Zpravodaj č. 1/2018

OLMA CUP 2018

 

Dne 13. - 14. 1. 2018 jsme ve Velké Bystřici uspořádali 6. ročník mezinárodního turnaje mladších žáků pod záštitou našeho partnera firmy OLMA.

Již tradičního turnaje se zúčastnily týmy Dukly Praha, HK Lovosice a HC Zubří. Dále na tento turnaj přicestovaly týmy Handball Hostivice, ŠKP Bratislava (SK), Strojár Malacky (SK) a Tatran Stupava (SK).

 Sestava: Laďa Novák, Vojta Potůček, Petr Matulík, Pavel Matulík, Vojta Schaffner, Šárka Himrová, Aleš Čáp, Kryštof Tomek, Jan Kobliha, Radek Vyhnánek, Jan Nevrlý, Aneta  Švábeníková a Oliver Wippern.

  

HC Zubří – Velká Bystřice   5 : 16

První brzké ranní sobotní utkání, které nás mělo pořádně prověřit bylo s borci ze Zubří. Ze začátku to, tak vypadalo. Na obou stranách se moc nedařilo. Spousta střel, které šli mimo bránu anebo je chytli brankaři. My jsme se z toho stavu dříve otřepali a v průběhu zápasu jsme přebrali aktivitu na svou stranu a po zásluze vyhráli.


Handball Hostivice – Velká Bystřice   9 : 12

Utkání, od kterého jsme nevěděli co čekat. Se soupeřem jsme se nikdy nepotkali na hřišti. Tak jsme nastoupili do hry s úkolem hrát ze zajištěné obrany a postupně zvyšovat aktivitu směrem dopředu. To se nám celkem dařilo a postupně jsme navyšovali gólový rozdíl. Zápas byl velmi vyrovnaný herně i výsledkově.


Dukla Praha 4 – Velká Bystřice   3 : 4

Již předem jsme věděli, že zápas nebude vůbec jednoduchý. Dukla přijede vždy dobře připravená. Od začátku utkání výborně fungovaly obrany obou týmů a když už se někdo prodral ke střelbě, tak to chytili brankaři, proto také padlo, tak málo gólů. První gól padl až v 5-té minutě prvního poločasu. V tomto duchu probíhal celý zápas. Z trochou štěstí jsme utkání vyhráli.


Tatran Stupava – Velká Bystřice   3 : 16

Už od prvního písknutí do píšťalky bylo jasné, že to nebude nic těžkého. Soupeři od začátku nefungovali přihrávky na tož nějaká herní akce. V obraně jsme neměli žádný problém co bylo potřeba jsme zblokovali nebo pochytali. V útoku se nám gólově probudili takový hráči, jako Honza Kobliha, Oliver Wippern nebo Radek Vyhnánek, kteří se rozpoměli, že také umí vstřelit gól. Šlo o jedno z těch lehčích utkání. Po zásluze jsme zvítězili.


ŠKP Bratislava – Velká Bystřice   7 : 15

Tým Bratislavy je vždy nepříjemným soupeřem, který má vždy jednu nebo dvě výborné spojky, které umí jeden na jednoho s obrovskou lehkostí a rychlostí. Díky tomu, že jsme soupeře viděli v předchozích zápasech jsme věděli, jak do utkání nastoupit. Díky dobrému přistupování k útočícím hráčům jsme jejich silnou stránku v prvním poločase eliminovali. Do druhého poločasu jsme nastoupili se stejnou taktikou, jak v první půlce. V tomto utkání dobře zachytali oba brankaři Laďa N. s Vojtou P. a díky výborné obraně a skvělým utočným akcím jsme v utkání zvítězili.


HK Lovosice – Velká Bystřice   16 : 5

Soupeř z Lovosic, který proti nám v neděli nastoupil v sobotních utkáních ani jednou nezaváhal a suveréně všechny zápasy vyhrál. V tomto utkání se hrálo nahoru a dolu. Na tuto mládežnickou kategorii nezvyklé, proto jsme měli obavy vydrželi. Utkání v prvním poločase bylo velmi vyrovnané. Nášim borcům i soupeři se dařilo proměňovat co šlo. Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním vyhrát. Bohužel nás zastavili čtyři tyče a snad pět přešlapů. Toho soupeř dokázal využít a celé utkání dovedl k jejich výhře.


Strojár Malacky – Velká Bystřice   5 : 8

Strojár Malacky je tým, s kterým jsme také nikdy neměli šanci se utkat. Šlo o utkání o bytí a nebytí. Vítěz tohoto zápasu bral vše a postoupil do finále. Byli si toho vědomi, jak naši hráči, tak hráči soupeře z Malacek. U obou týmů se vycházelo z výborných obran a postupného útoku. Už před utkáním jsme naše borce burcovali k agresivnější, lepší obraně a nápaditějším útočným akcím. To, že si to vzali k srdci bylo patrné od prvních minut. Během celého utkání se zdvojovali a někdy i ztrojovali. V útoku výborně zahráli Petr M., Šárka H., Vojta Sch., Aleš Č., Kryštof T. a Oliver W.. Snad nikdy jsem je neviděl, tak hrát. Proto byl soupeř donucen střílet z větší vzdálenosti a to byla voda na mlýn brankaři Laďovi, který pochytal co šlo. Tým Malacek byl určitě velmi dobrým soupeřem, ale díky větší vůli našich borců jsme utkání vyhráli a postoupili do finále.

 

Utkání o 3.místo:

ŠKP Bratislava – Strojár Malacky  15 : 21

Od začátku byl duel velmi vyrovnaný. Chvíli vedla Bratislava a chvíli Malacky, tak se to střídalo až do konce prvního poločasu. Po chvilce oddechu a občerstvení začal poločas druhý. Zápas pokračoval ve stejném duchu poločasu prvního. V 5-té minutě druhé půle se zápas zlomil. Hráči Malacek díky výborné obraně několikrát získali míč a skórovali. Na to už borci ŠKP nedokázali odpovědět.

 

Utkání o 1místo:

HK Lovosice – Velká Bystřice   21 : 9

Finálové utkání začalo stejně, jak utkání v základní skupině. Bylo rychlé, tvrdé a velmi vyrovnané. Soupeři i nám se dařilo v první půlce vše co jsme chtěli, ale bohužel postupem času v druhé polovině jsem se nevyvarovali některým chybám při rozehře a znovu nastřeleným tyčím. Utkání bylo vyrovnané I když tomu výsledek neodpovídá. Bohužel naši borci, jak to bylo v 10.minutě o 5 gólů, tak rezignovali. I tak jim patří velké díky za předvedenou hru v celém turnaji.

Co říci k celému turnaji? Podle všech zúčastněných byl turnaj zvládnut velmi dobře, jak po stránce organizační, tak sportovní. Dalším důležitým bodem bylo to, že se nám nikdo vážně nezranil. Bylo to idíky tomu, že všichni zúčastnění hráli fair play a předváděli co vše se už naučili v této krásné, ale tvrdé hře.

Velké poděkování za organizaci turnaje patří Janě Koblihové, Milanu Bugnovi, Pavlovi Vodičkovi, Elišce Zedníkové a Víťovi Matulíkovi. Bezesporu patří I velké díky za podporu všech rodičům se zápisy o utkání. Díky za perfektní spolupráci na časomíře, na které se střídali Martin Přibyl, Pavel Hrošťaník a Štěpán Vodička. Nelze zapomenout na zdravotní dohled Ivy a Ríši Polzerových, kteří naštěstí nemuseli řešit závažné problémy. Bez čeho by se určitě turnaj nemohl uskutečnit a patří i jim velké poděkování je zajištění ubytování v třídách naší ZŠ Masarykova a zajištění stravování v restauraci VARNA, SPORT BAR. Díky také Míše Kaczmarczykové za závěrečné vyhlášení  a předání ocenění všem týmům,

 

Ještě jednou VELKÉ DÍKY všem, kteří se podíleli na organizaci

 

 

 

2.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY – Strakonice

 


Házená Velká Bystřice – Strakonice                                       22 : 22 (11 : 11)   

První zápas začínal hned proti domácímu týmu, který sršel touhou tohle kolo ŽL vyhrát. Začátek zápasu se pro nás začal vyvíjet dobře, a v 5-té minutě jsme vedli 5:1. Individuálními chybami v obraně i v útoku nás soupeř dotáhl a poločas skončil 11:11. Druhá polovina zápasu byla jako přes kopírák. Vysunutou obranou 1:5 jsme utekli o 4 branky, ale soupeř nás opět dotáhl. V tomto zápas jsme přišli o bod sami chybami v obraně, kdy nedokážeme ubránit kombinaci spojky s pivotem. Další vliv mělo samo nasazení, kdy kluci hráli tento zápas velmi vlažně.

 

Házená Velká Bystřice – Mělník                                                26 : 13 (13 : 6)   

Házená Velká Bystřice – SK Kuřim                                            23 : 12 (12 : 5)   

Tyto dva zápasy shrnu najednou, jelikož se jednalo o lehké soupeře a povinné vítězství. V těchto zápasech si zahráli kluci, kteří nedostali tolik prostoru v předchozích zápasech. Vyzkoušeli jsme rychlé útoky, signály a další věci. Zde už bylo znát větší nasazení.

 

Házená Velká Bystřice – Cement Hranice                               19 : 18 (11 : 10)   

Tohle byl nejdůležitější zápas 2. kola Žákovské ligy. Hranice disponovali kvalitním týmem a náš prvořadý úkol byl ubránit hráče Kubu Rumiana jednoho z nejlepších střelců, který hostuje v Karviné, kde hraje 1. ligu mladšího dorostu. Kluci vlétli do zápasu s bojovností a koncentrací, a přesně plnili zadané úkoly. Zápas se vyznačoval tvrdou obranou na obou stranách a hlavně na naší straně rychlým přechodem do útoku po obdrženém gólu. V tomto zápase nás podržel hodně brankář Kuba Salašnyj. Zápas to byl opravdu vyrovnaný a bojovný a stálo při nás i kus štěstí, když si hranický brankář kopl do branky chycenou střelu Adama Kotěšovského a poslední gól soupeře přišel až po závěrečném zapískání. Za tenhle zápas zaslouží všichni pochválit i povzbuzující lavička.

  

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook