Zpravodaj č. 28/2017

SOBOTA 4.11.2017:
 

St.dorost: KH Kopřivnice - Házená Velká Bystřice                  30 : 24 (14 : 14)   

Zbytečně střelecky promarněné jinak házenkářsky pěkné utkání.

Sestava: Kolovratník(br.), Hanuš(br.), Shaffner, Prošvic(10), Hradský(2),Spurný(2), Pastorek(1), Čundrle, Souček(3), Tesařík(1), Buršík(1), Možíš(2), Dosoudil(1), Tkadleček(1).


Ženy: HK Hodonín „B“ - Házená Velká Bystřice                         33 : 17 (19 : 8)   

Proti prvnímu týmu tabulky, aspirujícímu na postup do vyšší soutěže, jsme byli ve všech činnostech horším týmem. Nejvíce jsme zaostávali v rychlosti nebo souhře spojek při hře do postavené obrany.

Sestava: Mikulášková L.(br.), Steigerová J.(br.), Moťková H., Kumrová S.(4), Macháčková J.(2), Slováčková B., Vítková K.(1), Koudeláková K.(1), Hymrová D., Begalová A.(9)

 

NEDĚLE 5.11.2017:
 

Mini mladší: Turnaj v Hranicích na Moravě

V neděli 5.11. hráli naši mladší minici svůj další turnaj, tentokrát jsme jeli do Hranic na Moravě. Začínali jsme v 9 hodin a hráli v hale.
Na sraz u haly na Letné dorazili všichni a my byli poprvé kompletní - 14 dětí. Paráda. Postavili jsme dvě družstva A a B a také domácí postavili dvě družstva. My postavili dva více méně vyrovnané celky, kdežto Hranice postavili jedno silnější a jedno začínající.


Za družstvo Velká Bystřice B hráli: Dája Pazderová, Matěj Schneider, Radim Koreczký, Denis Miklík, Kryštof Potůček, Maruška Ježková a nováček Pavel Slepica.

Za družstvo A hráli: Vojta Urban, Tomáš Tomanec, Adam Zedník, Štěpán Muller a nováčci Hillar Šlosar, Kuba Mádr a Adélka Sittová.

Hrálo se 2x 10 minut, a všichni si zahráli zhruba stejnou dobu. Na závěr dovednostní soutěže a sladké odměny. Vše proběhlo bez problémů v dobré náladě. Parádně se do týmu zapracovávají nováčci, kteří již ze sebe setřásli počáteční nervozitu. Poděkování patří hlavně rodičům, kdy každé dítě mělo minimálně jednoho rodinného příslušníka, někteří si udělali výlet a jeli celé rodiny, takže o atmosféru bylo postaráno. U soupeřů byl počet rodičů podobný, takže hala byla celkem slušně zaplněna.

Myslím, že už teď se všichni těší na příští týden, kdy v sobotu hraje jedno družstvo v Olomouci a druhé v neděli doma v Bystřici.

 

Ml.žáci: HBC Olomouc „A“ - Házená Velká Bystřice                  28 : 17 (15 : 7)   

Dne  5.11. 2017 jsme odehráli další mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018. Naším soupeřem byl tým HBC Olomouc A.

Sestava: Potůček Vojta, Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner Vojta, Šárka Himrová, Kryštof Tomek, Honza Kobliha a Honza Nevrlý, Horáčková Eva, Čáp Aleš.

Utkání v deseti minutách osobní obrany bylo asi to nejhorší co na podzim naši ‘’borci’’ předvedli. Hra byla bez pohybu a hráči se neustále schovávali za soupeře. Proto také osobka skončila 10:1 pro tým HBC. Asi se projevila nesoustředěnost a nekázeň některých jedinců na tréninku. V další části utkání se hra trochu vyrovnala a naši hráči se zlepšili. Kdo předvedl výborný výkon byl brankař Vojta Potůček, který tam měl pár super zákroků a Pavel Matulík, který se kousl a i přes zranění v obraně fungoval a vstřelil také nějaký ten gól.

Myslím si, že nám bylo nastaveno zrcadlo, a doufám, že si z toho hráči vezmou ponaučení.

 

Ml.dorost: TJ Rožnov p. R. - Házená Velká Bystřice                 34 : 40 (16 : 20)   

Na horkou půdu v Rožnově jsme odjeli v téměř kompletní sestavě (chyběl jen Pepa Dobeš a Fífa) a očekávali jsme těžký a vyrovnaný zápas, protože domácí v soutěži stejně jako my ještě neprohráli. Navíc mají v kádru urostlé hráče, hlavně vysoké spojky, bratry Škarkovi.
Od začátku utkání se hrálo ve vysokém tempu, domácí na nás nastoupili s velmi tvrdou obranou (chvílemi až moc), ale naši kluci už mají něco odehráno a nenechali se tímto stylem znechutit. Naopak okamžitě ukázali, že ani jim taková hra není cizí a zejména trio Mican, Pospa, Tony několikrát soupeři řádně znechutili jejich útočné snažení. To ovšem neznamená, že by ostatní bez zájmu přihlíželi. Naše obrana šlapala jako dobře namazaný stroj a co prošlo, tak dokázal svými zákroky ve většině případu likvidovat Vojta v bráně.
Do prvního našeho vyloučení byl stav zápasu vyrovnaný, přesilovku domácí využili k vedení o dvě branky, ale jakmile jsme opět hráli v plném počtu, pětibrankovou šňůrou jsme otočili výsledek v náš prospěch (9:6) a soupeře už do vedení nepustili. Na konci prvního poločasu jsme vinou technických chyb dovolili domácím srovnat na 16:16, ale vzápětí přišla naše série čtyř branek, která do našich řad vnesla potřebný klid. Ve druhé půli, jsme už žádnou herní krizi neměli a zaslouženě jsme získali cenné dva body. Nutno ale pochválit domácí hráče, kteří byli velmi houževnatí a bojovali až do samého konce.
Naše borce chválíme za bojovný a herně vyzrálý výkon. Potěšilo nás, že jsme mohli dát dostatek herního prostoru všem klukům, aniž by utrpěla kvalita naší hry, a že jsme konečně zahráli úspěšně nové signály. Nejvíc nás ale těší, že hrajeme kolektivní házenou a naše hra není založená jen na individuálních výkonech jednotlivých hráčů. V každém utkání dokáží téměř všichni kluci střílet branky a v tom vidíme největší rozdíl v porovnání s ostatními družstvy.
Na závěr děkujeme rodičům za pomoc s dopravou a vydatné fandění, které k těmto zápasům prostě patří a pomáhají klukům při jejich hře. Další zápas odehrajeme v sobotu 11. 11. doma ve 13:30 proti Žeravicím a všechny srdečně zveme do haly SK v areálu Na Letné.


Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (10), B. Možíš (8), V. Micka (7), D. Schaffner (5), J. Vysloužil (3), V. Pospíšil (3), V. Haderka (2), R. Černý (1), V. Zedník (1), M. Pelák.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
4.11. doma ml.žáci 12:00  s Centrem Haná
ml.dorost 13:30  s Žeravicemi
st.dorost 15:30  se Šťáhlavami
venku mini ml. B 10:45  Turnaj v Olomouci na Zoře
5.11. doma mini ml. A   9:00  Turnaj ve Velké Bystřici
mini st. A + B 11:00  Turnaj ve Velké Bystřici
ženy 15:30  s Porubou "B"
muži 17:30  se Dvorem Králové

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook