Zpravodaj č. 4/2015

SOBOTA 7.2.2015:
 

Muži: NUTREND CUP 2015 - 14.ročník turnaje mužů ve Velké Bystřici

V sobotu 7.2. se uskutečnil 14-tý ročník turnaje mužů – NUTREN CUP 2015 za účasti družstev Prostějova (2.liga), Kostelce n. H. (2.liga), Lesany Zubří (2.liga) a našeho družstva mužů.

 NUTREND CUP 2015  V. Bystřice Kostelec Prostějov Lesana Zubří Skóre Body Poř.
 Velká Bystřice Nutrernd Cup 24 : 16 32 : 22 26 : 15 82 : 53 6 1.
 Kostelec n. H. 16 : 24 Nutrernd Cup 20 : 21 13 : 22 49 : 67 0 4.
 Prostějov 22 : 32 21 : 20 Nutrernd Cup 18 : 23 61 : 75 2 3.
 Lesana Zubří 15 : 26 22 : 13 23 : 18 Nutrernd Cup 60 : 57 4 2.

Konečné pořadí:  

  1. Velká Bystřice
  2. Lesana Zubří
  3. Prostějov
  4. Kostelec n. H.

 

Ženy: Hodonín - SK Velká Bystřice                                          32 : 30 (17 : 18)

V sobotním zápase jsme nastoupily proti týmu z Hodonína, který nám po posledním utkání měl hodně co vracet. Očekávaly jsme tvrdé utkání, ve kterém půjde o každý míč, a to se nám také potvrdilo. Vstup do utkání se nám povedl a díky nekompromisní obraně především Gábiny Grygarové, která nepustila do hry nejproduktivnější hráčku soupeře a přesnému zakončování v útočné fázi, jsme v 15. minutě vedly až o pět branek. Ke konci poločasu nám domácí tým nasadil osobní obranu, čímž jsme se v postupném útoku nechaly rozhodit a darovaly soupeřkám několik laciných gólů z rychlého útoku, kterými se na nás v závěru první půle dotáhly a výsledek vyrovnaly. Ve druhé polovině jsme bohužel nedokázaly navázat na výbornou obranu, která nás zdobila v prvním poločase, k tomu se přidalo klasické neproměňování vypracovaných šancí, a to vše dohromady vedlo k otočení zápasu a vedení domácích. Utkání bylo dramatické až do poslední chvíle. Bohužel jsme hrály často v oslabení a naopak za celý zápas nehrály jedinou přesilovku, což se projevilo především v závěru utkání, kdy už nám nezbyly síly na obrat a utkání jsme po velmi bojovném a sympatickém výkonu prohrály o dvě branky 30:32.
Sestava: Nováková A., Ručilová T., Hlaváčková K., Kadlecová O.(1), Jiroušová P.(1), Macharáčková J.(1), Zemanová R., Fabíková M.(7), Grygarová M.(12), Kumrová J.(5), Begalová A.(3)

 

NEDĚLE 8.2.2015:
 

St.žáci: ŽÁKOVSKÁ LIGA (2. kolo)                                                      - 2. místo

V neděli 8. 2. jsme v naší hale Na Letné pořádali další kolo žákovské ligy starších žáků. Odehráli jsme čtyři těžké zápasy, v nichž jsme dokázali získat pěkných šest bodů a obsadili druhé místo za družstvem HC Zubří. 

Velká Bystřice - Uherské Hradiště  32 : 13
Začátek zápasu nám vyšel přímo parádně, Jirka Routner, který nás pro toto kolo posílil, zavřel branku a brzy jsme vedli 8:1. Hodně produktivní jsme byli z levého křídla, kde byl stoprocentní po nemoci hrající Tony (skórovat dokázal i z opačné strany přes ruku) a výborně střílející, ale hůře bránící taktéž čerstvě uzdravený Schaffi. Hru výborně rozehrával Štěpek, uvolňoval své spoluhráče a ještě stačil střílet branky. Ve druhém poločase na něj soupeř nasadil osobku, ale ostatní kluci si s tím poradili. Dobře se rozehrál Macek a především v obraně byl velkou oporou. Puchýř dal hezkou branku, ale mohlo jich být i víc... Pepa Dobeš byl klasicky rychlý směrem dopředu, spoustu černé práce odvedl Pepíno11. Začátek druhé půle jsme trošku pokazili, ale postupně jsme začali hru zrychlovat a navyšovat náš náskok. Vyšla nám spousta dobře zahraných signálů a všem se podařilo vstřelit branku.

Velká Bystřice - Náchod  20 : 16   
V první půli opět výborný nástup a rychlé vedení 7:0, po poločase 12:3. Opět vycházela spousta akcí, akorát Pepa Dobeš hrál s gólmanem vybíjenou. Hodně produktivní byl Pepíno11. Do druhé poločasu nastoupilo úplně jiné družstvo. Začátek byl pozvolný a pak už se to jenom zhoršovalo. Pepa Dobeš sice zlepšil střelbu, ale aby se to vyrovnalo, tak všichni ostatní jí zhoršili. Závěr už se zvrhl  v nesmyslné lítání a bombardování soupeřova brankaře. Pochvalu zaslouží Jirka, který opět zavřel branku v první půli. Puchýř dokázal opět skórovat.

Velká Bystřice - Zubří  20 : 27
Dvě třetiny zápasu jsme s favoritem drželi krok. Všichni kluci zaslouží pochvalu za bojovnost. Na konci rozhodl širší kádr soupeře. Díky přibývající únavě kluci začali dělat chyby a neproměňovali své šance. V brance opět parádně Jirka. V závěru šel do branky Dittr a ze sedmi střel dostal pouhé dvě branky, což není špatná bilance. O branky se podělili zase téměř všichni hráči. Z dálky se prosazoval Macek, opět se trefil Puchýř, přidal se i Schaffi. Výborný výkon odvedl Pepíno11. Rychlé útoky zakončoval Pepa Dobeš, Štěpek neúnavně tvořil hru, na křídle se prosazoval Tony. Hezký zápas.

Velká Bystřice - Pardubice  24 : 14
Poslední zápas už měl k pohlednosti hodně daleko. Oba týmy působili velmi unaveným dojmem, z toho pramenili chyby v obraně i v útoku, spousta neproměněných šancí. V první půli opět dobře Jirka v brance, ve druhé Šudřa výtečně, předvedl několik super zákroků. Puchýř opět gól, křídla tentokrát byla neproduktivní, na Tondovi bylo hodně vidět, jak ho prodělaná nemoc oslabila. O branky se podělili spojky Macek, Štěpek a oba Pepíci.

Další kolo žákovské ligy ukázalo, jak důležité jsou výkony brankařů. Jirka byl velkou oporou a s jeho výkony šli nahoru i ostatní hráči. Přáli jsme si zisk čtyř bodů, nakonec jsme ještě dva přidali, takže celkově zavládla v našem týmu spokojenost. Na druhou stranu byla citelná každá absence (tentokrát Bobo a Hantr) a s oslabeným kádrem není možné odehrát 160 minut na sto procent! Další kolo odehrajeme 28. 2. ve Frýdku-Místku a věříme, že i tam získáme nějaké body do celkového hodnocení.    

Hráči (branky): J. Routner (br), J. Šudřich (br), T. Dittrich (br), Š. Souček (30), T. Maceášik (16), J. Dobeš (16), J. Jedenástík (13), A. Vodička (8), D. Schaffner (8), J. Vysloužil (4), T. Foukal (1).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
15.2. doma ženy 16:00  s Bohunicemi
venku muži 10:00  v Polance 
ml.dorost 12:00  v Polance 
st.dorost 14:00  v Polance 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook