Zpravodaj č. 27/2017

NEDĚLE 29.10.2017:
 

Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel                          17 : 18 (9 : 9)   

Dne  29.10. 2017 jsme odehráli další domácí mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018. Naším soupeřem byl tým Tatran Litovel.

Sestava: Novák Laďa, Potůček Vojta, Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner Vojta, Šárka Himrová, Kryštof Tomek, Honza Kobliha a Honza Nevrlý.

Do utkání jsme nastoupili s předsevzetím uhrát dobrý výsledek. Při posledním srovnáním sil jsme bohužel prohráli o deset gólů. Po prvních deseti minutách osobní obrany jsme naše borce pochválili. Byli na nohách a hlavně chtěli hrát. V dalších deseti minutách prvního poločasu bylo vidět, že naši pokračují v nastaveném tempu a soupeř někdy nevěděl co hrát. Hlavně nám vycházel signál tzv. DEVÍTKA. Ta nám vyšla pokaždé, když ji sehrála Šárka s Peťou. Dále co začíná trošku fungovat, je spolupráce s pivotem, kde hrál Kryštof, který zahrál výborné utkání. Neměl to vůbec jednoduché, protože v obraně bránil pivota o dvě hlavy vyššího a podstatně těžšího soupeře. Kdo se byl podívat, tak ví, o čem píši. Obrana fungovala bych řekl výborně, protože už bylo vidět, jak si konečně mezi sebou začínají mluvit Vojta Sch., Kryštof, Šárka a Peťa. U Pavla, Honzy a Honzy je potřeba to v nich probudit, jak do obrany, tak do útoku. Vojta P. i přesto, že v současné době je více brankařem než hráčem v poli, tak nastoupil do hry a vstřelil nějaký ten gól. Určitě je potřeba pochválit Laďu v bráně. Opět lapil pár tutovek, ale i přes velkou snahu našich svěřenců jsme smolně prohráli o jeden gól.

I když tomu výsledek neopovídá, naši borci odvedli jeden z nejlepších výkonů z posledních zápasů, proto jim náleží velká pochvala.

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – TJ Sokol Karviná                    37 : 24 (18 : 13)

Zápas proti poslednímu tabulky jsme celkem bez problémů zvládli, hodně branek padalo po rychlých akcí do otevřené obrany soupeře. To bylo umožněno i tím, že soupeř měl na střídání pouze jednu hráčku na rozdíl od naší téměř plné střídačky.

Sestava a branky: Mikulášková V.(br.), Hejtmánková V.(9), Kobylíková J.(2), Moťková H., Zívalová E., Macharáčková J.(2), Koudeláková K., Hymrová D.(6), Vítková K.(4), Slováčková B., Kumrová S.(5), Begalová A.(9).

 

Muži: TJ JM Chodov - Házená Velká Bystřice                          34 : 30 (16 : 16)   

Po třítýdenní pauze jsme se střetli v dalším našem venkovním utkání v hale pražského Chodova s domácím týmem, patřícím bezesporu mezi jednoho z  favoritů na nejvyšší příčky v soutěži. V naší sestavě se poprvé objevil na křídle po delší herní pauze Machynek.

Během prvního poločasu jsme se několikrát dostali do dvoubrankového vedení, které jsme bohužel pro nás nedokázali, i vinou našich některých neproměněných šancí, ještě navýšit. V závěru poločasu to byli domácí, kteří vyrovnávali na 16:16. Po přestávce jsme měli dobrý nástup, po dvou minutách jsme vedli 17:18, potom ale přišel obrat způsobený jednak naší ukvapenou střelbou a jednak zvýšenou aktivitou domácích. Ve 40. minutě jsme prohrávali 26:20, v 50. minutě už dokonce nejvyšším rozdílem v utkání 32:23. V posledních 10 minutách, po postupném prostřídání celé naší lavičky, jsme i díky naší bojovnosti korigovali na přijatelný čtyřbrankový rozdíl.

Během utkání se potvrdila herní síla soupeře, a to jak v postupném tak v rychlém útoku. V obranné i útočné činnosti uměl soupeř využít i výškovou a váhovou převahu svých hráčů.

Celý náš tým zaslouží pochvalu za přístup k utkání a bojovnost, zápasem opět žila celá lavička. I přes některé naše neproměněné brankové příležitosti převažovala tentokrát kvalita našeho útoku nad kvalitou naší obranné hry, 34 obdržených branek je dost. Z jednotlivců podal nejlepší výkon v průběhu celého utkání střelecky disponovaný dorostenec Prošvic na pravé spojce, kterého hlavně v prvním poločase úspěšně doplňoval na levém křídle další dorostenec Tkadleček.

Nyní nás čeká v dalším utkání na půdě soupeře Litovel, asi úplně největší favorit soutěže.


Sestava a branky: Vydra, Schneider – Prošvic 11, Tkadleček 6, Kubis 4(2), Menšík 2, Padalík 2, Wolf 2, Machynek 2, Spurný 1, Strádal, Mikušek, Dosoudil a Buršík.

Rozhodčí: Dlouhý - Sovová
Diváci: 85
Vyloučení: 4 – 2
Sedmičky: 4/1 – 3/2

                                                                                                                                                     Autor článku: trenér Černíček

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
4.11. venku ženy 13:00  v Hodoníně
st.dorost 15:00  v Kopřivnici
muži 17:00  v Litovli
5.11. venku mini ml.   9:00  Turnaj v Hranicích
ml.žáci 10:00  v Olomouci s HBC Olopmouc
mini st. A 11:30  Turnaj v Hranicích
mini st. B 11:30  Turnaj v Hranicích
ml.dorost 12:00  v Rožnově p. R.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook