Zpravodaj č. 7/2018

NEDĚLE 11.3.2018:

Ženy: Tatran Bohunice - Házená Velká Bystřice              27 : 13 (12 : 7)   

Soupeřky, s kterými jsme několik posledních zápasů vždy vyhráli, nás tentokrát jedním slovem převálcovali. Hrály silovou, pomalou házenou bez brejků, avšak s dobrou hrou na pivota. V bráně skvěle soupeřkám zachytala gólmanka, která patří k nejlepším v soutěži. My jsme se nedokázali vůbec prosadit, a zejména naše silná zbraň proti tomuto soupeři - rychlý útok, tentokrát vůbec nefungoval.

Hráči (branky): Mikulášková L.(br), Hejtmánková V.(5), Kobylíková J., Macharáčková J.(1), Slováčková B.(1), Kaczmarczyková M.(5), Koudeláková K., Zívalová E., Begalová A.(1)

 

SOBOTA 17.3.2018:

Ml.dorost: HBC Olomouc 1966 - Házená Velká Bystřice  25 : 40 (9 : 21)            

Na tradiční derby jsme se jako vždy velmi těšili a očekávali jsme těžký, napínavý zápas. Domácí do něj nastoupili bez svého nejlepšího střelce Dana Sovy, naopak my jsme přijeli v podstatě v plné sestavě.
Do zápasu jsme vstoupili zodpovědně a odhodlaně a ve všech činnost jsme byly lepším týmem. Fungovala obrana, za kterou čaroval Vojta v bráně a v útoku jsme se dokázali prosadit ze všech pozic. V desáté minutě jsme vedli 10:3 a o osudu zápasu bylo v podstatě rozhodnuto. Kluci dál pokračovali v nastaveném tempu a navyšovali naše vedení až na dvanáctibrankový poločasový rozdíl.
Pod dojmem vysokého vedení jsme do druhé části nastoupili poněkud laxně, v útoku jsme byli statičtí, začali jsme kupit technické chyby a domácí tyto ztráty dokázali trestat snadnými góly z trháků. Nejvíc nás mrzelo, že se kluci po těchto ztrátách odmítali vracet do obrany. Tento špatný úsek jsme přerušili time-outem, po kterém se naše hra vrátila do starých kolejí a zápas jsme dohráli tak, jak jsme si předsevzali.
Další dva body jsou tedy doma a my si dál kráčíme za svým cílem, kterým je baráž o postup do 1. dorostenecké ligy.


Hráči (branky): Zácha V.(br), Dobeš J.(11), Schaffner D.(9), Vodička A.(8),  Souček Š. (7), Micka V.(3), Pospíšil V.(1),  Haderka V.(1), Černý R., Možíš B.,  Vysloužil J., Buršík F.       

 

NEDĚLE 18.3.2018:

St.dorost: HBC Jičín - Házená Velká Bystřice                 35 : 17 (17 : 10)   

Bezpochyby naše nejhorší utkání této sezony herně, střelecky i nasazením s hodně decimovanou sestavou našeho týmu.

Sestava: Kolovratník D.(br)., Možíš B.(5), Prošvic T.(5), Čundrle F.(1), Dosoudil R., Tkadleček D.(2), Spurný T.(4), Maceášik T., Schaffner D., Pastorek D.

 

Muži: HBC Jičín „B“ - Házená Velká Bystřice                   29 : 19 (16 : 8)   

Druhé jarní venkovní utkání jsme odehráli na půdě rezervního týmu Jičína, který jsme na podzim doma s přehledem porazili. Tentokrát byla ale situace poněkud odlišná. Domácí nastoupili ve velmi silné sestavě se sedmi hráči, kteří startovali den před tím v extralize, naopak nám chyběli nemocný Švébiš a pro kolizi termínů utkání Menšík s Čelovským.
Nevyšel nám už začátek utkání, ve 4. minutě to bylo 4:0 pro domácí. Teprve potom jsme se chytili, ale i tak jsme celý první poločas tahali za kratší konec a po jeho odehrání jsme prohrávali o osm branek.
Po přestávce jsme udělali změnu v naší nepříliš dobře fungující obraně, přešli jsme na obranný systém 1:5, což se osvědčilo. Druhý poločas byl již výsledkově daleko vyrovnanější, ale silný domácí tým jeho průběh bezpečně kontroloval.
V celém utkání jsme za soupeřem zaostávali v rychlosti, naše hra působila proti domácím dosti staticky. V útoku jsme se trápili také z důvodu absence střelby z větší vzdálenosti a brzdilo nás také neproměňování střeleckých příležitostí. Pozitivním rysem bylo úspěšné dohrávání akcí na pivota Mráze.
Nyní nás čeká domácí utkání s Bystřicí pod Hostýnem, ve kterém všichni chceme neúspěch z Jičína odčinit. K tomu je ale potřeba zlepšení ve všech činnostech.

Sestava a branky: Vydra M., Schneider P., Tkadleček D.(6/3), Mráz T.(5), Prošvic T.(2), Kubis J.(1), Wolf P.(1), Machynek M.(1), Vařeka P.(1), Čundrle F.(1), Maceášik T.(1), Padalík J., Strádal J. a Dosoudil R..

Rozhodčí: Barták - Čapek
Diváci: 90
Vyloučení: 1 – 4 (ČK Padalík 3x2)
Sedmičky: 1/1 – 5/3

                                                                                                                                                 Autor článku: trenér Černíček

 

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
24.3. doma mini mladší 9:00  Turnaj Na Letné
ml. dorost 15:30  se Zubřím "B"
muži 17:30  s Bystřicí p. H.
25.3. doma st. dorost 14:30  se Zubřím

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook