to bude hodně drahé zápisné a přejeme, ať se nadále daří. 


Hráči (branky): Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf(3), Kamil Zemánek(1), Ondřej Švébiš(3), Jiří Strádal, Adam Martinát(4), David Mužík(2), Jiri Kubis(11/7), Petr Pörsök(1), Jan Ďurčík(1), Tomáš Mráz, Radek Mézl(3), Dominik Tkadleček(4).

 

NEDĚLE 12.3.2017:


Muži „B“: Tatran  Litovel „B“ - SK Velká Bystřice „B“              27 : 23 (12 : 11)        

V neděli naši muži B odjeli do nedaleké Litovle, kde odehráli další bojovné a kvalitní utkání, bohužel se  smolným koncem pro naše hráče. Kluci čekali těžké utkání, což se také potvrdilo, protože soupeř proti nám nastoupil s řadou extraligových hráčů.

V prvním poločase se jednalo o zcela vyrovnané utkání. Bohužel nás srážely zbytečné technické chyby v útoku a neproměněné šance. Poločas skončil 12:11 pro Litovel.

Na začátku druhého poločasu jsme se nemohli  prosadit v útoku a díky tomu nám soupeř odskočil na rozdíl 6 branek. Srážely  nás také zbytečná vyloučení a neproměněné 7 m hody. Kluci  bojovali až do konce a závěr utkání se snažili  zdramatizovat. Utkání skončilo 27:23 pro Litovel.

Pochvalu zaslouží celé družstvo, zejména pak náš brankář Jirka Kubeček a David Kobert a bejci z  A mužstva - za herní pomoc Kamil Zemánek, Tomáš Mráz, David Mužík a Franta Kuba. 


Sestava: Kubeček J.(br.), Kuba F.(br), Prošvic T.(3), Loučka D.(1), Jureček M.(1), Kobert D.(5), Loun J.(2), R., Fedák J., Vaverka M.(1), Mráz T.(1), Mužík D.(2), Zemánek K.(4/3), Slovák T.(1), Dohnal M.(2).

 

St.dorostenky: HC Zlín - SK Velká Bystřice                                 43 : 11 (17 : 5)        

Do Zlína jsme díky zranění a nemocem odjeli pouze se sedmi  hráčkami. I když se holky snažily, převaha soupeřek byla drtivá a neměli jsme šanci na úspěch. Pozitivem bylo jen to, že se nám nikdo další nezranil.

Hráčky a branky: Mikulášková L.(br.), Slováčková B.(1), Vítková K.(4), Koudeláková K.(4), Krejzlíková A.(1), Černá K., Moťková H.(1).


Ženy: SK Velká Bystřice – SK UP Olomouc                            29 : 27 (13 : 15)        

Celý první poločas, i když naše děvčata hrála celkem dobře, jsme prohrávali, ale soupeř vedl rozdílem jen několika branek. Zejména ze začátku se nám úplně nedařila obrana zejména proti soupeřově nejúdernější spojce a zároveň nejlepší střelkyni celé soutěže.
Obranu jsme však postupem vylepšili, a zároveň s tím přišli možnosti rychlých přechodů do útoku, které se děvčatům dařilo proměňovat. Před koncem jsme již vedli o 4 branky, ale závěr úplně bez starostí nebyl.
Celkově se však z naší strany jednalo o velmi povedený, koncentrovaný výkon, na kterém se podílelo celé mužstvo. Svým průběhem a nasazením obou mužstev se jednalo o divácky velmi atraktivní zápas.

Sestava:  Schteigerová J., Hejtmánková V.(11), Kobylíková J.(4), Jiroušová P.(1), Macharáčková J., Hymrová D.(3), Koppová M.(6), Jurečková M.(1), Kumrová S.(3).

 


TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ CONTINENTAL CUP 2017 - JIČÍN     11. - 13.3.2017

 

V pátek 10.3.2017 odjelo naše družstvo na tradiční turnaj mladších žáků do Jičína. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli na turnaj pojedeme, protože nás nečekaně zaskočila marodka. Nakonec vše dobře dopadlo a my se v počtu deseti hráčů vydali na cestu s naším klubovým řidičem Lendym a jeho autobusem.
Odcestovali jsme v sestavě (v závorce celkový počet vstřelených branek): 
Kuba Salašný - brankař, v poli hráli Eva Horáčková, Adam Horáček(3), Vojta Pečínka(8), Vojta Schaffner(9), Peťa Matulík(1), Štěpa Slepica(1), Aleš Čáp(6), Štěpán Dvořák(1) a Šárka Himrová(7).

Turnaj byl rozlosován do dvou skupin a my byli ve skupině s HCB Jičín B, HK Město Lovosice, Dukla Praha, Sokol Šťáhlavy a STM Olomouc. Hrálo se jednou 20minut.
Ubytování - jako vždy ve třídách na karimatkách, strava v nedalekém hotelu a hrálo se v hale HCB Jičín. Takže jsme nachodili celkem slušné kilometry.

V sobotu ráno se brzy vstávalo, první soupeř nás už čekal v 8 hodin a to domácí Jičín „B“. Začátek hry byl trochu vlažný, ale postupem času se hra zlepšila. Soupeř byl sestavený zejména z mladších ročníků, kterým se nedala upřít bojovnost a jak se říká „tah na bránu“. I tak se jim nepodařilo dostat přes naši obranu a výsledek zápasu byl výhra 11:1.

Jako druzí nás čekaly Lovosice, pozdější vítěz celého turnaje. To už byl jiný soupeř, který předvedl rychlou házenou. Zpočátku se dařilo držet krok se soupeřem, ale pak po několika neproměněných šancích nám soupeř odskočil a celkově zvítězil 9:14

Posledním soupeřem byla Dukla Praha 6. Jednoznačně silný a fyzicky i herně vyspělejší soupeř, která má ve svém středu hráče s výškou 186cm a další, kteří jsou vzrůstově podobní. S našimi „prcky“ se nám nedařilo prosadit, což je vidět i na konečném výsledku 3:20.

První den jsme měli odehráno. Pro zregenerování jsme odpoledne zašli na místní krytý bazén, kde se kluci a nesmím opomenout i naše dvě děvčata, vyřádili na místních atrakcích. Večer jsme shlédli kvalitní extraligový zápas HBC Jičín X Talent Plzeň.

Druhý herní den pro nás začínal opět brzy ráno. Čekal nás soupeř Sokol Šťáhlavy, který byl srovnatelný s námi. My chtěli vyhrát a na hře to bylo jasně vidět. Dařily se nám signály a obrana šlapala naplno. Kuba podržel bránu a nakonec jsem se mohli radovat z výhry 6:2

Posledním soupeřem ve skupině bylo naše známé STM Olomouc. Fyzicky vyspělejší a v plné síle. Naši bojovali, ale bohužel výškový a váhový rozdíl se projevil. Nakonec z toho byla prohra 3:12.

Tím skončili boje ve skupinách a my v boji o 7-8.místo vyfasovali Házenou Mělník. Zápasy o umístění se hrály systémem 2x10minut. První polovina skončila po našem vysokém nasazení 3:3. Druhou polovinu jsme už fyzicky odpadli a rozhodčí připustili hodně tvrdou hru, což nám nesvědčilo, takže výsledkem byla prohra 4:11 a my skončili na konečném 8.místě z 12 ti družstev.

Po vyhlášení jsme se vydali na cestu domů s tradiční zastávkou v mekáči v Hradci Králové. Na všech byla na zpáteční cestě znát únava. Všichni hráči do zápasů dali maximum a to je chválihodné. Z družstva se stává i díky vícedenním turnajům dobrý kolektiv. Snad jim to dlouho vydrží. Ve srovnání s družstvy, které byli na turnaji a díky marodce, je 8.místo slušný výsledek. Do Bystřice jsme dojeli před osmou a děti předali čekajícím rodičům. Poděkování patří všem, kteří nám drželi palce.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
18.3. venku  st.žáci    4.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY ve Zlíně
 st.dorost 15:00  v Ivančicích
19.3. doma  muži B 13:30  s Luhačovicemi
venku  ml.dorost 11:00  v Mostě
 muži A 17:00  v Praze s Chodovem

 

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook