Zpravodaj č. 15/2018

SOBOTA 19.5.2018:

 

St.žáci: 6.kolo ŽÁKOVSKÉ LIGY - Plzeň

6. kolo ŽL se konalo v Plzni. Čekalo nás zde nejtěžší kolo, kde se utkaly týmy bojující o medaile.


Házená Velká Bystřice – Talent Plzeň                               22 : 19 (8 : 8)
V první zápase jsme nastoupili proti silnému domácímu družstvu a vítězství nad ním nás mohlo nastartovat k získání plného počtu bodů. Ve vyrovnaném zápase, kdy jsme se se soupeřem střídali ve vedení rozhodovala hlavně bojovnost a nasazení. V zápase jsme byli nakonec ti šťastnější a urvali velmi důležité body. Kluci zahráli skvěle.

Házená Velká Bystřice – TJ Sokol Nové Veselí            33 : 27 (20 : 15)                                  
Tento soupeř byl papírově nejslabší, ale i tak jsme zápas nepodcenit a od začátku hráli zodpovědně. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a  díky tomu jsme mohli vystřídat všechny hráče a pošetřit některé na další těžký zápas s Karvinou.

Házená Velká Bystřice – HBC Karviná                          22 : 27 (11 : 18)
Třetí zápas měl napovědět, jak nakonec dopadneme, zda můžeme pomýšlet na medailové umístění. Pokyny do zápasu byli jednoznačné, pohlídat spojky soupeře, pomáhat si v obraně a pokud možno rychle přecházet do útoku. Bohužel pokyny se dařilo plnit jen částečně, a to hlavně v obraně, kdy se nám dařilo bránit jen dvě spojky. V útoku jsme pohořeli na vynikajících brankařích soupeře, a díky tomu i soupeř postupně navyšoval svůj náskok zhruba na 6 branek. Ve druhé polovině se nám podařilo snížit i na rozdíl 3 branek. Bohužel nám pak už nestačili síly a soupeř opět utekl. Zde musím pochválit bojovnost, kdy se kluci snažili urvat body, ale soupeř byl nad naše síly a oprávněně se stal mistrem ČR. Vytknout zase musíme to, že ne vždy kluci plní pokyny, které jim dáváme a dělají si hru podle sebe.

Házená Velká Bystřice – Dukla Praha                             21 : 28 (9 : 14)
Poslední zápas byl o tom, že jsme mohli získat ještě 4 místo a šlo o to hlavně si užít poslední zápas Žákovské ligy. Jenže kromě M. Peláka, J. Salašného a A. Kotěšovského kluci tenhle zápas odevzdali a jejich výkon byl hrozný. Nedostatek fyzických sil a i předchozí prohra se na některých podepsala tak, že tento zápas předem vzdali a odehráli ho bez zájmu. Soupeř nás převálcoval a dokonce mohl nasadit i všechny hráče z lavičky, což jsme pak udělali i my, aby si zahráli všichni.

Pokud pomineme poslední zápas, tak kluky určitě můžeme bez rozdílu pochválit za výkon v Žákovské lize, kde jsme získali krásné 5. místo a před námi se umístili jen silné celky z házenkářských bašt ČR. Takže určitě klukům ještě jednou děkuji za předvedený výkon a bojovnost v zápasech.

Hráči: M. Pelák, V. Haderka, V. Zedník, M. Pečínka, V. Pečínka, R. Černý, H. Dvořák, A. Kotěšovský, A. Bábek, J. Salašnyj, P. Bláha, A. Katinger, K. Kobliha, A. Horáček, J. Dzierdzava, Š. Slepica

 

Ml.žáci: DHK Zora Olomouc „A“ - Házená Velká Bystřice  23 : 22 (11 : 12)            

Dne 19.5. 2018 jsme odehráli další mistrovské utkání v soutěžní sezóně 2017/2018. Naším soupeřem byl tým DHK Zora Olomouc “A“.

Sestava: Matulík Pavel, Horáčková Eva, Himrová Šárka, Nevrlý Jan, Kadalová Aneta, Matulík Petr, Schaffner Vojtěch, Novák Ladislav, Potůček Vojtěch, Tomek Kryštof.

Utkání, jako vždy začalo osobní obranou, která byla výborná. Zoračky předváděly svůj herní standart, ale náš tým byl v sobotním zápase rovnocenným a v některých momentech i lepším týmem. Naši borci zahráli tak, jak jsem je viděl naposledy hrát na OLMA CUPu, kdy se v obraně posouvali a pomáhali si navzájem. Byly situace v zápase, kdy díky dobré obraně nevěděly hráčky Zory co hrát. Konečně nám to fungovalo i v útoku, kde se nám probudil i Vojta Schaffner a nastřílel 8 gólů. Bohužel se nám podařilo v druhém poločase vytvořit 3 technické chyby a náš 2 gólový náskok byl tentam. Podařilo se nám v posledních minutách srovnat, ale štěstí stálo na straně hráček Zory, které v poslední minutě daly vítěznou brabku.

Za tento zápas je určitě potřeba pochválit všechny za předvedený výkon. Jen tak dál.

 

PLAYMINIHANDBALL STUPAVA 18. - 20.5.2018

Velkobystřická miniházená se zúčastnila tradičního mezinárodního turnaje, obsazeného velmi kvalitními soupeři ze Slovenska, České republiky a Chorvatska.
Turnaj probíhal v několika kategoriích. Do Stupavy jsme společně s ostatními odcestovali velkým autobusem v pátek ráno. V naší nejmladší kategorii - ročníky narození 2009 a 2010 se účastnilo celkem 20 družstev. Ubytování, jídelna i hala - vše v jednom komplexu školy.

We all like these replica watches very much.

Družstva byla rozdělena do dvou skupin po 10 družstvech. Do boje o medaile postupovali první dvě družstva z každé skupiny s nejvíce body. K prvnímu utkání jsme nastoupili v pátek v 10.45h proti domácímu HC TATRANU STUPAVA B. Po slušném výkonu jme zvítězili 12:3. Následoval zápas s HKM ŠALA - opět vítězství v poměru 10:4. Následovala polední pauza a odpoledne na nás čekaly ještě tři zápasy. První soupeř byl STROJÁR MALACKY. Opěk kvalitní osobka, jejímž výsledkem byla výhra 15:11. Předposlední páteční soupeř byl TJ SOKOL VELKÉ MEZIŘÍČÍ.Ten jsme porazili v poměru 12:8. Poslední páteční soupeř byl z Chorvatska RK VUČIČI, který dosud neprohrál a byl favoritem turnaje. Po velkém boji s výbornými obranami jsme nakonec podlehli silově hrajícímu soupeři 4:5. Kluci z toho byli smutní, ale ještě nás čekala sobota a čtyři další zápasy ve skupině.

Kluci se zřejmě dobře vyspali, protože sobota nám přinesla jen samá vítězství, i když některá nebyla vůbec jednoduchá. První, kdo nás čekal po snídani bylo družstvo děvčat MŠK DUNAJSKÁ STREDA A. Zatím bez prohry. Holky hráli silovou házenou. My odehráli snad nejlepší zápas turnaje a perfektní obranou jsme zvítězili 8:7. Další soupeř byl ŠKP BRATISLAVA. Soupeř měl doposud jen dvě prohry a tak trochu jsme měli obavy, ale zbytečné. Zvítězili jsme 12:4. Klukům se dařila kombinační hra a osobka přinesla své ovoce. Třetí sobotní soupeř byl SK KUŘIM. Opět kvalitní soupeř, ale my byli rozjetí a zvítězili jsme 10:5. Posledním  soupeř v sobotu byl THA MARTIN. Pozornou obranou jsme nedali soupeři šanci a vyhráli 8:5. Tímto s jednou prohrou jsme se kvalifikovali z druhého místa do nedělních bojů o medaile.

V neděli se hrála utkání o umístění a nás čekal boj s vítězem druhé skupiny SOKOLEM KOSTELEC NA HANÉ, kterého jsme dobře znali. Zápas byl bojovný a vedení se přelévalo z jednoho družstva na druhé. Bohužel v závěru, neproměňováním šanci, jsme koncovku nezvládli a prohráli 5:7. Kluci byli smutní, i když podali perfektní výkon. To zřejmě poznamenalo i boj o třetí místo s domácím HC TATRANEM STUPAVA. Naši hráči sice bojovali, ale nedávali vyložené šance a zápas skončil remízou 6:6. V bouřlivé atmosféře, kterou domácímu družstvu připravili fanoušci jsme na sedmimetrové hody prohráli 7:6.

4.místo není nikdy populární a tak to kluci těžce nesli. Snažili jsme se všechny uklidnit. Jejich výkony na turnaji, proti silným soupeřům byly parádní a klobouk dolů před tím, co  předváděli. Kde se to v nich bralo jsme nevěděli ani my trenéři. Holt i prohrané zápasy mají našim klukům co říct a určitě se z nich poučili.

Takže čtvrté místo z 20-ti družstev je velmi dobrý výsledek. Klukům patří poděkování za předvedené výkony i celkové chování na turnaji. Na turnaj jsme za oddíl postavili tři družstva. Všichni navzájem tvořili dobrou partu i mimo hřiště a to je správné. Takovéto turnaje dají hráčům velmi mnoho a posunou je výkonnostně hodně dopředu.

 

 

O nás

Házená Velká Bystřice je sportovní klub s dlouhou tradicí. Jako jeden z mála oddílů v regionu pokrýváme všechny mužské kategorie.

Novinky

Zpravodaj č.12/2024

Zpravodaj č. 11/2024

Facebook