Zpravodaj č. 9-10/2018

SOBOTA 7.4.2018:

 

St.dorost: Sokol Ostrava - Házená Velká Bystřice          33 : 33 (18 : 21)

Sestava: Hanuš T.(br.), Kolovrátník D.(br), Možíš B.(4), Andš M.(4), Prošvic T.(6), Vodička A.(2), Buršík T.(1), Schaffner D.(2), Tkadleček D.(8), Maceášik T., Čundre F.(3), Vysloužil J.(2), Micka V., Dosoudil R.

 

Ml.dorost: Sokol Ostrava - Házená Velká Bystřice          33 : 49 (19 : 23)            

K dalšímu mistráku jsme tentokrát vyrazili na sever Moravy, kde na nás čekal nevyzpytatelný tým z Ostravy. Do zápasu jsme šli s tím, že musíme vycházet ze zabezpečené obrany a maximální bojovnosti. Kluci si naše pokyny vzali k srdci a ve hře jeden na jednoho domácím mnoho nedovolili. Těm však nadmíru dobře vycházela střelba z dálky, a tak o poločase nebylo zdaleka rozhodnuto. Ve druhé části jsme změnili obranný systém a podařilo se nám tím eliminovat střelecké schopnosti Daniela Igeniese. My jsme naopak byli produktivní ze všech pozic a od jedenácté minuty jsme rozhodující šňůrou čtyř branek získali uklidňující náskok (33:25), který jsme už jen navyšovali až na konečný rozdíl. Všechny kluky musíme pochválit za bojovný přístup a hlavně za dodržování taktických pokynů. Naši hru opět zdobil kolektivní výkon, který je základem úspěchu.

Hráči (branky): Zácha V.(br), Souček Š.(10), Možíš B.(9), Schaffner D.(8), Vodička A.(7), Pospíšil V.(4), Pelák M.(3), Micka V.(3), Černý R.(2), Buršík F.(2), Haderka V.(1), Vysloužil J.       

 

NEDĚLE 8.4.2018:

 

Ml.žáci: Házená V. Bystřice – Sokol Horka n. M.              20  : 11 (10 : 5)         

Sestava: Novák L.(br.), Matulík Pavel (1), Horáčková E.(1), Hirová Š.(3), Nevrlý J.(1), Švábeníková A., Kobliha J., Matulík Petr (4), Schaffner V.(4), Potůček V.(1), Tomek K.(3), Wippem o.(2)

 

St.žáci: TJ Sokol Centrum Haná „B“ - Házená V. Bystřice  20  : 36 (7 : 16)         

Sestava: Salašnyj J. (br.), Bábek A. (br.), Černý R.(4), Pečinka M.(8), Pečinka V.(2), Pelák M.(4), Zedník V.(4), Dvořák H.(5), Kobliha K.(2), Haderka V.(3), Horáček A.(4).

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – SK UP Olomouc             25 : 26 (13 : 14)            


Tradiční derby ovládly hráčky Olomouce, které udělaly méně chyb a patřičně je podpořila dvojice rozhodčích. Naše hráčky bojovaly, ale nedokázaly otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Stínem utkání bylo nezaviněné zranění hostující hráčky.

Hráčky a branky: L. Mikulášková (br.), J. Steinerová (br.), V. Hejtmánková (5), J. Kobylíková (4), E. Zívalová, J. Macharáčková (1), M. Kaczmarczyková (4), D. Hymrová (2), S. Kumrová (5), A. Begalová (4)

 

SOBOTA 14.4.2018:

 

Mini mladší: Turnaj v Telnici            

V sobotu 14.4. se naši hráči zúčastnili spolu se staršími miniky jarního turnaje v Jihomoravské Telnici.Turnaj byl velice kvalitně obsazen a my se těšili na vyrovnané zápasy. Vyjížděli jsme ráno v 7.30h autobusem s naším klubovým šoférem Lendym. Cesta po ránu rychle ubíhala a my byli v 9hodin připraveni na slavnostní nástup.
Mini mladší hráli systémem každý s každým, přičemž turnaje se zúčastnilo 9 družstev včetně našeho. Ze Slovenska to byli ŠKP Bratislava a Strojár Malacky, dále Dukla Praha, HC Náchod a z Moravy pak Sokol Kostelec, HK Ivančice, Sokol Telnice a SK Kuřim. Hrálo se 1x10minut.

Za družstvo Velká Bystřice hráli: Matěj Schneider, Kryštof Potůček, Vojta Urban, Denis Miklík, Tomáš Tomanec, Štěpán Muller, Radim Koreczki a Prokop Tomek.

Kvalita týmů byla různá a my podle toho dělali na každý zápas jinou sestavu. Měli jsme tři na střídání a za celý turnaj si zahráli všichni přibližně stejně. Lavička povzbuzovala a v družstvu panovala dobrá nálada.

První zápas jsme hráli s Kostelcem n.H. Velmi silný soupeř, kterého jsme dosud neporazili. Kluci zahráli výborně a porazili soupeře o branku. A to jsme ještě nedali dvě „sedmičky“. Následovaly další vítězné zápasy, postupně s ŠKP Bratislava, Telnicí, Kuřimí a Ivančicemi. Po obědě jsme nastoupili proti Náchodu. Rovněž silný soupeř a kluci pod vlivem vyhraných zápasů si mysleli, že vítězství přijde samo. Nepřišlo. Soupeř hrál velmi tvrdě a naše družstvo to vyvedlo z míry. Celý zápas jsme dotahovali, ale nedotáhli. Kluci prohráli o tři branky, díky neproměněným vyloženým šancím. Prohru nesli těžce. Před námi byly poslední dva zápasy s Malackami a Duklou, které nakonec zvládli a oba vyhráli. Se stejnými body, ale lepším vzájemným zápasem s Kostelcem nakonec celý turnaj zaslouženě vyhráli. Cesta zpět díky Lendymu a medailové eufórii- starší minici skončili na třetím místě - parádně ubíhala. I když jsme se vraceli později, než jsme mysleli, přece jen jsme vyšetřili chviličku na zastávku u „Mekáče“ a všichni dostali díky krásnému počasí, které umocnilo již tak dobrou náladu, porci výborné zmrzliny.

Další větší turnaj nás čeká koncem května ve Slovenské Stupavě. Snad se nám zadaří.....

 

Ml.žáci: Házená V. Bystřice – DHK Zora Olomouc „A“    17 : 23 (12 : 12)            

Dne 14.4. 2018 jsme odehráli další mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018. Naším soupeřem byl tým DHK Zora Olomouc „A“.

Sestava: Novák L., Matulík Petr, Matulík Pavel, Schaffner V., Himrová Š., Horáčková E., Kadalová A., Čáp A., Kobliha J., Tomek K., Wippern O .

Utkání, jako vždy začalo osobní obrannou, která byla výborná. I přes výborně atleticky připravené hráčky Zory byl náš tým rovnoceným soupeřem. V dalších deseti minutách 1.poločasu jsme hráli velmi dobře. Poločas skončil nerozhodně 12 : 12. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat ve hře z 1. poločasu, ale bohužel jsme během 5 minut 4-krát nahráli soupeři přímo do rukou a ten z rychlých trháků náš tým potrestal. Naši hráči nevíme proč přestali běhat. Nebyla ani snaha pokusit se porvat o výsledek. Na tomto a rychlé lajně budeme muset hodně zapracovat.

Na závěr určitě pochvala za 1.poločas.

 

St.žáci: Házená V. Bystřice – TJ Cement Hranice         25  : 21 (12 : 11)         

Sestava: Salašnyj J. (br.), Bábek A. (br.), Černý R.(1), Pečinka M.(3), Pečinka V., Pelák M.(11), Zedník V.(5), Dvořák H.(1), Dzieržava J.(1), Blaha P., Kobliha K., Kotěšovský A.(3).


Ml.dorost: Házená V. Bystřice – TJ Sokol Luhačovice    51 : 26 (21 : 12)            

Dalším soupeřem našich mladších dorostenců byl tým, který se nachází ve spodních patrech tabulky. Směrem dopředu byla naše hra bez problémů, horší výkon jsme podali v obraně. Přestože jsme kluky upozorňovali na to, že mají bránit zodpovědně a naplno, opak byl pravdou. Nepomohl ani „motivační“ prvek ve formě výběhů na skalku. A tak jsme do druhé půle stáhli jednoho hráče a hráli v pěti. Od té chvíle byla naše obrana mnohem lepší a kluci ukázali, že to jde. Velkou pochvalu zaslouží starší žák Kuba Salašnyj, který si odbyl premiéru v dorostenecké soutěži v brance a předvedl pár výtečných zákroků včetně chycené sedmičky! Takže povinné body. Příští sobotu doma přivítáme druhý tým tabulky – Rožnov pod Radhoštěm a všechny fanoušky srdečně zveme na tento jistě zajímavý zápas.

Hráči (branky): J. Salašnyj (br), D. Schaffner (15), A. Vodička (9), M. Pelák (7), V. Micka (7), B. Možíš (6), J. Vysloužil (3), V. Pospíšil (2), F. Buršík (1), R. Černý (1), M. Pečinka.

 

Ženy: Házená Velká Bystřice – TJ Sokol Karviná          28 : 24 (15 : 14)            

Vítězství domácího týmu se nerodilo lehce, hráčky Karviné hrály trpělivě a dokázaly potrestat každou chybu, kterou naše hráčky udělaly. Tentokrát jsme ale byli stoprocentní v sedmimetrových hodech a naše brankařka dokázala v pravou chvíli zavřít bránu a tím dát možnost k odskočení ve skóre.

Hráčky a branky: L. Mikulášková (br.), E. Zívalová (1), J. Macharáčková (1), M. Kaczmarczyková (3), D. Hymrová (6), S. Kumrová (4), A. Begalová (12), J. Kobylíková (1)

 

 

NEDĚLE 15.4.2018:

 

Muži: Házená Velká Bystřice – TJ JM Chodov                25 : 32 (15 : 13)            


Po třítýdenní pauze jsme nastoupili opět doma k utkání proti velmi silnému týmu Chodova ve velmi oslabené sestavě. Kvůli zápasům play-off extraligy nemohli nastoupit Švébiš, Padalík a Menšík, z jiných důvodů nám chybělo dalších pět hráčů.
V prvním poločase jsme i přes naše oslabení favorizovaného soupeře překvapili. Díky velmi dobrému výkonu jsme byli do 14. minuty většinou v mírném vedení, v jeho dalším průběhu jsme zase dotahovali my a v posledních čtyřech minutách před přestávkou jsme získali zpátky dvoubrankového vedení.
Po přestávce jsme se drželi ještě do 37. minuty (19:19), potom ale šel soupeř šestigólovou šňůrou do trháku a utkání prakticky rozhodl. Posledních deset minut se nám již nepodařilo rozdíl ve skóre smazat.
Z týmu hostů nejvíce hrozili střelecky disponovaní hráči Krupa a Kovařík na spojkách, kteří zatížili naše konto dohromady 21 góly. Další oporu měl náš soupeř na postu brankáře.
Naše hra v prvním poločase byla, i přes některé nedostatky, velmi solidní. Bohužel ve druhé půli jsme náš výkon již nezopakovali, více se začala projevovat absence chybějících hráčů a soupeř nás již přehrával. Měli jsme problémy s pohybem hráčů v útoku a v obraně jsme nestačili přistupovat ke střelcům. V celém utkání se nám nedařila střelba „sedmiček“, proměnili jsme pouze 2 z 8, což je tragédie. Našim nejnebezpečnějším hráčem v útoku byl Prošvic.
Nyní nás čeká opět doma zřejmě nejsilnější soupeř, tým vedoucí Litovle.

Sestava a branky: Vydra, Schneider – Prošvic 7, Kubis 5(1), Tkadleček 4, Čelovský 4, Wolf 4(1), Mráz 1, Strádal, Číhal, Maceášik, Dosoudil a Buršík.

Rozhodčí: Baader – Novotný J.
Diváci: 145
Vyloučení: 5 – 8
Sedmičky: 8/2 – 2/2

                                                                                                                                                  Autor článku: trenér Černíček

 

St.dorost: Házená V. Bystřice – Dukla Praha                    19 : 21 (9 : 12)            

Jedno z nejlepších utkání z naší strany v tomto roce, bojovné s výbornou obranou a s kupu smůly v koncovce zejména 7 m hodů vedlo k naši těsné prohře s jedním z favoritů soutěže.

Sestava: Hanuš T.(br.), Kolovrátník D.(br), Prošvic T.(1), Štencl J.(5), Tkadleček D.(6), Maceášik T., Možíš B.(1), Schaffner D.(2), Micka V., Buršík T., Vodička A., André M.(4), Dosoudil R., Pastorek D.

 

 

NEJBLIŽŠÍ PROGRAM NAŠICH DRUŽSTEV
21.4. doma mladší žáci 12:00  s Litovlí
mladší dorost 13:30  s Rožnovem p. R.
starší dorost 15:30  s Kopřivnicí
venku mini mladší A 9:00  Turnaj v Hranicích
mini mladší B 9:00  Turnaj v Hranicích
mini starší A 9:00  Turnaj v Žeravicích
22.4. doma muži 10:30  s Litovlí
venku mini starší B 10:00  Turnaj v Olomouci (Zora)
ženy 16:00  v Hodoníně s Hodonínem "B"
starší žáci 17:00  v Horce n. M.

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č. 10/2024

Zpravodaj č. 09/2024

Facebook