Zpravodaj č. 31/2017

SOBOTA 25.11.2017:


Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – TJ Nový Jičín                     54 : 17 (25 : 8) 

Hosté přijeli bez svého nejlepšího střelce Hrachovce a na jejich hře to bylo znát. Od začátku jsme byli pány na hřišti a rychlou hrou jsme navyšovali skóre až ke konečnému výsledku. Na hřiště se dostali všichni hráči, každý se dokázal prosadit střelecky včetně Vojty Záchy, který chladnokrevně proměnil sedmičku. Kluky chválíme za to, že soupeře nepodcenili a hráli naplno až do konce.

Hráči (branky): V. Zácha (br+1), J. Dobeš (16), A. Vodička (10), D. Schaffner (9), B. Možíš (7), J. Vysloužil (4), R. Černý (3), V. Zedník (3), M. Pečinka (1). 

 

NEDĚLE 26.11.2017:


Mini mladší: Turnaj v Olomouci

V neděli 26.11. hráli naši mladší minici svůj závěrečný soutěžní turnaj, tentokrát jsme jeli do Olomouce na halu Zory. Turnaj pořádalo družstvo HBC Olomouc. Začínali jsme v 9 hodin.
Na sraz u haly na Letné dorazili jen někteří a my měli problém se sestavou. Jeden chyběl, takže nás bylo 9 dětí. Nedalo se nic dělat, museli jsme postavit dvě družstva a v jednom nám jeden hráč chyběl.

Za družstvo Velká Bystřice B hráli: Matěj Schneider, Vojta Urban, Štěpán Muller a nováček Pavel Slepica.
Za družstvo A hráli: Denis Miklík, Tomáš Tomanec, Adam Zedník a nováčci Hillar Šlosar a Kuba Mádr

První jsme hráli proti sobě v poli tři na tři. Vyrovnaný zápas. Druhý zápas hrálo naše A-družstvo s domácím HBC Olomouc a B-družstvo se Zorou. Půjčili jsme si od nich dvě hráčky a tak jsme měli jednoho na střídání. Opět vyrovnané zápasy. Třetí kolo hrálo družstvo A se Zorou a družstvo B s HBC Olomouc. Opět nám půjčilo tentokrát družstvo HBC jednoho hráče, aby jsme mohli hrát kompletní. Zahráli si všichni a jelikož se hrálo téměř bez střídání, měli toho na závěr plné kecky. Pak ještě soutěže a jeli jsme domů.

Poděkování patří oběma družstvům z Olomouce, že nám půjčili hráče a rodičům našich hráčů, kteří přijeli fandit....Tímto nám skončila podzimní část soutěžních turnajů a přes zimu budeme jezdit po vytipovaných turnajích, abychom se zdokonalili a na jaře mohli předvést, co jsme se naučili.

 

Ml.dorost: Sokol Luhačovice - Házená Velká Bystřice             25 : 40 (12 : 24)   

K poslednímu zápasu podzimní části jsme odjeli do Luhačovic. Z různých důvodů jsme měli pouze sedm hráčů, takže bylo jasné, že se kluci zapotí. Přes tuto komplikaci jsme utkání s přehledem, jedinou výtku máme k druhému poločasu, kdy naší hru ozdobilo příliš mnoho technických chyb. Podzimní část jsme až na zaváhání v Hranicích zvládli, neznamená to ale, že usínáme na vavřínech. Spousta soupeřů se na nás bude chtít vytáhnout a jaro bude ještě velmi zajímavé. Pokud ale kluci potáhnou za jeden provaz a kolektivní hru povýší nad svá ega, věříme, že cíl, který jsme si stanovili před sezónou splníme.

Hráči (branky): V. Zácha (br), A. Vodička (15), D. Schaffner (10), B. Možíš (7), J. Vysloužil (5), V. Zedník (2), R. Černý (1).

 


St.dorost: Házená Velká Bystřice – Talent Plzeň                       24 : 26 (7 : 17)   

Atraktivní zápas plný osobních soubojů s nešťastným koncem pro naše hráče. 

Sestava: Hanuš(br.), Kolovratník,(br.), Prošvic(5), Spurný(2), Andrš (6), Pastorek(3), Čundrle(1), Buršík, Dosoudil(2), Tkadleček(4), Borůvka, Maceášik (1).

 

Muži: Házená Velká Bystřice – TJ Náchod                               33 : 23 (18 : 10)   

V posledním podzimním domácím utkání jsme přivítali Náchod. Opět nám z důvodu časové kolize chyběl na spojce Menšík ze Zubří a někteří hráči nastoupili se zdravotními problémy.

Přes zmíněné komplikace jsme začali utkání velmi dobře, v 15. minutě byl stav 9:5 a i v dalších minutách jsme měli průběh zápasu pevně v rukách. I díky dvěma třígólovým šňůrám jsme v poločase vedli o osm branek. Po přestávce jsme vstřelili první čtyři góly a získali jsme tím už dvanáctibrankový náskok na soupeře. Ten jsme drželi ještě v 41. minutě, kdy byl stav 25:13. Ve střední části druhého poločasu nás potom postihl menší výpadek, soupeř stáhl naše vedení v 51. minutě na 26:19. Závěr utkání jsme ale bezpečně kontrolovali a brankový rozdíl se nakonec zastavil na deseti gólech.

Myslím si, že jsme zvítězili naprosto zaslouženě. V utkání jsme podali jeden z nejlepších podzimních výkonů, i když je jistě stále co zlepšovat. Pozitivním rysem bylo aktivní zapojení všech hráčů ze střídačky do hry, střelecky se prosadilo hned 9 hráčů a to i debutující Čundrle. Z týmu hostů nám trochu dělal problémy pouze střelecky disponovaný Hrachový.

Tentokrát kladně hodnotím vyrovnanost kvality naší hry v obraně a při útočné činnosti. Hra v obraně nepostrádala potřebnou tvrdost, oporou byli i oba brankáři, Vydra a Schneider. Když to šlo, snažili jsme se o rychlý přechod do útoku a při hře na postavenou obranu nechyběla ani střelba z větší vzdálenosti. Střelecky se prosadili hlavně Padalík na pivotu, Kubis z křídla a spojka Švébiš. Pochvalu zaslouží ale všichni hráči, každý přispěl k vítězství svým dílem.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Padalík 8, Kubis 6, Švébiš 5, Tkadleček 5(3), Spurný 3, Prošvic 2, Wolf 2, Čundrle 1, Dosoudil 1, Strádal, Mikušek a Buršík.

 

Rozhodčí: Valášek - Vychodil
Diváci: 152
Vyloučení: 3 – 4
Sedmičky: 4/3 – 4/4

 

                                                                                                                                            Autor článku: trenér Černíček

 

 


 

DOBIÁŠ CUP 2017 – turnaj mladšího žactva v Rožnově pod Radhoštěm   

O víkendu24. – 26.11.2017 jsme se zúčastnili již tradičního turnaje mladšího žactva v Rožnově pod Radhoštěm DOBIÁŠ CUP 2017 za účasti celkem 13 týmů z Česka a Slovenska: TJ Sokol Ostrava, HBC Olomouc 1966, HC Zlín – dívky, chlapci, HC Kolín, SKPP Handball Brno, ŠKP Bratislava, TJ Sokol Centrum Haná, Házená Velká Bystřice, SKH Polanka, TJ Tatran Stúpava, HC Zubří, TJ Rožnov pod Radhoštěm.

Na turnaj jsme odjeli již v pátek, abychom mohli odehrát první utkání co nejdříve a tak pomohli pořadateli s organizací celého turnaje.

Sestava: Novák Laďa, Potůček Vojta, Matulík Peťa, Matulík Pavel, Himrová Šárka, Tomek Kryštof, Koblih Honza, Nevrlý Honza, Čáp Aleš, Dvořák Štěpa, Horáčková Evča a Švábeníková Anetka.

 

Házená Velká Bystřice – HC Zubří                                                             8 : 14 (5 : 7)
Naším prvním soupeřem byl tým HC Zubří. Utkání začalo výborně v prvních deseti minutách jsme vedli až o 5 gólů, ale potom začali borci soupeře hrát agresivněji někdy až za hranicí pravidel a zde zaúřadovala neštastně složka rozhodčích. Doufám, že to bylo jen jejich nezkušeností, že neodpískali 5 x držení ze zadu při střelbě na šestce a několikrát ve výskoku úder z boku bez progresivního trestu. To bohužel naše borce zlomilo a nechtělo se jim ani tento zápas dohrát. Vysvětlili jsme jim, že i takové zápasy jsou, tak ho dohráli až do konce.

Házená Velká Bystřice – Tatran Stupava                                                15 : 16 (6 : 6)
Po rozebrání prvního utkání a prospání se do nového prosluněného sobotního dne jsme hned ráno v 7:55 hod. nastoupili proti týmu Tatranu Stupava. Bylo to úplně jiné utkání, kde se hrálo tvrdě, ale férově a střídaly se šance na obou stranách. Chvíli vedl soupeř až o 2 góly, ale my jsme dotáhli a následně jsme jim poodskočili mi o 2 góly, ale bohužel několik nastřelených tyček nás obralo o vítězství. Naopak soupeř proměnil a zvítězil.

Házená Velká Bystřice - HC Zlín (chlapci)                                               12 : 14 (5 : 8)
Hodinu po obědě na nás čekal nečitelný soupeř ze Zlína, který předváděl v pátek a v sobotu výborné výkony s trochou smůly. Proto jsme si řekli, že budeme hrát ze zajištěné obrany bez rizikového vypichování míče. I toto utkání bylo vyrovnané s rychlým tempem nahoru a dolů. V tomto utkání měl Zlín vice štěstí a my provedli několik drobných chyb a proto soupeř zaslouženě vyhrál.

Házená Velká Bystřice – HC Kolín                                                             15 : 3 (9 : 2)
Po zhlédnutí několika zápasů soupeře jsme nastoupili do tohoto utkání s tím, že nedáme soupeři ani centimetr volného prostoru. Díky vysunuté obraně a vypichnutým míčům, které následně šli do trháku jsme soupeře úplně přehráli a zaslouženě vyhráli.

Házená Velká Bystřice – TJ Sokol Centrum Haná                                   9 : 15 (5 : 11)
Během celého dne kdy jsme už odehráli 3 utkání na nás čekal večer soupeř z Centra Haná. Utkání, které se nám vůbec nepovedlo. Naši hráči už byli unavení a nechtělo se jim už moc běhat, proto po první půlce bylo jasné, že toto utkání je rozhodnuté.

Házená Velká Bystřice - TJ Rožnov pod Radhoštěm                               13 : 12 (6 : 4)
Do nedělního zápasu s Rožnovem jsme nastoupili s vidinou posledního utkání a nechat na hřišti všechno. Do osmé minuty jsme už vedli 6 : 1, ale pak jak kdyby se vše zastavilo. Buď jsme hráli s brankařem vybíjenou nebo nás opět potrápily brankové tyče a soupeř nás dotáhl na rozdíl dvou gólů. V druhém poločase naštěstí nedošlo k žádnému výpadku a díky bojovnosti hráčů jsme i toto utkání dotáhli do vítězného konce.

Celkově jsme na tomto turnaji skončili na 11. místě. Možná se to jeví, jako neúspěch, ale určitě nám to ukázalo na čem máme zapracovat v zimní přestávce a také to určitě hodně dalo hráčům po herní stránce. Za předvedené výkony na turnaji určitě všem patří pochvala.

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
2.12. venku st.dorost 14:00  v Praze s Duklou Praha
3.12. venku ženy 17:00  v Olomouci s UP Olomouc

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook