Zpravodaj č. 29/2017

SOBOTA 11.11.2017:


Ml.žáci: Házená Velká Bystřice – Sokol Centrum Haná             22 : 18 (14 : 9)

Dne 11.11. 2017 jsme odehráli poslední podzimní domácí mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018.

Sestava: L. Novák, V. Potůček, Petr Matulík, Pavel Matulík, Š. Himrová, K. Tomek, J.  Kobliha, J. Nevrlý, E. Horáčková, A. Čáp, Š. Dvořák.

Před začátkem utkání jsme nevěděli co od něj očekávat, protože v posledním zápase soupeři vycházelo vše, na co chytl a nám naopak štěstěna nepřála. Chtěli jsme samozřejmě využít domácího prostředí a soupeře minimálně potrápit. V prvních deseti minutách osobní hry nám začátek opět nevycházel a soupeř vedl ve 4. minutě o 3 góly. Nicméně po důrazné domluvě se naši hráči srovnali a začali protivníka přehrávat skvělým pohybem po hřišti a i v dalších 10. minutách prvního poločasu klasické hry jsme soupeře k ničemu nepustili. Při nástupu do druhého poločasu jsme všem hráčům kladli na srdce, že musí makat od začátku. I když se soupeř snažil s průběhem utkání něco udělat, tak se mu to nepodařilo. Díky výborné obraně a útoku můžu říct, že naši svěřenci konečně hráli to, co umí a hlavně chtěli a měli chuť hrát.

Proto všem patří velká pochvala a doufám, že takový zápal pro hru předvedou i na blížícím se Dobiáš Cupu 2017.

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – SK Žeravice                     45 : 26 (24 : 12)   

V dalším domácím utkání jsme hostili soupeře z nedalekých Žeravic. Kromě začátku zápasu, kdy jsme trošku hořeli na pravé straně obrany, se celé utkání neslo v naší režii a hosty jsme jasně přehráli. Do zápasu jsme nasadili všechny hráče a snažili jsme se, aby odehráli stejný počet minut.
S velkou střeleckou chutí odehráli zápas hlavně mlaďoši, ale pochvalu zaslouží všichni hráči, za odpovědný výkon.

Hráči (branky): V. Zácha (br), J. Dobeš (10), M. Pelák (9), V. Micka (5), V. Zedník (4), D. Schaffner (4), V. Haderka (4), A. Vodička (3), R. Černý (2), V. Pospíšil (2), M. Pečinka (1), B. Možíš (1), J. Vysloužil.

 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – Sokol Šťáhlavy                 28 : 26 (15 : 14)   

Bojovné utkání dvou nováčků v nejvyšší soutěži staršího dorostu vyznělo lépe pro naše kluky. Vyrovnané utkání od první minuty jsme urvali proti výborně hrajícímu soupeři v posledních minutách.

Sestava: Kolovratník D. (br), Schafner D., Prošvic T.(3), Hradský V.(5), Spurný T.(2), Pastorek D., Čundrle F.(3), Buršík T., Možíš B.(4), Dosoudil R.(3), Tkadleček D.(6), Borůvka P.(2), Micka V., Vodička A.



NEDĚLE 12.11.2017:


Ženy: Házená Velká Bystřice – Sokol Poruba „B“                      30 : 23 (13 : 9)   

Zápas se zálohou Poruby jsme vyhlíželi s mírnou nervozitou, protože z Poruby jsme si domů přivezli pěknou nadílku. Tentokrát se ale hrálo podle našich not. Naše hráčky bojovaly a výborně bránily, za obranou stála spolehlivá brankařka. Naše útoky byly poměrně pestré a do zakončení se zapojovaly všechny hráčky. Co bylo důležité, že jsme se vyvarovali zbytečných ztrát. Prostě povedené utkání s vítěznou tečkou.

Hráčky a branky: L. Mikulášková (br.), V. Hejtmánková (4), J. Kobylíková (5), H. Moťková (2), E. Zívalová, J. Macharáčková (1), K. Koudeláková (1), D. Hymrová (4), K. Vítková (3), B. Slováčková, S. Kumrová (8), A. Begalová (2).



Muži: Házená Velká Bystřice – 1. HK Dvůr Králové                 22 : 22 (12 : 10)   

Po delší době jsme hráli opět doma, tentokrát proti týmu Dvora Králové. Museli jsme se obejít bez u nás hostujícího hráče Zubří Menšíka, naopak nás posílil Švébiš, hrající za Kopřivnici.

Celý zápas se vyznačoval velkou vyrovnaností, i když v mírném vedení jsme byli téměř pořád my. V prvním poločase jsme největším rozdílem vedli ve 14. minutě 5:2, jinak to bylo téměř stále o jeden až dva góly ve skóre pro nás. Po přestávce byl průběh utkání podobný, podařilo se nám několikrát odskočit na tříbrankový rozdíl, ten jsme ale nedokázali ani jednou více navýšit. I když jsme v 58. minutě ještě vedli 22:20, hostující mužstvo 40 sekund před koncem vyrovnalo. Jednalo se již o konečný výsledek, protože se nám již po našem oddechovém čase nepodařilo v závěru skórovat.

Ztráta bodu nás velmi mrzí, utkání jsme měli vyhrát. Hosté ani jednou nevedli a pouze 3x za zápas vyrovnali skóre, potřetí bohužel pro nás v poslední minutě. Myslím, že jsme byli lepším mužstvem, i když soupeř podal velmi houževnatý výkon, často na hranici povolené tvrdosti. Jeho velkou oporou byl brankář Babčaník, který nás několikrát vychytal ve vyložených šancích.

Naši hráči celý zápas příkladně bojovali, tentokrát obranná hra byla lepší než útočná činnost. Pokud nešlo zahrát rychlý přechod do útoku, v postupném útoku na postavenou obranu jsme se dost trápili. Naším velkým problémem bylo proměňování dobrých střeleckých příležitostí a také absence střelby z větší vzdálenosti. Z jednotlivců zaslouží pochvalu brankář Vydra, v obraně Švébiš a Padalík a v útoku Kubis a Wolf.

V příštím kole se pokusíme zabodovat v Praze na palubovce Sokola Vršovice.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Kubis 7(2), Wolf 4, Prošvic 3, Tkadleček 3, Padalík 2, Švébiš 2, Čelovský 1, Strádal, Mikušek, Machynek, Spurný a Buršík.

Rozhodčí: Procházka - Videcký
Diváci: 143
Vyloučení: 4 – 6
Sedmičky: 3/2 – 4/4

                                                                                                                   Autor článku: trenér Černíček

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
14.11. venku ml.dorost 16:30   v Hranicích
19.11. doma ženy 15:30  s Bohunicemi
venku muži 16:00  v Praze s Vršovicemi

                                                                                                                                                          

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Plakát na 27. - 28.4.2024

Zpravodaj č. 13/2024

Facebook