Zpravodaj č. 10/2017

SOBOTA 25.3.2017:
 

Ml.dorost: SK Velká Bystřice „A“ – Dukla Praha                       23 : 28 (15 : 13)        

Na soupeře jsme se těšili a byli jsme takticky připravení. Začátek nám vyšel podle představ a především Čundymu, který dal naše první čtyři branky. Ve třinácté minutě jsme vedli 11:5 a ve dvacáté třetí 14:9! Hosté ale do konce poločasu stáhli rozdíl na dvě branky. Začátek toho druhého byl z naší strany katastrofální. Spousta neproměněných vyložených šancí, k tomu nějaké technické chyby a najednou jsme prohrávali 16 : 22. Ve čtyřicáté čtvrté minutě tedy přišel náš time-out po kterém se kluci hecli a dokázali snížit na 21:22. Závěr ale už patřil Dukle, která na tom byla fyzicky lépe. 
Nebýt toho nepovedeného úseku, byl zápas oboustranně bojovný a určitě měl kvalitu. Z naší strany asi nejpovedenější jarní zápas. Domes v brance nás opravdu podržel, zachytal i z křídel a dokázal i rozehrát rychlé útoky. Čundy měl raketový nástup, ale postupně mu odcházela fyzička. Pokud ale bude kvalitně trénovat, bude to super. Pepa Dobeš dokázal pohlídat rychlonohého Krušbu z Dukly. Štěpek se v první půli rozjížděl a ve druhé pořádně zabral. Neskutečně v obraně makal Mican (obrana byla celkově na výborné úrovni). Stejně tak Dan Pastorek, který bojoval do konce i se zraněním. Paťa ze začátku střídal jen do útoku, ale postupně ukázal, že se v obraně dokáže taky hecnout. Na pravém křídle byl druhý rychlík Adam Kolář, který si rovněž svou stranu dokázal pohlídat. Do zápasu kvalitně zasáhl i Tony.
Takže za bojovnost i herní projev ve většině utkání kluci zaslouží tentokrát pochvalu. Bohužel téměř všechny naše zápasy jsou, jak přes kopírák. Dokážeme téměř s každým držet krok, ale vždy se objeví nějaký výpadek a zápas dopadne dobře pro soupeře. Příští kolo hrajeme proti favoritovi v Zubří, které je aktuálně na třetím místě.


Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), Š. Souček (8), F. Čundrle (7), J. Dobeš (3), P. Borůvka (2), A. Vodička (1), A. Kolář (1), V. Micka (1), D. Pastorek, D. Němec, B. Možíš.  

 

Muži „A“: SK Velká Bystřice „A“ – HC TJ Náchod                    27 : 18 (13 : 10) 

Jarní část prvoligové sezóny hrají naši kluci ve velké pohodě. Daří se na hřišti a v týmu je pozitivní atmosféra. 
Náchod je houževnatý a urputný soupeř, ale herní kvalita je na naší straně. Nicméně museli jsme být na pozoru - na podzim právě v Náchodě překvapivě skončila naše velká série bez porážky (10 měsíců, 21 výher a jediná remíza). Navíc při vzpomínce na účast v první lize v sezóně 2011/2012 se klukům určitě vybavily další 2 tehdejší porážky s Náchodem. Do zápasu jsme, ale určitě šli s vědomím, že chceme vyhrát.
Od první minuty jsme se ujali vedení a vlastně průběh celého zápasu jsme měli pod kontrolou. První poločas jsme si ještě lehce sami ztížili neproměňováním spousty vyložených brankových příležitostí, ale naštěstí druhý poločas jsme rychle soupeři odskočili a vytvořili si rozhodující náskok. 
Opět největší uznání obraně - za poslední 3 zápasy naši kluci dovolili soupeřům vstřelit pouhých 51 branek.
Pátý jarní souboj a páté vítězství. V tabulce ovšem zatím nic nového - Strakonice si udržují čtyřbodový náskok a před třetím Zlínem jsme o bod. A právě oba tyto soupeře přivítáme v blízké době v naší hale. 

Hráči (branky): Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf (3), Kamil Zemánek (1), Ondřej Švébiš (4), Jiří Strádal, Adam Martinát (3), David Mužík, Dominik Gelnar (2), Jiří Kubis (5/1), Petr Pörsök, Tomáš Mráz (1), Radek Mézl (4/1), Dominik Tkadleček (4).

 

Muži „B“: SKP Frýdek-Místek „B“ – SK Velká Bystřice „B“       33 : 41 (16 : 19)        
 

Dramatické vítězné utkání sehráli naši muži B s tým Frýdek Místek B. Výborný výkon předvedli brankař Jirka Kubeček,Tomáš Slovák,Míra Vaverka, Jarda Loun a Tomáš Prošvic.Výhra 41:33   

Hráči (branky): J. Kubeček (br), D. Loučka, M. Jureček, D. Kobert (1), J. Loun (7/2), J. Fedák, M. Vaverka (9), T. Slovák (10/3), M. Dohnal (2), T. Spurný (3), L. Kubeša (2), T. Prošvic (7).

 

 

NEDĚLE 26.3.2017:

 

St.dorostenky: SK Velká Bystřice – SHK Veselí n. M.               26 : 40 (10 : 18)

Další jasná prohra, spousta technických ztrát, špatná obrana a nespočet rychlých útoků soupeřek. Dostat doma čtyřicet branek jasně svědčí o „snaze“ bránit a vracet se. Holky by se měly konečně nad sebou zamyslet a začít hrát a bojovat jako tým, ne jen jako jednotlivkyně. V útoku chybí hráčka, která by hře dala tvář. Trenér nemá třicet timeoutů, aby řídil hru od začátku až do konce.

Hráči (branky): L. Mikulášková (br),  B. Slováčková (4), K. Vítková (4), K. Koudeláková, A. Krejzlíková, K. Černá (1), M. Soukupová (6), A. Možíšová (6), H. Moťková (5)



Ženy: SK Velká Bystřice – TJ Sokol Karviná                            26 : 27 (13 : 13)        

Karviná přijela bez golmanky i bez své nejlepší střelky. Přesto se nám tento zápas nepodařilo vyhrát. Obrana se nedařila prakticky po celý zápas, a náš útok do postavené obrany byl velmi špatný. Jediné co se našim děvčatům dařilo, byly góly z rychlých přechodů, to však nestačilo. Celkově šlo o velmi slabý výkon a zaslouženě jsme prohráli.

Hráčky (branky): J. Steigerová (br), L. Mikulášková (br), V. Hejtmánková (5), P. Jiroušová, D. Hymrová (8), M. Koppová (1), M. Jurečková (1), S. Kumrová (4), A. Begalová (6), J. Macharáčková (1).

 

St.dorost: SK Velká Bystřice – Sokol Juliánov                         50 : 31 (26 : 17)        


Pohledné utkání se spoustou gólů jsme odehráli tuto neděli s týmem Juliánova. Dobrý útok s horší obranou. Výborný výkon předvedli Tomáš Prošvic a Radek Dosoudil. Výhra 50:31

Hráči (branky): P. Schneider (br), D. Kolovrátník (br), D. Tkadleček, T. Spurný (4), T. Prošvic (12), F. Hňatek (4), M. Tesařík (3), L. Kubeša (5), L. Varhalík (6), Š. Souček (5), J. Sečka (1), R. Dosoudil (10/2).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
1.4. doma  ml.žáci 10:30  s STM Olomouc A
 st.žáci A 12:00  s STM Olomouc A
venku  mini ml. A 12:00  Turnaj v Žeravicích 
 mini ml. B 12:00  Turnaj v Žeravicích
st.dorost 12:00  ve Zlíně
2.4. doma  muži B 13:30  se Šumperkem
 ženy 15:30  s Pardubicemi
venku  mini st. A 10:15  Turnaj v Litovli (DHK)
 mini st. B 12:00  Turnaj v Olomouci (Zora)
ml.dorost 13:00  v Zubří
muži A 16:00  v Plzni s Plzní B
st.dorostenky 17:00   v Otrokovicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook