Zpravodaj č. 12/2017

SOBOTA 8.4.2017:
 

Ml.dorost: SK Velká Bystřice – Talent Plzeň                             20 : 25 (10 : 15)   

Už je to trošku obehraná písnička, ale i tento zápas byl z naší strany, jako přes kopírák. Do dvacáté minuty jsme drželi krok a remízový stav 8:8. Po prostřídání nám ale Martin Cvikl nastřílel během deseti minut 6 branek! Když Míša Nevrla ho nedokázal na rozdíl od Tonyho ubránit. Začátek druhé půle jsme měli také tradičně špatný a deset minut nám trvalo, než jsme vstřelili branku. Na urostlé Plzeňáky jsme stále hráli do postavené obrany, místo abychom hru zrychlili. Celý zápas nás "zdobila" nepřesná střelba, především v podání Pati, Štěpka a Pepy Dobeše. Co se nám naopak dařilo, byla obrana, kde se opravdu bojovalo. V závěru jsme hráli 5+1, 4+2 a nakonec i 3+3. Díky tomu a taky zrychlenější hře jsme druhý poločas hráli se soupeřem vyrovnaně. Bohužel, díky již zmiňovanému výpadku jsme opět vyšli bodově naprázdno. Pochvalu zaslouží tentokrát především starší žáci - Tony, Schaffi a nejlepší hráč našeho týmu Vojta Zácha, který zachytal výborně.

Hráči (branky): V. Zácha (br), D. Kolovrátník (br), D. Schaffner (5), J. Dobeš (5), Š. Souček (3), P. Borůvka (3), A. Vodička (2), M. Nevrla (2), B. Možíš, V. Pospíšil, D. Pastorek.


St.dorost: SK Velká Bystřice – TJ Rožnov p. R.                       40 : 21 (18 : 14)

K zahájení odvetné části nádstavby 2. ligy staršího dorostu nastoupili naši starší dorostenci doma proti týmu z Rožnova pod Radhoštěm. V prvním poločase byť bylo zřejmé, že naši kluci jsou mnohem rychlejší a většinu branek jsme vstřelili z rychlých útoků, soupeř se držel na dostřel, díky své kvalitní střelbě z větší vzdálenosti a naší špatné nedůrazné obraně. 1.poločas skončil 18:14 pro nás.
Druhý poločas už byl o něčem jiném. Konečně jsme zlepšily obranu, a co prošlo náš brankář vetšinou zlikvidoval. Soupeř rezignoval a naši kluci předvedli střeleckou exhibici. 2.poločas jsme vyhrály 22:7. Zápas skončil naší výhrou 40:21.

Sestava: Schneider P.( br. 1/1), Kolovratník D. (br.), Tkadleček D. (5), Spurný T. (4), Prošvic T. (7), Hňatek F. (2), Tesařík M. (7), Kubeša L. (5), Souček Š. (1), Andrš M.(5), Dosoudil R. (2/1), Borůvka P.(1), Pastorek D.


Muži „A“: SK Velká Bystřice „A“ – HC Zlín                                22 : 18 (10 : 10)        

Zlín má asi nejsilnější kádr v první lize, ale na jaře nehraje úplně v pohodě - více zraněných hráčů se projevuje na výsledcích. I k nám hosté přijeli oslabení o několik svých opor a s ohledem na aktuální formu jsme byli mírní favorité. 
První gól zápasu jsme sice vstřelili my, ale jinak jsme celý první poločas jen dotahovali vedení hostů. Jak je již pro naše jarní zápasy typické - obrana funguje výborně, ale v útoku se potýkáme s proměňováním vytvořených příležitostí. I proti Zlínu jsme zahodili hodně šancí. Naštěstí nás v konečném součtu nemuselo mrzet.
Druhý poločas nám Zlín opět utekl o dvě branky, ale za stavu 14:16 přišel náš velký obrat. Sedmigólová šňůra tento kvalitní zápas prakticky rozhodla. 
Zasloužené sedmé jarní vítězství pro nás znamená, že bychom již neměli skončit hůře než druzí. Ale současně se stále držíme ve hře o prvenství - v případě, že po velikonocích uspějeme na palubovce Dvora Králové a Zlín by porazil zatím vedoucí Strakonice, tak se ve Velké Bystřici může hrát poslední dubnovou sobotu největší šlágr první ligy - přímý zápas o první místo. Věříme. 

Hráči (branky): Michal Vydra, František Kuba, Petr Wolf (3), Kamil Zemánek (5/1), Ondřej Švébiš (1), Jiří Strádal (1), Adam Martinát (8), David Mužík (1), Dominik Gelnar (1/1), Jiri Kubis (1), Petr Pörsök, Tomáš Mráz (1), Radek Mézl, Dominik Tkadleček.

 


NEDĚLE 9.4.2017:

 

Ml.žáci: STM Olomouc „B“ - SK Velká Bystřice                          20 : 19 (12 : 9)

V neděli  9.4. jsme v nedaleké Olomouci poměřili síly proti celku STM Olomouc „B“, v rámci druhého kola jarní části soutěže.  Po podzimním debaklu jsme si chtěli trošku vylepšit reputaci a skoro se to podařilo. Osobní obranu jsme vylepšili a všichni začali pořádně makat. V útoku se kluci snažili, nabíhali si, bohužel vlivem nepřesných střel byl výsledek po deseti minutách 6:7 pro soupeře.  Pokračovali jsme pak klasickou hrou. Soupeř jako vždy hrál svou hru. Rychlé změny postů, křížení a přihrávky do křídel, které nás někdy překvapili. Kluci se na obraně snažili, ale i tak to někdy nevyšlo a soupeř skóroval.  Musím pochválit minika Laďu Nováka kterému se v prvním poločase v bráně dařilo, a zejména střely z křídel vychytal. V poločasu byl výsledek 9:12.
O přestávce jsme si řekli chyby, které děláme a připravili se na druhý poločas. Bohužel začátek byl úplně jiný, než bychom očekávali. Místo, abychom náskok snížili, se nám navyšoval a do sedmé minuty jsme nebyli schopni dát branku. Poté se hra pomalu začala zlepšovat a otáčet v náš prospěch. Kluci přitvrdili obranu, vysunuli jsme střední spojku a všichni navzájem si pomáhali. Dařilo se získat míč a hlavně úspěšně zakončovat.  Posledních sedm minut hry už bylo pouze v naší režii, kdy jsme neobdrželi žádnou branku a podařilo se nám dotáhnout na konečný výsledek 19:20. Velká škoda, že jsme se probudili až tak pozdě, protože je vidět, že umíme hrát i líp. Každopádně si všichni zaslouží pochvalu, že to nevzdali a bojovali až do konce.  Poděkování patří samozřejmě i našim věrným fanouškům z řad rodičů.

Sestava: Ladik N.(br), Kuba S.(br. 1), Pája M. (1), Evča H., Aleš Č., Štěpa S. (2), Martin S.(3),  Adam H.(6), Peťa M., Vojta Sch.(2), Tom J.(3), Vojta P.(1).



St.žáci „A“: Cement Hranice „A“ - SK Velká Bystřice „A“        29 : 27 (14 : 12)   

V neděli brzy ráno nás čekal soupeř z nedalekých Hranic. Utkání začínalo v 8:15 a pro nás to byl velmi tvrdý budíček. Bohužel jsme k utkání přistoupili s pocitem, že se vyhraje samo, což ovšem velmi pěkně hrající Hranice nechtěly v žádném případě dopustit. Nefungovala nám obrana, zachraňoval nás jen Vojta Zácha v brance, v postupném útoku jsme se jen velmi těžko prosazovali. Na rozdíl od nás soupeři chtěli hrát, bojovali o každý odražený míč, byli důrazní a my pořád jen čekali, až se s utkáním samo něco stane. K tomu se přidala spousta našich neproměněných střel, kdy jsme nechali vyniknout domácího brankaře, a bylo vystaráno. Pokud lze něco chválit, tak již zmiňovaný výkon Vojty Záchy, který předváděl skvělé zákroky v brance. Velmi dobrý výkon odvedl Matouš na křídle, kde odpovědně bránil a v útoku se dokázal individuálně prosadit. Na Schaffim a Tonym bylo vidět, že mají v nohách těžký zápas proti dorostům Plzně a to hlavně v obraně. Vojta Haderka měl světlé chvilky při bránění, stejně jako Puchýř, ale v útoku se mu nedařilo proměňovat. Bobo se momentálně trošku trápí sám se sebou, ale tak to někdy prostě je.

Celkově bylo utkání z naší strany nepovedené, ale je potřeba se z podobných výkonů poučit a podobný vývoj již nepřipustit.

Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (11), D. Schaffner (4), V. Haderka (4), B. Možíš (3), M. Pečinka (2), J. Vysloužil (2), H. Dvořák (1), J. Dzieržava, V. Zedník.


St.žáci „B“: Cement Hranice „B“ - SK Velká Bystřice „B“          19 : 21 (11 : 8)

První jarní utkání se staršími žáky ¢¢B¢¢, které jsme sehráli na půdě Cementu Hranice. Bylo to utkání, kde hráli kluci, kteří nejsou v áčku, tak vytěžováni a aby neztratili chuť do házené, byli nominováni do týmu "B". 
Utkání začalo v dobrém tempu, kdy gólové šance střídaly jedna druhou, ale dobrý výkon brankařů na jedné či druhé straně nedovolil ani jednomu týmu odskočit o více, jak tři góly.
aším jasným cílem, s kterým jsme nastoupili do zápasu bylo hrát naše signály a v obraně bez křídel. To se nám v první půlce moc nedařilo. Kromě pár signálů (slovy tři), díky kterým Rosťa Černý mohl snadněji vstřelit góly, tak toho moc kluci nepředvedli a soupeř toho využil a trestal. Jen díky Kubovi Salašnému to po prvním poločase nebylo o víc, jak tři góly. Stav po prvním poločase byl 11:8 pro domácí. O přestávce bylo klukům vysvětleno, že nehrají to co jsme si řekli a jestli chtějí dotáhnout soupeře a vyhrát, tak musí více hrábnout do svých hlav a sil. S touto myšlenkou jsem šli do druhého poločasu. Po několika nepodařených útocích z obou stran se začala postupně prosazovat naše obranná taktika, kde soupeřova křídla opravdu míč nedostala. Na středu tvrdil muziku Kuba Dzieržava, který nenechal jejich střeďáka ani vteřinu dýchat. Na spojkách ho doplnili Adam Katinger, Vilda Zedník a Hynek Dvořák. Postupem času v útočné fázi kluci začali konečně hrát i signály a díky tomu se dokázali prosadit i jeden na jednoho. Výsledkem toho všeho bylo to, že jsme soupeři nedovolili prvních pět minut vstřelit gól a mi je dokázali dotáhnout. Díky přitvrzené obraně, která evidentně soupeři moc nechutnala jsme dokázali vstřelit dvě rychlé branky a tak to vydrželo až do konce. Velká pochvala i pro ostatní kluky, jak starší žáky, tak i mladší žáky, kteří hráli velmi dobře a doplňovali celý tým.

Na závěr bychom, chtěli pochválit hráče za předvedenou hru a brankaři za výborný výkon.

Sestava: Kuba Salašnyj, Peťa Blaha, Rosťa Černý (2), Hynek Dvořák (1), Kuba Dzieržava (3), Adam Katinger (6), Karel Kobliha (1), Kuba Šťastný, Vilda Zedník (7), Adam Horáček, Tomáš Juračka (1), Vojta Pečinka, Vojta Schaffner, Štěpán Slepica



Ženy: Tatran Bohunice - SK Velká Bystřice                             21 : 28 (11 : 11)
 

Na zápas jsme dorazili s dvěma brankářkami, ale pouze se šesti hráčkami do pole. Po celý zápas hrála naše děvčata agresivní tvrdou obranu, což se stalo základem našeho úspěchu. Dařil se přechod do rychlých útoků. I útok do plných byl velmi variabilní, s tahem na branku.
Zasloužené a cenné vítězství, které již s předstihem zaručuje konečnou druhou příčku v tabulce II. ligy žen.

Hráčky (branky): J. Steigerová (br), L. Mikulášková (br), V. Hejtmánková (5/2), M. Jurečková (3), P. Jiroušová (1), S. Kumrová (5), M. Koppová (7), D. Hzmrová (7).          



Muži „B“: Lesana Zubří - SK Velká Bystřice                             37 : 33 (16 : 15) 

V neděli odpoledne jsme odehráli další kolo 2. ligy mužů s týmem Lesany Zubří. První poločas byl velmi vyrovnaný. Soupeř se opíral o kvalitní střelbu z dálky a střelbu z křídel, my jsme naopak kontrovali průniky na 6 m. První poločas nakonec urval soupeř v poměru 16:15. Mrzet nás můžou dva neproměněné trháky a jedna sedmička.
Prvních  patnáct minut  druhého poločasu se hrála opět vyrovnaná házená. Bohužel od 45 - 55 minuty jsme začali kupit technické chyby v útoku, neproměnily jsme sedmičku a trhák a soupeř nabídnutou šanci na odskok využil na sto procent a dostal se do vedení až o 7 branek. Zejména jsme propadali v obraně jeden na jednoho. Navíc většina kontaktů na šestce končilo sedmičkou a dvěma minutami. V posledních deseti minutách se kluci zvedli, zabojovali,  ale stačilo to pouze na korekci výsledku na konečných 37:33 pro soupeře.

Sestava: Kubeček J.(br), Loučka D.(2), Strádal J.(3), Kobert D.(4/2), Loun J.(1/1), Fedák J., Vaverka M.(4), Slovák T.(1), Dohnal M.,(1), Tkadleček D.(7), Prošvic T.(10), Hňátek F.


St.dorostenky: SK Velká Bystřice – Sokol Poruba                      11 : 26 (6 : 14) 

Největším problémem našeho družstva je velké množství technických chyb (hlavně zkažených přihrávek). Za co lze družstvo pochválit je podstatně zlepšená obrana proti předchozím zápasům.

Hráčky (branky): L. Mikulášková (br), B. Slováčková (1), K. Koudeláková, A. Krejzlíková (1), L. Žáková (2/1), K. Žochová, K. Černá (1), M. Soukupová (2), H. Moťková (4/1)

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
22.4. doma  ml.žáci 10:30  s Žeravicemi
 st.žáci A 12:00  s Žeravicemi
 st.žáci B 13:30  s Centrem Haná
muži B 15:30  s Polankou
venku muži A 17:00  ve Dvoře Králové
23.4. doma  mini st. A 9:00  Turnaj Na Letné
 ženy 15:30  s Ivančicemi
venku  mini ml. B 8:00  Turnaj v Kostelci n. H.
 st.dorost 11:00  v Bohunicích
mini st. B 12:30  Turnaj v Kostelci n. H.
ml.dorost 13:00  v Lovosicích 
st.dorostenky 17:30   v Hodoníně

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook