Zpravodaj č. 30/2017

ÚTERÝ 14.11.2017:


Ml.dorost: TJ Cement Hranice - Házená Velká Bystřice          35 : 29 (17 : 14)   

Z naší strany absolutně nevydařený zápas. Domácí na nás vlétli, výborně bránili, v útoku hráli trpělivě a skórovali z připravených šancí. Naší odpovědí na tuto hru byla nedůrazná obrana, technické chyby, zbrklost v útočné fázi a velmi špatnou produktivitu při zakončení. Jako nadstavbu jsme přidali protažené obličeje a ukřivděné výrazy. Co nám ale nejvíc chybělo, byla bojovnost všech hráčů a kolektivní hra! Malá naděje na zvrat přišla v deváté minutě druhé půle, kdy jsme se dotáhli na rozdíl jediné branky (22:21), poté však přišlo naše hloupé vyloučení (kolikáté už), čehož domácí využili k šestibrankovému trháku a rozhodli tak o svém naprosto zaslouženém vítězství.

Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (7), B. Možíš (6), V. Micka (6), J. Dobeš (6), D. Schaffner (2), J. Vysloužil (1), V. Haderka (1), R. Černý, V. Zedník, M. Pelák, V. Pospíšil

 


NEDĚLE 19.11.2017:


Muži: Sokol Vršovice - Házená Velká Bystřice                 29 : 27 (16 : 11)   

Již podruhé jsme na podzim nastoupili k mistrovskému utkání v hlavním městě, tentokrát v hala týmu Sokola Vršovice. Naše sestava bohužel nebyla optimální, chyběli především Menšík se Švébišem na spojce, z důvodu časové kolize se zápasy družstev, za která hrají přednostně.
Prvních 12 minut jsme drželi se soupeřem vyrovnaný výsledek až do stavu 5:5, když jsme vždy dokázali srovnat jednogólové vedení domácích. Ve střední pasáži prvního poločasu nám potom soupeř odskočil dvěma čtyřgólovými šňůrami na průběžných 13:6 ve 22. minutě. Zbývající minuty před přestávkou byly již vyrovnané, v posledních třech minutách jsme snížili dvěma góly rozdíl ve skóre na 5 branek. Po přestávce jsme navázali na konec první půle a zkorigovali jsme stav ve 44. minutě na 16:14 pro domácí. I přes zlepšený výkon proti prvnímu poločasu se nám v dalším průběhu nepodařilo dotáhnout výsledkově na domácí, ti nám naopak odskočili v 53. minutě na 28:22 a zdálo se být rozhodnuto. Opak byl ale pravdou. Díky neutuchající bojovnosti všech našich hráčů a několika výborným zákrokům brankáře Vydry se nám podařilo pětigólovou šňůrou snížit asi dvacet sekund před koncem na 28:27. Po rozehrání soupeře jsme se pokusili získat míč aktivní osobní obranou všech hráčů, bohužel soupeř dokázal těsně před koncem skórovat.
Myslím, že zápas rozhodla naše hluchá desetiminutovka mezi 13. a 22. minutou, ve které zvítězili domácí poměrem 8:1. My jsme v této fázi nebyli schopni nic ubránit a v útoku jsme byli naprosto bezzubí. Druhý poločas byl z naší strany celkově daleko lepší, i když na nějaký bodový zisk už to nestačilo. Z domácího týmu nám největší problémy dělal Bednář na postu pivotu, pravá spojka Metlička a gólman Zavázal, hostující z Dukly Praha.
Naší hře chyběla v prvním poločase kvalita obranné hry a po celý zápas jsme se v útoku trápili ve hře na postavenou obranu soupeře, chyběla střelba z větší vzdálenosti. Tým podržel již tradičně brankář Vydra. V prvním poločase mě příjemně překvapil svojí hrou dorostenec Spurný na střední spojce, v druhé půli velmi dobrý výkon v útoku odvedl pivot Strádal. Střelecky tým tentokrát táhla trojice Kubis – Tkadleček - Padalík. Stínem utkání bylo zranění kotníku Machynka, kterému všichni přejeme brzké uzdravení.

V posledním podzimním utkání přivítáme na domácím hřišti Náchod.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Kubis 8(3), Tkadleček 6(3), Padalík 5, Strádal 3, Spurný 2, Prošvic 2, Wolf 1, Mikušek, Machynek a Buršík.

Rozhodčí: Rutta – Větrovský
Diváci: 68
Vyloučení: 1 – 1
Sedmičky: 1/0 – 8/6

                                                                                                                     Autor článku: trenér Černíček


 

Ženy: Házená Velká Bystřice – Tatran Bohunice                     27 : 23 (13 : 14)   

Hráčky a branky: L. Mikulášková (br.), V. Hejtmánková (7), J. Kobylíková, H. Moťková (6), J. Macharáčková (1), K. Koudeláková (1), D. Hymrová (3), K. Vítková, S. Kumrová (4), A. Begalová (4), M. Kaczmarczyková (1).

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
25.11. doma ml.dorost 12:00   s Novým Jičínem
26.11. doma mini st. A 11:00  Turnaj ve Velké Bystřici
mini st. B 11:00  Turnaj ve Velké Bystřici
st.dorost 15:30  s Plzní
muži 17:30  s Náchodem
venku mini ml. 9:00  Turnaj v Olomouci (HBC)
ml.dorost 14:00  v Luhačovicích

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook