Zpravodaj č. 3/2015

Ml.žáci "A": OLMA CUP 2015 - loňské prvenství obhájeno !!

Ve dnech 24. a 25. 1. přivítala sportovní hala ve Velké Bystřici účastníky už čtvrtého ročníku mezinárodního turnaje mladších žáků OLMA CUP 2015. Své dovednosti zde předvádělo sedm družstev z Čech a Slovenska systémem každý s každým, hrací čas byl 2 x 15 minut. Jako každý rok bylo k vidění spousta kvalitních utkání a domácí tým bez ztráty kytičky obhájil loňské první místo. 

SK Velká Bystřice - TJ Sparta Kutná Hora  22 : 11
Ranní zápasy nám obvykle moc nejdou, ale tentokrát kluci vletěli do zápasu od první minuty a svého soupeře suverénně přehráli. S velkou chutí hrál Tony, který se tlačil do zakončení a zároveň spolehlivě bránil. Velkou oporou byli naši gólmani Vojta a Vojta. Ve druhém poločase se na hřiště dostali i naše 2003 a svým výkonem potvrdili svojí kvalitu.
SK Velká Bystřice - HC  Zlín  13 : 6
Tento zápas se nám moc nepovedl, spousta spálených šancí a technických chyb dávala našim protivníkům stále naději na přijatelný výsledek. Kluci jakoby soupeře podcenili a mysleli si, že se Zlínští porazí sami. Naši střeleckou marnost potvrzuje fakt, že se mezi střelce zapsali v podstatě jen dva hráči Tony a Bobo. Vysoký standart odvedli opět oba brankaři V+V.
SK Velká Bystřice - DUKLA Praha 4  28 : 12 
Tak toto bylo úplně z jiného soudku. Kluci byli správně nažhavení a své protivníky převyšovali ve všech činnostech, výborný byl rychlý přechod do útoku. Střelecky opět řádil Tony a přidali se k němu hlavně Fífa, Bobo a Puchýř. Díky pohodlnému náskoku se do hry brzy dostali i naši mlaďoši, kteří sehráli taktéž pěknou partii. Velmi pozitivní bylo, že všichni hráči, kteří se dostali na hřiště dokázali vstřelit branku.
SK Velká Bystřice - ŠKP Bratislava  20 : 6
Jediný zahraniční účastník turnaje přijel bohužel oslaben, což byla velká škoda. Byli jsme velmi zvědaví na hru týmu, který vyhrál poslední dva ročníky prestižního Dobiáš Cupu. Bohužel díky marodce, která postihla Bratislavský celek, se zápas brzy stal až příliš snadným. A tak jsme mohli zase protočit sestavu a nechat hrát hráče z lavičky. Tentokrát si s chutí zastřílel Bohoušek, který nastřílel devět branek. Tímto zápasem skončil náš sobotní program a v neděli nás čekali dva zápasy, které měli rozhodnout o tom, jakou medaili získáme.
SK Velká Bystřice - STM Olomouc  21 : 10
První nedělní zápas byl velkým galapředstavením našeho brankaře Vojty Haderky. Jeho zákroky mazaly olomoucké střelce a zejména okamžik, kdy chytil sedmičku i následnou dorážku byl opravdu velkým zážitkem. A protože našim klukům v útoku vycházelo prakticky vše, byl konečný rozdíl ve skóre jedenáct branek. Vedle našich tradičních střelců se tentokrát hodně dařilo Vildovi Zedníkovi, vidět byli také Jirka Jagelka, Rosťa Černý a Matouš Pečínka.
SK Velká Bystřice - DUKLA Praha 6  16 : 13 
V posledním zápase celého turnaje se střetly dva doposud neporažené týmy a bylo jasné, že ten úspěšnější se stane i celkovým vítězem. Můžeme říci, že toto utkání bylo snad nejhezčí a nejdramatičtější v celém turnaji. V prvním poločase jsme tahali za kratší konec také díky pěti nastřeleným tyčkám. Na druhé straně byl skoro neomylný nejlepší hráč Dukly Jonáš Patzel. Do druhé půle jsme nastoupili s dvoubrankovým mankem a také s druhým gólmanem Martinem Grygarem, který vystřídal zraněného Vojtu Haderku. Přesto, že do tohoto zápasu na turnaji skoro nechytal, byly to jeho zákroky, které drželi naše naděje na obrat v zápase. Hlavně v prvních minutách zlikvidoval tři šance a naši kluci vycítili šanci. Rychle vyrovnali a nakonec se dostali do vedení, které udrželi až do konce zápasu. Vynikající zápas odehrál Bobo, který se dostával do šancí a dokázal je proměnit. V důležitých chvílích zabral také Tony, který několikrát prošel až na šestku a také se nemýlil. Nejlépe ale fungovala spolupráce Fífy a Schaffiho. Fífa neustále svojí útočnou aktivitou přečísloval obranu Dukly a chystal Schaffimu šance, které David skoro stoprocentně zúročil a nastřílel v tomto zápase šest důležitých branek. Všechny hráče musíme pochválit za bojovnost a velkou touhu po vítězství.
 
 Velké poděkování patří hlavnímu sponzorovi, společnosti OLMA a.s. Olomouc, jejíž generální ředitelka paní Simona Sokolová byla v hledišti při našem zápase s Duklou 6 a také se zúčastnila slavnostního vyhlášení a předala hráčům ceny a medaile. Dále pak děkujeme MZŠ Velká Bystřice za spolupráci s ubytováním, Penziónu Zámeček-Varna za zajištění výborného stravování, osádce Sportbaru Na Letné, který se staral o pitný a stravovací režim především nás dospěláků. Nemůžeme vynechat maminky (tatínky) našich hráčů, kteří napekli různé dobroty a v neposlední řadě Elišce, Štěpánovi a panu Černému, kteří po celý víkend obsluhovali časomíru a psali poctivě zápisy z utkání. Jarda Loun se postaral o záležitosti finanční a také se ukázal jako rychlá spojka.

 

Hráči (branky): V. Haderka (br), V. Zácha (br), M. Grygar (br), B. Možíš (33), A. Vodička (32), D. Schaffner (12), F. Buršík (12), V. Zedník (7), J. Vysloužil (5), R. Černých (5), M. Pečínka (5), J. Dzieržava (4), J. Jagelka (3), H. Dvořák (1).
 

Konečné pořadí:

  1. SK Velká Bystřice
  2. DUKLA Praha 6
  3. TJ Sparta Kutná Hora
  4. STM Olomouc
  5. ŠKP Bratislava
  6. HC Zlín
  7. DUKLA Praha 4

Vojta Haderka získal naprosto zaslouženě cenu pro nejlepšího brankaře!!!

 

Ženy: SK Velká Bystřice - Ostrava                                            33 : 18 (15 : 10)

Velká Bystřice zahájila novou jarní sezónu s týmem, s kterým se dlouho nepotkala. Jako hosté se objevili na palubovce hráčky z Ostravy. Soupeřek přijelo velmi málo a to jenom jedna na střídání, dokonce brankařka, bohužel ani domácí, ale neměly plnou soupisku. Zápas se však odvíjel pouze v režii Velké Bystřice. Nejprve začal dobrou brankovou sérii a hned vedl nad soupeřem o 4 branky, ten však nezahálel a snažil se Bystřici dostihnout. Skvělý výkon však předvedla domácí brankařka Jana Steigerová, která většinu střel hostů pochytala, a ty se  střelecky velmi trápily. Poločas skončil 15 : 7 pro Velkou Bystřici. Naštěstí druhá polovina byla stejně úspěšná a Bystřice rozhodně nezahálela. I příchodem nové hráčky Gabriely Grygarové, která v zápase nastřílela nejvíce branek a to hned 9, měly domácí celý zápas pod kontrolou a ten nakonec skončil vysokým vítězstvím 33 : 18. V zápase i přes lehčího soupeře bylo mnoho technických chyb a snad se z nich domácí poučí, protože je o víkendu čeká nejtěžší soupeř, který doposud vede tabulku. V tabulce bohužel rozhodují ne jenom body, ale i brankové skóre a to má sobotní soupeř (Hodonín) lepší než Velká Bystřice.

Sestava: Steigerová J., Kobylíková J.(3), Hlaváčková K., Macharáčková J., Zemanová R.(3), Fabíková M.(3), Grygarová M.(9), Maksantová E.(2), Kumrová J.(6), Begalová A.(7)

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
7.2. doma muži   8:30  NUTREND CUP 2015
venku ženy 13:00  s Hodonínem (hraje se ve Veselí)
8.2. doma st.žáci 8:30  2.kolo ŽÁAKOVSKÉ LIGY

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook