Zpravodaj č. 14/2017

SOBOTA 29.4.2017:

 

Muži „A“: SK Velká Bystřice „A“  – HBC Strakonice 1921       26 : 28 (13 : 14) 

Super sezóna bez happy endu. 
Rozhodující zápas, který nás mohl nasměrovat k historickému vítězství v první lize a baráži o extraligu. Před zápasem se zdálo, že trumfy jsou na naší straně - zejména tedy domácí prostředí. 
Plná hala, parádní atmosféra, výborný soupeř a na závěr i naše velké zklamání.
Zápas se Strakonicemi se i s odstupem času hodnotí těžko, co vlastně rozhodlo a co jsme mohli udělat jinak nebo lépe? První půle maximálně vyrovnaná, ve druhém poločase si soupeř brzy vypracoval rozhodující náskok. Naši kluci se bojovností a hrou na maximální riziko přesto ještě dokázali dotáhnout na rozdíl dvou gólů. Zápas rozhodovaly maličkosti.
Druhé místo v první lize je obrovský úspěch a určitě nebude lehké tento výsledek zopakovat.
Poděkování a respekt celému týmu, kluci odehráli skvělou sezónu.
V sobotu nás čeká ještě poslední zápas, doma přivítáme v regionálním derby Bystřici pod Hostýnem. Silný tým, který ještě hraje o třetí místo v prvoligové tabulce. Zápas si chceme všichni užít, věřím, že se bude hrát parádní házená, když naši kluci nebudou již pod tlakem výsledku.

Sestava: Michal Vydra, Petr Wolf 3, Kamil Zemánek 7, Ondřej Švébiš 4, Jiří Strádal, Adam Martinát 4, David Mužík 1, Dominik Gelnar, Jiri Kubis 1, Petr Pörsök, Tomáš Mráz, Radek Mézl 5/5, Dominik Tkadleček 1.

 

Ml.dorost: SK Velká Bystřice – SKP Frýdek-Místek                  28 : 35 (16 : 17)        

Z nejrůznějších důvodů (žákovská liga, zranění...) se nás na domácím hřišti sešlo devět, z toho jen dvě čistokrevné spojky Štěpek a Čundy. Přesto jsme do zápasu vstoupili dobře a bojovně a v sedmnácté minutě vedli 12 : 7. Hosté poté hru vyrovnali a z poslední devítky na závěr poločasu vstřelili vedoucí branku. Ve druhém poločase už jsme se jen trápili a soupeř nás přehrál fyzicky, díky většímu počtu střídajících hráčů.
V první půli jsme výborně bránili a dařilo se i Domesovi v brance. V tom druhém jsme dostávali laciné branky z velké vzdálenosti a z křídel. po delší době se v sestavě objevil Macek a svým důrazem dokázal získat míče na brankovišti a skórovat. Jinak za povšimnutí stojí jen velká bojovnost Pepy Dobeše, který celé jaro předváděl nejvyrovnanější výkony. Zbývá nám poslední zápas v Novém Veselí, které s předstihem získalo titul mistra 1. ligy, zatímco my jsme už jistým sestupujícím. S námi z rodinných důvodů nepojede právě Pepa Dobeš, tak se s tím snad popereme se ctí.

Hráči (branky): D. Kolovrátník (br), J. Dobeš (10), Š. Souček (7), T. Maceášik (4), V. Micka (4), F. Čundrle (2), A. Kolář (1), D. Pastorek, D. Němec


 

Starší žáci: 5.kolo ŽL – Náchod – stoprocentní bodový zisk

Na předposlední kolo Žákovské ligy jsme se vydali na dlouho cestu do Náchoda. Nechtěli jsme ponechat nic náhodě, a tak jsme vyjeli již o den dříve, abychom na další náročné kolo měli dostatek sil.

SK Velká Bystřice – TJ Náchod                                               24 : 21 (12 : 12)
Hned první ranní utkání pro nás bylo velkou prověrkou. Čekalo nás domácí družstvo, které má dva velmi šikovné hráče a rozhodně se bodů nechtělo jen tak vzdát. Náš výkon nebyl od začátku nijak přesvědčivý, dlouho jsme se rozehrávali, trochu jsme se trápili v útočné fázi, obrana nebyla dostatečně zformovaná. V brance nás klasicky podržel Vojta Zácha, který soupeři nedovolil pomyslet na nějaký výrazný brankový odskok. V útočné fázi nás nejdříve držel střelecky úspěšný Bobo Možíš a k němu se naštěstí později přidali i ostatní. Společně se zlepšenou obranou jsme začali utkání kontrolovat a nakonec i zvítězit rozdílem tří branek.

SK Velká Bystřice – Dukla Praha „B“                                       25 : 22 (14 : 12)
Další utkání proti Dukle Praha se neslo v podobném duchu, i když náš výkon byl o poznání lepší. Soupeř hrál tvrdě a my s tím ze začátku měli nemalé problémy. Potom jsme se ale srovnali, sladili obranu a útočná fáze nám také vycházela podle našich představ. Utkání bylo po většinu času vyrovnané, mírnou převahu jsme si drželi na naší straně a to nám vydrželo také až do konce, kdy jsme opět vyhráli rozdílem tří branek. Klasicky výborný výkon předvedl opět Vojta v brance, velmi dobře bránil i útočil Vojta Haderka, prosazoval se Matěj Pelák, Tony Vodička a velmi pěkné příležitosti si i vypracoval i pivot Honza Vysloužil.

SK Velká Bystřice – SK Žeravice                                             27 : 24 (15 : 11)
Utkání proti Žeravicím se neslo v poklidné atmosféře, kluci měli utkání pod kontrolou, občas se dopouštěli zbytečných chyb, což ale pramenilo z nedostatku koncentrace a pocitu již vyhraného utkání, takže vždy zase museli zabrat. Vítězství jsme si nakonec připsali a těšili se na posledního soupeře ze Strakonic.

SK Velká Bystřice – HBC Strakonice                                         21 : 11 (11 : 4)
Před utkáním nám do té doby vynikající Vojta Zácha oznámil, že vlastně nemá dobrý den, tak jsme čekali, co se bude v brance dít tentokrát. Vojta soupeře v podstatě nepustil do hry a my jsme zvědaví, co se bude dít, až bude mít skvělý den. K tomu všichni hráči předvedli dobrý výkon, měli více sil, rozložené střelecké úspěchy mezi všechny hráče, kvalitní obrana. To vše dohromady zapříčinilo, že jsme si z Náchoda odvezli plný počet bodů a velmi rádi bychom na to navázali i v posledním kole v Mělníku. Kluci si za odvedený výkon na náročném turnaji zaslouží velkou pochvalu…
Víťovi, Radimovi a Zbyňovi děkujeme za pomoc s dopravou.

Hráči (branky): V. Zácha (br+2), A. Vodička (20), B. Možíš (18), V. Haderka (15), D. Schaffner (13), M. Pelák (11), J. Vysloužil (5), V. Zedník (5), J. Dieržava (3), A. Katinger (2), F. Buršík (2), R. Černý (1).   

 

St.dorost: SK Velká Bystřice – HK Ivančice                            34 : 41 (17 : 20) 

Těžké utkání odehráli naši starší dorostenci v sobotu v hale Na Letné. Po vyrovnané první půli se začala projevovat výšková převaha klíčových hráčů Ivančic a to rozhodlo. Všichni kluci bojovali, výborně se prezentoval náš brankář Pavel Schneider. Soupeři  jsme podlehli 41:34 a Ivančicím blahopřejeme k celkovému vítězství ve 2.lize staršího dorostu a k výborným fanouškům o kterým se našemu mužstvu může jenom zdát, neboť nezorientovaný divák při příchodu do haly musel nabít dojem, že omylem zabloudil do Ivančic. 

Sestava:   Schneider P.(br.), Kolovratník D.(br), Tkadleček D.(6/2), Spurný T., Prošvic T.(6), Hňatek F.(1), Andrš M.(3), Tesařík M.(1), Kubeša L.(4), Dosoudil R.(6/3), Varhalík L.(4), Pastorek D.(1), Souček Š.(1), Maceášik T.(1).

 

Ml.žáci: DHK Zora Olomouc - SK Velká Bystřice                         16 : 13 (7 : 9) 

V sobotu 29.4. jsme hráli další mistrovský zápas a to na Zoře s DHK Zora Olomouc. Holky byly zatím bez výhry a tak jsme předpokládali, že naši dovezou domů dva body.
Osobní obrana začala s naší mírnou převahou, kdy jsme v 5-té minutě vedli 2:5. Následovali nepřesné přihrávky a neproměňování šancí, ale i tak jsme osobku vyhráli 5:7. Následovalo deset minut klasické házené, která byla oboustranně vyrovnaná a tak poločas skončil naší výhrou 7:9.
Do druhého poločasu jsme nenastoupili nejlépe a první branku dali až v 9-té minutě. Soupeř nám jich za tuto dobu nasázel pět a tím se dostal do vedení, které si udržel až do konce a po zásluze vyhrál.
Byl to náš nejhorší výkon jarní části. Obrana hrozná, vůbec si nepomáhali a brankař nám téměř nic nechytil. Útok bezradný, nepřesné přihrávky a náběhy tam téměř nebyly. Žádné signály se nehrály, i když měly z lavičky pokyn je zkoušet. Nedaly se 4 sedmičky a tak bych mohl pokračovat. Prostě nikomu se nedařilo a kolektivní pojetí se vytratilo. Chyběla nám bojovnost a i trochu štěstí. I takový zápas se někdy podaří, nebo spíš nepodaří. Všechny prohra mrzela a snad si uvědomili své chyby. Je potřeba na vše rychle zapomenout, otřepat se a za 14 dnů (máme předehraný zápas) nastoupit proti STM A  tak, jak proti Žeravicím, které jsme svou bojovností přehrály a hlavně na hřišti plnit to, co si řekneme.

Sestava: v bráně Kuba S., v poli.. Paja M. , Evča H., Aleš Č. (3)., Vojta P.(3), Adam H.(4), (3), Petr M.(1), Vojta Sch., Tom J.(2), Martin S., Vojta P.

 

Muži „B“: TJ Rožnov p. R. - SK Velká Bystřice „B“                  41 : 22 (20 : 10) 

Sestava: Rýpar M.(br.), Jureček M.(1), Kobert D.(1), Loun J.(5/1), Fedák J.(2/1), Hlaváč P.(4), Slovák T.(2), Vaverka M.(4), Buršík T.(1), Loučka D.(2)
 

 

NEDĚLE 30.4.2017:
 

St.žáci „B“: SK Velká Bystřice „B“ – Tatran Litovel                  20 : 24 (10 : 14)        

Dalším jarním utkáním se staršími žáky B byl zápas, který jsme odehráli doma s Tatranem Litovel.
Už před začátkem utkání jsme věděli, že to nebude jednoduché. Naši borci hráli den před tím Žákovskou ligu v Náchodě. Zde všechny soupeře porazili, ale přijeli doopravdy dobití, jak žito. I tak jsme nastoupili do zápasu nebojácně a po pár minutách jsme vedli. Ke konci první půle jsme několik šancí neproměnili nebo jsme přišli o míč, a tak se stav utkání do poločasu otočil. Do druhé půle jsme nastoupili s tím, že soupeře dotáhneme a s výsledkem něco uděláme. To se nám bohužel nepodařilo. Soupeř byl v některých momentech v útoku přímější a potrestal naše chyby. Kluci se snažili, ale nešloto. Byli opravdu asi už moc unavení a nechodilo jim to, tak jak v minulých zápasech.
a závěr bychom, chtěli pochválit všechny hráče za bojovnost a plnění úkolů, které jsme si stanovili před utkáním.


Sestava: Kuba Salašnyj, Rosťa Černý, Kuba Dzieržava, Adam Katinger, Karel Kobliha, Kuba Šťastný, Vilda Zedník, Áďa Horáček, Vojta Pečinka, Vojta Schaffner, Fifa Buršík.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
6.5. doma  muži B 15:30  se Vsetínem
muži A 17:30  s Bystřicí p. H.
venku st.žáci B 12:00  v Olomouci s STM Olomouc B
mini st. A 12:30  Turnaj v Litovli (pořadatel Tatran Litovel)
mini st. B 12:30  Turnaj v Litovli (pořadatel Tatran Litovel)
ml.dorost 15:00  v Novém Veselí
7.5. venku  st.dorost 15:00  v Juliánově
8.5. venku ženy 18:00  v Olomouci s UP Olomouci

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook