Zpravodaj č. 4/2018

SOBOTA 17.2.2018:
 

St.žáci: 3.kolo Žákovské ligy Frýdek-Místek   

Liberec Handball – Házená Velká Bystřice                             19 : 21 (13 : 12)

V první zápase jsme nastoupili proti Liberci, který disponoval sice výškově menším týmem, ale zase o to běhavějším. Zápas začal, jako obvykle pro nás všechny ranní zápasy. Kluci vstoupili do zápasu vlažně a jedině díky brankáři jsme neprohrávali, ale dokonce se dostali do vedení. Kuba na prvních 10 minut opravdu zavřel bránu a soupeř si nevěděl rady. My jsme rychlým útokem dokázali zvyšovat svůj náskok až na rozdíl 6 branek. Bohužel pak se začal prosazovat i soupeř a zápas se stal vyrovnaným. Poločas skončil o 1 branku. Ve druhé půlce jsme šli s jasnými pokyny o obraně na 6-7m, ale kluci asi neví kde je 6-7m a pořád vybíhali k soupeři. Přišlo mi jak kdyby měli klapky na očích a chtěli hlavně dávat góly a obrana je nezajímala. Zápas nakonec skončil těsným rozdílem dvou branek. 

Slavia Uherské Hradiště – Házená Velká Bystřice                 23 : 28 (11 : 16)

V tomhle zápase se kluci už rozjížděli, začínala fungovat obrana, která v prvním zápase nebyla vůbec dobrá. Co nám fungovalo skvěle byl rychlý přechod do útoku po obdrženém gólu. Kluci hned několikrát dokázali ihned zakončit. Zde se gólově prosadili skoro všichni hráči, a hlavně všichni si záhráli.

KH Kopřivnice – Házená Velká Bystřice                                 23 : 28 (12 : 16)

Tento zápas proběhl obdobně jako předchozí zápas, na Kopřivnici bylo vidět, že je unavenější z předchozích zápasů a nestíhala našemu tempu hry, který se velmi zlepšoval. Zlepšila se obrana, v útoku hra s pivotem a Vojtovi Haderkovi šla velmi dobře střelba z dálky. Opět se prosadila gólově většina hráčů.

Pepino SKP Frýdek-Místek – Házená Velká Bystřice              21 : 21 (11 : 13)

Tohle byl nejdůležitější zápas 3. kola. Házenkářská bašta ve Frýdku si rozhodně nepřála ztrátu nějakých bodů. Kluci na obou stranách byli nahecováni a oba týmy chtěli vyhrát. Do zápasu jsme vstoupili úspěšněji a v 4 minutě jsme vedli 4:1 . Vše bezvadně klapalo do prvního vyloučení, které soupeř využil ke dotažení výsledku. Většina prvního poločasu byla taková dotahovaná na nás, kdy jsme vedli o 2-3 branky. Oba týmy střídavě dávali branky nebo zahazovaly šance. Muslei jsme přežít dokonce dviojnásobné oslabení. Oproti předchozím zápasům se nám nedařil přechod do útoku po obdržené brance, jelikož soupeř se na to dobře připravil. I druhý poločas byl podobný, kdy kluci bojovali o udržení náskoku, ale další hra ve 4 dovolila soupeři dotáhnutí. Po té co soupeř začal hrát osobní obranu na Vojtu Haderku tak se dokonce ujal vedení. Naštěstí ostatní zabojovali a srovnali výsledek na 21 : 21 a z následujícího útoku soupeř už neskóroval. Musím pochválit kluky , kteří opravdu skvěle zabojovali a tenhle zápas odehráli bez střídání. V tomhle zápase jsme podali protest kvůli osobní obraně , která je ve starším žactvu zakázaná. A to že jsme s touhle herní variantou nepočítali z mého pohledu mělo za následek, že jsme přišli o vítězství.


Na závěr bych chtěl poděkovat ještě jednou celému týmu za tři kvalitni zápasy a bojovnost v posledním zápase. A hlavně těm kteří po nemoci, nebo ještě částečně nemocní a zranění odehráli tento turnaj a jelikož to byla většina týmu tak nemá cenu jmenovat. Doufám, že tak budete pokračovat.

 

Ml.dorost: Házená Velká Bystřice – TJ Holešov              67 : 21 (28 : 12)   

V prvním jarním zápase jsme doma přivítali poslední celek tabulky. Byli jsme velmi zvědaví, jak to celé dopadne, protože do poslední chvíle nebylo jasné, kolik kluků k utkání nastoupí. Chyběl Vojta Zácha (nemoc), starší žáci si plnili své povinnosti na žákovské lize, Fífa stále bojuje s bolavými zády a Tony promarodil čtrnáct dní. Nakonec jsme se sešli v osmi hráčích, což nám dávalo naději, že se žádné překvapení konat nebude.
Do branky se postavil Pepa Dobeš a za svůj výkon si zaslouží absolutní uznání. Pochytal spoustu střel, naházel velké množství trháků, ale největší pochvalu má za parádní organizaci obrany a oprávněně se stal hráčem zápasu.
Obraz hry byl v podstatě celých šedesát minut stejný. Dá se říci, že postupný útok jsme v podstatě nehráli a většinu branek jsme vstřelili z rychlých útoků, kde si zaběhal především Schaffi, ale ani ostatní hráči nezůstávali pozadu. Konec zápasu jsme dohráli v exhibičním tempu a k vidění byly otočky, nahazovačky i zadovky (Štěpek, Tony), prostě něco pro diváky, kterých se sešlo nezvykle mnoho, za což jim děkujeme.
Kluky z Holešova musíme pochválit za to, že bojovali až do konce, přestože bylo od začátku jasné, že jsou bez šance na slušný výsledek.

Hráči (branky): J. Dobeš (br), D. Schaffner (16), Š. Souček (14), A. Vodička (12), V. Micka (12), B. Možíš (9), V. Pospíšil (3), J. Vysloužil (1). 

 

St.dorost: Házená Velká Bystřice – HBC Karviná            31 : 37 (14 : 20)   

Atraktivní zápas plný osobních soubojů s nešťastným koncem pro naše hráče. 

Sestava: D. Kolovratník(br. + 1), T. Prošvic(2), D. Pastorek(1), F. Čundrle(6), R. Dosoudil, D. Tkadleček(9), P. Borůvka(1), B. Možíš(5), V. Hradský(4), A. Vodička, D. Schaffner(1), V. Micka(1), M. Tesařík

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
25. 2. doma ženy 16:00  s Hodonínem "B"
venku muži 11:00  v Hustopečích
ml.dorost 13:00  v Uničově
st.dorost 14:00  v Lovosicích

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook